Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Δευτέρα, 29.5.06
Εφετείο 17Ν

87η συνεδρίαση

Δευτέρα, 29.5.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μάι 2006, 00:00
Παράσταση για ένα ρόλο ή, αλλιώς «Τα παιδιά της πιάτσας» σε σύγχρονη έκδοση. Χωρίς τον μακαρίτη τον Ψαθά, αλλά με συγγραφέα και πρωταγωνιστή ένα «παιδί της πιάτσας», τον αμίμητο παλαιοπώλη Παντελή Λουδάρο, αυτόπτη μάρτυρα στην εκτέλεση Σιπαχίογλου, που κυριάρχησε με το λόγο και με την κίνησή του. Ο λόγος του Λουδάρου, βέβαια, δεν μεταφέρεται σε ρεπορτάζ. Διαβάστε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά στο Διαδίκτυο για να τον απολαύσετε. Μετάφραση δεν θα χρειαστείτε, γιατί έγινε με διευκρινιστικές ερωτήσεις από την Εδρα. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε ότι «σκατιέρα» είναι το μικρό Σουζούκι με το οποίο έφυγαν οι δράστες, «κουτάλα» το χέρι, «παντόφλα» το πιστόλι κ.λπ. Είχε απ’ όλα. Για την καταγωγή του από τη Σύρο, για το Βαμβακάρη και τις καντάδες («διότι είμαστε και αισθηματίες»), ακόμα και για το πώς γλιτώνει το γράψιμο όταν περνάει με κόκκινο: έχει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων από την πρώτη δίκη και λέει στον τροχονόμο ότι φοβάται πως τον κυνηγάνε. Εχει και καναδυό μπρελόκ της Αστυνομίας για… βοήθεια! Περιβόλι ο τύπος…
 
Αλλά τα μπρελόκ και τα σβησίματα των κλήσεων κάνουν κακό στην… εντιμότητα. Και ο Λουδάρος αυτή τη φορά εμφανίστηκε πολύ πιο περιγραφικός από την προηγούμενη. Πώς ήταν ο δράστης; «Ψηλός, 1.90, ωραίο παιδί, με το μαλλάκι του, το παπουτσάκι του και το κροκοδειλάκι του, αν ήμουν γυναίκα θα τον ερωτευόμουνα». Αναγνωρίζει κανέναν; «Αν γυρίσω και πω “αυτός είναι”, θα μου πουν “ρε καραγκιόζη, τι μας ήρθες εδώ;”… Αν πω “ετούτος είναι”, δε θα γίνω ρόμπα; Δε θα γίνω ξεφτίλας;». Γιατί θα γίνετε ρόμπα; τον ρώτησε ο πρόεδρος. «Γιατί θα πω ψέματα. Είχα 12 μποφόρ θολούρα εκείνη την ώρα. Ο,τι είπαμε είναι στάνταρ. Αυτός είναι ο αρσενικός». Η εισαγγελέας, όμως, ήταν πιο πιεστική. Του ζήτησε να γυρίσει και να κοιτάξει το χώρο όπου κάθονται οι κατηγορούμενοι. Ο Λουδάρος αρχψικά το αρνήθηκε («τι να δω, εγώ σας έκανα την περιγραφή, βάλτε εσείς το όνομα»), η εισαγγελέας επέμεινε, αυτός γύρισε, έριξε μόνο μια ματιά και απεφάνθη: «Δεν είναι εδώ». «Λείπει», συμπλήρωσε με νόημα η εισαγγελέας, «φωτογραφίζοντας» το Σάββα Ξηρό.
Τι έγινε και ο κατηγορηματικά αρνητικός σε οποιαδήποτε αναγνώριση Λουδάρος της πρώτης δίκης έγινε υπαινικτικός και ταλαντευόμενος στη δεύτερη; Κακές παρέες… Πέραν τούτου, όμως, σημασία έχει η διάψευση του περιπτερά σε δυο σημεία: πρώτον ότι αυτός (ο περιπτεράς) βγήκε από το περίπτερο και δεύτερο ότι τον απείλησαν με όπλο (αυτό έχει σημασία για τον Κονδύλη). Ο Λουδάρος ήταν κατηγορηματικός: κρατώντας τον Σιπαχίογλου στα χέρια του άρχισε να βρίζει τον εκτελεστή («μωρή κουφάλα, ρε πούστη» και λοιπά… γαλλικά), τον ακολούθησε, αυτός δυο-τρεις φορές κούνησε το χέρι με το πιστόλι, χωρίς να του ρίξει, αν και μπορούσε, μπήκε στο Σουζούκι και έφυγε με τους συνεργούς του, τους οποίους ο Λουδάρος δεν είδε.
 
Ο μάρτυρας Γρηγορόπουλος, υπάλληλος στα γραφεία της ΕΟΚ, κατέθεσε ότι κινδύνεψε από την έκρηξη και για λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Ο Δ. Κουφοντίνας ξεκαθάρισε αυτό που είναι γνωστό από τότε. Η 17Ν ειδοποίησε έγκαιρα την «Ελευθεροτυπία» και η «Ελευθεροτυπία» ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία να αδειάσει το χώρο, για να μην κινδυνεύσει κανένας. Η Αστυνομία, όμως, δεν έκανε τίποτα. Αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» που πήγε στο χώρο. Ετσι, αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος τον αστυνομικό και να ειδοποιεί τους ανθρώπους να απομακρυνθούν γιατί θα γίνει έκρηξη. Γιατί η Αστυνομία δεν εκκένωσε το χώρο; Ισως να ήθελε να υπ΄ρξουν θύματα, για να συκοφαντηθεί η 17Ν.
 
Ο μάρτυρας Π. Νικήτας, που εργαζόταν στην τσιμεντοβιομηχανία «Χάλυψ», κατέθεσε ότι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τη 17Ν και στη συνέχεια και από την «Ελευθεροτυπία»), ότι σε ένα τέταρτο θα γίνει έκρηξη. Σταμάτησαν τη δουλειά και βγήκαν όλοι έξω. Υποθέτει ότι πρέπει να είχε ειδοποιηθεί και η Αστυνομία, γιατί είδε να έχουν σταματήσει τη διέλευση των αυτοκινήτων στο δρόμο. Στην προανακριτική του είχε καταθέσει ότι από την «Ελευθεροτυπία» τους είπαν να πάρουν στα σοβαρά το τηλεφώνημα και να βγουν έξω και ότι πήραν και τρίτο τηλεφώνημα, από την Αμεση Δράση, που τους κάλεσε να βγουν έξω.
Ο μάρτυρας αυτός προσπάθησε να βάλει και μπόλικο παραμύθι στην κατάθεσή του. Ισχυρίστηκε ότι εκεί δίπλα υπήρχε ένα σιλό με άνθρακα, που αν το χτυπούσε η ρουκέτα θα εκρηγνυόταν ο άνθρακας και θα καιγόταν η μισή Ελλάδα. Ισχυρίστηκε ακόμα, ότι πολύ κοντά βρισκόταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, που επίσης εγκυμονούσαν τον κίνδυνο έκρηξης με συνέπειες σε ανθρώπους. Η μπουρδολογία αυτή εξόργισε τον Δ. Κουφοντίνα που ζήτησε να του κάνει ερωτήσεις. Αποδείχτηκε, λοιπόν, ότι η ρουκέτα στόχευσε και βρήκε στο κέντρο ενός μεγάλου σιλό με τσιμέντο, διαμέτρου τουλάχιστον 15 μέτρων, και δεν υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει και να πάει αλλού. Αποδείχτηκε ακόμα, ότι το εργοστάσιο δεν έχει τίποτα μέτρα προστασίας στο σιλό με τον άνθρακα, γιατί βέβαια ο άνθρακας δεν είναι εκρηκτικό. Ακόμα και η ανάφλεξή του είναι δύσκολη. Τέλος, αποδείχτηκε ότι τα διυλιστήρια απέχουν 800 μέτρα από το εργοστάσιο «Χάλυψ». Ακόμα και αν αστοχούσε η ρουκέτα, το βεληνεκές της δεν είναι τέτοιο που να έφτανε στις δεξαμενές των διυλιστηρίων.
 
Ο Δ. Κουφοντίνας έκλεισε τις ερωτήσεις του μ’ ένα σύντομο σχόλιο: «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την Εισαγγελία αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Υπάρχει εδώ ένα σιλό, πάχους όπως είπε 15 μέτρων, το οποίο στοχεύθηκε από 50 μέτρα και πέτυχε ακριβώς στο κέντρο. Δεν κινδύνεψε κανένας. Τώρα, να έρχονται και να μας λένε, ότι το κάρβουνο που ήταν πιο πέρα θα εκραγόταν, θα γινόταν έκρηξη εκεί ή θα ξέφευγε η ρουκέτα και θα πήγαινε ένα χιλιόμετρο παραπέρα που είναι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, για να σκάσει, αυτό είναι πραγματικά φτηνή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».
 
Η ίδια προσπάθεια, πάντως, καταβλήθηκε και στην επόμενη υπόθεση (ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της Λεβενμπρόι), με ερωτήσεις της εισαγγελέα περί κινδύνου έκρηξης και πλήγματος στον γειτονικό οικισμό. Τρεις ερωτήσεις έκανε ο Δ. Κουφοντίνας στον ένα από τους δυο μάρτυρες: Η μπίρα εκρήγνυται; Οχι. Η αμμωνία εκρήγνυται; Οχι. Σε πόση απόσταση βρίσκεται το χωριό; Δύο χιλιόμετρα. Με τέσσερις λέξεις (όχι – όχι – δυο χιλόμετρα) ειπώθηκαν όλα. Οπως είπε καταληκτικά ο Δ. Κουφοντίνας, η ρουκέτα ήταν μία (και όχι δύο, όπως κατέθεσε ο ένας μάρτυρας), γεγονός που προκύπτει και από τη δικογραφία, και δεν κινδύνεψε κανείς, γιατί υπήρξε ειδοποίηση μισή ώρα πριν και οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω.
 
Ο διευθυντής της αντιπροσωπείας της αμερικάνικης αυτοβιομηχανίας «GM Detroit Motors» περιέγραψε αυτά που είδε, όταν τα χαράματα ειδοποιήθηκε να πάει στο χώρο που είχε χτυπηθεί με ρουκέτες. Δεν προσπάθησε να «φουσκώσει» τα πράγματα, ούτε έκανε κρίσεις. Ηταν αξιοπρεπής. Είδε μόνο υλικές ζημιές στο κτίριο και τα αυτοκίνητα που ήταν στο συνεργείο (όχι στην έκθεση). Δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για γειτονικά κτίρια ή ανθρώπους, γιατί δεν υπήρχαν. Ιδια ήταν η στάση και του επικεφαλής του συνεργείου της εταιρίας.
 
Σαφής ήταν και ο μάρτυρας Ρακιτζόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας στη Citybank Δροσοπούλου. Η ρουκέτα τρύπησε το τζάμι της τράπεζας και δεν εξερράγη, αλλά «κάθισε» σ’ ένα συρτάρι στο εσωτερικό της τράπεζας. Από ό,τι είχε ακούσει, αυτή ήταν ρουκέτα αντιαρματικού τύπου, που δεν προκαλεί έκρηξη αλλά διάτρηση. Ζημιές σε γύρω κτίρια ή αυτοκίνητα δεν θυμόταν να υπήρξαν, πέρα από το τζάμι της τράπεζας που έσπασε. Ο Δ. Κουφοντίνας δήλωσε ότι «δεν υπήρξε προειδοποίηση, επειδή η εκτόξευση της ρουκέτας δεν έγινε με ωρολογιακό μηχανισμό αλλά απευθείας. Οι σύντροφοι που ήταν εκεί και έκαναν την εκτόξευση ελέγχανε όλο το χώρο».
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

87η συνεδρίαση

Σκουπίδια
Επόμενο άρθρο

87η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 87η συνεδρίαση

    17Ν
    • 87η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 87η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 87η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 87η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 87η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 87η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 87η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 87η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 87η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 87η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 87η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 87η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 87η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 87η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 87η συνεδρίαση

      87η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 87η συνεδρίαση

      87η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 87η συνεδρίαση

      87η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 87η συνεδρίαση

      87η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 87η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 87η συνεδρίαση

    87η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo