Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη
  • Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο
  • Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ
  • Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο
  • Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ
  • Οι κυρίες έχουν νεύρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Προς Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Βουλώστε το, γιατί είστε το ίδιο εγκληματίες
Περιβάλλον

Προς Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Βουλώστε το, γιατί είστε το ίδιο εγκληματίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Αυγ 2021, 18:04

Mε το θράσος χιλίων καρδιναλίων, που τον χαρακτηρίζει, και με τη βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε λαό με μνήμη χρυσόψαρου, ο Τσίπρας εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, προσπαθώντας να βγάλει πολιτική υπεραξία από τα ζόρια που τραβάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της στο ζήτημα της δασοπροστασίας. Πολιτική που είναι διαχρονική και την έχουν ακολουθήσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χρώματος. Και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπό τον Τσίπρα, φυσικά.

Για τις βασικές πτυχές αυτής της εγκληματικής πολιτικής γράψαμε αναλυτικά την Κυριακή, σε εκτενή ανάλυση με τίτλο Το έγκλημα το βλέπουμε, να δούμε και τους εγκληματίες. Στο πλαίσιο αυτής της ανάλυσης αναφερθήκαμε και στην Εθνική Στρατηγική για το Δάσος, που είχε το θράσος να επικαλεστεί ο Τσίπρας, που δεν ήταν παρά ένα σχέδιο πλήρους εγκατάλειψης και παράδοσης του δασικού πλούτου στις ορέξεις του κεφαλαίου, όπως αναλυτικά είχαμε γράψει τον Σεπτέμβρη του 2018. Την παρουσίασε ο Φάμελλος τον Αύγουστο του 2018, με τις γνωστές συριζαίικες παράτες, σε μια προσπάθεια να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (και όχι μόνο).

Στη σημερινή του παρουσίαση ο Τσίπρας θυμήθηκε και τον αλήστου μνήμης καθηγητή Γκόλνταμερ, τον οποίο επιστράτευσαν οι Τσιπραίοι και του έδωσαν μια «δουλίτσα», εισπράττοντας ως αντάλλαγμα δηλώσεις απαλλαγής τους από κάθε ευθύνη για το έγκλημα στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Αξίζει να θυμηθούμε πώς μπήκε «ξαφνικά» στη ζωή μας ο Γκόλνταμερ. Ετσι θα καταλάβουμε και τι αξία έχουν τα φληναφήματα που έφτιαξε με μια ομάδα δικών του, απαξιώντας να συνεργαστούν με τη δασική υπηρεσία! Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το άρθρο Επιτροπή υπό τον Γκόλνταμερ για το Μάτι – Με στόχο να βγει λάδι η κυβέρνηση, που δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτέμβρη του 2018:

Στις 4 Αυγούστου, περίοδο που ακόμα συλλέγονταν απανθρακωμένα σώματα στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ «εντόπισε» (αυτό το ρήμα χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια) τον Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, καθηγητή “Οικολογίας των Πυρκαγιών“ στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, μοναδικό στην Ευρώπη καθηγητή στον τομέα αυτό και επικεφαλής του “Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών“(Global Fire Monitoring Center – GFMC) του ΟΗΕ». Μιλάμε για πραγματικά λαγωνικά!

Για όσους θα βαριούνταν να διαβάσουν ολόκληρη τη συνέντευξη Γκόλνταμερ, τα παπαγαλάκια φρόντισαν να δώσουν την κεντρική ιδέα με το εισαγωγικό τους σημείωμα: «Η βασική αιτία της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι ήταν “η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η αλλαγή χρήσης γης“, επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, προσθέτοντας ότι η αλλαγή συνηθειών έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Και καταθέτει την πρόταση, “να εκπονηθεί ένα εθνικό, «ολιστικό σχέδιο» για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών όπως στο Μάτι“».

Οποία σύμπτωσις, τα ίδια έλεγε (χωρίς την επιστημονική φινέτσα ενός διάσημου καθηγητή) ο Καμμένος σ’ εκείνη την προκλητική επίσκεψή του στο Μάτι και στη δήλωση στο BBC που έκανε στο τέλος: εσείς φταίτε που καήκατε, γιατί κλείσατε τα μονοπάτια. Και καλά, ο Καμμένος είναι γνωστός, κοτζάμ καθηγητής όμως πώς βγάζει διάγνωση από μακριά; Και πώς αυτός, ο ειδικός, αναφέρεται στη βασική αιτία της φονικής πυρκαγιάς και μιλά γενικά και αόριστα για αλλοίωση του φυσικού τοπίου και αλλαγή στη χρήση γης, αποφεύγοντας να πει κουβέντα για τη χρόνια εγκατάλειψη των δασών, για τις διάσπαρτες χωματερές και τους εντελώς ασυντήρητους πυλώνες της ΔΕΗ, για την αλλαγή του δόγματος πυρόσβεσης και για την πλήρη ανεπάρκεια και ανικανότητα του πυροσβεστικού μηχανισμού;

Είχε και συνέχεια το δημοσίευμα όμως: «Στο ερώτημα εάν ήταν δυνατή η κατάσβεση δύο ταυτόχρονα εξελισσόμενων πυρκαγιών στη δυτική και ανατολική Αττική απαντά: “Oχι, διότι στο Μάτι η πυρκαγιά εξελίχτηκε εντός λίγων λεπτών“, με την πρόσθετη επισήμανση ότι ακόμη και οι αμερικανοί πυροσβέστες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές, με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα. Υπογραμμίζει, τέλος, το ρόλο που έπαιξαν η άναρχη δόμηση και οι στενοί, αδιέξοδοι δρόμοι ενώ στο ερώτημα του Πρακτορείου για εάν ήταν δυνατή η εκκένωση στο Μάτι ο καθηγητής Γκόλνταμερ απαντά, επικαλούμενος τη διεθνή εμπειρία και πάλι: “Οχι, σε αυτές τις συνθήκες το τυχόν σχέδιο εκκένωσης δεν θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει“, με δεδομένο ότι “η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα και με μεγάλη δριμύτητα“».

Μιλάμε για απροκάλυπτη προπαγάνδα από τον κυβερνητικό μηχανισμό, με την επιστράτευση ενός «ενσωματωμένου» καθηγητή, ο οποίος από το Φράιμπουργκ είχε ήδη βγάλει πόρισμα. Θα παραθέσουμε μια ερωταπόκριση για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:

Ερ.: Μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει την τραγωδία;

Απ.: Οχι, δεν ήταν αποτρέψιμη υπό τις δεδομένες συνθήκες, στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε ολόκληρη η κοινωνία. Αυτό είναι το καθοριστικό. Πρέπει να διαπιστώνονται συλλογικά οι αιτίες και να αντιμετωπίζονται συλλογικά.

Ολοι μαζί τα φάγαμε, έλεγε ο Πάγκαλος, όλοι μαζί (μέσα και οι απανθρακωμένοι) τα κάψαμε απαντά ο Γκόλνταμερ!

Ενα εικοσαήμερο μετά τη συνέντευξή του στον κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας, ο Γκόλνταμερ διάβαινε την πύλη του μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Τσίπρα. Η συζήτηση κράτησε μιάμιση ώρα και στο τέλος της, με μια λιτή ανακοίνωση, το Μαξίμου ενημέρωσε ότι «συμφωνήθηκε η συγκρότηση της επιτροπής για διερεύνηση των υποκείμενων αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά και για την εκπόνηση έκθεσης για τα αναγκαία μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της προστασίας από φυσικές καταστροφές», με την απαραίτητη προσθήκη ότι «ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η επιτροπή θα έχει όλη την απαραίτητη στήριξη στο έργο της».

Εκανε και δηλώσεις στην κάμερα ο Τσίπρας, παρόμοιου περιεχομένου, ενώ ο Γκόλνταμερ έδειχνε λίγο αμήχανος στο ρόλο της γλάστρας. Προφανώς δεν έχει συνηθίσει να γίνεται δεκτός από πρωθυπουργούς. Ο γκεμπελίστικος μηχανισμός, πάντως, φρόντισε να φτιάξει και να διανείμει βιντεάκι διάρκειας πέντε λεπτών!

Στις 7 Σεπτέμβρη ο Τσίπρας υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτέμβρη στο ΦΕΚ (3937 Β). Συστάθηκε λοιπόν «Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών», έργο της οποίας είναι «η διερεύνηση των υποκείμενων αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Αττική και η σύνταξη έκθεσης για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα για την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον».

Από ποιους αποτελείται η Επιτροπή; Από αυτούς που είχε προτείνει ο Γκόλνταμερ ήδη από τις 4 Αυγούστου! Στη στημένη συνέντευξή του στο ΑΠΕ είχε πει ότι η Ελλάδα «διαθέτει επαρκή αριθμό εξαιρετικών επιστημόνων» και είχε ονοματίσει τους Γ. Ξανθόπουλο, Γ. Ευτυχίδη, Ι. Μητσόπουλο, Γ. Μαλλίνη. Οι τέσσερις αυτοί κύριοι διορίστηκαν -μαζί με τον Γκόλνταμερ- μέλη της Επιτροπής, με την προσθήκη ενός ακόμα μέλους, του Α. Δημητρακόπουλου (ίσως να είχε ξεχάσει να τον αναφέρει ο Γκόλνταμερ ή μπορεί και να προστέθηκε από τους συριζαίους – αυτό δεν έχει καμιά σημασία). Φυσικά, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της δασικής υπηρεσίας αποκλείστηκαν.

Δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Με τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 4 Αυγούστου, ο Γκόλνταμερ είχε απαλλάξει από κάθε ευθύνη την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό. Μας είπε από τότε το πόρισμα.

Εκτύπωση 🖨
ΓΚΟΛΝΤΑΜΕΡ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο…κι η κοπριά στα λάχανα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

Περιβάλλον 6 Οκτ 2026, 21:48

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

Περιβάλλον 25 Σεπ 2026, 20:17

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Θανάσης Κλάρας (μετέπειτα Αρης Βελουχιώτης) μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής καμικάζι οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo