Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Μάρτη
  • ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
  • Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Οι προεκλογικές σκοπιμότητες ανέβασαν τις βαθμολογίες
Παιδεία

Οι προεκλογικές σκοπιμότητες ανέβασαν τις βαθμολογίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιούν 2007, 00:00

Από το παιχνίδι των προεκλογικών σκοπιμοτήτων δε μπορούσαν να λείψουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, μιας και αυτές αφορούν χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους. Τούτο είναι οφθαλμοφανές από τα στατιστικά στοιχεία με τις βαθμολογίες των υποψηφίων, που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, από τα οποία προκύπτουν ότι οι υποψήφιοι πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες από πέρυσι σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, ενώ λιγότεροι έγραψαν κάτω από τη βάση. Και βεβαίως ούτε τα παιδιά έγιναν ξαφνικά, σε μια χρονιά «διάνοιες», ούτε «προετοιμάστηκαν καλύτερα λόγω της βάσης του 10», όπως ισχυρίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ, Καραμάνος. Τα ευκολότερα θέματα ήταν αυτά που έφεραν το «επιθυμητό» για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις, πέρα από το ότι υπηρετούν τη μέγιστη πολιτική σκοπιμότητα, ανεξαρτήτως συγκυρίας, να ψαλιδίζουν τα όνειρα χιλιάδων νέων και να χτυπούν την ιστορικά διαμορφωμένη τάση της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση, εξυπηρετούν και τρέχουσες σκοπιμότητες των κυβερνήσεων επιβολής εκπαιδευτικών πολιτικών. Ακόμη θυμόμαστε τους χιλιάδες αριστούχους της πρώτης χρονιάς εφαρμογής της «μεταρρύθμισης Αρσένη».

Μια τέτοια «επιτυχία» πολύ μικρότερης κλίμακας θα βιώσουμε απ’ ότι φαίνεται και φέτος, αφού πέρυσι έγινε Βατερλό κυρίως στην περιφέρεια, όπου δεκάδες ΤΕΙ κόντεψαν να βάλουν λουκέτο, ξεσηκώνοντας τις «τοπικές κοινωνίες», των οποίων τα μικροαστικά στρώματα στήριζαν την όποια «ανάπτυξή» τους στους σπουδαστές-πελάτες των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (Από τα 193 ΤΕΙ, τα 86 παρουσίασαν πέρυσι κενές θέσεις. Τα 32 από αυτά εμφάνισαν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων και η πλειονότητα είχε αριθμό εισαχθέντων μικρότερο του 50% των διαθέσιμων θέσεων. Συνολικά, 13.967 θέσεις έμειναν κενές στα ΤΕΙ, κυρίως της περιφέρειας).

Οπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής φέτος, όταν όλα τα βιολιά παίζουν στο ρυθμό των εκλογών. Γι’ αυτό και η «αποστομωτική» φράση Καραμάνου, στα σχόλια των δημοσιογράφων περί εκλογικών σκοπιμοτήτων, ότι «εδώ είναι υπουργείο Παιδείας» ηχεί γελοία και δεν πείθει κανέναν, ειδικά όταν όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαμε κυριολεκτικά σφαγή των υποψηφίων, ενώ και φέτος -παρά τη στρογγυλεμένη εικόνα- δεν θα αποφύγουμε τα δραματικά αποτελέσματα για δεκάδες χιλιάδες παιδιά.

Καταρχήν, με το «καλημέρα», 26.780 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφού 93.882 πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για 67.102 θέσεις. Ο αριθμός των αποτυχόντων θα μεγαλώσει κι άλλο, λόγω της βάσης του 10, ενώ και υποψήφιοι που συγκεντρώνουν βαθμολογία λίγο πάνω από τα 10.000 μόρια δε θα μπορέσουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της αναμενόμενης ανόδου (αποτέλεσμα των υψηλότερων βαθμολογιών) των βάσεων εισαγωγής. Παράλληλα, θα υπάρξουν και αριστούχοι που δε θα πετύχουν να εισαχθούν στη σχολή πρώτης προτίμησής τους, αφού φέτος το ποσοστό τους αυξάνεται, ενώ παραμένει μικρός (μειωμένος περαιτέρω σε σχέση με πέρυσι) ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης και ανθρωποφάγος ο ανταγωνισμός.

Η βάση του 10 δεν θα επιτρέψει και φέτος να καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις εισακτέων, αν και ο αριθμός αυτών που θα μείνουν κενές υπολογίζεται μικρότερος από πέρυσι και κάτω από 10.000. Πέρυσι, το τερτίπι του βαθμολογικού πλαφόν και η καθιέρωση «ανώτατου αριθμού εισακτέων» οδήγησαν στην απώλεια 18.768 θέσεων από τα τριτοβάθμια ιδρύματα (13.967 στα ΤΕΙ και 1.394 στα ΑΕΙ) και το ποσοστό αποτυχίας, 46.10%, υπερέβη κάθε προηγούμενο.

Ομως και φέτος, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία της κυβέρνησης, που έφεραν τα μαγειρεμένα δια της συνταγής των ευκολότερων θεμάτων αποτελέσματα, τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών στο σύνολο των μαθημάτων, παραμένουν δραματικά μεγάλα και με εξαίρεση τη Βιολογία (ποσοστό αποτυχίας 12.30%) κυμαίνονται από 19.94% έως 66.22% (με τα περισσότερα εξ αυτών γύρω στο 25%, 30%, 35%, 45% και 50%). Δείγμα της αποτυχίας του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά, αλλά και της ικανότητας των εξετάσεων να μετρούν την «αξιοσύνη» των μαθητών. Και αυτό για μας είναι το μείζον και όχι η μερική βελτίωση της εικόνας των ποσοστών αποτυχίας ανά μάθημα που εμφάνισαν οι μαθητές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΠΘ, οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα από πέρυσι σε 18 μαθήματα από τα 22, με εξαίρεση τη Νεοελληνική Γλώσσα, την Ιστορία, τη Χημεία θετικής κατεύθυνσης και τη Χημεία-Βιολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης 1. Στο επίπεδο του άριστα (βαθμολογίες 18-20) παρατηρήθηκε αύξηση των ποσοστών σε σχέση με πέρυσι στα 17 από τα 22 μαθήματα.

Οσον αφορά στην αναβαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων, από τους πίνακες προκύπτει μείωση του αριθμού των γραπτών που αναβαθμολογήθηκαν, ενώ στα μαθήματα της Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το ποσοστό παραμένει υψηλό και στα επίπεδα των προηγούμενων ετών. Ευκαταφρόνητο δεν είναι και το ποσοστό στην Ιστορία. Ενδειξη και αυτά του ελλείμματος κριτικής σκέψης και συγκρότησης της προσωπικότητας μαθητών-εκπαιδευτικών, που είναι απόρροια του εκπαιδευτικού συστήματος στον καπιταλισμό.

Κοντολογίς, οι μηχανορραφίες του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να μαγειρεύουν τις θέσεις των εισακτέων (σταθερή μείωση, έστω και ελάχιστη του συνολικού αριθμού, μείωση των θέσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης, μείωση των θέσεων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων στην επαρχία, κυρίως των ΤΕΙ) και να δημιουργούν έναν στην ουσία πλασματικό αριθμό εισακτέων («ανώτατος αριθμός εισακτέων» είναι η επίσημη κομψή ονομασία του), που εξαρτάται από τη βάση του 10 και το βαθμό δυσκολίας/ευκολίας των θεμάτων, εξυπηρετούν μόνο τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια και συμφέροντά τους.

Και χτυπούν ανελέητα, παρά τις ευκαιριακές ψευδαισθήσεις της επιτυχίας, όπως καλή ώρα εφέτος, τους πόθους και τα όνειρα της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας, ειδικά αυτής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την οποία μία και μόνη διέξοδος υπάρχει: Η πάλη για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων σε όλες τους τις μορφές και η απαίτηση για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα Πανεπιστήμια.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπάτσοι συνέλαβαν φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο!
Επόμενο άρθρο Συντεχνία

Σχετικά Αρθρα

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

Παιδεία 22 Φεβ 2026, 08:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

1907: Ανοίγει στην Αγία Πετρούπολη η δεύτερη Δούμα και οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν 40.000 διαδηλωτές.
1918: Οι Μπολσεβίκοι μετακινούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Πετρούπολη στη Μόσχα.
1952: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει νόμο με τον οποίο διώκονται οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί.
1957: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πέφτει νεκρός μαχόμενος εναντίον βρετανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του στο όρος Τρόοδος (Κύπρος).
1972: Επαναχορηγείται πλήρως η στρατιωτική και οικονομική «βοήθεια» των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
1978: Πεθαίνει στη φυλακή ο χουντικός Μ. Μπαλόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo