Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία
  • Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»
  • Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!
  • Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»9 δισ. από μισθούς και συντάξεις
Οικονομία

9 δισ. από μισθούς και συντάξεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2012, 00:00

 

«Για το 2013 το κουβεντιάζουμε, είναι δύσκολο να πέσει κάτω από τα 9 δισ. Υπάρχει επιμονή εκεί, παρότι το έθεσα στο Eurogroup, το έχει θέσει και ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει προθυμία να το δεχθούν αυτό. Δεν είναι μόνο δαπάνες αλλά και φόροι». Απόγευμα Πέμπτης ο Στουρνάρας ξεφουρνίζει για πρώτη φορά ότι το «πακέτο» για το 2013 θα πάει στα 9 δισ., αντί για τα 7,8 δισ. που ήταν μέχρι τώρα. Το κείμενο είναι από την «άτυπη ενημέρωση» που στέλνει γραπτά το υπουργείο Οικονομικών, για να διαμορφώσει κλίμα στα ΜΜΕ (πέρα από τις διαρροές που κάνουν ο ίδιος ο Στουρνάρας και οι συνεργάτες του).
 
Στο ίδιο non paper αναφέρεται: «Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικά μισθολόγια. Οι συντάξεις είναι περίπου 4,9 δισ. για το 2013».  Πόσο ήταν μέχρι τώρα το πετσόκομμα των συντάξεων για το 2013; Σύμφωνα και με τις διαρροές και με το προσχέδιο του προϋπολογιοσμού, ήταν 3,8 δισ. Μέχρι τα 4,9 δισ. που πήγε τώρα έχουμε μια αύξηση της τάξης του  29%. Και ο Στουρνάρας το «ξεφουρνίζει» σαν να μην τρέχει τίποτα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έχει να γίνει, τι πετσόκομμα έχει να πέσει ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις.
 
Στις 5 Οκτώβρη, πάλι με «άτυπη ενημέρωση», ο Στουρνάρας ισχυριζόταν ότι  «η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής». Στις 11 Οκτώβρη και αφού μεσολάβησαν και η κρυάδα του Eurogroup και η επίσκεψη Μέρκελ, ο Στουρνάρας άλλαξε το χαβά: «Οντως πήγε καλά σήμερα.  Υπάρχει πρόοδος, αρχίζουν και μας στέλνουν τα prior a-ctions για να τα κοιτάξουμε. Είμαστε κοντά σε συμφωνία, ελπίζουμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα  να έχουμε κλείσει τα περισσότερα θέματα. Ελπίζουμε να έχουμε κλείσει στα δημοσιονομικά και στα prior actions». Μ’ άλλα λόγια, στη σύνοδο κορυφής δε θα είναι έτοιμοι και επομένως «το θέμα της Ελλάδας» δε θα μπει, αφού ούτε τελική συμφωνία θα έχει υπάρξει ούτε η τρόικα θα έχει συντάξει την έκθεση, την οποία θέτουν ως προαπαιτούμενο για κάθε συζήτηση και η Μέρκελ και ο Ολάντ και όλοι οι υπόλοιποι.
 
Αυτή η εξέλιξη μπορεί ν’ αποτελεί πλήγμα για τον Σαμαρά, που θα ήθελε να γυρίσει με έναν υπαινιγμό έστω για την «επιμήκυνση», για να  ‘χει κάτι να πλασάρει δημαγωγικά στον ελληνικό λαό, για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, όμως, δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως το «πακέτο» γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό. Οχι μόνο γίνεται πιο «εμπροσθοβαρές» (μπαίνουν περισσότερα μέτρα για το 2013), αλλά και τα μέτρα του γέρνουν ολοένα και περισσότερο προς το τρίπτυχο μισθοί-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες, αφού η τρόικα απορρίπτει διάφορα μέτρα που εκτιμά ότι δε θα έχουν την απόδοση που υποστηρίζει το επιτελείο του Στουρνάρα.
 
Ανακεφαλαιώνοντας, πάντα σύμφωνα με όσα ατύπως λέει ο Στουρνάρας, έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής μέτρα 11,5 δισ. («το κενό “νετ” είναι κάτω από 2 δισ. ευρώ») και απ’ αυτά τα 9 δισ. θα παρθούν το 2013 και θα αφορούν στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό μισθούς και συντάξεις.
 
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, σε τι επίπεδα αθλιότητας θα βυθιστεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Με την ανεργία (την επίσημη, τη σαφώς υποεκτιμημένη) να έχει ξεπεράσει το 25% τον Ιούλη (25,1% έδωσε η ΕλΣτατ) και με την καπιταλιστική ύφεση να βαθαίνει (που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και υποαπασχόληση) η «κινεζοποίηση» δε θα είναι κάποια απειλή για το μέλλον, αλλά καθημερινός εφιάλτης για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιαγωνισμός ντροπής και στην Κύπρο
Επόμενο άρθρο Καινούργια προαπαιτούμενα

Σχετικά Αρθρα

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

Οικονομία 14 Σεπ 2026, 20:09

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

Οικονομία 7 Σεπ 2026, 14:37

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

Οικονομία 1 Σεπ 2026, 13:55

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

14 Σεπ 2026, 20:09
Πολιτισμός

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

14 Σεπ 2026, 19:47
Αγροτικά

Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!

Τεράστια η καταστροφή από τον αφθώδη πυρετό στους κτηνοτρόφους του νησιού

14 Σεπ 2026, 17:02
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται φιλοσοβιετική εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo