Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Φουσκώνουν τις δαπάνες για περίθαλψη
Οικονομία

Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

Φουσκώνουν τις δαπάνες για περίθαλψη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2012, 00:00

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις, πράσινες, μπλε και τώρα πρασινομπλερόζ, φουσκώνουν τις δαπάνες για διάφορες κοινωνικές παροχές, προκειμένου να προετοιμάσουν, ιδεολογικοπολιτικά το έδαφος για δραστικές περικοπές σ’ αυτές. Τοποθετούμενοι από άποψη αρχών, πρέπει να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τη θέση μας, ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο στην κοινωνία, μέσω της απλήρωτης εργασίας που καρπώνονται οι καπιταλιστές που κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Γι’ αυτό έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικούν, όχι μόνο τις λεγόμενες κοινωνικές παροχές, χωρίς να καταβάλλουν εισφορές, αλλά και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέσω της ένοπλης επανάστασης και της εγκαθίδρυσης της Δικτατορίας του Προλεταριάτου.

Την περίοδο που οι εργαζόμενοι προβάλλουν αντίσταση ενάντια στις επιχειρού-μενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι κυβερνήσεις και οι κολαούζοι τους φουσκώνουν τις δαπάνες για τις συντάξεις και τις παρουσιάζουν ως δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η λέξη «δαπάνες» θα έπρεπε να τοποθετείται σε εισαγωγικά, γιατί από κοινωνική άποψη δεν πρόκειται για δαπάνες, γιατί απλούστατα οι εργάτες παράγουν τον πλούτο στην κοινωνία που τον καρπώνεται το κεφάλαιο. Μέσα σ’ αυτές τις δαπάνες βάζουν τόσο τα κονδύλια για τη λεγόμενη κοινωνική πρόνοια όσο και τις εισφορές.
Το ίδιο κάνουν και αυτή την περίοδο που έβαλαν στο στόχαστρο τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στο αποικιοκρατικό Μνημόνιο-2 διαβάζουμε:
«2.8 Εκσυγχρονισμός του συστήματος υγείας: Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει τη συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας την οποία άρχισε το 2010, με στόχο να διατηρήσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο ή κάτω του 6 τοις εκατό του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα διατηρεί την καθολική πρόσβαση και θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης».
Οπως θα δούμε στη συνέχεια, ο ισχυρισμός αυτός της κυβέρνησης Παπαδήμου και των τροϊκανών είναι μεγάλο ψέμα. Προηγουμένως, όμως, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τον άλλο ισχυρισμό των κυβερνώντων, ότι δήθεν θα βελτιώσουν την παρεχόμενη περίθαλψη. Θεωρούν τον ελληνικό λαό, που βιώνει στο πετσί του τόσο το χαράτσι όσο και την παρεχόμενη άθλια περίθαλψη, ηλίθιο και του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ισχυρίζονται ότι θέλουν να κρατήσουν το ποσοστό δαπανών για την περίθαλψη στο 6% του ΑΕΠ. Το 2011 το ΑΕΠ μειώθηκε στα 215.110 εκατ. ευρώ. Ετσι, το 6% το 2011 ήταν 12.906,6 εκατ. ευρώ. Δαπανήθηκαν πράγματι τόσα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ;
Για να προμηθευτούμε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ χρειάστηκε να ξεπεράσουμε εμπόδια και δισταγμούς των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά άξιζε τον κόπο. Βλέπουμε ότι το 2011 η συνολική δαπάνη του φορέα ανήλθε σε 8.391,6 εκατ. ευρώ. Στην κάλυψη αυτής της δαπάνης συμπεριλαμβάνουν τόσο τις ασφαλιστικές εισφορές όσο και την κρατική χρηματοδότηση που ο φορέας την ανεβάζει σε 2015,8 εκατ. ευρώ. Ομως, για να υπολογίσουμε τη συνολική δαπάνη για την περίθαλψη πρέπει να πάρουμε υπόψη μας μόνο την κρατική επιχορήγηση και όχι και τις ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορεί, μ’ άλλα λόγια να θεωρού-νται κρατική δαπάνη αυτά που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι μέσω των εισφορών τους. Οι κυβερνώντες όμως και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έχουν την ίδια γνώμη. Παίρνουν υπόψη τους όλη την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή τα 8.391,6 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θ’ αποδείξουμε ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ φούσκωσαν την κρατική επιχορήγηση.
Πάμε τώρα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για να δούμε σε τι ύψος ανέρχονται οι δαπάνες τους. Από την Εισηγητική Εκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012 προκύπτει ότι έχουν δύο πηγές εσόδων. Την κρατική επιχορήγηση που το 2011 ανήλθε σε 1650 εκατ. ευρώ και τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Στην Εισηγητική Εκθεση ανεβάζουν τις δαπάνες για την περίθαλψη που παρέχεται από τα νοσοκομεία σε 4.874,92 εκατ. ευρώ. Ομως, στους Πίνακες που δημοσιεύ-ουν συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα και τα κονδύλια για τους συνταξιούχους που δούλεψαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που φυσικά δεν έπρεπε να συμπεριλάβουν. Ετσι, φουσκώνουν τις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαχωρίσουμε τους εργαζόμενους από τους συνταξιούχους, θα πάρουμε, για την πρόοδο της έρευνάς μας, ως δεδομένη τη δαπάνη που εμφανίζεται στον προϋπολογισμό. Αυτή ανέρχεται σε 6.524,92 εκατ. ευρώ. Ετσι, βάσει όσων εκθέσαμε παραπάνω, μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος της δαπάνης για την παρεχόμενη περίθαλψη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αυτή ανέρχεται σε (6524,92+8391,6=) 14916,52 εκατ. ευρώ ή 6.93% του ΑΕΠ του 2011. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που παρουσιάσαμε και που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, οι δαπάνες για την περίθαλψη ανέρχονται σε 1290,7 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ και 6524,92 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Δηλαδή, σύνολο 7815,62 εκατ. ευρώ ή 3,63% του ΑΕΠ!
Παραπάνω αναφέραμε ότι οι κυβερνώντες και οι συντάκτες του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ανεβάζουν την κρατική χρηματοδότηση. Ενώ αυτή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανέρχεται σε 0,6% του ΑΕΠ, δηλαδή 1290,7 εκατ. ευρώ, οι συντάκτες του προϋπολογισμού την ανέβασαν σε 2015,8 εκατ. ευρώ! Οταν, δε, τους ζητήσαμε να μας διευκρινίσουν γιατί αυτή η διαφορά, δήλωσαν αδυναμία!
Είναι φανερό, ότι σκόπιμα φούσκωσαν τις δαπάνες για την περίθαλψη από το πραγματικό 3,63% σε ένα ψεύτικο 6,93% του ΑΕΠ, προκειμένου να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση στους εργαζόμενους για την παρεχόμενη σ’ αυτούς περίθαλψη, τόσο στο ύψος της δαπάνης όσο και στην παρεχόμενη ποιότητά της.
Ας δούμε τώρα τις δαπάνες του 2012 για ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ανέρχονται σε (5.831,1+5.858,57=) 11.689,67 εκατ. ευρώ ή 5,84% του ΑΕΠ. Σύμφωνα όμως με τα δικά μας στοιχεία, ανέρχεται σε (5858,57+801,08=) 6659,65 εκατ. ευρώ ή 3,32% του ΑΕΠ.
Εφάρμοσαν, λοιπόν, και στις δαπάνες για την περίθαλψη τη γνώριμη τακτική τους, του φουσκώματος των δαπανών, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δραστικές περικοπές στη χρηματοδότησή της, την υποβίβαση του επιπέδου της παρεχόμενης περίθαλψης και το νέο χαράτσι που επιβάλλουν στην εργατική τάξη και σ’ όλο τον ελληνικό λαό.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

Στόχος η συρρίκνωση και των δαπανών για νοσοκομειακή περίθαλψη
Επόμενο άρθρο

Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

Το ξεπούλημα των Airbus υπέγραψε ο Στουρνάρας

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

Διεθνή 2 Απρ 2026, 21:11

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    17Ν
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Εφετείο 17Ν
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    ΕΛΑ
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Ποιοι είμαστε
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Επικοινωνία
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Όροι χρήσης
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Ποιοι είμαστε
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Επικοινωνία
  • Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Προκειμένου να πετσοκόψουν συνολικά τις δαπάνες

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo