Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Ιούλη
  • Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών
  • Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα
  • Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ
  • Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν
  • Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Φοροληστρικό σοκ και δέος
Οικονομία

Φοροληστρικό σοκ και δέος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Απρ 2005, 00:00

«Επιλέγουμε ήπια δημοσιονομική προσαρμογή. Από την καταπολέμηση της σπατάλης και όχι από φορολογικά βάρη. Αυτό είπαμε, σ’ αυτό δεσμευτήκαμε και αυτό κάνουμε».
 
Κ. Καραμανλής, ομιλία στη ΔΕΘ, 11.9.04

 

«Είναι σαφές ότι δεν θα πάμε σε πολιτικές εκτάκτων μέτρων προκειμένου να πετύχουμε τους συγκεκριμένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2005».
 
Γ. Αλογοσκούφης, ομιλία στη Βουλή, 16.12.04
 
Τελικά δεν άντεξαν. Ελεγαν πως το πακέτο των φορομπηχτικών μέτρων θα το εφάρμοζαν από το 2006, αλλά το εφαρμόζουν από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του 2005. Το μόνο, βέβαιο, μετά τις ανακοινώσεις των πρώτων μέτρων από τον Αλογοσκούφη είναι πως δεν πάμε για πρόωρες εκλογές. Γιατί κατά τα άλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα πάμε και σε δεύτερο και σε τρίτο πακέτο μέτρων ακόμα και στον τομέα της φορολογίας. Αλλωστε, ο Αλογοσκούφης δεν επιβεβαίωσε αυτό που διοχέτευαν προς τα έξω κάποια παπαγαλάκια του Μαξίμου, ότι δηλαδή ο «καλός» πρωθυπουργός έβαλε πάγο στα σχέδια των συνεργατών του που εισηγούνταν αύξηση και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Ο αρμόδιος υπουργός υπήρξε σαφής απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα: «Το ζήτημα των πετρελαιοειδών που αναφέρατε, όταν θα έχουμε επεξεργαστεί πλήρως το σχέδιο, γιατί υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προσεγγίσεις σ’ αυτό, και αυτό δεν θα αργήσει, θα είναι σχετικά σύντομα, τότε θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις εντός του έτους». Αναμένεται, λοιπόν, εντός του έτους και το νέο χαράτσι στα καύσιμα.
 
Από τους κυβερνώντες δεν λείπει ποτέ το θράσος. Βαφτίζουν το μαύρο άσπρο, ειδικά όταν δεν αισθάνονται πάνω τους «πεζοδρομιακή» πίεση. «Πρόγραμμα ήπιας αλλά αταλάντευτης δημοσιονομικής προσαρμογής» χαρακτήρισε το ληστρικό φοροπακέτο ο Αλογοσκούφης. «Είναι η συνέχιση της ήπιας προσαρμογής για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε χωρίς ντροπή ο Ρουσόπουλος. Επ’ αυτού δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Παραθέτουμε σε πλαίσιο δυο λίγο παλιότερες δηλώσεις, μια του Καραμανλή και μια του Αλογοσκούφη και μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το μέγεθος της πολιτικής αλητείας της κυβέρνησης. Ούτε, βέβαια, χρειάζεται να σημειώσουμε πως για μια ακόμα φορά προσπαθούν προπαγανδιστικά να ρίξουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
 
Το να ψάχνει κανείς να βρει ποιο από τα δυο κόμματα φταίει περισσότερο είναι καθαρή παγίδα, γιατί και τα δυο ακολουθούν την ίδια πολιτική και απλώς δημαγωγούν διαφορετικά, ανάλογα με το αν βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για μια στυγνά ταξική πολιτική, που φορτώνει τα βάρη της δημοσιονομικής κρίσης σε εκείνους που δεν ευθύνονται καθόλου γι’ αυτή, στους εργαζόμενους. Ο Αλογοσκούφης υπήρξε σαφής όταν του επισημάνθηκε από δημοσιογράφους ότι πολύ πρόσφατα η κυβέρνηση μείωσε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τη φορολογία κερδών: «Αναφορικά με τον τομέα των εσόδων ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα προσφύγουμε σε αυξήσεις στο φόρο εισοδήματος. Ούτε υπάρχουν αυξήσεις στους φόρους που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Αντίθετα, με τη φορολογική μεταρρύθμιση μειώσαμε την άμεση φορολογία». Ακόμα πιο προκλητικός ήταν ο Ρουσόπουλος: «Είμαστε περήφανοι που προχωρήσαμε σ’ αυτή τη φοροαπαλλαγή (σ.σ. δηλαδή στη μείωση της φορολογίας των κερδών). Αυτό είναι ένα μέτρο αναπτυξιακό, που βοηθά και τους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους».
 
Μάλιστα! Βοηθά τους εργαζόμενους που θα τους βουτήξουν από τις τσέπες τους 2,6 δισ. μέχρι τα τέλη του 2006, όταν οι καπιταλιστές θα πληρώνουν 10% λιγότερο φόρο κερδών! Βοηθά τους εργαζόμενους που θα πληρώνουν μισό ευρώ παραπάνω το πακέτο τα φτηνοτσιγάρα που αναγκάζονται να καπνίζουν, επειδή η τσέπη τους δεν σηκώνει τα ακριβά. Τους βοηθά που όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες θα πάρουν μεμιάς μια αύξηση 1%, που θα είναι μεγαλύτερη με τις γνωστές στρογγυλοποιήσεις (πάντα προς τα πάνω) και τη σπέκουλα της αγοράς. Τους βοηθά η αφαίρεση 200 εκατ. ευρώ (50 το 2005 και 150 το 2006) από τις επιχορηγήσεις προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήρια.
 
Ο Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για έκτακτα αλλά για μόνιμα μέτρα. Δηλαδή, ούτε οι αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ ούτε οι αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα. «Η αύξηση αυτή -είπε ο υπουργός- είναι μια διαρθρωτική αλλαγή η οποία θα τονώσει σε μόνιμη βάση τα έσοδα του δημοσίου».
 
Μήπως, όμως, καθαρίσαμε μ’ αυτά τα μέτρα; Αυτά ήταν και τελείωσε; Θα ήταν ασύγγνωστη πολιτική αφέλεια να πιστέψει κάποιος στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Αν μη τι άλλο, αυτή η ίδια πολιτική παράταξη έταζε λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και η κυβέρνησή της διαβεβαίωνε έως πρότινος ότι δεν πρόκειται να πάρει φοροεισπρακτικά μέτρα αλλά θα τιθασεύσει το έλλειμμα μέσω της μείωσης των δαπανών (βλέπε δηλώσεις Καραμανλή).  Πέρα απ’ αυτό, όμως, στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 8) η κυβέρνηση περιγράφει την αλυσίδα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται. Εκεί αναφέρεται πως έχει ζητηθεί η «τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» για τη σχεδίαση και εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι «τεχνικές» που εισηγείται το ΔΝΤ είναι γνωστές και έχουν γνωρίσει τις δόξες τους στη Λατινική Αμερική αρχής γενομένης από τη Χιλή του Πινοσέτ.
 
Ο Αλογοσκούφης περιέγραψε τους άξονες που θα κινηθεί η κυβέρνηση: συνεχείς περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και ασφυκτικός έλεγχος από ειδικό σώμα δημοσιονομικών επιθεωρητών, νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΚΟ με κατάργηση της μονιμότητας και σφιχτή εισοδηματική πολιτική, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης σε κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης, ειδικές μορφές σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό. Οπότε εύκολα μπορεί ακόμα και ο μη ειδικός να καταλάβει προς τα που βαδίζουν τα πράγματα.
 
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η καταγγελία της ασκούμενης πολιτικής και των σχεδιαζόμενων μέτρων είναι η αρχή, αλλά δεν ισχύει πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Γιατί η καταγγελία που παραμένει καταγγελία καταντά κλαψούρισμα χωρίς προοπτική, που απλά θα το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση για να ξαναπάρει την εξουσία και να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Ζητούμενο είναι ο αγώνας στους δρόμους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτο Μπέργκεν με την αξιολόγηση στις βαλίτσες
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακού πλιάτσικου συνέχεια

Σχετικά Αρθρα

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

Ημέρα τίγρης.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’ από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι.

1902: Ο μαραγκός Φομά Κατσουρένκο αποπειράται να εκτελέσει τον πρίγκιπα Ομπολένσκι με σφαίρες βουτηγμένες σε στρυχνίνη, αστοχεί και σκοτώνει τον αστυνομικό διευθυντή (Ρωσία).

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο άλλοι επτακόσιοι κρατούμενοι που υπέγραψαν δηλώσεις μετανοίας.

1979: Τέσσερις νεκροί και 113 τραυματίες από σειρά εκρήξεων βομβών στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ισπανία. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οργανώσεις Βάσκων.

1980: Λεωφορείο πολτοποιεί το κεφάλι της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που διαδήλωνε και μοίραζε προκηρύξεις της ΚΝΕ μπροστά στις εγκαταστάσεις της υφαντουργίας ΕΤΜΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo