Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών
  • Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Η δημαγωγία για τις συντάξεις φερετζές του μετα-Μνημόνιου
Οικονομία

Η δημαγωγία για τις συντάξεις φερετζές του μετα-Μνημόνιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Σεπ 2018, 00:00

Με τυπικές ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μετα-μνημονιακή επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα. Η δήλωση των τροϊκανών ήταν επίσημη, ενώ ο Τσακαλώτος εξέδωσε -καταπώς το συνηθίζει- non paper (για να μην έχει καμιά δέσμευση σε ό,τι γράφει).

Ο Τσακαλώτος έγραψε το non paper με ένα ύφος… συγκρατημένης αισιοδοξίας. Ανέφερε ότι «το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα  της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων, παρουσιάζοντας στοιχεία» σύμφωνα με τα οποία «η περικοπή των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο, αλλά δημοσιονομικό», ότι «υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων και παράλληλα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων» και ότι «η μη περικοπή δεν επηρεάζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού  συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες».

Δεν έγραψε, όμως, πώς υποδέχτηκαν οι τροϊκανοί το κυβερνητικό αίτημα. Οι οποίοι τροϊκανοί, στη δική τους ανακοίνωση, δεν ανέφεραν λέξη για το συγκεκριμένο κυβερνητικό αίτημα, αλλά κινήθηκαν στη γραμμή «pacta sunt servanda» (τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται). Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας, «η αποστολή διεξήγαγε συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση και τις κυριότερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μετά το πρόγραμμα περίοδο, καθώς και σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος» (μία απ' αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι, ως γνωστόν, και η προ-νομοθετημένη νέα περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019).

Φυσικά, στα μικρόφωνα των καναλιών και των ραδιοφώνων οι υπουργοί συνέχισαν τη γνωστή παρέλαση, εκφράζοντας αυτή τη φορά και «αισιοδοξία» (ένα βήμα πριν από τη βεβαιότητα) ότι το ζήτημα βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του. Με την απαραίτητη συμπλήρωση ότι ο Μητσοτάκης δε θέλει να αναιρεθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Δημιουργούν ένα προεκλογικό μείγμα, όπως θα έλεγαν οι «πολιτικοί παρατηρητές».

Το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ παίχτηκε στο Βερολίνο. Ο Τσακαλώτος πήγε για να συμμετάσχει στη συνάντηση του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network) και στο περιθώριο της συνάντησης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας  Ολαφ Σολτς και τον Επίτροπο  Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. Αντιγράφουμε από το επίσημο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών: «Κατά την διάρκεια της συνάντησης [ο Τσακαλώτος] εξέθεσε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία,  υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5%  και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους Θεσμούς. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022».

Η πολύ προσεκτική διατύπωση (όχι αίτημα για ακύρωση του πετσοκόμματος των συντάξεων, αλλά άνοιγμα συζήτησης για τον «επιπλέον δημοσιονομικό χώρο»), αλλά και η ρητή αναφορά σε «συζήτηση με τους Θεσμούς» (με την τρόικα, δηλαδή), δείχνει ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα χρειαστεί πολύ παζάρι ακόμα για να φτάσουν σε μια «συμβιβαστική λύση». Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο να μην πετσοκοπούν οι συντάξεις, αλλά πόσα από τα περιβόητα «αντίμετρα» θα χρειαστεί να πετσοκοπούν και σε τι ποσοστό, ώστε να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων από τη μη περικοπή των συντάξεων (είναι πάνω από 2 δισ. σε ετήσια βάση). Μ' άλλα λόγια, οι άλλοι υπουργοί κάνουν την προπαγάνδα τους από τα ραδιοκάναλα, θεωρώντας ότι το ζήτημα «ετελείωσε», ενώ ο Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκη και τους συνεργάτες τους «παλεύουν με τους αριθμούς», καθώς -όπως όλα δείχνουν- τίποτα δε συμφωνήθηκε κατά την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στο πλαίσιο του μετα-Μνημόνιου. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στο non paper του Τσακαλώτου, μετά την επίσκεψη της τρόικας, αναφέρεται ότι «επιβεβαιώθηκε σύγκλιση -με ελάχιστες αποκλίσεις-  ως προς το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ» (η τρόικα δεν αναφέρει τίποτα στη δική της ανακοίνωση), όμως για το φλέγον ζήτημα ο Τσακαλώτος αναφέρει μόνο ότι «συμφωνήθηκε η διαδικασία μέσω της οποίας θα επιτευχθεί σύγκλιση ως προς το δημοσιονομικό χώρο του 2019». Συμφώνησαν στη διαδικασία του παζαριού, δεν κατέληξαν πουθενά. Γι' αυτό και η τρόικα περιορίστηκε στην ψυχρή διατύπωση ότι «ο εκ του σύνεγγυς διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Είναι αυτή η έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα που τροφοδοτεί τα «πολεμικά» δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, που επικαλείται πότε πηγές από το ΔΝΤ και πότε πηγές από την Κομισιόν, που ανακαλύπτει «σκληρούς» και «ήπιους» και γενικά προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο με τις διάφορες αξιολογήσεις του τρίτου Μνημόνιου. Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος (από κοντά και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ) προέβλεπε ναυάγιο και αποτυχία, στο τέλος οι συριζαίοι έκλειναν την αξιολόγηση και έβγαιναν από πάνω. Ετσι, η όλη συζήτηση περιοριζόταν στο αν θα κλείσει ή δε θα κλείσει η αξιολόγηση και όχι στο περιεχόμενο του κλεισίματος, που περιλάμβανε πάντοτε νέα πακέτα αντεργατικών μέτρων.

Τώρα, βέβαια, ζούμε το -φαινομενικά- αντίθετο. Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται την κατάργηση ενός από τα μέτρα που περιλάμβαναν προηγούμενα μνημονιακά πακέτα, ενώ η αντιπολίτευση προβλέπει (χωρίς να το λέει ανοιχτά, κρατώντας «πισινή»), ότι αυτό δε θα γίνει, γιατί αντιδρά το ΔΝΤ και «δε βγαίνουν τα νούμερα». Αυτή η διελκυστίνδα, όμως, βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πετύχει έστω και την αναστολή του μέτρου για ένα διάστημα (που είναι πάρα πολύ πιθανό), θα τρίβει την «επιτυχία» της στη μούρη του Μητσοτάκη και των φυλλάδων που τον στηρίζουν. Κι αν δει ότι δεν το πετυχαίνει, μην αποκλείετε να πάει σε εκλογές πριν από τα τέλη του χρόνου.

Αυτή τη στιγμή, όμως, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία, δεδομένου ότι ο Τσίπρας έχει αναλάβει υποχρεώσεις έναντι των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, με κορυφαία σ' αυτή τη φάση την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή. Δε θα είναι, όμως, μια συμφωνία του τύπου «πάρε ένα προεκλογικό δωράκι, Αλέξη καλό παιδάκι». Θα είναι μια συμφωνία αυστηρά στο πλαίσιο του μετα-Μνημόνιου. Δηλαδή, ούτε μεγάλο μπαλαμούτι στους υπολογισμούς του «δημοσιονομικού χώρου» του 2019 θα υπάρξει, ούτε κατάργηση του μέτρου, αλλά αναστολή της εφαρμογής του. Το ότι με την τρόικα κατέληξαν μόνο σε συμφωνία επί της διαδικασίας, δείχνει ότι απέχουν πολύ ακόμα από τον υπολογισμό του «δημοσιονομικού χώρου» του 2019 (ίσως και του 2018). Θα υπάρξει λοιπόν ένας ανασχεδιασμός της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος για «πρωτογενές πλεόνασμα» 3,5%.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: μια φθηνή λύση
Επόμενο άρθρο Πάει έφυγε το τρένο…

Σχετικά Αρθρα

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

Οικονομία 7 Σεπ 2026, 14:37

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

Οικονομία 1 Σεπ 2026, 13:55

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo