Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Καμένα Πικερμίου: Το δούλεμα πάει σύνεφο (από την Περιφέρεια του Χαρδαλιά αυτή τη φορά)
Περιβάλλον

Καμένα Πικερμίου: Το δούλεμα πάει σύνεφο (από την Περιφέρεια του Χαρδαλιά αυτή τη φορά)

Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιαν 2025, 20:48

Πολίτες κάνουν καταγγελία στην περιφέρεια Αττικής για σκανδαλώδεις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από το Δήμο Ραφήνας. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι ο χώρος που επιλέχτηκε για την εναπόθεση και επεξεργασία των καμένων του Πικερμίου από την πυρκαγιά της 11ης-12ης Αυγούστου 2024 είναι εντελώς ακατάλληλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δήμος Ραφήνας: Kι άλλο περιβαλλοντικό έγκλημα

Mη απαντήσεις, παραποιήσεις και υπεκφυγές από τη δημοτική αρχή Ραφήνας

Eτσι (μας) δουλεύει ο Δήμος Ραφήνας

Οι υπηρεσίες της περιφέρειες κάνουν έλεγχο (λέμε τώρα). Και τα βρίσκουν όλα εντάξει! Πού κάνουν έλεγχο; Σε χώρο που τους υπέδειξε ο Δήμος Ραφήνας. Ο οποίος ήταν χώρος που πέταξαν καμένα κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες και εργολάβοι, όχι ο χώρος που νοίκιασε ο Δήμος για να στηθεί η μπίζνα της εναπόθεσης και επεξεργασίας των καμένων. Δημοσίευσαν και φωτογραφίες, μάλιστα, στην έκθεση ελέγχου που συνέταξαν. Φωτογραφίες εντελώς άσχετες με το μέρος που κατήγγειλαν οι πολίτες!

Αλήθεια, γιατί απευθύνθηκαν στον καταγγελόμενο Δήμο Ραφήνας να τους υποδείξει το σημείο και δεν απευθύνθηκαν στους καταγγέλλοντες πολίτες; Οι τύποι αυτοί νομίζουν πως έχουν να κάνουν με Χαχόλους.

Οι καταγγέλλοντες πολίτες τους έστειλαν μια συγκροτημένη απάντηση και τους κόλλησαν στη μάπα (αυτή η έκφραση τούς ταιριάζει) τις φωτογραφίες από τον πραγματικό τόπο για τον οποίο έγινε η καταγγελία. «Δεν διαπιστώθηκε περιβαλλοντική υποβάθμιση»; Πάρτε στη μάπα μια φωτογραφία. «Βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα καμένων»; Πάρτε στη μάπα φωτογραφίες με σωρούς από καμένα. «Δεν βρέθηκε κλαδοτεμαχιστής ή άλλο μηχάνημα»; Πάρτε στη μάπα μια φωτογραφία του γιγάντιου κλαδοτεμαχιστή.

Δεν είναι εξοργιστικό; Πήγαν και έκαναν ντεμέκ έλεγχο σε άλλη περιοχή σε σχέση με αυτή που καταγγέλθηκε! ‘Η βλάκες είναι ή «στο κόλπο».

Αναδημοσιεύουμε αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ιστολόγιου ΔΑΣΑΜΑΡΙ S.O.S.

Το δούλεμα πάει σύνεφο

Δημοσιεύτηκε στις 30-12-2024 το πόρισμα της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την καταγγελία μας για την ακαταλληλότητα του χώρου που επέλεξε ο Δήμος Ραφήνας για την εναπόθεση και επεξεργασία των καμένων του Πικερμίου από την πυρκαγιά της 11ης-12ης Αυγούστου 2024. To Διαβιβαστικό της Προσωρινής Εκθεσης Ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταγγελία έχει κατατεθεί από τις 13-9-2024, πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες εναπόθεσης των καμένων στον χώρο, και πέρασαν 3½ (τρεισήμιση!) μήνες για να δημοσιευτεί κάποιο πόρισμα. Στο μεταξύ και μέχρι να ξεκινήσει η εναπόθεση και επεξεργασία των καμένων μεσολάβησαν διάφορες “διορθώσεις” των σχετικών αποφάσεων του Δήμου. Το χρονικό αυτών των “διορθώσεων” περιγράφεται στο άρθρο μας «Έτσι (μας) δουλεύει ο Δήμος Ραφήνας».

Διαβάζοντας την Προσωρινή Εκθεση Ελέγχου της υπηρεσίας που διενέργησε την «έκτακτη αυτοψία [σ.σ. ή αυτοψίες;] μερικού ελέγχου» προκύπτουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα. Η διοίκηση “δουλεύει” θρασύτατα τους πολίτες. Η υπηρεσία συνέταξε πόρισμα χωρίς να έχει εντοπίσει τον χώρο!

Παραθέτουμε μερικές σύντομες διαπιστώσεις της αυτοψίας, όπως καταγράφονται στην Προσωρινή Εκθεση Ελέγχου, σε αντιπαραβολή με δικό μας φωτογραφικό υλικό από τον πραγματικό χώρο εναπόθεσης και επεξεργασίας των καμένων.

«Κατά την αυτοψία… δεν διαπιστώθηκε περιβαλλοντική υποβάθμιση…


…βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα καμένων φυτικών αποβλήτων


…που αξιολογείται ως ασήμαντη μη συμμόρφωση


…ενώ δεν βρέθηκε κλαδοτεμαχιστής ή άλλο μηχάνημα έργου.»

Για 😂🤣😂 ή για 😢😭😢 ;;;

Με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αποστείλαμε την ακόλουθη απάντηση στην Περιφέρεια Αττικής:

Προς: Περιφέρεια Αττικής
Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος
Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής
tperivallontos.anat@patt.gov.gr
αρ. πρωτ. 1465596/23-12-2024

Κοιν.: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού – Τμήμα Α’
pexo@attica.gr
αρ.πρωτ. 88519/20-12-2024

3-1-2025

Θέμα: Απάντηση σχετικά με τον έλεγχο του χώρου εναπόθεσης και επεξεργασίας καμένων στη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου

Κυρίες/Κύριοι,

Σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποίησε η υπηρεσία σας σε σημείο εναπόθεσης καμένων βλαστικών αποβλήτων που σας υπεδείχθη από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με το έγγραφό του αρ. πρωτ. 23382/4-11-2024, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που παραθέτετε στην Προσωρινή Εκθεση Ελέγχου είναι φανερό ότι δεν έχετε εντοπίσει το σημείο εναπόθεσης και επεξεργασίας των καμένων της πυρκαγιάς της 11ης-12ης Αυγούστου για το οποίο έγινε η καταγγελία μας. Οι φωτογραφίες σας πράγματι δείχνουν κάποιους μικρούς σωρούς καμένων βλαστικών αποβλήτων, τα οποία δυστυχώς πετάνε ανεξέλεγκτα κάποιοι κοινωνικά ασυνείδητοι κάτοικοι ή εργολάβοι οπουδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του Πικερμίου. Η καταγελλία μας, όμως, δεν αφορούσε αυτές τις ατομικές παραβάσεις, αλλά την ακαταλληλότητα του χώρου που επέλεξε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου για την εναπόθεση και επεξεργασία (θρυμματισμό με τελική διαχείριση την κομποστοποίηση) των καμένων με την απόφαση 135/30-8-2024 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Προσωρινή Εκθεση Ελέγχου αναφέρετε ότι πραγματοποιήσατε την αυτοψία σε σημείο με συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87 Χ: 495019,672391 Υ: 4207439,69921 που σας υπέδειξε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Θεωρούμε ότι θα ήταν σωστότερο να είχατε ζητήσει τις σχετικές πληροφορίες καταρχάς από την καταγγέλουσα πρωτοβουλία. Το σημείο όπου ο Δήμος έχει εναποθέσει τα καμένα απόβλητα βρίσκεται περίπου 200 μ. μακρύτερα από το σημείο που αναφέρετε και έχει συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87 Χ: 494922,953 Υ: 4207271,029. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες του χώρου που δείχνουν μια σημαντική συγκέντρωση καμένων φυτικών αποβλήτων καθώς και το μηχάνημα θρυμματισμού.

Το σημείο αυτό απέχει 300 μ. από την πλησιέστερη κατοικία, περίπου 900 μ. από το όριο του οικισμού του Πικερμίου, περίπου 900 μ. από το όριο του οικισμού της Διώνης και περίπου 1400 μ. από το όριο του οικισμού της Καλλιτεχνούπολης. Οπως αναφέρουμε και στην καταγγελία μας, η Τεχνική Μελέτη 24/2024 του Δήμου όριζε ότι «ενδεικτική απόσταση [από κατοικίες] του χώρου συγκέντρωσης των καμένων είναι τα 5 χλμ.» Η απόκλιση αυτής της απόστασης από την πραγματική κατάσταση είναι σημαντική.

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την ΥΑ 37674/2016 [ΦΕΚ Β΄2471/2016, ομάδα 4η – Συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών, α/α 12α], προβλέπεται ρητά ότι οι εργασίες παραγωγής εδαφοβελτιωτικών από βιομάζα απαιτούν περιβαλλοντική αδειοδότηση υποκατηγορίας Α2 ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις κατηγορίας Β (ανάλογα με την ημερήσια ποσότητα των επεξεργαζόμενων υλικών). Δεδομένου ότι οι εργασίες θρυμματισμού στον χώρο επιλογής του Δήμου αποτελούν ένα μέρος της διαδικασίας παραγωγής εδαφοβελτιωτικού, και μάλιστα το πιο επιβαρυντικό μέρος της από περιβαλλοντικής πλευράς (θόρυβος, σκόνη), θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία αδειοδότησης. Πολύ περισσότερο που η παραγόμενη σκόνη είναι ακόμη πιο επιβαρυντική λόγω του ότι το βλαστικό υλικό είναι καμένο. Είναι φανερό ότι η ενδεικνυόμενη διαχείριση στην περιοχή —ακόμη και εάν ετηρούντο όλες οι άλλες προϋποθέσεις— θα έπρεπε να είναι μόνο η υλοτόμηση και ακολούθως η μεταφορά σε αδειοδοτημένο χώρο για τον θρυμματισμό και την τελική διαχείριση του θρυμματισμένου καμένου βλαστικού υλικού (κομποστοποίηση κ.α.).

Σημειώνουμε ότι η καταγγελία μας προς την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έγινε στις 13-9-2024 [α.π. 64268] κατά των τότε αποφάσεων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Εκτοτε ο Δήμος τροποποίησε αυτές τις αποφάσεις με «ανακλήσεις» και «ορθές επαναλήψεις» προκαλώντας σύγχυση και ασάφεια όσον αφορά τον ακριβή εντοπισμό του πραγματικού σημείου εναπόθεσης και επεξεργασίας των καμένων και την εγγύτητα με κατοικημένες περιοχές. Το χρονικό αυτών των “διορθώσεων” δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο της πρωτοβουλίας μας με τον τίτλο «Ετσι (μας) δουλεύει ο Δήμος Ραφήνας» και σας το επισυνάπτουμε.

Κατόπιν των ανωτέρω χρειάζεται να επανεκτιμήσετε τις διαπιστώσεις της Προσωρινής Εκθεσης Ελέγχου περί «πολύ μικρής ποσότητας καμένων φυτικών αποβλήτων», περί ανυπαρξίας διαδικασίας θρυμματισμού των καμένων και περί «ασήμαντης μη συμμόρφωσης».

Παρακαλούμε να προβείτε στους κατάλληλους ορθούς ελέγχους του επιλεγμένου από τον Δήμο χώρου και, αν χρειαστεί, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δασαμάρι S.O.S.
ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών
email: dasamari.sos@gmail.com
web: https://dasamarisos.blogspot.gr

Η προσωρινή έκθεση ελέγχου της Περιφέρειας (έγινε οριστική)

Προσωρινή έκθεση ελέγχου καμένα Πικέρμι 06 11 2024
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ… αντιιμπεριαλιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Επόμενο άρθρο Καλκίλια (Δυτική Οχθη): Μια σκληρή απάντηση-τιμωρία στους σιωναζιστές

Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

Καμπότζη, Ταϊλάνδη: Πρωτοχρονιά.

1863: Οι Κ. Κανάρης, Θ. Ζαΐμης και Δ. Γρίβας μεταβαίνουν στην Κοπεγχάγη και προσφέρουν το ελληνικό στέμμα στον Γεώργιο Α’.

1913: Ανεπιτυχής απόπειρα κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσου.

1917: Αιματηρές ταραχές στη Σμύρνη εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1924: Οι Ελληνες τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με δημοψήφισμα (69,95%).

1948: 26 κρατούμενοι νεκροί από το μένος αντεκδίκησης αστυνομικών στις φυλακές της Σπάρτης.

1983: Απόπειρα κατά του σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα με τηλεχειριζόμενη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο (Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Εφετείο 17Ν

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • ΕΛΑ

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Επικοινωνία

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Όροι χρήσης

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Ποιοι είμαστε

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Επικοινωνία

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

  • Όροι χρήσης

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ’ αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

    Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo