Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ
  • Σαν σήμερα 31 Μάη
  • Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη
  • Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Εργάτες αναλώσιμοι
Διεθνή

COVID-Βρετανία

Εργάτες αναλώσιμοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2021, 12:58

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID στη Βρετανία ακουλουθεί τα γεωγραφικά μοτίβα των θανάτων και του ξεσπάσματος θανατηφόρων μεταδοτικών ασθενειών της βικτοριανής εποχής στη χώρα. Σειρά μελετών συνέδεσε άμεσα τους θανάτους από COVID με τη φτώχεια καταδεικνύοντας τη μεγάλη πτώση του προσδόκιμου ζωής στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ όπου υπάρχουν μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Λίβερπουλ , το Λιντς  και το Σέφιλντ, στα οποία συγκεντρώνεται μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας, ντόπιοι και μετανάστες. 

«Αν είχες ένα χάρτη που να καταγράφει τις επιπτώσεις της πανδημίας και έναν με τους θανάτους παιδιών από ασθένειες το 1850, οι ομοιότητες θα ήταν μεγάλες», δήλωσε ο καθηγητής Κρις Γουίτι σε ένα συνέδριο που αφορούσε το βρετανικό ΕΣΥ τον περασμένο Ιούνη.

Η στενότητα κατοικίας, ο συνωστισμός ανθρώπων στα εργατικά σπίτια, οι άσχημες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης και η κακή υγεία της εργατικής τάξης, λόγω όλων των παραπάνω, αποτελούσε και αποτελεί το υπόστρωμα για το ξέσπασμα επιδημιών, που συνοδεύουν τις εκμεταλλευόμενες τάξεις ανά τους αιώνες.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, η εργατική τάξη στα πολυπληθή βιομηχανικά κέντρα και το Λονδίνο ήταν αυτή που χτυπήθηκε πιο σκληρά. Σε μεγάλες πόλεις, όπως το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ, οι άθλιες στεγαστικές συνθήκες των εργατών λειτουργούσαν καταλυτικά στη μετάδοση ασθενειών του πεπτικού συστήματος, που ήταν πολλές φορές θανατηφόρες για τα παιδιά. Οι δείκτες παιδικής θνησιμότητας ήταν σε δυσθεώρητα ύψη, με ένα στα τέσσερα παιδιά να πεθαίνει προτού να συμπληρώσει τα πέντε έτη. Η κάτασταση άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται από το 1870 και μετά, λόγω των αγώνων της εργατικής τάξης αλλά και της διαπίστωσης από την πλευρά των πλουτοκρατών ότι ο ραγδαίος εκφυλισμός της εργατικής τάξης προοδευτικά θα υπονόμευε τη σταθερότητα της βρετανικής βιομηχανίας.

150 χρόνια μετά και παρά το γεγονός ότι συνολικά η κατάσταση της εργατικής τάξης έχει βελτιωθεί, στην καπιταλιστική Δύση τουλάχιστον, οι υποβόσκουσες αιτίες της για την κακή υγεία και την αυξημένη θνησιμότητα της εργατικής τάξη παραμένουν. «Οικογένειες χωρίς σταθερό εισόδημα συνήθως καταλήγουν σε κακής ποιότητας σπίτια και σε συνθήκες συνωστισμού. Και αυτό ακριβώς είδαμε με την COVID.

Τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων τα είδαμε σε περιοχές με συνωστισμό», δήλωσε η ακαδημαϊκός Σάλι Σιάρντ, επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Στην περιοχή του Νιούχαμ του ανατολικού Λονδίνου είδαμε το μεγαλύτερο ποσοστό νοικοκυριών σε συνθήκες συνωστισμού στην απογραφή του 2011. Στην ίδια περιοχή είδαμε τις μεγαλύτερες αναλογίες θανάτων από COVID ανα μονάδα πληθυσμού στην Αγγλία και την Ουαλία, με τις γειτονικές περιοχές του Ντάγκενχαμ και του Τάουερ Χάμλετς να ακολουθούν.

Στις κακές συνθήκες διαβίωσης τεράστιων κομματιών της εργατικής τάξης της Βρετανίας έρχονται να προστεθούν ως παράγοντες για την εκτίναξη των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID, η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το βρετανικό ΕΣΥ (βλ. https://eksegersi.gr/diethni/χάος-και-διάλυση-στο-βρετανικό-εσυ/) και προπαντός η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Τζόνσον, που αποφάσισε να θυσιάσει την εργατική τάξη της χώρας στο βωμό της πανδημίας, μην επιβάλλοντας κάποιο περιοριστικό μέτρο προκειμένου να ανασχέσει το πρώτο κύμα. Εχοντας κατά νου το φρενάρισμα που προκάλεσε στο γερμανο-γαλλικό άξονα η πανδημία, θεώρησε ότι μην επιβάλλοντας μέτρα θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον βρετανικό ιμπεριαλισμό να καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος.

Οι 129.000 χιλιάδες νεκροί της πανδημίας στη Βρετανία μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα του κρατικού εγκλήματος που συντελέστηκε τότε και συντελείται μέχρι σήμερα.

Εκτύπωση 🖨
covid-19 ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

COVID-Βρετανία

Δεκάδες χιλιάδες εκτός ΑΕΙ
Επόμενο άρθρο

COVID-Βρετανία

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

Διεθνή 29 Μάι 2026, 14:04

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Διεθνή 29 Μάι 2026, 11:26

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

Διεθνή 28 Μάι 2026, 13:03

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

Διεθνή 27 Μάι 2026, 20:04

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

Διεθνή 27 Μάι 2026, 12:42

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Διεθνή 26 Μάι 2026, 21:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • COVID-Βρετανία

    17Ν
    • COVID-Βρετανία

      Εφετείο 17Ν
  • COVID-Βρετανία

    ΕΛΑ
    • COVID-Βρετανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • COVID-Βρετανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • COVID-Βρετανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • COVID-Βρετανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • COVID-Βρετανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • COVID-Βρετανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • COVID-Βρετανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • COVID-Βρετανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • COVID-Βρετανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • COVID-Βρετανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • COVID-Βρετανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • COVID-Βρετανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • COVID-Βρετανία

      COVID-Βρετανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • COVID-Βρετανία

      COVID-Βρετανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • COVID-Βρετανία

      COVID-Βρετανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • COVID-Βρετανία

      COVID-Βρετανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • COVID-Βρετανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Ποιοι είμαστε
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Επικοινωνία
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Όροι χρήσης
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Ποιοι είμαστε
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Επικοινωνία
  • COVID-Βρετανία

    COVID-Βρετανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo