Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Γενάρη
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
  • Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα
  • Ξεσκονόπανο made in Nederlands
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Αποκαλυπτήρια του κάλπικου αντιναζισμού
Στο Ψαχνό

Αποκαλυπτήρια του κάλπικου αντιναζισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Φεβ 2023, 00:02

Συζητούσαν επί ώρες, αντάλλασσαν επιχειρήματα περί του τι είναι συνταγματικό και τι αντισυνταγματικό, ο Βορίδης έσβηνε και έγραφε στο σώμα της τροπολογίας, συχνά άφηναν την ήρεμη ανταλλαγή επιχειρημάτων και πλακώνονταν στα μπινελίκια, μέχρι που ήρθε η δευτερολογία του ακροδεξιού τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανού-υπουργού Ανάπτυξης (σε δικό του νομοσχέδιο κατατέθηκε η υποτιθέμενη αντιναζιστική τροπολογία, οπότε είχε τον τελευταίο λόγο) να πετάξει την αντιναζιστική μάσκα για να φανεί η αλήθεια.

Είπε ο ακροδεξιός Μπουμπούκος, με γκεμπελίστικο κυνισμό και ωμότητα:

«Τώρα σε κάτι που έχει λεχθεί από αρκετούς συνομιλητές και θέλω να το εξηγήσω. Είπατε «φέρνετε τη διάταξη στο παρά πέντε, άρα η προηγούμενη διάταξη ήταν αλυσιτελής». Νομίζετε ότι τυχαία φέραμε τη διάταξη στο παρά πέντε; Δεν ακούγαμε την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που έλεγε να το κάνουμε λίγο μετά τη δίκη; Τι πιστεύετε; Ασφαλώς και την ακούγαμε και μας απασχολούσε πάρα πολύ καιρό πότε θα καταθέταμε αυτή η διάταξη. Κρίναμε ότι είναι πολύ πιο σωστό για την επιτυχία του εγχειρήματος η διάταξη να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στις εκλογές. Και θα σας εξηγήσω ποιος είναι ο λόγος. Διότι πρέπει να μην έχει αρκετό χρόνο αντίδρασης η άλλη πλευρά για να σκεφτεί με ποιον τρόπο θα μπορούσε να οργανωθεί για να ξεπεράσει την απαγόρευση. Αρα, λοιπόν, για να μην δώσεις χρόνο να οργανωθούν έπρεπε η διάταξη να είναι κοντά στις εκλογές και όχι δύο χρόνια πριν. Γιατί δύο χρόνια πριν θα έβρισκαν κάποιον τρόπο -δεν μπορώ να σας πω ποιος θα ήταν αυτός, αλλά κάτι θα σκεφτόντουσαν- για να μπορέσουν να επιτύχουν τον πολιτικό τους στόχο. Αρα, λοιπόν, καθαρά θέμα τακτικής, για όσους θέλουμε αυτό το πράγμα πράγματι να λειτουργήσει, ήταν η διάταξη να έρθει στο τέλος. Αρα, όχι μόνο αλυσιτελής δεν είναι η στρατηγική μας, αλλά πιστεύω θα αποδειχθεί και στην πράξη, στην κάλπη,  πάρα πολύ λυσιτελής». 

«Είστε τακτικιστές», του φώναξε ο συριζαίος εισηγητής Χάρης Μαμουλάκης (μιλάμε για… αστέρι), νομίζοντας ότι θα τον ταπώσει. Ατάραχος και φουσκώνοντας σαν παγώνι, απάντησε αμέσως ο ακροδεξιός: «Μα, εδώ είναι πολιτική, είναι μάχη. Προφανώς έχει τακτική μέσα. Πρέπει δε να σας πω ότι εδώ υπάρχει ένας στόχος, να μην επιτύχει το πολιτικό εγχείρημα Κασιδιάρη. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλιώς να μην το συζητάμε. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλη αυτή η φασαρία».

Τι είπε ο ακροδεξιός υπουργός του Μητσοτάκη; Τι αντιναζισμός και κουροφέξαλα; Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μη συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη (το γιατί δεν το εξήγησε, φυσικά. Τι να πει, ότι θα έκοβε ψήφους από τη ΝΔ;). Γι’ αυτό «του τη φέρνουμε», για να μην προλάβει να αντιδράσει μέχρι τις εκλογές! Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει βρει λύση ο Κασιδιάρης για να παρακάμψει την απαγόρευση, αλλά ποιος νοιάζεται τώρα για τις επόμενες εκλογές; Και βέβαια, ποιος νοιάζεται για το αν τα νεοναζιστικά μορφώματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την εγκληματική δράση τους; Τόσα χρόνια την ανέπτυσσαν, γιατί να απαγορευτεί τώρα;

Ο ακροδεξιός Γεωργιάδης βρήκε τρόπο να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα: γιατί δεν φέρατε τη συγκεκριμένη ρύθμιση το 2021, με την περιβόητη τροπολογία Βορίδη-Τσιάρα, που υποτίθεται ότι έλυσε το θέμα; Επειδή ο Βορίδης δεν ήταν και τόσο πειστικός όταν προσπαθούσε να εξηγήσει ότι η τωρινή ρύθμιση είναι συμπληρωματική εκείνης του 2021 (προσθέτει τον «πραγματικό αρχηγό», που τότε τους είχε διαφύγει, έλεγε), ο ομόσταυλός του (από τα χρόνια του ΛΑΟΣ) ανέλαβε να «γεννήσει» αιτιολογία αντίστοιχης των… θαυματουργών νανογιλέκων: Δεν το βάλαμε το 2021, για να τους αποκοιμίσουμε, να νομίζουν πως μια χαρά θα κατέβουν στις εκλογές, χωρίς να εμφανίζεται ο πραγματικός αρχηγός, και τώρα τους πετάμε ξαφνικά νέα ρύθμιση και τους τελειώνουμε!

Εντάξει, δε θα κάνουμε συζήτηση με επιχειρηματολογία επιπέδου «και α και ου και ΔΑΠ Νουδουφουκού». Είναι προφανές αυτό που έγινε. Το 2021 εκτιμούσαν πως κανένα από τα νεοναζιστικά μορφώματα δεν έχει προοπτικές, γι’ αυτό και ψήφισαν μια τροπολογία-αβάντα στους νεοναζιστές. Τώρα που βλέπουν ότι χάρη στη βοήθεια των μιντιαρχών και των γκαλοπατζήδων ο Κασιδιάρης μαζεύει «χαρτί», κάνουν ad hoc ρύθμιση για να τον αποκλείσουν από τις εκλογές.

Επί τη ευκαιρία, όμως, φτιάχνουν τη ρύθμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετεί τη γνωστή θεωρία των «δύο άκρων», όπως θα δούμε παρακάτω.

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ψήφισε (και) τη νέα τροπολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». Ομως, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έκαναν αβαβά την πρώτη τροπολογία Βορίδη, που την ψήφισαν όλοι μαζί (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ) στις 2 Ιούνη του 2021, ισχυριζόμενοι τότε ότι φράζουν το δρόμο των νεοναζιστών προς τη Βουλή. Δεν είπαν λέξη! Για ευνόητους λόγους. Τι να πουν, ότι κορόιδευαν τον κόσμο τότε, ότι τάχα ψηφίζουν αντιναζιστική ρύθμιση, και τώρα την κρίνουν ανεπαρκή, μαζί με τη ΝΔ;

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η νέα τροπολογία Βορίδη, γιατί εισάγει την έννοια του «πραγματικού αρχηγού». Μπα, και γιατί δεν είπαν λέξη το 2021, αλλά καμάρωναν (όπως καμαρώνουν και τώρα) ότι πρώτοι αυτοί είχαν προτείνει τη ρύθμιση; Δεν το είχαν προσέξει; Ελάτε τώρα, τόσους νομικούς έχουν στις γραμμές τους, τόσα κωλοπετσωμένα στελέχη στην εκλογική νομοθεσία (με πρώτον και καλύτερο τον σεφ της εκλομαγειρικής Σκανδαλίδη) και θέλετε να πιστέψουμε ότι τους διέφυγε;

Εμάς, πάντως, δεν μας είχε διαφύγει. Ξαναθυμίζουμε τι γράψαμε τότε: «Είναι τέτοια η ξεφτίλα της νομοθετικής παρέμβασης των Μητσοτάκη-Βορίδη, που δεν φρόντισαν να βάλουν ούτε μια αναφορά σε «εν τοις πράγμασι» ηγετικό ρόλο των καταδικασθέντων ηγετικών στελεχών του νεοναζισμού. Ορος που υπάρχει σε άλλες πτυχές του αστικού δικαίου, για να καλύπτει περιπτώσεις που κάποιος δεν έχει τυπικά ένα πόστο, το έχει όμως «εν τοις πράγμασι». Περιττεύει να σημειώσουμε ότι αυτό ισχύει κατεξοχήν για τα νεοναζιστικά μορφώματα που οικοδομούνται με βάση τη μυστηριακή «Αρχή του Αρχηγού». Φαντάζεστε τον Μιχαλολιάκο… απλό μέλος της ΧΑ, με νόμιμο εκπρόσωπο την κόρη του;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι άργησε να φέρει τη ρύθμιση! Σκουρλέτης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος): «Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας όλα αυτά, με αρκετή καθυστέρηση φέρνει στο παρά πέντε –διότι ουσιαστικά είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο- τη ρύθμιση που μας παρουσίασε. Νομίζω ότι όφειλε να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μέσα από τη συζήτηση έγινε μία προσπάθεια επανατοποθέτησης στις συγκεκριμένες διατάξεις»!

Τόση ξεδιαντροπιά; Σιγά την είδηση, όταν μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ και ξεδιαντροπιά. Αυτοί που ψήφιζαν και με τα δυο χέρια την πρώτη τροπολογία Βορίδη το 2021, πανηγυρίζοντας και διεκδικώντας (όπως και το ΚΙΝΑΛ) την πατρότητά της, τώρα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άργησε να φέρει ρύθμιση!

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μαμουλάκης, παραζαλισμένος από τις κωλοτούμπες, είπε κάποια στιγμή προς το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής: «Παραδεχθήκατε λοιπόν ότι η ρύθμιση του 2021 -μιλάω τώρα για τη Χρυσή Αυγή και τα φαινόμενα Κασιδιάρη- της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ήτο άσφαιρη. Αυτό αποδεικνύεται. Ειδάλλως, γιατί να έρθετε τώρα στο «και πέντε» για αυτή τη ρύθμιση;»! Καλά, ρε Μαμουλάκη, αφού «ήτο άσφαιρη» η ρύθμιση του 2021, γιατί την ψηφίσατε και με τα δυο χέρια, διεκδικώντας και την πατρότητά της;

Ο Βορίδης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπεσε στους συριζαίους λέγοντας: «Σε μία μείζονα τομή, σε ένα ζήτημα στο οποίο θα υπενθυμίσω ότι το Κόμμα σας – το Κόμμα σας!- έχει υπερψηφίσει ταυτόσημη διάταξη, σήμερα ήρθατε να πείτε και να αμφισβητήσετε τα κίνητρα της παρατάξεως και της Κυβερνήσεως για τη ρύθμιση αυτή; Η ρύθμιση, λοιπόν, αυτή έχει έρθει το 2021, την ψηφίσατε και είναι ταυτόσημη περιεχομένου. Δεν είχατε τότε αντιρρήσεις; (…) Τι ήρθαμε και είπαμε; Το είπαμε με ευρύτατη πλειοψηφία το 2021. Είπαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα, πλην ενός: Το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας. (…) Το μόνο το οποίο προστίθεται σε αυτό το εδάφιο είναι η έννοια της πραγματικής ηγεσίας». Μούγγα οι συριζαίοι στη σπέκουλα του ακροδεξιού.

Ο Βορίδης δεν είπε όλη την αλήθεια. Για την ακρίβεια είπε αλήθεια για τη στάση των συριζαίων το 2021, όμως είπε ψέματα για το τι προστίθεται σε σχέση με το 2021. Δεν είναι μόνο η «πραγματική εξουσία. Ο «τσεκουράτος» ακροδεξιός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να χώσει τη θεωρία των «δύο άκρων». Τι έκανε; Προσέθεσε ρύθμιση με την οποία κατέστησε τον Αρειο Πάγο αρμόδιο να κρίνει αν ένα κόμμα «εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παριστάνοντας τον αθώο και με το ύφος του σπουδαίου νομικού (ενώ είναι κάτω του μετρίου, για να μην πούμε… τενεκές ξεγάνωτος) έλεγε πως αυτό το λέει το Σύνταγμα και πως το έβαλε και στη νομοθετική ρύθμιση για να τη θωρακίσει συνταγματικά. Και γιατί δεν το έβαλε στη ρύθμιση του 2021; Εκείνη την άφησε… συνταγματικά αθωράκιστη; Κουτοπονηριές, στις οποίες εντρυφούν εδώ και χρόνια οι κάθε είδους ακροδεξιοί και φασίστες, συνηθισμένοι να απευθύνονται σε ακροατήρια «ούγκανων».

Μέχρι τώρα ο Αρειος Πάγος περιοριζόταν σε τυπικό έλεγχο των συνδυασμών, ενώ υπάρχει πάγια νομολογία που δέχεται πως η κατάθεση συνδυασμών αποδεικνύει πως το κόμμα «εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» (άρθρο 29 Συντάγματος).  Πλέον, ο Αρειος Πάγος μετατρέπεται σε οιονεί συνταγματικό δικαστήριο που θα κρίνει αν ένα κόμμα «εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Ο Βορίδης στο τέλος, σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, άλλαξε τη διατύπωση και ο Αρειος Πάγος θα κρίνει αν ένα κόμμα «δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»! 

Μιλάμε για κοροϊδία κανονική. Τίποτα απολύτως δεν αλλάζει ως προς την εφαρμογή στο μέλλον (στο όποιο μέλλον) της θεωρίας των «δύο άκρων», ως προς το αριστερό… «άκρο». Αλλωστε, η κατεύθυνση της ΕΕ, με την ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού, υπάρχει. Και σε χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ» ήδη εφαρμόζεται. Ο,τι ονομάζεται κομμουνιστικό, ό,τι φέρει το σφυροδρέπανο έχει απαγορευτεί, έχει τεθεί στην παρανομία.

Η πλάκα είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δική του πρόταση νόμου (που δεν την είχε καταθέσει στη Βουλή) έκανε την ίδια ακριβώς αναφορά στο άρθρο 29 του Συντάγματος: ότι κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να ελέγχεται αν «εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»! Αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή την αναφορά, αλλά οι προθέσεις του είχαν αποκαλυφθεί, όσο κι αν με το γνωστό συριζαίικο θράσος κατηγορούσε την κυβέρνηση και ζητούσε να αφαιρεθεί αυτή η αναφορά.

Από την άλλη, ο Βορίδης συζητούσε τα πάντα εκτός απ’ αυτή την αναφορά! Γιατί άραγε; Γιατί στο μυαλό του (και στο μυαλό του Μητσοτάκη) το μείζον ήταν να εισαγάγουν στην εκλογική νομοθεσία τη θεωρία των «δύο άκρων».

Οι συριζαίοι, επίσης, απαξίωσαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση στις τοποθετήσεις σειράς βουλευτών του ΚΚΕ, ότι βάζουν ως κριτήριο νομιμοποίησης τον τρομονόμο (187Α ΠΚ), ο οποίος ποινικοποιεί και πτυχές των λαϊκών αγώνων και βάζει στο κυνήγι το ριζοσπαστισμό. Η σιωπή τους ειδικά σ’ αυτό το θέμα ήταν ένοχη και τους εξέθεσε ως χυδαίους υπερασπιστές των πιο αποκρουστικών κατασταλτικών πτυχών της αστικής νομιμότητας. 

Κατά τα άλλα, είχαμε το ευτράπελο να εμφανιστεί κάποια στιγμή η Αδαμοπούλου (μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΜέΡΑ 25) και μέσα στην καλή χαρά να εκφράσει την ικανοποίηση για τις άλλαγες που είχε κάνει ο Βορίδης! «Χαιρετίζουμε, βεβαίως, τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, διότι ακριβώς μετά τη νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ευθυγραμμίζεται με την πρόταση Αλιβιζάτου και είναι αυτή η οποία με θεσμικό κύρος αποκλείει και ξεκάθαρα την είσοδο των ναζιστικών και ρατσιστικών παραφυάδων στο ελληνικό κοινοβούλιο, φαίνεται ότι το τελικό κείμενο της τροπολογίας έτσι όπως διατυπώνεται δεν αφήνει καμία κερκόπορτα προκειμένου η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία καταδικάστηκε ακριβώς επειδή έχει ναζιστικά και ρατσιστικά κίνητρα, να μην μπορεί να εισαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και να συμμετέχει στις εκλογές», είπε η… βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε απτόητη: «Είναι θετικό, λοιπόν, ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι συμφωνούμε στο ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο και όχι να μπει από το «παράθυρο» αυτή η οργάνωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό, όμως, επετεύχθη μετά από την υποβολή -τον σχολιασμό, τις παρατηρήσεις- της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία και συνταγματική ήταν και αποκλείει ακριβώς οποιαδήποτε τέτοια συμμετοχή»!

Ηταν δική της πρωτοβουλία; Πήρε γραμμή από άλλους συριζαίους (π.χ. Τζανακόπουλο); Δεν ξέρουμε τι έγινε, ούτε μας ενδιαφέρει, πάντως λίγο μετά πήρε το λόγο ο Σκουρλέτης και ανακοίνωσε: «Δεν εισακουστήκαμε. Ο Υπουργός, παρά τις ρυθμίσεις τις νομοτεχνικές που έκανε, δεν έλαβε υπ’ όψιν του τις αντιρρήσεις –όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και άλλων δυνάμεων- επί της αρχής, που ειπώθηκαν σε σχέση με την προτεινόμενη διάταξη. Ετσι, λοιπόν, ουσιαστικά ανοίγουμε μία κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του Κοινοβουλίου που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς, χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτός ο τρόπος, αυτή η εμμονή της Κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να την ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη διάταξη. Κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε στο “ΠΑΡΩΝ“». «Δεν αφήνει καμιά κερκόπορτα», σύμφωνα με την Αδαμοπούλου, «ανοίγουμε μια κερκόπορτα», σύμφωνα με τον Σκουρλέτη, ήγουν ο ΣΥΡΙΖΑ σε παραζάλη…

Μετά άρχισε το πατιρντί. Οι νεοδημοκράτες κατηγορούσαν τους συριζαίους ότι δεν ψηφίζουν την τροπολογία γιατί θέλουν ο Κασιδιάρης να κόψει ψήφους από τη ΝΔ, ενώ παράλληλα κλείνουν το μάτι σε ψηφοφόρους του Κασιδιάρη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν τη ΝΔ. Οι συριζαίοι κατηγορούσαν τους νεοδημοκράτες ότι δεν κάνουν αντιναζιστικό αγώνα, αλλά φοβούνται τον Κασιδιάρη μη τυχόν και κόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ και θέλουν να πάρουν τους ψηφοφόρους του, με τη στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά ρητορική.

Ειδικά για τους συριζαίους, πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμη. Με θράσος κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δυόμισι χρόνια δεν έκανε τίποτα, ότι επέτρεψε στον Κασιδιάρη να στήσει κόμμα μέσα από τη φυλακή κτλ. Τσίπρας: «Δύο χρόνια σχεδόν –πόσο είναι στην φυλακή ο Κασιδιάρης- άφηνε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανενόχλητους τους νεοναζί να κάνουν πολιτικό αγώνα μέσα από τη φυλακή. Πείτε μου, ποιος άλλος κρατούμενος, φυλακισμένος έχει το δικαίωμα να προβάλλει τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο; Ο κ. Κασιδιάρης όμως το είχε αυτό το δικαίωμα. Δεν το βλέπατε, δεν το ξέρατε; Απλώς δεν σας ενοχλούσε. Το κόμμα που δημιούργησε έπαιρνε άδεια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Δήμο της Αθήνας να οργανώνει συγκεντρώσεις στο Κέντρο της Αθήνας. Δεν το βλέπατε, δεν το ξέρατε; Απλώς δεν σας ενοχλούσε». 

Θράσος απύθμενο, ίδιον των συριζαίων και του Τσίπρα προσωπικά. Καταρχάς, γιατί η δράση των νεοναζιστών περιορίζεται μόνο στον Κασιδιάρη; Οι υπόλοιποι, η ΧΑ, το μόρφωμα του Λαγού, δεν μετράνε; Οταν τα τάγματα εφόδου χτυπούν στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο και στο Νέο Ηράκλειο δεν υπάρχει πρόβλημα; Οταν όλα τα νεοναζιστικά μορφώματα διατηρούν ιστοσελίδες, επίσημες και μασκαρεμένες, δεν υπάρχει πρόβλημα; Οταν εγκληματική οργάνωση λειτουργεί γραφεία, έχει εκπρόσωπο Τύπου, κάνει εκδηλώσεις, κάνει ναζιστικού τύπου παρελάσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα;

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα δυόμισι χρόνια; Κατήγγειλε την ελεύθεση και ασύδοτη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της; Εφερε το θέμα στη Βουλή; Απαίτησε από την κυβέρνηση να συλλαμβάνονται και να παραπέμπονται για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση όσοι και όσες λειτουργούν τις ιστοσελίδες των νεοναζιστικών μορφωμάτων, όσοι και όσες νοικιάζουν τα γραφεία, μαζεύονται σ’ αυτά, διαδηλώνουν κάτω από τα λάβαρα της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της;

Αν το αστικό κράτος, που τώρα το διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφάρμοζε το σκεπτικό και το διατακτικό της ιστορικής απόφασης 2644/2000 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα μπορούσε να τσακίσει τους νεοναζιστές. Τι λέει αυτή η απόφαση; Οτι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι μερικές δεκάδες νεοναζιστών που δικάστηκαν, αλλά η ΧΑ ως κόμμα. Από την κορφή μέχρι τον πάτο. Αρα, όποιος/α εμφανίζεται ως στέλεχος, μέλος, ενεργός οπαδός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της πρέπει να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται για το αυτόφωρο κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν το έκανε το αστικό κράτος, γιατί δε θέλει να τσακίσει το ναζισμό, που είναι σάρκα από τη σάρκα της αστικής εξουσίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας την πολιτική και κοινοβουλευτική του δύναμη και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Χώρα που δεν έχει θεσπίσει αντιναζιστική νομοθεσία φτιάχνει ad hoc νομοθεσία για τον αποκλεισμό ενός νεοναζιστικού μορφώματος, όχι επειδή είναι τέτοιο, αλλά επειδή κόβει ψήφους από το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η ουσία.

Δυόμισι χρόνια άφησαν τους νεοναζιστές ασύδοτους, παρά τη δικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020. Θα μπορούσαν να τους τσακίσουν και χωρίς ειδική αντιναζιστική νομοθεσία, αν ακολουθούσαν αυτή την απόφαση. Δεν το έκαναν. Και τώρα έπεσαν οι μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

  • Eλευθερία δράσης για τους νεοναζιστές, φτάνει να μην κατεβαίνουν στις εκλογές

  • Κατάπτυστη τροπολογία στη λογική των «δύο άκρων»

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροDixi et salvavi animam meam
Επόμενο άρθρο Μεζούρες, δοκάρια, DΝΑ, μαφιόζοι και άλλα ποδοσφαιρικά διηγήματα

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

Ρωσία: Ημέρα φοιτητών.

1911: Σοβαρά επεισόδια σε απεργία των ταχυδρομικών (Αθήνα).

1916: Επιτάσσονται άλευρα και ζάχαρη στην Αθήνα, διανομή με δελτίο, απαγορεύεται η εξαγωγή τροφίμων.

1919: Ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1945: Συλλαλητήριο 100.000 Θεσσαλονικέων κατά της αγγλικής επέμβασης, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών στην Αθήνα. Ζητούν δημοκρατική, αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση και τιμωρία των εθνοπροδοτών.

1971: Ο στρατηγός Ιντι Αμίν Νταντά ανατρέπει τον πρόεδρο Μίλτον Ομπότε και επιβάλλει δικτατορία στην Ουγκάντα.

1985: Πεθαίνει ο Ηλίας Ηλιού.

1996: Κρίση των Ιμίων.

2008: Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης καίει δύο περιπολικά, δύο συμβατικά αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ενώ σπάζεται και η τζαμαρία του τμήματος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo