Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική
  • Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ
  • Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών
  • Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται
  • Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ
  • Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Απειλές για έξωση αν οι εστιακοί φοιτητές δεν αποδεχτούν την ελεγχόμενη είσοδο
Παιδεία

Απειλές για έξωση αν οι εστιακοί φοιτητές δεν αποδεχτούν την ελεγχόμενη είσοδο

Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2026, 19:28

Ανακοινώσεις-απειλές για έξωση από τα δωμάτιά τους στις εστίες του Πανεπιστήμιου Αθηνών μοιράστηκαν με εντολή της Πρυτανείας στους φοιτητές αν δεν παραλάβουν τις κάρτες ελεγχόμενης εισόδου. Στους φοιτητές δόθηκε «τελεσίγραφο», που εξέπνεε στις 27/3.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ καταγγέλλει ότι η «ασφάλεια» των φοιτητών είναι το πρόσχημα και ότι «ο πραγματικός στόχος της ελεγχόμενης εισόδου είναι η απονέκρωση, η απομόνωση από τους λοιπούς πανεπιστημιακούς χώρους και τη γειτονιά και ο πολιτικός μαρασμός της εστίας». Και ότι «πίσω από το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με το ευρύτερο πλαίσιο της εκκένωσης των καταλήψεων και της δήθεν «ανακαίνισης» της εστίας, ελοχεύουν κίνδυνοι για περαιτέρω βάθεμα της εμπορευματοποίησης και αυταρχικής θωράκισης της φοιτητικής στέγασης».

Οι εστιακοί φοιτητές αντιδρούν στα μέτρα ελέγχου και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Α΄ΦΕΠΑ τη Δευτέρα 30/3 στις 10 π.μ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ

ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ… ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΜΑΣ!

Χθες 26/03, μετά από απόφαση του Συλλόγου Οικοτρόφων και πρόσκληση από τον πρόεδρο της εφορείας, Γ. Μαστοράκο, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη δια ζώσης εφορεία. Η παρέμβαση στήριξε τη βούληση του Συλλόγου, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των προηγούμενων ημερών, ενάντια σε όλα τα μέτρα «ασφαλείας» και το καθεστώς αστυνομοκρατίας στις εστίες. Ζητήθηκε, επίσης, από την εφορία να παρθεί καταγγελτική απόφαση σχετικά με τις οκτώ προσαγωγές μετά από διαδήλωση του Συλλόγου στην πρυτανεία την Παρασκευή 20/03 και τις τρεις συλλήψεις τη Δευτέρα 23/03 μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου στη Διεύθυνση της εστίας, η οποία να απαιτεί άρση όλων των κατηγοριών των συλληφθέντων. Ο Μαστοράκος και τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ της εφορίας δεν δεσμεύτηκαν να καταγγείλουν τα περιστατικά αστυνομικής τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα αρνήθηκαν η εφορία, η οποία θεωρείται μια ανοιχτή διαδικασία που όλα τα οικότροφα μπορούν να παρακολουθήσουν, να πραγματοποιηθεί μπροστά στον Σύλλογο. Λόγω της απαράδεκτης στάσης του Μαστοράκου και των μελών ΔΕΠ, ο Σύλλογος και οι εκπρόσωποί του στην εφορία δεν δέχτηκαν να κάνουν «παζάρια» με το άδικο και κατασταλτικό νομοσχέδιο για τα μέτρα «ασφαλείας» και αποχώρησαν και η απόφαση πάρθηκε χωρίς αντιπροσωπεία οικοτρόφων.

Παράλληλα, λίγες ώρες μετά την εφορία, μοιράστηκαν, με εντολή της Πρυτανείας, στα δωμάτιο των οικοτρόφων ανακοινώσεις-απειλές, στις οποίες αναφέρεται ότι η διορία παραλαβής καρτών λήγει σήμερα (27/03) και ότι όσα οικότροφα δεν έχουν λάβει κάρτα θα μείνουν εκτός εστίας τη Δευτέρα (!) Όλο αυτό, στο όνομα της «ασφάλειας» των οικοτρόφων…

Παρά τις εξαγγελίες πρυτανείας και ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τα πρόσφατα μέτρα δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην εστία. Τουναντίον, ο πραγματικός στόχος της ελεγχόμενης εισόδου είναι η απονέκρωση, η απομόνωση από τους λοιπούς πανεπιστημιακούς χώρους και τη γειτονιά και ο πολιτικός μαρασμός της εστίας. Από τη δυσκολία του να φέρουμε έναν φίλο μας, μέχρι την παρακώλυση των πολιτιστικών και πολιτικών δρώμενων, η ελεγχόμενης είσοδος επιχειρεί να μετατρέψει την εστία από ανοιχτό χώρο σε «στρατόπεδο», όπου η λογική της πειθάρχησης θα είναι πλέον κανονικότητα. Πίσω από το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με το ευρύτερο πλαίσιο της εκκένωσης των καταλήψεων και της δήθεν «ανακαίνισης» της εστίας, ελοχεύουν κίνδυνοι για περαιτέρω βάθεμα της εμπορευματοποίησης και αυταρχικής θωράκισης της φοιτητικής στέγασης: συγκεκριμένες ώρες εισόδου-εξόδου, στοχοποίηση φοιτητών και πολιτική δράση, μέχρι και επιβολή ενοικίων. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια· πολλά από τα παραπάνω είτε ήδη εφαρμόζονται σε άλλες εστίες της Ελλάδας, είτε βρίσκονται στη συζήτηση τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό είναι να τονιστεί η προβληματικότητα της επιχειρηματολογίας περί «καλού» και «κακού» ελέγχου στους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι φανερό ότι στα πλάνα της πρυτανείας δεν είναι η ασφάλεια, αλλά η επιβολή ενός καθεστώτος επιτήρησης, πειθάρχησης και στρατιωτικοποίησης, με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και του αστικού κράτους που υποβαθμίζουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και τη φοιτητική μέριμνα. Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις, τόσο στην εστία, όσο και σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, με την εκκένωση των πολιτιστικών ομάδων του ΑΠΘ, τις απειλές για εκκένωση των ΠΟΦΕΠΑ και τις συλλήψεις φοιτητών για προβολή ταινίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν τεκμήριο της επικινδυνότητας της ρητορικής του «ημιελέγχου», ως απόδειξη της χρεοκοπίας της λογικής του στο πλαίσιο της αυταρχικής θωράκισης του κράτους. Όταν το ίδιο το φοιτητικό κίνημα αρχίζει να αποδέχεται ότι «κάποιον έλεγχο» πρέπει να τον υποστεί, το κράτος και οι αστικοί μηχανισμοί έχουν ήδη έτοιμο το έδαφος για να εφαρμόσουν πιο βίαιες μορφές καταστολής, χωρίς έντονη δημόσια κατακραυγή.

Τα μέτρα «ασφαλείας» δεν αποτελούν κάτι ξέχωρο από τη συνολικότερη προώθηση του μοντέλου του «επιχειρηματικού πανεπιστημίου» και την πολιτική κατεύθυνση των αστικών κυβερνήσεων και του κράτους προς την διείσδυση του εμπορευματικού στοιχείου στους δημόσιους χώρους και την εξευτέλιση της δωρεάν παιδείας. Εργολάβοι, κράτος και η καπιταλιστική πολιτική, έχουν οδηγήσει στην σταδιακή παρακμή και υποβάθμιση των εστιών. Οι υπερκοστολογίσεις και καθυστερήσεις έργων στην εστία είναι σχεδόν κωμικές με τη συντήρηση πλυντηρίων να κοστολογείται στην τιμή αγοράς τους, τις συχνές ελλείψεις σε υλικοτεχνικά (λάμπες, καζανάκια, κ.α.), την καθυστέρηση της ανακαίνισης του αναγνωστηρίου και της Β’ ΦΕΠΑ, όπου η αρχική πρόβλεψη ολοκλήρωσης από 2-2.5 χρόνια έχει φτάσει στα 5-6 και των απάνθρωπων ελλείψεων σε δομές πολύμορφης προσβασιμότητας, όπως ράμπες, αναβατόρια, απτικοί οδηγοί, αλλά και δωρέαν μεταφορά των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στις σχολές τους. Η εικόνα που προπαγανδίζεται από τα αστικά ΜΜΕ για δήθεν «γιάφκες εγκληματιών» στις εστίες, η οποία σιγοντάρεται από παρακρατικές φαστιστικές επιθέσεις που έχουμε δεχτεί, όπως αυτή από τη νεολαία της «Φωνή Λογικής», στοχεύει στην ιδεολογική επικύρωση των μέτρων επιτήρησης και τον αποπροσανατολισμό των οικοτρόφων από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ακόμη, προβληματιζόμαστε σχετικά με το πόσο γρήγορα δρομολογήθηκα τα μέτρα επιτήρησης, όταν τα πλάνα ανακαίνισης της Β’ ΦΕΠΑ έχουν καθυστερήσει πολυετώς. Αυτό συμβαίνει, γιατί η φοιτητική μέριμνα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, όταν στο τιμόνι βρίσκεται ο γνώμονας του κέρδους και της καταστολής των φωνών που αντιστέκονται.

Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Επόμενο άρθρο Απορρίφτηκε η αίτηση ακύρωσης της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Σχετικά Αρθρα

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία

Παιδεία 7 Οκτ 2026, 18:47

Αυτοί που στραγγαλίζουν το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση παριστάνουν τους ανησυχούντες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα PISA

Παιδεία 7 Οκτ 2026, 13:07

Παραπομπή εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 7 Οκτ 2026, 05:56

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών

Παιδεία 6 Οκτ 2026, 20:08

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

Παιδεία 5 Οκτ 2026, 18:44

Μαθητική οργή στη Γαλλία

Διεθνή 5 Οκτ 2026, 12:58
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

Ημέρα αλληλεγγύης στους ιθαγενείς λαούς.

Ημέρα κατά της αρθρίτιδας.

Ημέρα κατά της πείνας.

Ημέρα ξενώνων και παρηγορητικής φροντίδας.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ισπανικής γλώσσας.

Ευρωπαϊκή ημέρα ραδιοφωνίας.

Ισπανία: Εθνική γιορτή.

Σουδάν: Ημέρα δημοκρατίας.

ΗΠΑ: Ημέρα Κολόμβου (1492).

1944: Αποχωρούν οι Γερμανοί από Αθήνα και Πειραιά – Απελευθέρωση (για μικρό χρονικό διάστημα) μετά από 42 μήνες ναζιστικής κατοχής.

1969: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της οδού Ακαδημίας, κατάλυμα αμερικανών αξιωματικών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Εφετείο 17Ν

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • ΕΛΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Επικοινωνία

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Όροι χρήσης

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Ποιοι είμαστε

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Επικοινωνία

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

  • Όροι χρήσης

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

    Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo