Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Ξανά: Τι περιμένουμε;
Στο Ψαχνό

Ξανά: Τι περιμένουμε;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Δεκ 2021, 19:43

Πριν από μια βδομάδα, η στήλη ρωτούσε από τον τίτλο της: Τι περιμένουμε; Αναφερόμασταν στην ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας με ένα πραγματικά καθολικό λοκντάουν, που θα ρίξει χαμηλά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, αλλά και της προώθησης του καθολικού εμβολιασμού με ευθύνη της ίδιας της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της.

Μια βδομάδα αργότερα, η εξέλιξη της πανδημίας έχει ξεπεράσει και την πιο απαισιόδοξη φαντασία, με την έκρηξη των κρουσμάτων, αλλά και με την επιμονή των σκληρών δεικτών της πανδημίας σε ψηλά επίπεδα (οι σκληροί δείκτες, διασωληνώσεις και θάνατοι, δεν προέρχονται από την τωρινή έκρηξη των κρουσμάτων, οι συνέπειες της οποίας θα φανούν κυρίως από τη δεύτερη βδομάδα του Γενάρη).

Ιδού ο σημερινός εφιαλτικός απολογισμός:

  • Νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 40.560 κρούσματα! Ποσοστιαία αύξηση 14% μέσα σε ένα 24ωρο.
  • 82 νέοι θάνατοι (και όχι 76 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ). Χθες οι θάνατοι ήταν 72 και προχθές 79.
  • 81 νέες διασωληνώσεις (χθες ήταν 94, προχθές 75, παραπροχθές 80).
  • Σύνολο διασωληνωμένων 627 (χθες ήταν 636, προχθές 620, παραπροχθές 635.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, που ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί από την έκρηξη των κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα, δε δείχνουν κανένα σημάδι ύφεσης. Παραμένουν σταθερά σε ψηλά επίπεδα και δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθούμε τι θα γίνει όταν θα αρχίσει να προστίθεται η νοσηρότητα από την επιδημική έκρηξη των τελευταίων ημερών.

Ας δούμε και πώς κατανέμεται σήμερα η επιδημική έκρηξη στις ηλικιακές ομάδες του ΕΟΔΥ.

  • 0-17: 4.917 κρούσματα (4.368 χθες). Αύξηση 24ώρου 12,57%. Εδώ μιλάμε για τις σχολικές ηλικίες, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συζητά καν το να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Γενάρη που τελειώνουν οι διακοπές.
  • 18-39: 24.493 κρούσματα (22.335 χθες). Αύξηση 9,66%. Σ’ αυτή την ενδιάμεση ηλικιακή κατηγορία δεν έχουμε μόνο φοιτητές αλλά και πολίτες παραγωγικής ηλικίας.
  • 40-64: 9.564 κρούσματα (7.578 χθες). Αύξηση 26,21%. Σ’ αυτές τις καθαρά παραγωγικές ηλικίες παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κι αυτό αποτελεί καθαρό δείκτη για το τι πρόκειται να γίνει από βδομάδα στους χώρους δουλειάς.
  • 65+: 1.584 κρούσματα (1.299 χθες). Αύξηση 21,94%. Επομένως, άρχισε η αυξητική τάση και στις μεγάλες ηλικίες, από τις οποίες προέρχονται κατά πλειοψηφία οι βαριά νοσούντες και οι νεκροί (βαριά νοσούντες και νεκροί προέρχονται και από την ηλικιακή ομάδα 40-64, η οποία στις διασωληνώσεις ξεπέρασε την ηλικιακή ομάδα 65+).

Οπως γράψαμε χθες, αναφερόμενοι ειδικά στους εργαζόμενους, αυτοί πρέπει να γυρίσουν στη δουλειά, χωρίς κανένα έλεγχο (η καραντίνα μειώθηκε στις 5 μέρες από 10). Δίπλα τους υπάρχουν συνάδελφοί τους που ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί αλλά να είναι ασυμπτωματικοί (χώρια τα αφεντικά που διατάζουν τους εργάτες να μην ανακοινώνουν τη μόλυνση, για να μη λείψουν από τη δουλειά και για να μη διαταράσσεται η παραγωγική διαδικασία στα εργασιακά κάτεργά τους). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, τις οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη μολύνει (ας αφήσουμε που οι εργαζόμενοι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί καραντίνα).

Ολα δείχνουν πως ο εφιάλτης θα εξελιχθεί σύντομα σε επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας (διασωληνώσεις και θάνατοι). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, γιουσουφάκι των καπιταλιστών, νεοφιλελεύθερης κοπής, συνεχίζει την εγκληματική της πορεία, με μοναδικό γνώμονα τη λειτουργία της «αγοράς».

Ενα σύνθημα που πρωτακούστηκε στην Ισπανία στην αρχή της πανδημίας έλεγε πως μόνο ο λαός θα σώσει το λαό. Για να γίνει πράξη το σύνθημα πρέπει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να επιβάλει στην κυβέρνηση του κεφαλαίου να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤAΟΥΝ. Να κλείσει κάθε παραγωγική, εμπορική ή άλλη οικονομική δραστηριότητα, εκτός απ’ αυτές που αφορούν είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Μόνον έτσι μπορεί να ανακοπεί το φούντωμα της πανδημίας (στη χώρα μας δεν μπορούμε να μιλάμε για πέμπτο κύμα, αφού το νέο φούντωμα έρχεται προτού μπει σε ύφεση το τέταρτο κύμα), και να μπει φρένο στις καθημερινές εκατόμβες νεκρών.

Πρέπει, όμως, να επιστρέψουμε και στο ζήτημα του καθολικού εμβολιασμού, που για εμάς αποτελεί ταξικό καθήκον.

Οταν έχεις απέναντί σου έναν φονικό ιό και μια κυβέρνηση που εγκληματεί κατ’ εξακολούθηση (αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό που κάνουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι επιστήμονες-γιουσουφάκια της είναι η εφαρμογή της ανάπτυξης ανοσίας της αγέλης μέσω νόσησης, επειδή απέτυχε παταγωδώς η εμβολιαστική τους εκστρατεία;), δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια στην κοινωνική υποχρέωση του καθολικού εμβολιασμού, που θα προστατέψει ζωές.

Ξαναρωτάμε, λοιπόν, τους ανθρώπους της δουλειάς, τους νέους, άνδρες και γυναίκες: πού πάμε, συντρόφισσες και σύντροφοι; Ο κοροναϊός θερίζει τον συνάδελφο με τον οποίο δουλεύουμε δίπλα-δίπλα, τον γείτονα με τον οποίο λέμε καλημέρα και δυο κουβέντες στα όρθια, τον φίλο με τον οποίο βγαίνουμε για καφέ ή βρισκόμαστε στα σπίτια μας για φαγητό και κουβέντα, κι εμείς ακόμα συζητάμε για το αν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων;

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασθενούν βαριά και αναγκαστικά διασωληνώνονται είναι ανεμβολίαστοι. Κι όσο οι ανεμβολίαστοι παραμένουν πολλοί τόσο εκθέτουν σε κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου και τους εμβολιασμένους που δεν τους «έπιασε» το εμβόλιο, είτε γιατί παίρνουν μόνιμα κάποιο φάρμακο και είναι ανοσοκατασταλμένοι, είτε γιατί πέρασαν μήνες από τότε που έκαναν τη δεύτερη δόση, είτε για κάποιον άλλο λόγο.

Ακόμα κι αν ο πενηντάρης έχει περισσότερες πιθανότητες από έναν εβδομηντάρη να αποσωληνωθεί (εφόσον, βέβαια, μεταφερθεί σε κρεβάτι ΜΕΘ και δεν παραμείνει διασωληνωμένος μ’ έναν φορητό αναπνευστήρα σε κάποιο ράντζο), θα έχει δει το χάρο με τα μάτια του, θα έχει υποστεί τεράστια ταλαιπωρία και θα πρέπει για πολύ καιρό ακόμα να παλέψει με τα «κουσούρια» που θα του αφήσει η βαριά νόσηση και η υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ολο και κάτι έχουμε ακούσει όλοι και όλες γι’ αυτό που οι γιατροί ονομάζουν long covid, δηλαδή επί μακρόν συνέπειες της νόσησης.

Κι όλ’ αυτά γιατί; Γιατί κάποιων τους είπε ο «πνευματικός» τους ότι το εμβόλιο ισοδυναμεί με… συνουσία με τον σατανά, άλλοι διάβασαν στο Ιντερνετ ή άκουσαν ότι τα m-RNA εμβόλια «χαλάνε το DNA», άλλοι έχουν καταληφθεί από την ιδεοληψία ότι πρόκειται για μια παγκόσμια συνωμοσία των πολυεθνικών του φαρμάκου, στην οποία πρέπει να αντισταθούν μη εμβολιαζόμενοι, άλλοι συμβουλεύτηκαν κάτι σαρδανάπαλους της «ομοιοπαθητικής» ή της γιόγκα που τους συνέστησαν διάφορα ματζούνια «ενεργειακής απόδοσης», άλλοι είναι πεπεισμένοι πως άμα δεν καπνίζουν, δεν πίνουν και αγοράζουν μόνο προϊόντα που γράφουν ΒΙΟ (πού να ‘ξεραν τι είναι στην πλειοψηφία τους αυτά που χρυσοπληρώνουν…), δεν κινδυνεύουν από καμιά ιογενή λοίμωξη και άλλοι απλά γιατί ακόμα φοβούνται, αισθάνονται ανασφάλεια.

Τους τελευταίους είναι δικό μας καθήκον να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Και κάποιους από τις προηγούμενες κατηγορίες, βέβαια, αλλά σίγουρα τους φοβισμένους και ανασφαλείς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα κνώδαλα που στηρίζουν την εγκληματική διαχείρισή της δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανένα. Μόνο ζημιά κάνουν. Ενώ εμείς μπορούμε. Γιατί οι συνάδελφοί μας, οι γείτονές μας, οι φίλοι μας ξέρουν ότι δεν υπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα.

Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε ο αντι-covid εμβολιασμός, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί, τα αποτελέσματα έχουν φανεί. Τα θετικά και τα αρνητικά. Το να πείσουμε τους ανασφαλείς είναι καθήκον. Ατομικό και συλλογικό. Σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να επιτευχθούν πολύ περισσότερα από το ατομικό. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί.

Χρειάζεται, όμως, να εκφράσουμε και πάλι την οργή μας που δεν το βλέπουμε να γίνεται. Που διαβάζουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά κείμενα στα οποία η ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού θυμίζει «ξεπέτα». Λέμε δυο κουβέντες, ίσα-ίσα για να βγούμε από την υποχρέωση, και μάλιστα αυτές τις κουβέντες τις βάζουμε σε ίση μοίρα με την υπεράσπιση του «ατομικού δικαιώματος» στο μη εμβολιασμό.

Ε, όχι, εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Από πότε η αντικοινωνική συμπεριφορά (όποια κι αν είναι τα αίτιά της) μπαίνει πάνω από το συλλογικό δικαίωμα της εργατικής τάξης στη ζωή και στην υγεία και τα καθήκοντα που απορρέουν απ’ αυτό το δικαίωμα; Ουδείς δικαιούται να πατάει σε δυο βάρκες, αν θέλει να λέγεται ταξικός άνθρωπος. Κι είναι καιρός να εγκαταλειφθεί η διγλωσσία και ο ισαποστακισμός και να αναπτυχθεί ένα ταξικό κίνημα υπεράσπισης του καθολικού εμβολιασμού.

Ακόμα και σ’ αυτό το βαρύ κλίμα, θέλουμε να ευχηθούμε σε όλες και σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Και να είναι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Στο χέρι μας είναι…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑκρως απαραίτητη η κατασκευή φραγμάτων βάρους στους ορεινούς όγκους
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 1 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04

ΑΠΟΧΗ από τις ΕΥΡΩ-ΚΑΛΠΕΣ της ΑΠΑΤΗΣ

Αποχή-δέσμευση για συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Πολιτική 9 Ιούν 2024, 08:08

Αποχή από το αστικό ξεφτιλίκι των τοπικών εκλογών

Στο Ψαχνό 7 Οκτ 2023, 14:16

Tα πάντα στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης

Στο Ψαχνό 30 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo