Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Νέα Δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 46η συνεδρίαση, Πέμπτη 2.5.2013
Επικαιρότητα

Νέα Δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 46η συνεδρίαση, Πέμπτη 2.5.2013

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μάι 2013, 00:00

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν την 1 το μεσημέρι με την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολογίου και συνεχίστηκε με την εξέταση δύο μαρτύρων.

Η πρώτη μάρτυρας ήταν υπάλληλος εταιρίας ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική σε υποκατάστημα στο Κερατσίνι, απασχολούμενη στην παραλαβή δεμάτων. Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου σχετικά με τη διαδικασία παραλαβής ενός δέματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ρωτούνται οι πελάτες για το περιεχόμενο του δέματος και η απάντησή τους γίνεται αποδεκτή, καθώς πραγματοποιείται περαιτέρω έρευνα των δεμάτων στα κεντρικά της εταιρίας. Ορισμένοι πελάτες, ανέφερε η μάρτυρας, θεωρούν αδιακρισία όταν τους λένε να ανοίξουν τα δέματά τους και αντιδρούν, ενώ κάποιο άλλοι είναι συγκαταβατικοί. Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις στράφηκαν γύρω από την ημέρα της 1 Νοεμβρίου 2010. Η μάρτυρας θυμάται ότι εκείνο το μεσημέρι ήρθε ένας νεαρός 23-26 χρονών γύρω στο 1.70 και παρέδωσε ένα δέμα για εξωτερικό, με παραλήπτη, χωρίς να θυμάται καλά, την πρεσβεία της Γαλλίας, με την πρόεδρο να την διορθώνει λέγοντας ότι ο παραλήπτης ήταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Μετά από ερώτηση της προέδρου είπε ότι όταν βγήκαν στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες δεν αναγνώρισε κανέναν, συμπληρώνοντας ότι ακόμα και τώρα αν τον έβλεπε μπροστά της δεν θα τον αναγνώριζε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 3 καταθέσεις που έδωσε (μία στην αστυνομία και δύο στον εφέτη ανακριτή), κατά τη διάρκεια των οποίων δεν αναγνώρισε κάποιον από τις φωτογραφίες που της έδειξαν.

Στο σημείο αυτό έχει σημασία να αναφέρουμε την ερώτηση της προέδρου, η οποία ρώτησε την μάρτυρα σε τι ποσοστό είχε αναγνωρίσει κάποιον από τα άτομα, με εκείνη να απαντά περίπου 60%. Επόμενη ερώτηση της προέδρου ήταν αν το ποσοστό εκείνο το είπε αυθορμήτως ή της υποβλήθηκε, γιατί υπάρχει η άποψη από πλευράς κατηγορουμένων ότι το ποσοστό αναγνώρισης κατευθύνεται από την πλευρά των αρχών είτε είναι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είτε ο ειδικός εφέτης ανακριτής. Προφανώς η ερώτηση αυτή ήταν προς αποφυγή καταστάσεων όπως αυτή της προηγούμενης συνεδρίασης, όπου μάρτυρας σε άλλη περίπτωση έκανε αναγνώριση κατά ποσοστό 30%, η οποία όμως παραδέχτηκε ότι το 30% το έγραψαν οι αστυνομικοί κι εκείνη δεν είχε πει τίποτα τέτοιο. Η μάρτυρας με απόλυτη σιγουριά (σε αντίθεση με τις άλλες… διστακτικές απαντήσεις της) απάντησε ότι με πλήρη συναίσθηση της απάντησης που έδωσε, ήταν αυτό το ποσοστό αναγνώρισης και το κατέθεσε αυτοβούλως, όπως την συμπλήρωσε η πρόεδρος. Σε αντίστοιχη ερώτηση της συνηγόρου Α. Παπαρούσου αν κατά την παρουσία της στον ειδικό εφέτη ανακριτή ρωτήθηκε συγκεκριμένα για ποσοστά αναγνώρισης, η μάρτυρας απάντησε ότι αυτό ήταν δική της έμπνευση και δεν δέχθηκε καμία πίεση.

Τελευταία ερώτηση της προέδρου ήταν αν κοιτώντας σήμερα τους κατηγορούμενους μπορεί να αναγνωρίσει κάποιον, με την μάρτυρα ν’ απαντά αρνητικά.

Μετά και τις ερωτήσεις του εισαγγελέα Σ. Μπάγια, η μάρτυρας επεσήμανε ότι ο άνθρωπος που της παρέδωσε το δέμα δεν ήταν σίγουρα κοντά στο 1.90 ύψος και επιβεβαίωσε ότι δεν αναγνώρισε τον Α. Μητρούσια, του οποίου το ύψος είναι τόσο.

Η Α. Παπαρούσου κατά την εξέταση της μάρτυρος και σε τοποθέτησή της τόνισε ότι ο  Α. Μητρούσιας κίνησε την διαδικασία για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων με αίτησή του (η οποία απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή και την ενέκρινε το συμβούλιο). Σε ερώτησή της αν η μάρτυρας είχε κάποιο συγκεκριμένο λόγο που φοβόταν, εκείνη απάντησε αρνητικά. Σε ερώτηση της προέδρου προηγουμένως, για ποιο λόγο η μάρτυρας δεν επιθυμούσε να είναι παρούσα στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, εκείνη απάντησε λόγω ανασφάλειας και φόβου. Αναφέρθηκε στις «αναγνωρίσεις» – «προσομοιώσεις» με χρήση ποσοστών, λέγοντας πως είναι μία ευρεσιτεχνία της αστυνομίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη δικογραφία. Επισήμανε ότι οι όροι «προσομοίωση» και «ποσοστά» είναι εντελώς αδόκιμοι και αντεπιστημονικοί όροι, διότι εισάγουν τον μάρτυρα σε μια ψυχολογία ότι δεν καλείται στην πραγματικότητα να υποδείξει συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά είναι σαν να προσομοιάζεται η πραγματικότητα. Σ’ αυτή τη δίκη έχουμε μόνο «ποσοστό» και «προσομοίωση». Οι μάρτυρες αποπροσανατολίζονται και δεν τους εφιστά κανείς την προσοχή σε αυτή τη διαδικασία πόσο σημαντική είναι η κατάθεσή τους. Είναι μια διαδικασία παραπλανητική και μ’ ένα τέτοιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζεται από το δικαστήριο.  

Παίρνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης Ν. Σωτηρίου τόνισε ότι κατά την διαδικασία της αναγνώρισης οι φωτογραφίες υποδείχθησαν και δεν επιδείχθησαν, αναφερόμενος στα «ποσοστά αναγνώρισης», με την πρόεδρο να απαντά (σχεδόν απολογητικά) ότι επειδή κάτι αντίστοιχο είχε σχολιαστεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, γι’ αυτό και σήμερα έκανε ερωτήσεις ώστε να αποδειχτεί αν η μάρτυρας αυτοβούλως όρισε το ποσοστό κι ότι δεν είναι με καμία πλευρά.

Ο Α. Μητρούσιας πήρε τον λόγο και αναφερόμενος στην μάρτυρα είπε ότι αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική της φόρτιση και ότι δεν υπάρχει κάποιο μένος απέναντί της ούτε κάποιος λόγος να φοβάται, απλά να είναι πιο προσεκτική όταν καλείται για κάποια αναγνώριση από ανθρώπους της εξουσίας, σε σχέση με τις προθέσεις τους. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία αναγνώρισης και τις μεθοδεύσεις που έγιναν, αλλά και στην άρνηση του ειδικού εφέτη ανακριτή ως προς την αίτησή του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν υπάλληλος στην DHL, εταιρία που συνεργάζεται και με άλλες εταιρίες ταχυμεταφορών, όσον αφορά τις αποστολές στο εξωτερικό. Μετά από ερωτήσεις της προέδρου περιέγραψε την διαδικασία παραλαβής δεμάτων και τους δειγματολογικούς και ακτινοσκοπικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο. Κατέθεσε ότι στις 2/11/13 είχαν εντολή για μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας και 100% φυσικό έλεγχο στα δέματα. Ανοίγοντας δύο συσκευασίες παρατήρησαν ότι το βάρος των βιβλίων που περιείχαν δεν ανταποκρινόταν στον όγκο τους (ήταν πιο ελαφριά) και γι’ αυτό τον λόγο τα πήγαν και για ακτινοσκοπικό έλεγχο, όπου φάνηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Ο μάρτυρας ήταν παρών στην ελεγχόμενη έκρηξη και κατέθεσε ότι ο κρότος που άκουσε ήταν μικρής έντασης, σαν βεγγαλικό.

Τέλος, Ο Γερ. Τσάκαλος έκανε ορισμένες σύντομες ερωτήσεις στο μάρτυρα, σχετικά με τους ελέγχους των πακέτων.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 10 Μάη στις 9 το πρωί.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαθημένοι στο παπατζιλίκι οι κύπριοι πολιτικοί
Επόμενο άρθρο Νέα Δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 46η συνεδρίαση, Πέμπτη 2.5.2013

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo