Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαρανικομπουμπουκίαση
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ
  • Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 
  • Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πάντα μαφιόζικα λειτουργεί το αστικό κράτος
Πολιτική

Πάντα μαφιόζικα λειτουργεί το αστικό κράτος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2020, 00:00

Αστοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί εκφράζουν την αποστροφή τους για τον πεζοδρομιακό τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, απευθυνόμενος στον υφιστάμενό του (χωρίς να ξέρει ότι αυτός τον «γράφει» με το κινητό του). Σε ποιον τα πουλάτε αυτά, ρε; Λες και δεν ξέρουμε πώς μιλούν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους όλοι αυτοί. Λες και δεν ξέρουμε τι σημαίνει καραβανάδικη ιεραρχία. Λες και δεν έχουν μείνει στα πολιτικά ανέκδοτα τα «καντίλια» που κατέβαζε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος στους υπουργούς του.

Ναι, είναι χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ο Ματθαιόπουλος. Δεν είναι, όμως, προσβλητικός για τον Λιότσο. Να τον νουθετήσει προσπαθεί, λέγοντάς του τι θα πάθει αν δεν υπακούσει και μιλώντας του σε μια γλώσσα προσιτή και στους δυο τους. Και τι του λέει; Αν θέλεις να κάνεις καριέρα στο σώμα, να φτάσεις ψηλά, ακόμα και στην αρχηγία, θάψε κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο για το Μάτι. Μην τα βάζεις με τους συναδέλφους σου, μην τα βάζεις με εμένα (τον Ματθαιόπουλο) που τότε ήμουν επιχειρησιακός υπαρχηγός, μην τα βάζεις με άλλες κρατικές υπηρεσίες, μην τα βάζεις με τη Δούρου, μην τα βάζεις με την κυβέρνηση, γιατί ό,τι σου λέω μου το έχει ζητήσει η υπουργός (Γεροβασίλη).

Πρώτη φορά λέτε να έχει γίνει τέτοιου τύπου συζήτηση ανάμεσα σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού που ασκούν και προανακριτικά καθήκοντα; Οι «κασέτες» της ΕΥΠ/ΚΥΠ για τα νταλαβέρια μπάτσων και μαφιόζων τι αποκαλύπτουν; Τι αποκαλύπτουν για δικαστικούς που «πουλάνε» αποφάσεις; Ας σταματήσουν, λοιπόν, κάποιοι να παριστάνουν τους έκπληκτους και τους  αγανακτισμένους για τη «γλώσσα» του τέως αρχηγού.

Ο Ματθαιόπουλος, λοιπόν, αρχηγός της Πυροσβεστικής τοποθετημένος από τη Γεροβασίλη, φωνάζει τον υφιστάμενό του Λιότσο, διορισμένο πραγματογνώμονα από τον εισαγγελέα, και του λέει να θάψει οτιδήποτε παραπέμπει σε ευθύνες υπηρεσιών και κυβέρνησης. Το ότι ο Ματθαιόπουλος είναι εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέραν κάθε αμφιβολίας. Τον είχε δίπλα του ο Τόσκας για να κάνει την ενημέρωση στον Τσίπρα, σ’ εκείνο το άθλιο σόου στο κέντρο επιχειρήσεων, την ώρα που είχαν ήδη γίνει γνωστοί οι πρώτοι νεκροί. Τον έκαναν αρχηγό, όταν αναγκαστικά «παραίτησαν» τον προηγούμενο (μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ). Κι όταν τον περασμένο Φλεβάρη τον αποστράτευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει ότι η ΝΔ αποστρατεύει άξια στελέχη για να προωθήσει κομματικούς. Βέβαια, αν οι συριζαίοι ήξεραν ότι ο Λιότσος έχει «κασέτα», δε θα έκανε ποτέ αυτή τη δήλωση ο Ραγκούσης, όμως, θέλουν δε θέλουν, τον Ματθαιόπουλο τον έχουν χρεωθεί.

Στην «κασέτα» που δημοσιοποίησε ο Λιότσος, την Κυριακή μέσω «Καθημερινής» και τη Δευτέρα καταθέτοντας μήνυση κατά Ματθαιόπουλου, η Γεροβασίλη δεν έχει καμιά άμεση ανάμιξη. Την επικαλείται ο Ματθαιόπουλος και μπορεί να πει κανείς ότι το έκανε για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση πάνω στον Λιότσο. Υπάρχει, όμως, ένα δεδομένο που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει: συγκάλυψη δεν επιζητούσε μόνον ο Ματθαιόπουλος για την πάρτη του και για τους αξιωματικούς του. Συγκάλυψη επιζητούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξεχνάει το άθλιο σόου το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, με τον Τσίπρα μόλις αφιχθέντα από το Μόσταρ, να ενημερώνεται από τον Ματθαιόπουλο και να ρωτάει τι ώρα θα σηκωθούν το πρωί τα αεροπλάνα, ενώ είχαν ήδη βρεθεί οι πρώτοι νεκροί; Ποιος ξεχνάει το ακόμα πιο άθλιο σόου που οργάνωσαν τις επόμενες μέρες Τζανακόπουλος (δηλαδή Τσίπρας) και Τόσκας, μαζί με τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για να αποδείξουν ότι υπήρξε… έργο εμπρηστών και πως ο κρατικός μηχανισμός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του;

Ο αρχηγός της Αστυνομίας δήλωνε τότε… περήφανος για τη δουλειά που έκανε το σώμα του! Και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωνε: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό»! Και ο Τόσκας υπερθεμάτιζε: «Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων».

Επομένως, είτε ο Ματθαιόπουλος έλεγε αλήθεια ότι παρενέβη σ’ αυτόν η Γεροβασίλη είτε όχι, η κατεύθυνση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν κατεύθυνση συγκάλυψης. Και ο Ματθαιόπουλος, που διορίστηκε αρχηγός όταν η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής και «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους» (τακτική αποδιοπομπαίου τράγου), τοποθετήθηκε για να συγκαλύψει και όχι για να αποκαλύψει και να βοηθήσει στην απόδοση ευθυνών. Αυτό και έκανε, όπως αποδεικνύει η «κασέτα» που έγραψε ο Λιότσος. Μ’ εκείνη την τρισάθλια συνέντευξη των Τζανακόπουλου-Τόσκα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε ήδη βγάλει το δικό της πόρισμα. Και ο Ματθαιόπουλος, που ευεργετήθηκε με το πόστο του αρχηγού, ήξερε τι έπρεπε να κάνει, είτε του το είπαν ευθέως είτε όχι.

Και για να τα λέμε όλα, εμείς εκτιμούμε ότι πήρε τις κατευθύνσεις του. Δεν άφησαν τους χειρισμούς στην προσωπική πρωτοβουλία του. Γι’ αυτό και πληροφορήθηκε από τους ρουφιάνους του ότι ο Λιότσος φτιάχνει πόρισμα που θα επιρρίπτει ευθύνες σε ανωτέρους του και τον φώναξε για να τον συνετίσει. Οπως επίσης εκτιμούμε ότι ο τότε… περήφανος αρχηγός της Αστυνομίας δε βρέθηκε τυχαία γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προ Πο της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Ηξερε πολλά για τους χειρισμούς εκείνης της περιόδου και κατάφερε να τα «πουλήσει» στους ανθρώπους του Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και η ΝΔ κάνει την πάπια γι’ αυτόν τον τύπο που έχει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες για τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων, που τους εγκλώβισαν μέσα στην πύρινη ζώνη.

Σ’ αυτούς τους σκοτεινούς μηχανισμούς, τους δομημένους με στρατιωτικό καθεστώς (ακόμα και η Πυροσβεστική που σ’ όλο τον αστικό κόσμο είναι ένα πολιτικό σώμα κοινής ωφέλειας) βασιλεύουν η ίντριγκα, η μηχανορραφία, η αλληλοϋπονόμευση, το κλικάρισμα, ακόμα και η εγκληματική δράση.

Πριν από χρόνια πήραν την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης από τη δασική υπηρεσία και την έδωσαν στην παντελώς άσχετη με το αντικείμενο Πυροσβεστική, η οποία ούτε με τα χρόνια υπήρχε περίπτωση να αποκτήσει την εμπειρία των δασολόγων, που διαθέτουν επιπλέον και επιστημονική γνώση. Και τι αποδεικνύεται; Οτι αυτοί δε διστάζουν να φτάσουν ακόμα και στο έγκλημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν γαλόνια και να βγάλουν από τη μέση τους ανταγωνιστές τους για την ιεραρχική ανέλιξη. Δεν είναι μόνο άσχετοι, είναι και εγκληματικά αδίστακτοι, καθώς έχουν γαλόνια να διεκδικήσουν.

Ο Ματθαιόπουλος ακούγεται στην «κασέτα» να… διδάσκει τον Λιότσο, που τον θεωρεί δικό του παιδί: «Ετσι γίνονται τα παιχνίδια. Ετσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Ετσι παίζεται το παιχνίδι». Ο Καπέλιος, που πλέον είναι αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με την παράταξη της ΝΔ, διαψεύδει και απειλεί με αγωγή κατά Ματθαιόπουλου. «Αν είναι δυνατόν να βάλω εγώ κριτήριο, ολόκληρος αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω. Αν είναι δυνατόν δηλαδή και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη, να αφήσω τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα. Αυτά είναι τερατώδη που λέγονται. Ο Ματθαιόπουλος εκείνη τη στιγμή, θέλοντας να εκβιάσει, θέλοντας να φοβίσει τον αξιωματικό, προφανώς επικαλέστηκε αυτό. Το οποίο προφανώς δεν είναι έτσι», είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο τότε υπαρχηγός Βασιλειάδης, όμως, επιβεβαιώνει τον Ματθαιόπουλο. «Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε άλλη φωτιά εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα», είπε. Και συνέχισε: «Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Εκαναν μια ρίψη»! Τα χώνει και στον Τόσκα, ο οποίος προτίμησε τον Καπέλιο: «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Ηθική δικαίωση, επιτέλους»! Τον Βασιλειάδη επιβεβαιώνει έμμεσα και ο δήμαρχος Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκης (δεν είναι συριζαίος). Γιατί, λοιπόν, κάποιος να πιστέψει τον Καπέλιο και όχι τον Βασιλειάδη, που λέει ότι «τον στήσανε»; Και ο Ματθαιόπουλος τι λόγο θα είχε να επικαλεστεί κάτι τέτοιο, αν δεν κυκλοφορούσαν σχετικά «κουτσομπολιά» μέσα στην Πυροσβεστική;

Ολος αυτός ο βόρβορος, που κάποιοι τον χρησιμοποιούν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά την ίδια τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις. Αποκαλύπτει ένα κράτος που οι μηχανισμοί καταστολής που διαθέτει λειτουργούν με τους νόμους της μαφίας, για τον πρόσθετο λόγο ότι είναι οργανωμένοι στρατιωτικά.

Για το κίνητρο του Λιότσου δεν έχουμε κάποιο στοιχείο, δεν μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι είναι ένας αγνός αξιωματικός που επειδή αντιλήφθηκε ότι ο αρχηγός του θα τον εκβιάσει, πάτησε το rec προτού μπει στο γραφείο του και τον έγραψε. Κι αντί να πάει αμέσως στον εισαγγελέα, φροντίζοντας να δώσει στη δημοσιότητα τις καταγγελίες του (η δημοσιότητα είναι η καλύτερη ασπίδα), περίμενε δύο χρόνια για να το κάνει. Δεν το έκανε καν με την αλλαγή κυβέρνησης ή έστω με την αλλαγή αρχηγού στην Πυροσβεστική. Το έκανε τώρα και όλα βοούν ότι η ενέργειά του είναι ενταγμένη σ’ ένα σχέδιο χτυπήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως δε σημαίνει απολύτως τίποτα για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων που τοποθέτησε σε κρίσιμα πόστα του κρατικού μηχανισμού. Η Γεροβασίλη έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή», ζητώντας ανασκευή. Η «Καθημερινή» δεν το έκανε και η Γεροβασίλη προχώρησε αμέσως σε μήνυση κατά στελεχών και δημοσιογράφων της εφημερίδας. Στο ότι η «Καθημερινή» υιοθετεί τα όσα λέει ο Ματθαιόπουλος, η Γεροβασίλη έχει δίκιο. Μόνο μετά το εξώδικο, η «Καθημερινή» δήλωσε ότι «προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει». Γιατί, όμως, η Γεροβασίλη «ξέχασε» να μηνύσει τον Ματθαιόπουλο που λέει ότι αυτή του έδωσε εντολή; Αυτό που ειπώθηκε εκ των υστέρων από συριζαίους, ότι η μήνυση Γεροβασίλη στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου, άρα και του Ματθαιόπουλου, είναι κουτόχορτο για αφελείς. Οποιος διαβάσει τη μήνυση αντιλαμβάνεται ότι το «κατά παντός υπευθύνου» αναφέρεται σε μη κατονομαζόμενους που ενδεχομένως έχουν σχέση με το δημοσίευμα. Οχι στον Ματθαιόπουλο, που θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που μηνύει η Γεροβασίλη. Παραλείποντας να τον μηνύσει, τροφοδότησε τη φιλολογία ότι φοβάται να το κάνει, γιατί ενδεχομένως ο Ματθαιόπουλος ν’ ανοίξει το στόμα του και να πει «πολλά».

ΥΓ. Η τοποθέτηση Χαρίτση αποκάλυψε την απελπισία που επικρατεί στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα επιτέθηκε στον Μητσοτάκη διότι «αυτό που τον απασχόλησε στις Βρυξέλλες δεν ήταν να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αλλά ήταν να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να καπηλευτεί την τραγωδία στο Μάτι». Μετά επανέφερε το ζήτημα της αναβάθμισης «σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ» (δεν τον είχε αποπέμψει, βέβαια, τον έβαλε να παραιτηθεί όταν τα παραμύθια δεν περνούσαν άλλο). Μετά θυμήθηκε ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΟΗΕ είχε μιλήσει για μια τραγωδία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή». Και κατέληξε ότι «η επιχείρηση καπηλείας που υιοθετούν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τη οικονομία, θα πέσει στο κενό». Για την ταμπακέρα ούτε λέξη!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Επόμενο άρθρο Εmbedded

Σχετικά Αρθρα

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 22:13

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

Πολιτική 21 Οκτ 2025, 08:43

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977 : Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF..

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτακης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους «παραγωγικών τάξεων» του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo