Οι 258 εκατομμύρια μετανάστες που υπάρχουν παγκόσμια θα πρέπει να αισθάνονται… ευτυχισμένοι, επειδή 164 ηγέτες που μαζεύτηκαν στο Μαρακές του Μαρόκου, στο πλαίσιο μίας ακόμα συνόδου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ψήφισαν το «Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση», με το οποίο υποτίθεται ότι θα γίνεται καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από τις κυβερνήσεις για να αποφευχθεί το χάος και τα βάσανα των μεταναστών! Το σύμφωνο αναμένεται να πάει προς επικύρωση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τις ερχόμενες μέρες.
Μη βιαστείτε να χαρείτε, γιατί η συμφωνία αυτή δεν είναι δεσμευτική για κανέναν. Τα ωραία λογάκια τζάμπα είναι, άλλωστε, και τέτοια επανέλαβε και η Μέρκελ που ήταν από τους φανατικούς υπερασπιστές της συμφωνίας. «Η μετανάστευση είναι φυσικό φαινόμενο. Συμβαίνει πάντοτε στον κόσμο και αν γίνεται νόμιμα είναι καλό πράγμα». Αυτά είπε η Μέρκελ, προκειμένου να «πείσει» τις χώρες που είχαν ενδοιασμούς να υποστηρίξουν το σύμφωνο (όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Σλοβενία και η Ελβετία), χωρίς ακόμα να τα καταφέρει. Το Ισραήλ ειδικά έχει δείξει έμπρακτα πώς καταλαβαίνει τη μετανάστευση (διώχνοντας κόσμο και όχι υποδεχόμενό τον)! Υπήρξαν και μια σειρά χώρες, όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Χιλή και η Δομινικανή Δημοκρατία, που δεν καταδέχτηκαν καν να συμμετάσχουν στη σύνοδο, μιας και είναι κάθετα αντιμεταναστευτικές. Αφήσαμε τελευταίες τις ΗΠΑ, γιατί αποτελούν τη φανατικότερη αντιμεταναστευτική χώρα απ’ όλες. Ο Τραμπ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη σύνοδο του ΟΗΕ σαν μία προσπάθεια για «παγκόσμια κυριαρχία εις βάρος των δικαιωμάτων των ανεξάρτητων κρατών»! Αυτό κι αν αποτελεί πρόκληση! Να εκπροσωπείς τη χώρα-πλανητάρχη και να καταγγέλλεις μία συμφωνία-ευχολόγιο για προσπάθεια «παγκόσμιας κυριαρχίας»!
Η ουσία είναι ότι η άθλια κατάσταση των μεταναστών θα παραμείνει άθλια. Οι χιλιάδες θάνατοι μεταναστών (60 χιλιάδες από το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ), στην προσπάθειά τους να φύγουν από τις χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση (το 80% των μεταναστών προέρχεται από αυτές τις χώρες), θα συνεχίσουν να σωρεύονται. Φανταστείτε ότι οι μετανάστες αποτελούν μόλις το 3.4% του παγκόσμιου πληθυσμού! Μπορεί να αυξάνονται γρηγορότερα από την αύξηση του πληθυσμού, αποτελούν όμως ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων συγκριτικά με το σύνολο. Αυτό το μικρό ποσοστό θεωρείται ως «εχθρός» και τα «πολιτισμένα» κράτη εμφανίζονται απρόθυμα να το βοηθήσουν! Δεν είχαν καθόλου άδικο οι θεωρητικοί του κομμουνισμού που έλεγαν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην προϊστορία της ανθρωπότητας!
ΥΓ. Το σύμφωνο-ευχολόγιο, πάντως, δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα. Στο Βέλγιο, οι ακροδεξιοί φλαμανδοί εθνικιστές αποχώρησαν από την κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός το ψήφισε. Ετσι, λένε, το Βέλγιο δε θα μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική για το μεταναστευτικό! Η κυβέρνηση Σαρλ Μισέλ ελέγχει πλέον πολύ λιγότερο από το μισό του κοινοβουλίου (γύρω στο ένα τρίτο, για την ακρίβεια) με αποτέλεσμα να είναι υπό κατάρρευση.