Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Με ή χωρίς εκλογές, ακλόνητη η κινεζοποίηση
Πολιτική

Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

Με ή χωρίς εκλογές, ακλόνητη η κινεζοποίηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2016, 00:00

Η δική μας εκτίμηση ήταν ότι οι Τσιπραίοι φούντωσαν και πάλι την εκλογολογία (με τα γνωστά «ήξεις αφίξεις» που συνοδεύουν πάντα αυτή τη φιλολογία), όχι επειδή έχουν ως στόχο να πάνε σε εκλογές, αλλά επειδή εφαρμόζουν το γνωστό σχέδιο συσπείρωσης του κοινοβουλευτικού λόχου της συγκυβέρνησης, ώστε να ψηφίσει αδιαμαρτύρητα το «πακέτο» που θα συνοδεύει τη δεύτερη αξιολόγηση. Δεν τους έχουμε για τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να τους επιφυλάξουν ευνοϊκή μεταχείριση. Εδώ δεν τους «ταρακούνησε» ο Σαμαράς το 2014 με την απειλή του επερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, θα τους «ταρακουνήσει» μια απειλή εκλογών σήμερα, όταν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως μνημονιακός η δε ΝΔ του Κούλη ακόμα πιο μνημονιακή;

Το διάγγελμα του Τσίπρα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, δημιούργησε νέα δεδομένα. Βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ετοιμάζει «ηρωική έξοδο» και εκλογές, παίζοντας στο γνωστό δίπλο: «εμείς θέλουμε να πάρουμε μέτρα ανακούφισης του λαού (εξαγγείλαμε μερικά), όμως οι εταίροι μας ζητούν εξωφρενικά πράγματα, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, που ξεπερνούν όσα έχουμε συμφωνήσει, γι' αυτό απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό ν' αποφασίσει». Βάσιμα μπορεί να σταθεί η υπόθεση, ότι ενδεχομένως ο Τσίπρας με την παρέα του επιδιώκουν μια ηρωική έξοδο, ώστε να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ψηλά ποσοστά, κι αν χάσουν, ν' αφήσουν τον Μητσοτάκη να υπογράψει το νέο «πακέτο» κι αυτοί να μαζεύουν παράσημα ως αντιπολίτευση, για να επανέλθουν δριμύτεροι όταν ο Μητσοτάκης φθαρεί εντελώς.

Ακόμα πιο βάσιμα, όμως, μπορεί να υποτεθεί ότι η κίνηση Τσίπρα να μοιράσει χριστουγεννιάτικα φιλοδωρήματα, χωρίς να παραβιάζει τη μνημονιακή πολιτική, δεν είναι παρά το χρύσωμα του χαπιού, προκειμένου πιο εύκολα να υπογράψει τη συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί μετά τη συμφωνία ΔΝΤ-Γερμανίας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την απόφαση του Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 9) συνηγορεί υπέρ αυτής της εκτίμησης. Οταν δέχεσαι ότι τα «πρωτογενή πλεονάσματα» θα είναι 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018, έχεις ήδη μπει στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι δανειστές.

Είναι λογικό ο Τσίπρας να θέλει ν' αλλάξει την ατζέντα, έστω και για λίγες μέρες.  Να εμφανιστεί με τη γνωστή αλαζονεία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Να 'χει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κάτι να λέει, όταν από 1ης Γενάρη θ' αρχίσουν να εφαρμόζονται μια σειρά αποφασισμένα νέα χαράτσια (από τα τσιγάρα και τα υγρά ατμίσματος μέχρι το καφεδάκι). Και κυρίως να δημιουργήσουν ένα κλίμα… φιλικό προς τα «πρωτογενή πλεονάσματα»: «δεν είναι και καταστροφή, αφού μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε στήριξη σ' εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη». Το έκανε και ο Σαμαράς αυτό, το 2014, όταν μοίραζε πασχαλιάτικα πεντακοσάρικα στους φτωχούς, ενόψει και των ευρωεκλογών που ακολουθούσαν.

Αν υποθέταμε ότι οι Τσιπραίοι έχουν πράγματι ένα σχεδιασμό «ηρωικής εξόδου», τι θα σήμαινε αυτό για τον ελληνικό λαό; Ο,τι σήμανε και η κυβερνητική αλλαγή του Γενάρη του 2015, σε ακόμα χειρότερη εκδοχή. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές θα επανέρχονταν για να κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση με ένα πιο σκληρό «πακέτο», το οποίο θα υπέγραφε η νέα κυβέρνηση (όποια κι αν ήταν αυτή), επικαλούμενη τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει και ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη, όπως ακριβώς κάνουν οι Τσιπραίοι, που ακόμα μιλούν για το… mail Χαρδούβελη.

Θεωρούμε ότι πλέον κανένας δε δικαιούται να αμφιβάλλει γι' αυτό. Ακόμα κι αν κυβέρνηση κατάφερνε να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Γιατί πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό επιχείρημα τη «λαϊκή εντολή». Αυτό το έκανε το 2015 και ο Σόιμπλε του απάντησε «κι εμείς έχουμε λαϊκή εντολή, με εκλογές βγήκαμε στην κυβέρνηση». Στη συνέχεια, υπογράφοντας το ένα μετά το άλλο τα προαπαιτούμενα του «δικού του» τρίτου Μνημόνιου, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και πάλι πολλές φορές τη «λαϊκή εντολή». Μόνο που δεν την επικαλείται πλέον ενώπιον των δανειστών, αλλά ενώπιον όσων στην Ελλάδα διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική: «κάναμε εκλογές αφού είχαμε υπογράψει Μνημόνιο, άρα ο λαός μας έδωσε εντολή να το εφαρμόσουμε» είναι το επιχείρημα που έχει ακουστεί άπειρες φορές από τα στόματα υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες λέει ένα σοφό ρητό. Πλέον, οι εκλογές δεν μπορούν ούτε φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις να φέρουν.

Φιλοδωρήματα εξαπάτησης

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει φιλοδωρήματα σε συνταξιούχους με διάγγελμα. Γιατί δεν κάνει διάγγελμα και όταν αποφασίζονται νέα μέτρα, χαράτσια, μείωση συντάξεων κτλ.; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Ολοι ξέρουμε την απάντηση, όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε να στηλιτεύσουμε την υποκρισία και το δούλεμα.

Είχε το θράσος να πει ότι «έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», φτύνοντας κατάμουτρα και τους συνταξιούχους και όλο τον ελληνικό λαό. Είχαν υποσχεθεί (για να κλέψουν την ψήφο) ότι θα επαναφέρουν τη 13η σύνταξη και εκείνο που κάνουν τώρα είναι να δίνουν ένα εφάπαξ βοήθημα. Αυτό το εφάπαξ βοήθημα δόθηκε και το 2014 από τον Σαμαρά. Στα 524 εκατ. ευρώ ήταν το «κοινωνικό μέρισμα» των Σαμαροβενιζέλων, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, στα 617 εκατ. ανέρχεται το φιλανθρωπικό βοήθημα των Τσιπροκαμμένων, σύμφωνα με τις τωρινές ανακοινώσεις. Κατά μέσο όρο -πάντοτε σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις- αντιστοιχούν 386 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο. Με την κλιμάκωση που ανακοίνωσαν, το φιλανθρωπικό βοήθημα θα κυμαίνεται από 300 μέχρι 830 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική του, το χαλκείο του Μαξίμου δήλωσε μέσω non paper: «Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016». Πήραν ένα μικρό μόνο μέρος από τα αντιασφαλιστικά μέτρα, για να κάνουν μια βολική για την προπαγάνδα τους σύγκριση. Γιατί, όμως, δεν μιλούν για τα 1,8 δισ. που πετσόκοψαν από την κοινωνική ασφάλιση; Γιατί δε λένε «το ποσό είναι το ένα τρίτο από τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση εισφορών»; Γιατί δεν κάνουν σύγκριση με το επιπλέον 1,8 δισ. που είναι κυρίως έμμεσοι φόροι, δηλαδή φόροι που θα τους πληρώσουν αποκλειστικά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι (επομένως και αυτοί που θα πάρουν το φιλανθρωπικό βοήθημα);

Η χλιαρή αντίδραση των Βρυξελλών, με στέλεχος της Κομισιόν να δηλώνει ανεπίσημα και ανώνυμα ότι η Κομισιόν δεν ήταν ενήμερη, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι αυτό δεν σημαίνει πως διαφωνεί, δείχνει πως οι Τσιπραίοι κινούνται μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο. Οπως οι ίδιοι διαρρέουν, έπρεπε να διανείμουν μέχρι τις 31.12.2016 αυτό που δικαιούνται από την υπέρβαση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» του 2016, αλλιώς θα πήγαινε και αυτό στο χρέος. Πρόβλημα ενδεχομένως να έχουν με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και νησάκια της άγονης γραμμής), όμως προσδοκούν πως θα το ρυθμίσουν στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Τα δημοσιονομικά του 2017 δεν έχουν κλείσει, το ποσό σίγουρα δε θα είναι μεγάλο, οπότε θα το καλύψουν από άλλες πηγές. Το βέβαιο είναι πως ο δημοσιονομικός στόχος του τρίτου Μνημόνιου δεν αλλάζει και η κυβέρνηση θα τον σεβαστεί απόλυτα, όπως δήλωσε ο Τσακαλώτος στη Βουλή. «Τη Συμφωνία μας με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο» επανέλαβε και ο Τσίπρας στο διάγγελμά του.

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι να γειάνει». 'Η, αλλιώς, χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

Σε πανικό οι γάλλοι σοσιαλδημοκράτες
Επόμενο άρθρο

Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

Κυνικοί και προκλητικοί ιμπεριαλιστές – Νενέκοι έτοιμοι για όλα…

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    17Ν
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Εφετείο 17Ν
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    ΕΛΑ
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Ποιοι είμαστε
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Επικοινωνία
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Όροι χρήσης
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Ποιοι είμαστε
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Επικοινωνία
  • Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Χρύσωμα του χαπιού ή «ηρωική έξοδος» τα φιλοδωρήματα Τσίπρα;

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo