Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας απόφασης
Αθλητισμός

Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας απόφασης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Μαρ 2005, 00:00
Η αθώωση του Κεντέρη και της Θάνου από τη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, αν και θέμα που θα μπορούσε να παραμείνει στην κορυφή της επικαιρότητας για αρκετές μέρες, εν τούτοις «θάφτηκε» από τον Τύπο και μόνο δυο αθλητικές εφημερίδες ασχολούνται μ’ αυτό, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Η GOAL, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε αγώνα υπέρ της αθώωσης των δύο αθλητών, γιατί σε αυτή έχει την επιμέλεια των θεμάτων του στίβου ο κουμπάρος του Κεντέρη, και η Sport Day, στην οποία αρθρογραφούν οι περισσότεροι από τους πρωτοκλασάτους αθλητικούς συντάκτες της χώρας και η οποία προσπαθεί να λανσάρει την «αντικειμενική και αμερόληπτη» αθλητική δημοσιογραφία.
Οι αναγνώστες της «Κ» θα θυμούνται ότι παλιότερα είχαμε γράψει για μια σειρά μεθοδεύσεις από τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να βγουν λάδι οι δυο πρωταθλητές. Το κατηγορητήριο είχε συνταχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μείνει η διερεύνηση του θέματος μόνο στο τυπικό μέρος της, όπου εύκολα θα μπορούσαν, με τη βοήθεια των μαρτύρων που στην πλειοψηφία τους ήταν «αγνοί και ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού αθλητισμού», να οδηγήσουν τους δικαστές (γι’ αυτό δεν νομίζω ότι κατέβαλαν και πολύ μεγάλη προσπάθεια) σε μια αθωωτική απόφαση για τους δυο αθλητές και μια εξοντωτική ποινή για τον προπονητή τους Χρ. Τζέκο, που σαν Ιφιγένεια θυσιάστηκε για να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά του ελληνικού στίβου. Μάλιστα, έχουν κάνει και πολύ καλή δουλειά σε νομικό επίπεδο, ώστε να πάνε με αξιώσεις στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, αν όπως όλα δείχνουν η IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) δεν δεχτεί την απόφαση της επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.
Οπως έχουμε πει, η διερεύνηση από τη δικαστική επιτροπή στάθηκε μόνο στο τυπικό μέρος της υπόθεσης και δεν
μπήκε καθόλου στην ουσία και στα πραγματικά γεγονότα που έγιναν εκείνες τις μέρες. Η επιτροπή εξέτασε μόνο αν οι δυο αθλητές ενημερώθηκαν και με ποιον τρόπο για τον έλεγχο ντόπινγκ που έπρεπε να περάσουν. Είναι προφανές το αποτέλεσμα της «έρευνας», από τη στιγμή μάλιστα που ο Τζέκος δέχτηκε να πάρει όλη την ευθύνη. Η επιτροπή, μετά την εξέταση των μαρτύρων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενημέρωση σταμάτησε στον προπονητή των αθλητών, οι οποίοι και δεν έμαθαν ποτέ ότι τους έψαχναν. Ενα πρώτο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε για την υπόθεση είναι ότι η δικαιοσύνη της χώρας μας εκτός από τυφλή, έχει και ασθενή μνήμη.
Ολοι θυμόμαστε τα γεγονότα της 12/8/04 και τα όσα τραγελαφικά έγιναν στην προσπάθεια να γλιτώσουν οι αθλητές τον έλεγχο ντόπινγκ. Κεντέρης και Θάνου μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό απλά και μόνο για να κοπάσουν οι αντιδράσεις της ΔΟΕ και της IAAF και τα αρνητικά σχόλια των ξένων για τη μη εμφάνισή τους. Εφυγαν αμέσως μετά με άκρα μυστικότητα, προκειμένου να αποφύγουν τους ελεγκτές που τους την είχαν στημένη. Οι δυο αθλητές συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό προς άγνωστη κατεύθυνση (η επίσημη άποψη είναι ότι πήγαν στα σπίτια τους για να πάρουν κάποια πράγματα που ξέχασαν), έκλεισαν τα κινητά τους, έδωσαν σημεία ζωής αργά το βράδυ και μόνο στον προπονητή τους και στη συνέχεια σκηνοθέτησαν (σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα) ένα τροχαίο ατύχημα και βρέθηκαν στο ΚΑΤ, αφαιρώντας από τους ελεγκτές της WADA οποιαδήποτε ελπίδα να τους περάσουν από έλεγχο.
Ολα αυτά τα γεγονότα δεν τα έλαβε υπόψη της η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ (και πώς να τα λάβει, όταν ο στόχος της ήταν να τους βγάλει αγνούς και άσπιλους;). Μένοντας στον τύπο, άφησε στην άκρη την ουσία, δεν έψαξε να βρει γιατί οι δυο αθλητές έφυγαν μαζί, αν και για διαφορετικά μέρη, γιατί είχαν και οι δυο κλειστό το κινητό τους, γιατί και οι δυο πήγαν το βράδυ στο σπίτι του προπονητή τους και όχι στο Ολυμπιακό Χωριό, γιατί σκηνοθέτησαν το τροχαίο ατύχημα, γιατί ο προπονητής τους δήλωνε ότι «ντοπαρισμένος είσαι μόνο όταν πιαστείς ντοπαρισμένος και όχι γιατί δεν δέχτηκες να περάσεις κάποιον έλεγχο», γιατί δεν διαχώρισαν από την πρώτη στιγμή τη θέση τους από τον προπονητή τους και τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή τους και μια σειρά γιατί…
Ο πρόεδρος της «ανεξάρτητης» δικαστικής επιτροπής, Κώστας Παναγόπουλος, ξεχνώντας προφανώς τον ρόλο του σαν δικαστής, μετά την εκφώνηση της αθωωτικής απόφασης ανέλαβε και τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου του ΣΕΓΑΣ και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Νομικά είναι εξαιρετικά ισχυρή η απόφαση και δεν μπορεί να πέσει εύκολα».  
Από τη πλευρά της IAAF και της ΔΟΕ οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα σκληρές, ενώ όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα με έκτακτα δελτία αναφέρθηκαν στο γεγονός, τονίζοντας ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το θέμα θα πάει στη Λωζάνη, από όπου και θα βγει η τελική απόφαση. Στην επίσημη ανακοίνωση της IAAF, η οποία βγήκε σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας από την ανακοίνωση της απόφασης, γεγονός που αποδεικνύει ότι η προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος που έστησε ο ΣΕΓΑΣ ήταν γνωστή, εκτός από την έκπληξή της για την αθώωση των δυο αθλητών, εκφράζεται εμμέσως πλην σαφώς και η βούληση να πάει το θέμα στη Λωζάνη.
Η κοινή γνώμη της χώρας μας δέχτηκε μάλλον αδιάφορα την απόφαση της επιτροπής και εκτός από τα λαμόγια του ΣΕΓΑΣ, τους συναθλητές, τους γονείς των αθλητών και τον κουμπάρο του Κεντέρη (που τυγχάνει συνάδελφος αθλητικογράφος), ουδείς άλλος βγήκε να δηλώσει δημόσια τη χαρά του για την αθωωτική απόφαση. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων φιλάθλων είχε πειστεί για το γεγονός ότι Κεντέρης και Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι και σκηνοθέτησαν το ατύχημα για να μην περάσουν από έλεγχο και απλά κάποιο ποσοστό υιοθέτησε την άποψη περί σκευωρίας, στη λογική ότι όλοι οι πρωταθλητές είναι ντοπαρισμένοι και απλά οι ξένοι την έστησαν στους δικούς μας για να μην πάρουν μετάλλιο. Η αδιαφορία της κοινής γνώμης αποδεικνύεται πολύ εύκολα από το γεγονός ότι το θέμα θάφτηκε αμέσως. Αν η πλειοψηφία των φιλάθλων έβλεπε με συμπάθεια Κεντέρη και Θάνου, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα μας είχαν ζαλίσει με την «δικαίωση» των αθλητών, με τις σκευωρίες των ξένων σε βάρος τους, με το μεγαλείο της ελληνικής φυλής και άλλες τέτοιες παπάρες. Η σιωπή και αν θέλετε και η «εχθρική» στάση των πρωτοκλασάτων συναδέλφων μου προέρχεται από το γεγονός ότι οι φίλαθλοι δεν τσίμπησαν. Το θέμα έπρεπε να κλείσει αμέσως.
Ο ΣΕΓΑΣ με την αθωωτική απόφαση έστειλε σε όλους το μήνυμα ότι η «παραγωγή» πρωταθλητών θα συνεχιστεί και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα τον έχουν αρωγό στην προσπάθεια τους. Η πολιτική που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με σκοπό τη δημιουργία πρωταθλητών, με τον μοναδικό τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει -με φράγκα και ντόπες-, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Από τη στιγμή λοιπόν που η επίσημη πολιτική του κράτους δεν αλλάζει, ήταν υποχρεωμένος ο ΣΕΓΑΣ να βρει τρόπο να αθωώσει τους «κατατρεγμένους», από την κακιά IAAF, αθλητές, ώστε ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της υπόθεσης αλλά και την περαιτέρω αγωνιστική παρουσία του Κεντέρη και της Θάνου, οι υπόλοιποι πρωταθλητές μας να συνεχίσουν απερίσπαστοι με την αμέριστη βοήθεια της πολιτείας το έργο τους, απλά από εδώ και μπρος με περισσότερη προσοχή, γιατί πλέον έχουμε μπει στο μάτι των ξένων.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός, προκειμένου να αποφέρει κέρδη στους καπιταλιστές που επενδύουν σε αυτόν, απαιτεί από τους αθλητές να χρησιμοποιούν κάθε μέσο και από τους «αγνούς και ανιδιοτελείς εργάτες» του να τους παρέχουν κάθε είδους κάλυψη, ώστε να φέρουν σε πέρας το έργο τους και να γεμίζουν με ζεστό χρήμα τις τσέπες αυτών που τους σπονσοράρουν. Οι αθλητές είναι αναλώσιμοι αλλά το οικοδόμημα πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο και οι επόμενες φιλόδοξες ομιλούσες αθλητικές μηχανές που παράγουν κέρδη να ξέρουν ότι θα βρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στον δρόμο προς την κατάκτηση της κορυφής.
Κος Πάπιας

ΥΓ: Ο κουμπάρος του Κεντέρη και αθλητικογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, σε σημείωμα του στην GOAL, εκτός των άλλων την έπεσε και στις υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες και τους συναδέλφους του, γιατί δεν διέθεσαν τον απαραίτητο χώρο ώστε να δημοσιευτεί ολόκληρη η απόφαση της επιτροπής και να ενημερωθεί ο κόσμος, τη στιγμή που «διέθεσαν αρκετά κιλά σελίδες για να εξοντώσουν τον Κεντέρη και τη Θάνου». Πραγματικά, η GOAL, προφανώς εξαιτίας της επιμονής του κουμπάρου, δημοσίευσε σχεδόν ολόκληρη την απόφαση της δικαστικής επιτροπής τους ΣΕΓΑΣ. Και λέμε σχεδόν ολόκληρη, γιατί αν και το σκεπτικό του δικαστή που μειοψήφησε επισυνάπτεται στην απόφαση, πιθανά λόγω έλλειψης χώρου δεν συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο που δημοσίευσε ο κουμπάρος και η εφημερίδα που δουλεύει. Ισως γιατί ο ελληνικός λαός έπρεπε να μάθει μόνο τα επιχειρήματα αυτών που αθώωσαν τους αθλητές και όχι τα επιχειρήματα αυτού που ψήφισε να κριθούν ένοχοι. Προφανώς, μέχρι εκεί φτάνει η δεοντολογία του. Ας σταματήσει, λοιπόν, ο κουμπάρος να το παίζει κριτής και επικριτής όσων διαθέτουμε κοινή λογική και πιστεύουμε στην αυταπόδεικτη ενοχή των Κεντέρη και Θάνου. 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 24/3/05
Επόμενο άρθρο Σινεμά

Σχετικά Αρθρα

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo