Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της
  • Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Ιούνη
  • Χαρά στο κουράγιο του(ς)
  • Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Η επέλαση των χρυσοκαπιταλιστών κι η επερχόμενη θύελλα
Περιβάλλον

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η επέλαση των χρυσοκαπιταλιστών κι η επερχόμενη θύελλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2008, 00:00

«Η διανομαρχιακή επιτροπή κατά του χρυσού είναι εδώ. Ο κ. Καλαφάτης προτίμησε την άτακτη φυγή γιατί ήξερε ότι αυτά που θα έλεγε θα εξόργιζαν τον κόσμο», ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο φορέας, καλώντας τους πολίτες «σε συστράτευση για να φύγουν οριστικά τα χρυσωρυχεία του θανάτου από την περιοχή». Κλείνοντας τον κύκλο της ενημέρωσης πάνω σ’ ένα ζήτημα που δεν θα δείτε και πολλά να γράφονται, ας δούμε κάποιες βαθύτερες λεπτομέρειες.

Η Θράκη είναι αγροτική περιοχή κι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος της είναι το νερό. Η υδροβόρα μεταλλευτική βιομηχανία θα στερήσει τεράστιες ποσότητες νερού από τις καλλιέργειες της περιοχής. Παράλληλα, από τις Σάπες της Ροδόπης –όπου υπάρχει φιλολογία για… άλλο χρυσωρυχείο– μέχρι το Πέραμα του Εβρου, όπου βρίσκεται η περί ης ο λόγος επίμαχη περιοχή, υπάρχει σημαντικό γεωθερμικό πεδίο. Κάτι που ευνοεί την παραγωγή προϊόντων με χαμηλό κόστος, δραστηριότητα απόλυτα σύμφωνη με τον αγροτικό χαρακτήρα της Θράκης (που βεβαίως ξεκληρίζεται όπως παντού, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία). Αυτό το γεωθερμικό πεδίο όχι μόνο απειλείται αν αρχίσουν εξορυκτικές δραστηριότητες, αλλά σαφέστατες σκέψεις γεννάει το γεγονός ότι καμία προσπάθεια αξιοποίησής του δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα! Στην παραπάνω περιοχή υπάρχουν επίσης σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αναδασωμένες εκτάσεις, καθαρές ακτές και παραδοσιακοί οικισμοί, πράγματα που μάλλον είναι εκτός της σφαίρας ενδιαφερόντων των χρυσοκαπιταλιστών.

Η Frontier Pacific Mining Corporation, για την οποία γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, φιλοδωρήθηκε από το ΥΠεΧωΔΕ με απόφαση προέγκρισης και χωροθέτησης. Τον Οκτώβριο του 2004, ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης παρουσίασε με την αρωγή φίλα διακείμενων προς την εταιρία φορέων, το νέο, πρωτοπόρο και φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο εξόρυξης χρυσού. Δεσμευόμενος ρητά να μη γίνει η παρουσίαση χωρίς τη συναίνεση των τοπικών φορέων, βουλευτών και τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρ’ ότι η θρακική κοινωνία αρνήθηκε να συμμετάσχει, η παράσταση ανέβηκε τελικά στο ΥπΑν με ακροατήριο που ο ίδιος επιλεκτικά προσκάλεσε, περιφρονώντας τις ομόφωνες αποφάσεις νομαρχιών, δήμων, επιμελητηρίων, συλλόγων, οργάνων και φορέων της περιοχής. Ο κ. Σαλαγκούδης δήλωνε λίγο αργότερα, ότι «είναι αρχή του πρωθυπουργού να μην γίνεται κανένα έργο χωρίς συναίνεση της τοπικής κοινωνίας», αλλά επειδή η προτεινόμενη μέθοδος είναι καλή, θα… προσπαθήσει να πείσει την τοπική κοινωνία!

Συνδεδεμένα με την Inmet –που δραστηριοποιείται στην Πέργαμο– τα Χρυσωρυχεία Θράκης, αλλά η σύνδεση αυτή δεν μνημονεύτηκε από την Ελευθεροτυπία στο πρόσφατο δημοσίευμά της για την «βόμβα λίγα χιλιόμετρα από το Αιγαίο». Παρόλο που παλιότερα ο «Ιός» είχε αναφερθεί διεξοδικά στο ζήτημα των χρυσωρυχείων της Θράκης. Οσον αφορά τα όσα γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τη στάση ορισμένων τοπικών εφημερίδων, η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι η εταιρία κινεί έναν μηχανισμό πιέσεων και εξαγοράς, με πληρωμένες συκοφαντικές δημοσιεύσεις, με «δωρεές» σε σωματεία και δημιουργία καταλόγων εργαζομένων –ακόμα και υπεργήρων– ενώ ήδη γράψαμε για την… τακτική προσλήψεων που ήδη υλοποιεί η εταιρία (πιθανώς σίγουρη για τη στάση των κυβερνητικών παραγόντων).

Το κυάνιο και οι κυανοπώγωνες

Και ολίγα… τεχνικά χαρακτηριστικά που μας έρχονται από την Greenpeace και τον Στέλιο Ψωμά, καθώς και από πληθώρα δημοσιευμάτων, τοπικών ευαίσθητων πολιτών και φορέων.

Πέρα από τη θεαματική αλλοίωση του περιβάλλοντος (χιλιάδες στρέμματα θα εκσκαφτούν ενώ σε έναν τόνο πετρώματος περιέχονται 12 γραμμάρια χρυσού), στο Πέραμα Εβρου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν 8.000.000 κυανίου τη στιγμή που 50 χιλιοστά του γραμμαρίου αρκούν για να θανατώσουν έναν άνθρωπο! Στη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούνται δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, προκειμένου να γίνουν οι ειδικές πλύσεις του κυανωμένου χώματος ενώ παραμένουν εκατομμύρια κυβικά λάσπης που περιέχουν ενώσεις του κυανίου και βαρέα μέταλλα.  Αυτά θα παραμείνουν για δεκάδες χρόνια στην περιοχή, καθώς ο χρυσός θα οδεύει σε αγορές του εξωτερικού και τα κέρδη στις τσέπες των χρυσοκαπιταλιστών. Την ίδια ώρα, εξήντα κιλά κυανίου την ημέρα θα εξατμίζονται με την μορφή πρωσικού οξέος (υπενθυμίζουμε ότι 50 χιλιοστά του γραμμαρίου  σκοτώνουν άνθρωπο), ενώ μικρές ποσότητες κυανιούχων ενώσεων μπορούν να προσβάλλουν περιοχές σε ακτίνα 180 χιλιομέτρων. Κατά συνέπεια, το ξήλωμα της αγροτικής παραγωγής θα επισπευστεί καθώς –εκτός από την κατασπατάληση του νερού– ο μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας θα δίνει νερό ακατάλληλο ακόμη και για πότισμα. 

Η βραχεία έκθεση σε κυανιούχες ενώσεις βλάπτει το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις και σε ακραίες περιπτώσεις επιφέρει κώμα και θάνατο. Η έκθεση σε μικρές δόσεις προκαλεί ερεθισμούς των ματιών, κεφαλαλγίες, ναυτίες και βλάβες του θυρεοειδούς, με πρώτα θύματα –βέβαια– αυτούς που θα πανηγυρίζουν επειδή… ήρθε η ανάπτυξη και βρήκαν δουλειά στα χρυσωρυχεία!… Να σημειωθεί πως στην ρουμανική Baia Mare, μια περιοχή με 150.000 κατοίκους, ο μέσος όρος ζωής είναι 12 χρόνια μικρότερος από αυτόν της χώρας, συνεπεία αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Από τη μια η ευπιστία κι οι ελαστικές αντιστάσεις μιας περιοχής που κάποιοι μετέτρεψαν σε συνώνυμο της τιμωρίας-εξορίας («θα σε στείλω στον Εβρο») και από την άλλη τα πανέξυπνα αρπακτικά. Ικανά να εξαπατήσουν και να κάμψουν όχι μόνο καλοκάγαθους επαρχιώτες, αλλά και τον πιο υποψιασμένο και μαχητικό μεγαλουπολίτη. Συνεπικουρούμενα από αργυρώνητους λακέδες κάθε μορφής και με τα μάτια ν’ αντιφεγγίζουν χρυσάφι, συνδέουν τώρα τους κρίκους μιας αλυσίδας χρυσού που θα τους αποφέρει κέρδη, δένοντας στο άρμα του θανάτου τις ζωές και το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής. Θα τους αφήσουμε;

Θ.Μ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χορός κερδών
Επόμενο άρθρο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην αμερικάνικη μέγκενη

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

Ημέρα softball.

1956: Λήγει η 72χρονη κατοχή της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους.

1969: Βόμβα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου, τέσσερις τραυματίες.

1978: Τα ισραηλινά στρατεύματα εγκαταλείπουν τον Νότιο Λίβανο.

1989: Βόμβες στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στη ΔΟΥ Νίκαιας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    17Ν
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΛΑ
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Επικοινωνία
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Όροι χρήσης
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Επικοινωνία
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo