Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη
  • Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
  • Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τρίτη, 18.7.06
Εφετείο 17Ν

119η συνεδρίαση

Τρίτη, 18.7.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2006, 00:00
Η δίκη συνεχίστηκε με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον Ι. Γιαννακούρη, τμηματάρχη του τμήματος αποτυπωμάτων της Ασφάλειας. Ερωτήσεις πάνω σε δικονομικά ζητήματα και πάνω σε ζητήματα ουσίας ως προς την αξιοπιστία των μεθόδων που ακολουθούνται γενικώς για την ταυτοποίηση των λανθανόντων αποτυπωμάτων και ως προς τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε το τμήμα του Γιαννακούρη στη συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Ο Γιαννακούρης, επειδή περίμενε την αμφισβήτηση, φρόντισε να φτιάξει νέο βάθρο πάνω στο οποίο τοποθέτησε την αυθεντία του. Η έρευνα αποτυπωμάτων –είπε- δεν είναι επιστήμη, αλλά μια τέχνη που στηρίζεται στην εμπειρία. Είχε, λοιπόν, κουβαλήσει ολόκληρο το επιτελείο του (έξι ασφαλίτες με δύο αυτοκίνητα γεμάτα με αλουμινένια βαλιτσάκια) και όποτε αμφισβητούνταν τα λεγόμενά του, έλεγε στους συνηγόρους: θέλετε να πάρουμε αποτυπώματα από οποιονδήποτε, να κόψουμε το όνομα και να σας δείξω εδώ πώς γίνεται η ταύτιση; Ηταν σαν να έλεγε πως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα πορίσματα των δικών του ερευνών, γιατί ουδείς έχει τη δική του εμπειρία. Αποκτήσαμε, με άλλα λόγια, και πάπα της αποτυπωματολογίας.
 
Η υπεράσπιση Τζωρτζάτου στάθηκε κυρίως στα δικονομικά ζητήματα και στις εγγυήσεις που δεν τηρήθηκαν.
Η υπεράσπιση Παπαναστασίου στάθηκε σε πραγματικά ζητήματα. Αποδείχτηκε, λοιπόν, μέσα από τις ερωτήσεις των Π. Ρουμελιώτη και Σ. Φυτράκη, ότι το τμήμα του Γιαννακούρη δεν έψαχνε γενικά να ταυτοποιήσει τα λανθάνοντα αποτυπώματα, που βρέθηκαν σε διάφορα κινητά αντικείμενα στις γιάφκες της 17Ν, με το σύνολο των αποτυπωμάτων που είναι αποθηκευμένα στην τράπεζα αποτυπωμάτων της Ασφάλειας (έχουν και ηλεκτρονικό υπολογιστή γι’ αυτή τη δουλειά), αλλά έψαχνε να βρει ταυτίσεις με τα αποτυπώματα μόνο όσων συλλαμβάνονταν και κατηγορούνταν ως μέλη της 17Ν. Είχαμε, δηλαδή, ad hoc αναζήτηση, η οποία φυσικά «σηκώνει» οποιαδήποτε αυθαιρεσία (ας αναλογιστούμε και το ρόλο αλάθητου πάπα που έχει αποδώσει στον εαυτό του ο Γιαννακούρης). Για παράδειγμα, ένα βιβλίο φέρεται να έχει αποτυπώματα μόνο κάποιων από τους κατηγορούμενους και όχι ατόμων που οπωσδήποτε το έπιασαν (του τυπογράφου, του βιβλιοδέτη, του βιβλιοπώλη κ.λπ.). Πώς να γίνει πιστευτός, λοιπόν, ο ισχυρισμός της… αυθεντίας Γιαννακούρη «έτσι είναι, γιατί το λέω εγώ»;
 
Η υπεράσπιση Παπαναστασίου επέμεινε και σε ένα άλλο σημείο. Ο Γιαννακούρης ισχυρίζεται ότι έχει ανιχνεύσει αποτύπωμα από ένα δάχτυλο του Παπαναστασίου, το οποίο δεν υπάρχει! Το έχει κόψει το 1989, όπως δήλωσε ο ίδιος. Αρα, αν όντως είναι αποτύπωμα του Παπαναστασίου, αυτός έχει πιάσει το συγκεκριμένο βιβλίο πριν από το 1989. Εν προκειμένω υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι κάποιος Οδηγός Δημοσίων Υπηρεσιών, έκδοσης 1972. Δε μπορεί, λοιπόν, να το έχει αγοράσει απευθείας η Οργάνωση. Πρέπει να έχει περάσει και από άλλα χέρια. Και βέβαια, δε θα χρησιμοποιούσε η 17Ν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έναν οδηγό του ’70, που σε μεγάλο βαθμό θα ήταν άχρηστος.
 
Μόλις δόθηκε ο λόγος στην υπεράσπιση Καρατσώλη (Γ. Μαντζουράνης), άρχισε να εκτυλίσσεται μια από τις πιο θλιβερές στιγμές αυτής της διαδικασίας, που αποκάλυψε – με βάση ένα φαινομενικά ασήμαντο γεγονός – το πόσο το δικαστήριο είναι διατεθειμένο να τηρήσει έστω τα δικονομικά προσχήματα. Ο Μαντζουράνης είχε υποβάλει αίτημα να προσκομιστούν οι εκθέσεις ταυτοποίησης αποτυπωμάτων και ζήτησε από τον πρόεδρο να του πει ποια είναι η απόφαση του δικαστήριου επί του αιτήματος, πριν προχωρήσει στην εξέταση του Γιαννακούρη. Πρόεδρος και εισαγγελέας, με εμφανή αμηχανία (ο πρόεδρος μάλιστα κόμπιαζε συνεχώς και έψαχνε τις λέξεις), απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα σχετικά, πέρα από τα έγγραφα της δικογραφίας. Ο συνήγορος ρώτησε τον Γιαννακούρη και για τα δύο έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία: είναι αυτό έκθεση ταυτοποίησης αποτυπωμάτων; Ο Γιαννακούρης απάντησε και τις δύο φορές «όχι». Τότε – επανήλθε ο Μαντζουράνης – υποβάλω αίτημα να προσκομιστούν οι εκθέσεις ταυτοποίησης αποτυπωμάτων, να τις μελετήσω και μετά να υποβάλω ερωτήματα στο μάρτυρα, δεδομένου ότι δυο αποφάσεις του πρωτόδικου δικαστηρίου αναφέρουν ότι η εξέταση του Γιαννακούρη κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία των εκθέσεων ταυτοποίησης αποτυπωμάτων. Ο πρόεδρος αρχικά υποστήριξε ότι δε λένε τέτοια πράγματα οι αποφάσεις του πρωτόδικου δικαστηρίου. Πανέτοιμος ο Μαντζουράνης του ανέφερε ακόμα και τη σελίδα των πρακτικών. Ο πρόεδρος διάβασε το σχετικό απόσπασμα και ο συνήγορος επιβεβαιώθηκε πλήρως. Είχε μεταφέρει λέξη προς λέξη όσα αναφέρουν αυτές οι αποφάσεις. Τότε ο πρόεδρος, κάνοντας μια θεαματική στροφή 180 μοιρών, είπε πως δεν υπάρχουν τέτοιες εκθέσεις και απλώς τις αναφέρει έτσι το πρωτόδικο δικαστήριο, εννοώντας τα έγγραφα που υπάρχουν στηυ δικογραφία «Είναι το έγγραφο που αναγνώσαμε», κατέληξε ο πρόεδρος. «Μα σας το είπε ο μάρτυρας, δεν είναι έκθεση ταυτοποίησης αποτυπωμάτων», αντέτεινε ο συνήγορος. Και τότε εξερράγη ο Χριστόδουλος Ξηρός. «Μας περνάνε για ηλίθιους, είναι ελεεινό δικαστήριο», ακούστηκε να φωνάζει. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την έξοδο των κρατουμένων, κοντοστάθηκε πήρε ένα μικρόφωνο και δήλωσε: «Αποχωρώ και ζητώ από το δικηγόρο μου να μη με εκπροσωπήσει. Εχει ένα όριο η κοροϊδία. Ελεος πια!». Αμήχανος ο πρόεδρος κατέφυγε στη λύση του δεκάλεπτου διαλείμματος.
Μετά το διάλειμμα, ο Γ. Γκουντούνας δήλωσε ότι ο εντολέας του του ζήτησε να μεταφέρει πος το δικαστήριο τα εξής: Δεν αντέχει άλλο αυτή την κοροϊδία. Βιάζεται και η κοινή λογική. Εχετε αλλάξει το χαρακτηρισμό ενός χαρτιού τέσσερις φορές στο δευτερόλεπτο. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μια δίκη-παρωδία με προειλημμένες αποφάσεις. Μου απαγόρευσε να τον εκπροσωπήσω στη συνέχεια, κατέληξε ο συνήγορος, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσει (σχετικά ρώτησε η εισαγγελέας), αν η απόφαση του Χριστόδουλου είναι μόνο για σήμερα ή για το υπόλοιπο της διαδικασίας.
 
Η Δ. Βαγιαννού, που αντικαθιστούσε την ασθενή Γ. Κούρτοβικ και εκπροσωπούσε τον επίσης ασθενή Δ. Κουφοντίνα (για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης απουσίαζε από τη διαδικασία, ταλαιπωρούμενος από πολύ ψηλό πυρετό και ρίγη), υπέβαλε αίτημα αναβολής για την Πέμπτη, σ’ αυτό συμφώνησε και η εισαγγελέας και το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

119η συνεδρίαση

Δευτέρα, 17.7.06
Επόμενο άρθρο

119η συνεδρίαση

Πέμπτη, 20.7.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
Αθλητισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

31 Ιαν 2026, 09:11
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

31 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

30 Ιαν 2026, 20:44
Κόντρες

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

30 Ιαν 2026, 19:58
Η παπάρα

Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει

30 Ιαν 2026, 11:39
Καταστολή

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

30 Ιαν 2026, 11:15
Πολιτική

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

30 Ιαν 2026, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

29 Ιαν 2026, 22:24
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

29 Ιαν 2026, 21:17
Κόντρες

Μια ωραία πράσινη ατμόσφαιρα

29 Ιαν 2026, 20:01
Εργατικά

Μαζί στην Τρίπολη – Μαζί στον αγώνα την Παρασκευή 30 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 18:29
Παιδεία

Εκθεση ΟΟΣΑ για εκπαίδευση 2026: οδηγίες-εντολές προς υλοποίηση από τους υποτελείς

Ενίσχυση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας με λογοδοσία και προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές ανάγκες, αξιολόγηση σχολικοκεντρική και ενδυνάμωση των διευθυντών, μεντόρων, συντονιστών

29 Ιαν 2026, 18:13
Εργατικά

Εργατικά «ατυχήματα» – καπιταλιστικά εγκλήματα, που περνάνε στο ντούκου

29 Ιαν 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Χοντροκομμένη κατασκευή αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

28 Ιαν 2026, 23:05
Εργατικά

Το success story του καπιταλισμού χτίζεται με εργατικό αίμα

28 Ιαν 2026, 22:00
Βαθύ Κόκκινο

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

28 Ιαν 2026, 13:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα ελληνικών γραμμάτων.

1865: Καταργείται η δουλεία στις ΗΠΑ.

1944: Εκτελούνται, με απόφαση του gερμανού φρουράρχου Αθηνών πενήντα κομμουνιστές ως αντίποινα για την εκτέλεση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Καλύβα.

1949: Συνέρχεται στο βουνό η 5η ολομέλεια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1973: Δέκα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που εμποδίζουν ασφαλίτη να πάρει τα στοιχεία συναδέλφου τους διώκονται για τεντιμποϊσμό.

1979: Εκτελείται ο Πέτρος Μπάμπαλης (Ιούνης ‘78).

1980: Βόμβα στο ξενοδοχείο «President» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 119η συνεδρίαση

    17Ν
    • 119η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 119η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 119η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 119η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 119η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 119η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 119η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 119η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 119η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 119η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 119η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 119η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 119η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 119η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 119η συνεδρίαση

      119η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 119η συνεδρίαση

      119η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 119η συνεδρίαση

      119η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 119η συνεδρίαση

      119η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 119η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 119η συνεδρίαση

    119η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo