Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Το λες και χαριστική βολή
  • Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων
  • ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση
  • Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ
  • Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Παρασκευή, 27.10.06
Εφετείο 17Ν

164η συνεδρίαση

Παρασκευή, 27.10.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Οκτ 2006, 00:00

Οταν οι «απολογίες» του πολυτραυματία και καθηλωμένου στο κρεβάτι της εντατικής Σάββα Ξηρού κρίθηκαν από την εισαγγελέα «αυθόρμητες και αυθεντικές», δεν περιμέναμε ότι θα κριθούν διαφορετικά οι «απολογίες» των υπόλοιπων, που δεν ήταν στην κατάσταση του Σάββα. Στο ίδιο μοτίβο, λοιπόν, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η εισαγγελική αγόρευση για τη νομιμότητα των καταγγελθεισών προανακριτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις ανακριτικών απολογιών των κατηγορούμενων.

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του Τζωρτζάτου, σιγά μην πιστέψουμε τον Βασίλη Ξηρό, όταν δεν έχουμε ιατροδικαστική έκθεση. Το ότι δεν ήταν μόνο ο Β. Ξηρός, αλλά και ο Καρατσώλης και ο Κωστάρης και ο Γ. Σερίφης και η σύζυγός του και η αδερφή του, δεν έχει καμιά σημασία. Το ότι ο Τζωρτζάτος δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή ακόμα και όταν υπέβαλε μήνυση, ούτε αυτό έχει σημασία. Οσο για τους ένοπλους Ράμπο που σημάδευαν τους κατηγορούμενους ακόμα και την ώρα που απολογούνταν στο γραφείο της ανακρίτριας, αυτοί βρίσκονταν εκεί για να τους προστατέψουν, επειδή υπήρχε κίνδυνος να επιχειρήσουν να τους απαγάγουν ή να τους σκοτώσουν για να τους κλείσουν το στόμα! Ποιοι θα το έκαναν αυτό; Αφού υποτίθεται ότι από το Σάββα ήξεραν πως έξω είχε μείνει μόνο ο Κουφοντίνας. Ακόμα και ο Σβαρτσενέγκερ να ήταν, δε θα μπορούσε να τα βάλει με ολόκληρο στρατό. Και γιατί οι ένοπλοι δε φύλαγαν έξω από το γραφείο και έξω από τα παράθυρα; Αστεία πράγματα, που όμως εκφέρονται ως δικανικός λόγος από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Να θυμίσουμε μόνο πως στην πρώτη δίκη, όταν έγινε για πρώτη φορά αυτή η καταγγελία, ο πρόεδρος Μ. Μαργαρίτης, προφανώς επειδή νόμιζε ότι ήταν μια ψεύτικη καταγγελία των «τρομοκρατών», είχε αναφωνήσει: «Ενοπλοι αστυνομικοί στο γραφείο του ανακριτή; Αν μου το έκαναν εμένα θα γκρέμιζα το κράτος». Μέρες αργότερα, όταν αυτό επιβεβαιώθηκε από επίσημα έγγραφα, τα γύρισε και προσπάθησε να τα μσήσει, όμως τη ζημιά την είχε κάνει.

Και η απολογία του Χρ. Ξηρού, που περιλαμβάνει αντιφάσεις; Μα αν την κατασκεύαζε η Αντιτρομοκρατική θα είχε αντιφάσεις; Τόσα χρόνια στον εισαγγελικό κλάδο η κ. Κουτζαμάνη (θέλει να μας πείσει ότι) δεν έχει καταλάβει πως δεν υπάρχει ασφαλίτικη κατασκευή χωρίς πληθώρα αντιφάσεων. Ακόμα και σε απλές υποθέσεις και όχι σε μια τόσο σύνθετη υπόθεση, με δεκάδες ενέργειες που εκτείνονται σε διάστημα σχεδόν μιας τριακονταετίας. Και η φρασεολογία, που είναι καθαρά ασφαλίτικη, λογικό είναι να είναι τέτοια, αφού ο προανακριτικός υπάλληλος την έγραφε με τα δικά του λόγια! Και καλά, το «ομολογών» μέλος της 17Ν δε βρήκε μια πολιτική κουβέντα να πει;

Τα ίδια για τον Βασίλη Ξηρό, για τον Καρατσώλη, για τον Γεωργιάδη. Ειδικά για τον τελευταίο, αφού στην ανακρίτρια απολογήθηκε με δικηγόρο και υπόμνημα, όσα λέει είναι αληθινά. Μάταια προσπάθησε τόσες φορές ο δυστυχής Γεωργιάδης να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έγιναν και πως το υπόμνημα που κατέθεσε ο τότε συνήγορός του ούτε που το είχε διαβάσει (γι’ αυτό και μετά διέκοψε τη συνεργασία μαζί του). Εις ώτα μη ακουόντων μιλά κι αυτός, όπως και οι άλλοι. Αφού δεν παίρνουν υπόψη το πιο συνταρακτικό στοιχείο που αναφέρεται στην περίπτωσή του: ότι φέρεται να ομολογεί τη συμμετοχή του στην τοποθέτηση μιας βόμβας, έξι μήνες πριν ο ίδιος κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα (το πότε κατέβηκε το έχουν επιβεβαιώσει με στοιχεία και φίλοι του και επαγγελματικοί συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη, μια ντουζίνα άνθρωποι συνολικά). Και μάλιστα μια βόμβα την ευθύνη της οποίας δεν έχει αναλάβει η 17Ν, αλλά άλλη οργάνωση, όπως προκύπτει από επιστολή ανάληψης ευθύνης στον Τύπο της εποχής και όπως με δήλωσή του στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ο Δ. Κουφοντίνας.

Ηταν τόση η ζέση της κ. Κουτζαμάνη να «δέσει» τους αστήρικτους ισχυρισμούς της με επιλεκτική σταχυολόγηση στοιχείων, που στο τέλος έφτασε στην επίκληση ενός χοντρού ψέματος. Ο Κωστάρης αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, είπε. Είναι ψέματα, πετάχτηκε αμέσως ο Κωστάρης. Τίποτα η εισαγγελέας. Επέμενε στην άποψή της, ενώ ο Κωστάρης φώναζε συνέχεια ότι είναι ψέματα. Τι να κάνει κι αυτός, ανέσυρε από το φάκελό του και τις τρεις απολογίες του, στις οποίες ρητά λέει ότι να απολογηθεί με δικηγόρο, και διασχίζοντας τον περίκλειστο χώρο όπου κάθονται οι κατηγορούμενοι, πήγε και τις κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ολες οι «απολογίες», λοιπόν, ήταν κατά την εισαγγελέα «αυθόρμητες και αυθεντικές». Και γιατί τις πήραν πίσω οι κατηγορούμενοι; «Επηρεάστηκαν από την εμφάνιση του κ. Κουφοντίνα και διαμόρφωσαν μια αδιέξοδη υπερασπιστική τακτική»! Το ότι οι αδελφοί Ξηροί είχαν ανακοινώσει την καταγγελία των όσων αναγκάστηκαν να υπογράψουν δυο μέρες πριν την εμφάνιση του Δ. Κουφοντίνα στις αρχές είναι μια… μικρή λεπτομέρεια, την οποία η κ. Κουτζαμάνη έχει απωθήσει από τη μνήμη της. Τόση αντικειμενικότητα πια, τέτοιο πάθος για την αναζήτηση της αλήθειας, δεν τα αντέχουμε…
Ο αναπληρωτής εισαγγελέας υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να συνεισφέρει πρόσθετη επιχειρηματολογία στα όσα είχε υποστηρίξει η συνάδελφός του. Μάλλον την πρόθεση να προκαλέσει είχε, όμως. Με σοφίσματα αλλά και με ευθείες προκλήσεις. Μ’ ένα απαράδεκτο σόφισμα προσπάθησε να αποδείξει ότι η Αστυνομία δεν ήξερε ότι χρησιμοποιήθηκαν δυο μηχανές στην ενέργεια κατά Τζαντ κι ότι αυτό τους το είπε ο Χριστόδουλος και γι’ αυτό είναι ειλικρινής η προανακριτική του. Ο Γ. Γκουντούνας παρενέβη σε έντονο ύφος, κατηγορώντας τον Γ. Βλάσση ότι παραπλανά, διότι από τα έγγρφα της δικογραφίας προκύπτει ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δυο μηχανές (αν θυμόμαστε καλά, μια Yamaha και μια Vespa). Ο εισαγγελέας έκανε πως δεν κατάλαβε, ο πρόεδρος απείλησε το Γκουντούνα με πειθαρχικό, οι τόνοι ανέβηκαν αφού ο Γκουντούνας δε «μάσησε», αλλά ένα λιποθυμικό επεισόδιο του Ι. Μυλωνά εκτόνωσε την ένταση.

Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής εισαγγελέας αναφέρθηκε με απαξιωτικό ύφος και φρασεολογία στον γιατρό Κ. Νικηφοράκη: «Ο περίφημος Νικηφοράκης». Σαν ελατήριο πετάχτηκε πάνω ο Δ. Κουφοντίνας: «Αυτό να το πάρετε πίσω. Δε μπορείτε να μιλάτε έτσι για έναν αγωνιστή με πολύχρονη κοινωνική προσφορά. Αλλιώς θα σας αποκαλώ και εγώ “o περίφημος εισαγγελέας Βλάσσης”». Χωρίς να το πάρει πίσω, ο Γ. Βλάσσης «διευκρίνισε» ότι αναφερόταν στις ιατρικές απόψεις του Κ. Νικηφοράκη. «Τα ίδια λέει σε ψήφισμά του το συνέδριο της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών», τον αποστόμωσε ο Δ. Κουφοντίνας. «Θα πάρετε και σεις έδρα στον Αρειο Πάγο», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Χρ. Ξηρού. Και όταν κάποιος φώναξε εκτός μικροφώνου ότι έχει ήδη προαχθεί, ο ετοιμόλογος και ατακαδόρος Χριστόδουλος τον αποτελείωσε: «Το πήρε το μπαξίσι;»!

Ο εκπρόσωπος των Αμερικανοβρετανών Η. Αναγνωστόπουλος (ο μόνος από την πολιτική αγωγή που συμμετέχει συνεχώς στη δίκη, είτε άμεσα είτε με συνεργάτιδά του που βρίσκεται εδώ κάθε μέρα), σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και προσέχοντας να αποφύγει κάθε απαξιωτική αναφορά, έκανε μια νομικίστικη αγόρευση, αποφεύγοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η σκυταλοδρομία των υπερασπιστών ξεκίνησε με τον Νέστορα της υπεράσπισης, τον έμπειρο ποινικολόγο και δικονομολόγο Γ. Σταμούλη, ο οποίος σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους έκανε φύλλο και φτερό τη διαδικασία της προανάκρισης αλλά και της τακτικής ανάκρισης, σημειώνοντας με έμφαση ότι κανένα από τα σοβαρότατα ζητήματα δικονομικών παραβιάσεων που έχει θέσει δεν απαντήθηκε από τους εισαγγελείς. Με την ίδια έμφαση έθεσε και ένα πραγματικό ζήτημα, το οποίο επίσης απέφυγαν οι εισαγγελείς: ο Καρατσώλης φέρεται να ομολογεί συμμετοχή σε μια ληστεία, στην οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούσε να έχει πάρει μέρος. Και μόνο αυτό αρκεί για να αποδείξει ότι η απολογία του είναι εξ ολοκλήρου ψευδής και κατασκευασμένη. Θύμισε ακόμη τον παράνομο τρόπο με τον οποίο ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λ. Ζερβομπεάκος έκλεισε την ανάκριση, χωρίς να επιτρέψει στους Κωστάρη και Καρατσώλη να απολογηθούν.
Ο Β. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γεωργιάδη, σημειώνοντας ένα προς ένα τα τεράστια κενά που άφησαν οι εισαγγελείς, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τους ισχυρισμούς τους. Αναφέρθηκε στο κλίμα της εποχής, που τρομοκράτησε ακόμα και δικηγόρους και θύμισε πως ο τότε συνήγορος του Γεωργιάδη, Ι. Καραμανώλης –κι αυτό είναι προς τιμήν του- εκ των υστέρων και όταν πια είχε πάψει να είναι συνήγορος του Γεωργιάδη, αναγνώρισε πως έκανε λάθη στη φάση της ανάκρισης. Ο Β. Παπαστεργίου επεκτάθηκε και σε αναφορές στην σημερινή παγκόσμια κατάσταση, του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτού του πολέμου έγιναν τα όσα έγιναν σε βάρος των κατηγορούμενων το 2002.

Ο ίδιος ο Διονύσης Γεωργιάδης σχολίασε με πικρή ειρωνεία πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα υποστήριξαν οι εισαγγελείς, μετά το Δεκέμβρη είναι ο Ιούνης! Αναφέρθηκε στην παράλειψη των εισαγγελέων να αναφερθούν στους τόσους μάρτυρες που κατέθεσαν για το πότε ήρθε στην Αθήνα. Πώς γίνεται να καταθέτω –σημείωσε- ότι έβαλα μια βόμβα το Δεκέμβρη του 1998, όταν αυτή έχει μπει τον Ιούνη του 1998; «Ζεματισμένη» η εισαγγελέας, διέκοψε τον κατηγορούμενο λέγοντας: «Αυτό είναι ουσία. Μπορεί κανείς να ομολογεί ένα ψέμα»! «Δέχεστε, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δε συμμετείχα;», ρώτησε ευλόγως ο Γεωργιάδης. Για να εισπράξει την απάντηση, ότι αυτό θα εξεταστεί σε άλλη φάση!
Κατόπιν όλων τούτων των λογικών ακροβατισμών, εμείς αναρωτιόμαστε: Γίνεται να ομολογεί κάποιος ένα ψέμα επιβαρύνοντας τον εαυτό του; Και πού το έμαθε αυτό το ψέμα για να το πει; Και πώς διάολο ο νεαρός Γεωργιάδης διάλεξε μια ενέργεια που δεν την έκανε η 17Ν, στην οποία υποτίθεται ότι μόλις είχε στρατευθεί; Εντέλει, γιατί το ερώτημα δεν τίθεται και ανάποδα: Μήπως μια τόσο εξόφθαλμη ομολογία δεν είναι αυτού που την υπογράφει, αλλά αυτών που τον ανακρίνουν; Εσδώ έχουμε ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο παραβλέπεται, πετιέται στα σκουπίδια, για να μπουν στη θέση του ακροβατικοί λογικοί ισχυρισμοί, για να μπει στη θέση του το ενιαίο και αδιαίρετο δόγμα της καταστολής: η Αστυνομία ποτέ δεν στήνει υποθέσεις!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

164η συνεδρίαση

Πέμπτη, 26.10.06
Επόμενο άρθρο

164η συνεδρίαση

Περισσότερο τζογάρει και λιγότερο κοουτσάρει

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ποιοι και γιατί φοβούνται το ακριβές ρεπορτάζ μας από τις δίκες των λαμόγιων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

18 Οκτ 2026, 21:35
Διεθνή

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

18 Οκτ 2026, 13:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα «μακεδονικού αγώνα».

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG, δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (Ρέντη).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 164η συνεδρίαση

    17Ν
    • 164η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 164η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 164η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 164η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 164η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 164η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 164η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 164η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 164η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 164η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 164η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 164η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 164η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 164η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 164η συνεδρίαση

      164η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 164η συνεδρίαση

      164η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 164η συνεδρίαση

      164η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 164η συνεδρίαση

      164η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 164η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 164η συνεδρίαση

    164η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo