Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
  • Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ
  • Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της
  • Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα
  • Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Υπόκλιση στο μεγαλείο ενός λαού
Κόντρες

Υπόκλιση στο μεγαλείο ενός λαού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Απρ 2025, 09:52

Εχασε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Βαδίζει συντετριμμένος δίπλα στη σορό του και μαζί με τις επικλήσεις στο θεό του, λέει: «Είμαστε υπομονετικοί παρά τον πόνο και τις δυσκολίες, υπομονετικοί με ψυχή και αίμα, θα σε τιμήσουμε, μάρτυρα. Θεέ μου, ελέησέ μας, είμαστε ικανοποιημένοι και υπομονετικοί για όσους χάσαμε».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/thysia_martyra.mp4

Δεν μασάνε σε καμιά απειλή

Αλ-Χαλίλ. Εβραϊκά Χεβρώνα. Εκεί που η παλαιστινιακή πλειοψηφία ζει υπό τις καθημερινές προκλήσεις μιας χούφτας σιωναζιστών εποίκων και υπό τις απειλές του σιωναζιστικού στρατού. Δείτε το σύντομο βίντεο. Δεν ξέρουμε την αιτία της εμπλοκής μερικών παλαιστίνιων νεαρών με πάνοπλους σιωναζιστές στρατιώτες, βλέπουμε όμως πολύ καλά ότι οι Παλαιστίνιοι δεν μασάνε, ούτε μπροστά στα όπλα που τους σημαδεύουν ούτε στις προειδοποιητικές βολές. Στο τέλος του βίντεο ο Παλαιστίνιος γονατίζει και τους λέει προκλητικά ότι δεν φεύγει ακόμα κι αν τον πυροβολήσουν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/Hevron_den_masane.mp4

Απλά γελοίος

Οταν ένας υφυπουργός ακολουθεί μια μόδα του TikTok, με την οποία οι χρήστες έκαναν πλάκα, για να πει εφτά φορές «είμαι υφυπουργός Υγείας», και δεν συνειδητοποιεί ότι απλά γίνεται γελοίος, εμείς τι να πούμε; Δείτε το βίντεο του Θεμιστοκλέους και κάθε φορά που λέει «είμαι υφυπουργός Υγείας» δώστε την πρέπουσα απάντηση (εμείς, δυστυχώς, κωλυόμαστε, για ευνόητους λόγους).

https://t.co/3qWAV7p7Tv pic.twitter.com/kUrQQGUAXV

— Marios Themistocleous (@mthemisto) April 24, 2025


Aπό ψέμα σε ψέμα οι «ψέκες»

Δεν λένε να απαλλαγούν από τις δοξασίες και τη βρομιά οι «ψέκες». Θέλουν σώνει και καλά να «αποδείξουν» ότι τα αντι-covid εμβόλια ήταν… θανατηφόρα. Αυτή τη φορά πήραν μια γιαπωνέζικη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BMJ Public Health και άρχισαν να γράφουν ότι τα εμβόλια προκάλεσαν υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ιαπωνία. Μόνο που η μελέτη εξέτασε την υπερβάλλουσα θνησιμότητα χωρίς κανένα συσχετισμό με τον εμβολιασμό. Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι στην Ιαπωνία υπήρξε υπερβάλλουσα θνησιμότητα (θάνατοι πάνω από τον στατιστικά αναμενόμενο αριθμό), λόγω covid, όπως σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο η μελέτη αναφέρει ότι, μολονότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, τα σχετικά χαμηλά επίπεδα υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην περιφέρεια Νιγκάτα το 2022-23 μπορεί να οφείλονται στο υψηλό επίπεδο εμβολιασμού της περιοχής. Οι «ψέκες» όμως δε δίστασαν να διαστρεβλώσουν τη μελέτη για να υποστηρίξουν τις αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες τους. «Ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητικός. Η μελέτη μας σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί ότι οι πλεονάζοντες θάνατοι αυξήθηκαν εκρηκτικά στον εμβολιασμένο πληθυσμό. Δεν εξετάσαμε οποιαδήποτε σχέση με τα εμβόλια ή τον εμβολιασμένο πληθυσμό», δήλωσε στο Reuters ο Γκάναν Ντεβάναθαν, διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο και επικεφαλής της μελέτης.

Και δικός τους πάπας

Εφημερίδα: Granma, επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Ημερομηνία: 25 Απρίλη 2025

Τίτλος άρθρου: Περισσότερο από Πάπας, ο Φραγκίσκος ήταν ένα σύμβολο – Ο Ντίας-Κανέλ παρέστη στη Θεία Λειτουργία ευχαριστίας για το παπικό έργο του Πάπα Φραγκίσκου

Κείμενο: Αν και ο ύμνος της λειτουργίας διαπότιζε τον χώρο με μια ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής, δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη λειτουργία. Οι Καθολικοί πιστοί, μέλη άλλων χριστιανικών δογμάτων, καθώς και εκπρόσωποι Ορθόδοξων Εκκλησιών, όλοι συγκεντρωμένοι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αβάνας, έδειχναν ανήσυχοι στην έναρξη της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, στις 21 Απρίλη, και η Κούβα συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία ευχαριστίας για το παπικό του έργο, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, για να του αποδώσει τον πρέποντα φόρο τιμής.

Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής, όπου κυμάτιζαν δύο σημαίες —η σημαία της Κούβας και η σημαία του Βατικανού— έγινε μνεία στους στενούς δεσμούς του Ανώτατου Ποντίφικα με το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών, με τον Φιδέλ Κάστρο και τον δίκαιο αγώνα του. […]

Ο Πάπας Φραγκίσκος έζησε χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς. Έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στους περιθωριοποιημένους, τους ευάλωτους, τους μετανάστες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους αποκλεισμένους…, σε όσους νιώθουν ότι δεν ανήκουν πουθενά· και γι’ αυτό υπήρξε «ένα σύμβολο». Μέσα σε προσευχές και ύμνους, ο κόσμος αποχαιρετά το παπικό του έργο.

Στην τελετή απόδοσης τιμών παρευρέθηκαν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Μπρούνο Ροδρίγες Παρίγια, Υπουργός Εξωτερικών· τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Καριδάδ Ντιέγο Μπέγιο, επικεφαλής του Γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, και Μαριντέ Φερνάντες Λόπες, αναπληρώτρια επικεφαλής του Ιδεολογικού Τμήματος· καθώς και η Άνα Μαρία Μαρί Ματσάδο, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εδουάρδο Μαρτίνες Ντίας και άλλες αρχές του Κόμματος, του Κράτους, της κυβέρνησης και του διαπιστευμένου στη χώρα διπλωματικού σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Φραγκίσκος: Το αποσμητικό στη βρόμικη τουαλέτα του Βατικανού

Δελφίνα

«Ως πρόσωπο με εμπειρία και τόλμη, έχει το δεύτερο σημαντικότερο αξίωμα στο κόμμα, αυτό του αντιπροέδρου στη Βουλή, όλες οι παρατηρήσεις και προτάσεις του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όταν τις κάνει για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πάει καλύτερα». Σχόλιο της Διαμαντοπούλου για τις δηλώσεις του Κωνσταντινόπουλου. Κυκλοφορεί ότι αυτή κουβάλησε πίσω και τον… Πάχτα, δίνοντας έναν αέρα… ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Είναι και επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Κανονική δελφίνα, έτοιμη να πάει το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ σε μια κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ (χωρίς τον Μητσοτάκη). Κι αν δεν πάει το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ; Μπορεί να πάει ένα κομμάτι του και να μείνει ο Ανδρουλάκης μόνος του, στη διάθεση του Δούκα και του Γερουλάνου, που θα είναι πανέτοιμοι να τον κατασπαράξουν.

Πασχαλινές διακοπές της Ολγας Κεφαλογιάννη με το ζεύγος δάμαλου, στο Δολό Πωγωνίου. Τις φωτογραφίες ανέβασε η Κεφαλογιάννη. Σας αφήνουμε να συμπληρώσετε το σχόλιο (ευκολάκι είναι).

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Σιωνιστές αιχμάλωτοι: Οι δικοί τους τους βομβαρδίζουν η Αντίσταση τους διασώζει (video)

Σχετικά Αρθρα

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59

Τα μανουάλια και ο χαλβάς Φαρσάλων

Κόντρες 22 Σεπ 2025, 11:46
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Αρχισαν στο Κάιρο οι σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και στους σιωναζιστές και αμερικάνους ιμπεριαλιστές

6 Οκτ 2025, 20:10
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

6 Οκτ 2025, 19:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic Catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo