Οπως έχουμε αποκαλύψει στο πρώτο δημοσίευμά μας, το σκάνδαλο της δημιουργίας «παραμάγαζου» στο εσωτερικό του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στο πλαίσιο της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, είχε στον πυρήνα του τη χρησιμοποίηση ιδιωτών ψυχιάτρων και άλλων ειδικών της ψυχικής υγείας, οι οποίοι διατηρούσαν ιδιωτικά ιατρεία και ταυτόχρονα πρόσφεραν… εθελοντικές υπηρεσίες στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ).
«Η παροχή υπηρεσιών των ανωτέρω ατόμων δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία του ΕΣΥ, άρθρο 77 και 1 παρ. γ του Ν 2071/1992 και άρθρο 13 παρ.1 του Ν. 1397/1983 αλλά και του Υπουργείου Παιδείας», σημειώνεται στην Εκθεση Ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (πρώην ΣΕΥΥΠ).
Εμείς σχολιάσαμε ως εξής το ουσιαστικό περιεχόμενο της εν λόγω παράνομης λειτουργίας: Επειδή μιλάμε για συμμετοχή ιδιωτών, μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς ότι ο ιδιώτης ή έπαιρνε τους εφήβους από το νοσοκομείο στο ιδιωτικό του ιατρείο (άγρα πελατείας) ή κουβαλούσε στη συγκεκριμένη Μονάδα την προσωπική του πελατεία, προκειμένου αυτή να εξασφαλίσει πιστοποιητικό απαλλαγής από τις γραπτές εξετάσεις. Ο ιδιώτης δεν μπορεί να εκδώσει τέτοιο πιστοποιητικό, όμως ένα τμήμα κρατικού νοσοκομείου, που έχει πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση από το υπουργείο Παιδείας, μπορεί. Ο ιδιώτης παίρνει τον πελάτη από το ιδιωτικό του ιατρείο, τον πηγαίνει στο κρατικό νοσοκομειακό τμήμα και του εξασφαλίζει το πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα συνυπογράφει ο ίδιος ο ιδιώτης ή κάποιος συνάδελφός του, επίσης ιδιώτης, με την ιδιότητα του προσφέροντος… εθελοντική εργασία.
Αυτή η παράνομη λειτουργία είχε… διακυβερνητικά χαρακτηριστικά. Γινόταν επί Σαμαροβενιζέλων, συνεχίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επί Μητσοτάκη. Κι αν δεν υπήρχε η επιμονή της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του «Π. & Α. Κυριακού», δε θα είχαμε φτάσει σήμερα στο σημείο να ελέγχονται πειθαρχικά η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ και η διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, να έχουν αποσταλεί φάκελοι στην Εισαγγελία (για έλεγχο των ποινικών αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί) και να βρισκόμαστε «μια ανάσα» πριν από την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΥ (το υπουργείο Υγείας την καθυστέρησε προκλητικά, αλλά πλέον δεν έχει άλλη επιλογή, οι δυνατότητες ελιγμών τελείωσαν).
Οι αποκαλύψεις της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας άρχισαν το 2018, ενώ το 2019 τα στοιχεία που αποκάλυψε ήταν ατράνταχτα. Τότε, καταβάλλεται προσπάθεια «ρύθμισης». Απομακρύνονται οι ιδιώτες (τουλάχιστον δεν υπογράφουν κρατικά έγγραφα) και προσλαμβάνονται κάποιοι ακαδημαϊκοί υπότροφοι, για να φανεί ότι όλα είναι σύννομα (που δεν είναι σύννομα, προσπαθούν να διαμορφώσουν μια επίφαση νομιμότητας).
Πρέπει, όμως, να καλυφθεί και το παρελθόν. Επιχειρείται και αυτό, μέσω της διοικήτριας της 1ης ΥΠΕ, Ιωάννας Διαμαντοπούλου. Τα όσα θα περιγράψουμε στη συνέχεια στοιχειοθετούν τουλάχιστον πολιτική ευθύνη του διδύμου Ανδρέα Ξανθού – Παύλου Πολάκη, υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Που τοποθέτησαν την Ι. Διαμαντοπούλου σ’ αυτό το τόσο σημαντικό πόστο. Γι’ αυτό καλά θα κάνει η «Αυγή» να μην κοκορεύεται ότι ο Πολάκης έστειλε το σκάνδαλο στο ΣΕΥΥΠ. Ο Πολάκης δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του. Το σκάνδαλο στο ΣΕΥΥΠ το έστειλε η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:
To ζήτημα της απασχόλησης ιδιωτών στις δομές του ΕΣΥ είναι λυμένο νομικά εξαρχής: απαγορεύεται. Εντελώς ενδεικτικά, παραθέτουμε έγγραφο της υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ Χρυσάνθης Κισκήρα, με ημερομηνία 26 Νοέμβρη 2015 (δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), η οποία σημειώνει ότι απαγορεύεται σε ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται σε ιδρύματα, είτε να παρακολουθούν «άμισθα» τις δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς λόγους, είτε να προσφέρουν εθελοντικά τις ιατρικές τους υπηρεσίες.
Την ίδια άποψη έχει και η Ιωάννα Διαμαντοπούλου, η οποία ξεκίνησε μαζί με την Κισκήρα ως υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, σύντομα όμως αναβαθμίστηκε σε διοικήτρια. Σε έγγραφό της με ημερομηνία 6 Δεκέμβρη 2018, η Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι δικαίωμα εκτέλεσης ιατρικών πράξεων έχουν μόνο οι γιατροί που υπηρετούν «με πάσης φύσεως εργασιακή σχέση στο Νοσοκομείο (λ.χ. ιατροί κλάδου ΕΣΥ, επικουρικοί ιατροί, πανεπιστημιακοί ιατροί – μέλη ΔΕΠ, ακαδημαϊκοί υπότροφοι, απαγορευομένης της συμμετοχής σε ιατρικές πράξεις οποιωνδήποτε άλλων ιατρών, όπως επιστημονικών συνεργατών, συνταξιούχων ή άλλων ιδιωτών ιατρών».
Τονίζει, μάλιστα, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, όχι μόνο στους ιδιώτες που θα «χωθούν» στα νοσοκομεία και θα κάνουν ιατρικές πράξεις, «αλλά και στο προσωπικό του Νοσοκομείου πόυ θα αποδειχθεί ότι με οποιοδήποτε τρόπο συνήνεσε ή γνώριζε για την εν λόγω συμμετοχή και δεν αντιτάχθηκε στο πλαίσιο του νόμου».
Εννιά μήνες αργότερα, όμως, στις 6 Σεπτέμβρη του 2019, η Διαμαντοπούλου κάνει μια θεαματική κωλοτούμπα και υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα. Της υπέβαλε, λέει, ερώτημα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος, σχετικό με το προηγούμενο έγγραφό της, και τώρα αποφαίνεται ότι επιτρέπεται να δουλεύουν ιδιώτες σε πανεπιστημιακές κλινικές που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, φτάνει να έχουν σύμβαση με τον ΕΛΚΕ και η σύμβαση να έχει εγκριθεί «από το Επιτημονικό, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, τα οποία θα ασκούν έλεγχο νομιμότητας»!
Η κωλοτούμπα είναι προφανέστατη. Και ο χρόνος πραγματοποίησής της κάθε άλλο παρά τυχαίος. Εχει αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με το «παραμάγαζο» της ΜΕΥ, έχουν αρχίσει να γίνονται έρευνες πέρα από την έρευνα της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του «Π. & Α. Κυριακού» και ψάχνουν τρόπους να ψευτο-νομιμοποιήσουν το σκάνδαλο. Ενδεχομένως να υπάρχει και απασχόληση ιδιωτών και σε άλλες Μονάδες, που εμείς δε γνωρίζουμε.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό το βοναπαρτιστικό ύφος της Διαμαντοπούλου: Μου έθεσε ερώτημα ο πρύτανης (μάλλον προφορικά, γιατί δε βλέπουμε να αναφέρεται ως σχετικό κάποιο έγγραφο του πρύτανη) και εγώ απαντώ ότι επιτρέπεται η απασχόληση ιδιωτών στις πανεπιστημιακές κλινικές της 1ης ΥΠΕ, χωρίς να κάνω αναφορά σε οποιοδήποτε νομικό πλαίσιο. Ετσι είναι, επειδή το λέω εγώ κι άμα σας αρέσει…
Η Ιωάννα Διαμαντοπούλου έχει ένα κοινό με τον διάδοχό της στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη. Προέρχονται και οι δύο από τα σώματα καταστολής. Ο Π. Στάθης, βέβαια, έφτασε στα ύπατα αξιώματα (αντιστράτηγος, αρχηγός της Αστυνομίας), ενώ η Ι. Διαμαντοπούλου αποστρατεύτηκε ως ταπεινή υπαξιωματικός (ούτε καν αξιωματικός) του Λιμενικού. Είχε, βέβαια, πολιτικά προσόντα, όπως διαβάζουμε σε βιογραφικό της ανηρτημένο στο opengov.gr. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981, έφτασε μέχρι το αξίωμα του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος ΠΑΣΟΚ (ούσα υπαξιωματικός του Λιμενικού!).
Cv_Iwanna_DiamantopoyloyΕκεί φαίνεται πως γνωρίστηκε με τον αιτωλοακαρνάνα Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος από το ΠΑΣΟΚ σαλτάρισε στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις έγινε υπουργός Υγείας διόρισε τη συντρόφισσα Ιωάννα υποδιοικήτρια στη μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας.
Με τι προσόντα; Ως υπαξιωματικό του Λιμενικού ή ως δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο κάποιων δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου Ρίου; ‘Η μήπως εξαιτίας των σπουδών της (απόφοιτος… Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών – Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και μεταπτυχιακές σπουδές επίσης στο Ανοιχτό, στο αντικείμενο… Σπουδές στην Εκπαίδευση); Οχι τίποτ’ άλλο, αλλά οι συριζαίοι κατηγορούν τους δεξιούς ότι έβαλαν στα νοσοκομεία και στις ΥΠΕ κομματικούς τους φίλους, άσχετους προς το αντικείμενο, με ανύπαρκτα προσόντα.
Για να τα λέμε όλα, όμως, τη μεγάλη προαγωγή η Διαμαντοπούλου δεν την πήρε από τον Κουρουμπλή, αλλά από το δίδυμο Ξανθού-Πολάκη, που στις 5 Δεκέμβρη του 2017 την προήγαγαν από υποδιοικήτρια σε διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, εκτιμώντας την ιδιότητά της ως πτυχιούχου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (την 25ετή θητεία της ως υπαξιωματικού του Λιμενικού δε θεώρησαν σκόπιμο να την αναφέρουν, για να μη φανεί ίσως ότι πρόκειται για συνταξιούχο)! Ιδού το ΦΕΚ αναβάθμισης της Διαμαντοπούλου:
Kαι για να τελειώνουμε με τα βιογραφικά στοιχεία (που κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι) της Διαμαντοπούλου, σήμερα τη βρίσκουμε σύμβουλο του πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Αθ. Δημόπουλου. Εκεί τη βρήκαμε στο τηλέφωνο και τη ρωτήσαμε σχετικά με τα δύο διαμετρικά αντίθετα έγγραφά της για τη δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μας απάντησε ότι δεν θυμάται σε τι αναφερόμαστε… Της ζητήσαμε να μας δώσει ένα e-mail για να της στείλουμε όλα τα δημοσιεύματά μας, αλλιώς να τα αναζητήσει από τον πρύτανη, στο e-mail του οποίου τα στέλνουμε. Κι ότι σε κάθε περίπτωση θα της ξανατηλεφωνήσουμε μετά από μερικές μέρες, μήπως στο μεταξύ έχει… θυμηθεί.
Το γεγονός ότι το 2019 η Ι. Διαμαντοπούλου κάνει θεαματική κωλοτούμπα, προκειμένου να απαντήσει σε ερώτημα του πρύτανη Δημόπουλου και το 2021 τη βρίσκουμε σύμβουλο του πρύτανη Δημόπουλου, είναι ασφαλώς… συμπτωματικό. Αναρωτιόμαστε, όμως, τι υπηρεσίες προσφέρει στον πρύτανη η κυρία Διαμαντοπούλου; Τον διδάσκει πώς… κουμαντάρουμε ένα περιπολικό σκάφος;
Η Ι. Διαμαντοπούλου παρέδωσε κανονικά τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ στον Π. Στάθη, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει και το συγκεκριμένο ζήτημα. Εχουμε ήδη γράψει για τους γενικότερους χειρισμούς του Π. Στάθη. Εδώ θα περιοριστούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα της απασχόλησης ιδιωτών σε κλινικές εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Οχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά επειδή έλαβε αναφορά, ο Στάθης απευθύνεται στις 5 Νοέμβρη του 2019 στον ΕΛΚΕ του ΕΚΠΑ και ζητά να του γνωρίσουν «τι έργο ακριβώς επιτρέπεται να εκτελούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ ιατροί –πλην των υπηρετούντων σε αυτά δυνάμει σχέσης εργασίας (λ.χ. ιατροί κλάδου ΕΣΥ, επικουρικοί ιατροί, πανεπιστημιακοί ιατροί – μέλη ΔΕΠ, ακαδημαϊκοί υπότροφοι) και με ποια ιδιότητα, στο πλαίσιο συμβάσεων που υπογράφονται με τον ΕΛΚΕ του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, υπουργικές αποφάσεις, νομολογία κ.ά.».
Ολο αυτό είναι λίγο… παράξενο. Ο διοικητής της μεγαλύτερης υγειονομικής περιφέρειας της χώρας, ζητάει από μια υπηρεσία του πανεπιστημίου (τον κακόφημο ΕΛΚΕ) να του πει τι ισχύει νομικά για τη δυνατότητα να εργάζονται ιδιώτες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ (δεν έχει σημασία αν εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, σημασία έχει ότι αυτές λειτουργούν μέσα στο ΕΣΥ και υπάγονται αυστηρά στη νομοθεσία του ΕΣΥ). Δεν μπορεί η νομική υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ να μην τα γνωρίζει αυτά και να ζητάει να τα μάθει από το ΕΛΚΕ. Δεν μπορεί η νομική υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ να μην είδε ότι η εγκύκλιος της συριζαίας Διαμαντοπούλου δεν έκανε επίκληση καμιάς νομικής διάταξης, αλλά είχε τη μορφή «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», επειδή μας το ζήτησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Και εν πάση περιπτώσει, καθήκον της διοίκησης μιας μεγάλης και ζωτικής δημόσιας υπηρεσίας, όπως είναι η 1η ΥΠΕ, είναι να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και όχι να ρωτάει άλλες υπηρεσίες… ποια είναι η νομιμότητα. Θυμίζουμε ξανά ότι οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ έγραψαν λακωνικά, σαφώς και με κατηγορηματικότητα, ότι η απασχόληση ιδιωτών στη ΜΕΥ «δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία του ΕΣΥ, άρθρο 77 και 1 παρ. γ του Ν 2071/1992 και άρθρο 13 παρ.1 του Ν. 1397/1983 αλλά και του Υπουργείου Παιδείας». Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ γιατί δυσκολεύεται να γράψει το ίδιο, που είναι το αυτονόητο;
Ο ΕΛΚΕ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το έγγραφο Στάθη και απαξιεί να του απαντήσει καν! Ο Στάθης, όμως, είναι… υπομονετικός άνθρωπος. Στις 27 Δεκέμβρη του 2019 στέλνει δεύτερο έγγραφο, αναφέρεται στο προηγούμενο, αποκαλύπτει ότι μίλησε τηλεφωνικά με υπάλληλο του ΕΛΚΕ στις 12 Δεκέμβρη και καταλήγει: «Δεδομένου ότι δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα απάντηση, παρακαλούμε για την επίσπευση των ενεργειών σας»!
Ο ΕΛΚΕ τον ξαναγράφει στα παλιά του τα παπούτσια, Ατάραχος ο Στάθης, αφήνει να περάσουν δυο μήνες ακόμα και στις 18 Φλεβάρη του 2020 στέλνει τρίτο έγγραφο στον ΕΛΚΕ, στο οποίο «παρακαλεί» «όπως μας αποστείλετε τη σχετική σας απάντηση εντός των προσεχών ημερών, συνοδευόμενη από την κείμενη νομοθεσία και λοιπά έγγραφα στοιχεία, δεδομένου ότι εκκρεμεί επί του θέματος υποβληθείσα καταγγελία στην Υπηρεσία μας και ο καταγγέλλων επανέρχεται εξακολουθητικά»!!!
Αντιλαμβάνεστε τι έγραψε ο απίθανος αυτός τύπος; Σε ελεύθερη απόδοση: επειδή κάποια ενοχλητική διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας επανέρχεται συνεχώς, στείλτε μας στοιχεία για να της απαντήσουμε! Ο Στάθης και οι νομικές υπηρεσίες του δεν παίρνουν θέση. Αφήνει να εννοηθεί ότι αν ήταν στο χέρι του δε θα ανακινούσε τίποτα, αλλά τον πιέζει συνεχώς η… ενοχλητικιά και πρέπει να της δώσει μια απάντηση.
«Μετά ευλόγου χρονικού διαστήματος, σας ενημερώνουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε ανάκληση του με αριθ. πρωτ. 42762/6-9-2019 εγγράφου μας (σ.σ. κωλοτουμπίστικη εγκύκλιος Διαμαντοπούλου) σχετικά με το δικαίωμα των επιστημονικών συνεργατών για εκτέλεση ιατρικών πράξεων επί ασθενών σε Νοσοκομεία ΕΣΥ», καταλήγει ο Στάθης!
Μένεις… παγωτό. Ο διοικητής της μεγαλύτερης υγειονομικής περιφέρειας της χώρας, ο απόστρατος αντιστράτηγος (με πλάκα τα γαλόνια που λένε) τρέμει σαν το ψάρι μπροστά σε μια κακόφημη υπηρεσία (ΕΛΚΕ) και δηλώνει ότι με μεγάλη στενοχώρια του θα ανακαλέσει την εγκύκλιο της προκατόχου του, της πασοκοσυριζαίας υπαξιωματικού του Λιμενικού. Θα στενοχωρηθεί, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, γιατί τον πιέζει η… ενοχλητικιά διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας.
Και φτάνουμε στις 11 Μάρτη του 2020, τέσσερις μήνες από τότε που ο Στάθης έστειλε το πρώτο έγγραφό του στον ΕΛΚΕ και αφού ο ΕΛΚΕ τον έχει κάνει ρόμπα, απαξιώντας να του απαντήσει, αποφασίζει ότι «αναστέλλεται η εφαρμογή της επίμαχης εγκυκλίου μέχρι τη λήψη των εν λόγω στοιχείων και την έκδοση σχετικής απόφασης της Υπηρεσίας μας». Από την αναστολή μέχρι την κατάργηση υπάρχει τεράστια απόσταση. Ο Στάθης δεν τολμά να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, μη τυχόν και συγκρουστεί με το καθηγητικό κατεστημένο. Ακολουθεί μια γραμμή «κατευνασμού» συνολικά στο ζήτημα του «παραμάγαζου». Γι’ αυτό και η Εκθεση Ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον κατηγορεί ότι με καθυστέρηση ζήτησε την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΥ, όπως γράψαμε στο τρίτο κατά σειρά άρθρο μας γι’ αυτό το σκάνδαλο.
Επειδή συριζαίικα Μέσα, όπως η ΕφΣυν και η «Αυγή» έχουν αναφερθεί σ’ αυτό το σκάνδαλο, παρουσιάζουμε και αυτή την πλευρά, για να μην παριστάνουν τους αδιάφθορους και τους κήνσορες του σεβασμού της νομιμότητας. Η δική τους εκλεκτή, η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, προσπάθησε να σκεπάσει τμήμα του σκανδάλου, με την πρωτοφανή εγκύκλιό της. Πότε; Τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή της στον Κικίλια (υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στις 17 Ιούλη του 2019) και παρέμενε ως υπηρεσιακή διοικήτρια. Να υποθέσουμε ότι λίγο μετά μεταπήδησε στο Γραφείο του πρύτανη του ΕΚΠΑ, χάριν του οποίου εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία νομιμοποιούσε την παρουσία ιδιωτών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ;
ΥΓ1. Τον Νοέμβρη του 2013, επί Σαμαροβενιζέλων και με υπουργό Υγείας τον Αδωνι Γεωργιάδη, τοποθετήθηκε στο ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, σε θέση αναπληρωτή διοικητή, κάποια Διαμαντοπούλου Ιωάννα. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο; Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, πάντως είναι εγκατεστημένη η Πανεπιστημιακή Θεραπευτική Κλινική, την οποία διευθύνει ο κ. Δημόπουλος. Εντυπωσιακές… συμπτώσεις!
ΥΓ2. Για να μην ξεχνιόμαστε: γιατί τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ, εξακολουθούν να σιωπούν για το σκάνδαλο του «παραμάγαζου»;