Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ο,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν το έγκλημα
Υγεία

Ο,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν το έγκλημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2021, 19:47

Ισχύει ή όχι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και πως «παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού»; Το ρωτάμε, γιατί στο χτεσινό σόου της «ενημέρωσης» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα περιέγραψε έναν επιστήμονα που κάνει μελέτες αρπακολλατζίδικες, της πλάκας, και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτός ο αρπακολλατζής της επιστήμης μπορεί να είναι ο «σύμβουλος του πρωθυπουργού», ο «πιο στενός του συνεργάτης για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η Γκάγκα αρχικά δήλωσε ότι «δεν θέλω να κάνω σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο, το οποίο έχει αδυναμίες, αν θέλετε, και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται»! Παρά ταύτα, έκανε το σχόλιο που… δεν ήθελε να κάνει, εξηγώντας ότι οι Τσιόδρας και Λύτρας δεν πήραν υπόψη τους το ένα και το άλλο, για να καταλήξει ότι «δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε τα δεδομένα της μελέτης, έτσι όπως έχουν δοθεί». Και για το όριο των 400 κλινών ΜΕΘ, μετά το οποίο -σύμφωνα με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα- το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, η Γκάγκα είπε ότι «δεν συμφωνώ καταρχήν». Κι αφού έκανε τη γκάφα να ρωτήσει τους δημοσιογράφους «δεν ξέρω αν συμφωνείτε εσείς» (!!!), κατέληξε με περιφρόνηση και απαξία: «Νομίζω ότι είναι, μάλλον, ένα στοιχείο που δεν στοιχειοθετείται. Αρα ας το αφήσουμε απέξω αυτό».

Η δημοσιογράφος επανήλθε: «Ναι, αλλά δεν στοιχειοθετείται από δυο καθηγητές και κυρίως από έναν καθηγητή, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, της μάχης της πανδημίας;». Τότε η Γκάγκα το γύρισε στο… φοξ τροτ: «Ακούστε, είναι μια μελέτη. Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, συνήθως θέλουμε πολλές μελέτες, θέλουμε διαφορετικούς πληθυσμούς, θέλουμε διαφορετικά στοιχεία. Είναι πολύ λίγα τα στοιχεία για να απαντήσουμε με ασφάλεια στο τι γίνεται». Και απελπισμένη απευθύνθηκε στο δίδυμο των πανεπιστημιακών που την περιέβαλε: «Και νομίζω ότι θέλω τη συνδρομή των συναδέλφων εδώ για να μη μιλάω μόνο εγώ για το συγκεκριμένο θέμα».

Η Παπαευαγγέλου μετατράπηκε σε Σφίγκα. Λέξη δεν βγήκε από το στόμα της. Ο Μαγιορκίνης, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει την κυβέρνηση σε ό,τι του ζητηθεί (ποιος ξεχνάει τα… Μαθηματικά του Γκίκα, βάσει των οποίων ο ιός μεταδίδεται περισσότερο σε μια σχολική αίθουσα των 15 μαθητών απ’ ό,τι σε μία των 25 μαιθητών;), έβαλε τη δική του πινελιά στην προσπάθεια απαξίωσης της μελέτης των Τσιόδρα-Λύτρα: «Η συγκεκριμένη μελέτη, για παράδειγμα, έγινε και σε περίοδο που γινόντουσαν εμβολιασμοί και δεν έχουνε συμπεριλάβει καθόλου το πόσοι ήταν εμβολιασμένοι και αυτό δημιουργεί μεγάλες ανισότητες από περιφέρεια σε περιφέρεια. Το δεύτερο στοιχείο που δεν έχουν συμπεριλάβει είναι τα όρια του συστήματος ανά Περιφέρεια και το βλέπουν συνολικά. Δεν έχουν όλες οι περιφέρειες την ίδια δυναμική. Αυτό το γνωρίζουμε. Αρα, λοιπόν, το να λέμε ότι τα 400 είναι το όριο… υπάρχει όριο ανά Περιφέρεια. Προφανώς, λοιπόν, αυτό το οποίο καθορίζεται με το ποσοστό ελεύθερων κλινών ανά Περιφέρεια και είναι τελείως διαφορετικό… Θέλω να πω ότι είναι ένα θέμα, το οποίο χρειάζεται λιγάκι παραπάνω ανάλυση για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» κτλ.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα υπερασπιστούν τον Τσιόδρα και τη μελέτη του. Σημειώσαμε χθες ότι δεν μας είπε τίποτα καινούργιο η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα. Επιβεβαίωσε, όμως, καταγγελίες που γίνονταν και περνούσαν στο ντούκου και η δημοσιοποίησή της προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση, διότι -εκτός των άλλων- διέψευσε τον ίδιο τον Μητσοτάκη και όσα είχε πει στη Βουλή. Γι’ αυτό και είναι εξοργιστικό να βλέπεις τη βλακώδη προσπάθεια αποδόμησης του Τσιόδρα από τους Γκάγκα-Μαγιορκίνη (και την «εύγλωττη» σιωπή της Παπαευαγγέλου).

Αυτός δεν ήταν ο… θεός τους; Η απόλυτη αυθεντία μπροστά στην οποία οφείλουμε όλοι να υποκλινόμαστε; Αυτός δεν ήταν «ο Σωτήρης» που έβγαινε παρέα με τον Κούλη στην τηλεόραση, για να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική; Πριν από λίγο καιρό δεν τον έβγαλαν σόλο, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση σε εθνικό δίκτυο, για να παρουσιάσει μια άλλη μελέτη (για τον εμβολιασμό), φτιαγμένη με αντίστοιχο τρόπο και μάλλον με τα ίδια μαθηματικά μοντέλα; Τότε ήταν «άριστος», γιατί συγκάλυπτε πλευρές της εγκληματικές κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τώρα είναι «άχρηστος», επειδή από τη μελέτη που έκανε με τον Λύτρα επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για το έγκλημα διαρκείας με τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Εξίσου εξοργιστική είναι και η δήθεν θλίψη του Τσιόδρα για την εμπλοκή της μελέτης του στην πολιτική αντιπαράθεση και για την εργαλειοποίηση του επιστημονικού έργου. Για δες ποιος μιλάει! Ο μέγας διδάσκαλος στην εργαλειοποίηση της επιστήμης. Ο άνθρωπος που επί μήνες φλόμωνε στα ψέματα τον ελληνικό λαό, κόβοντας και ράβοντας την επιστημονική αλήθεια ανάλογα με το τι συνέφερε την κυβερνητική πολιτική. Δεν είχαν μάσκες, «οι μάσκες κάνουν ζημιά» έλεγε ο Τσιόδρας. Ηθελαν ν’ ανοίξουν άρον-άρον τα σχολεία, έβγαινε ο Τσιόδρας και διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κοροναϊό, διαψεύδοντας όλες τις επιστημονικές μελέτες που είχαν δημοσιευτεί μέχρι τότε (πλέον ξέρουμε ότι τα παιδιά μεταδίδουν όσο και οι μεγάλοι και μάλιστα με «ύπουλο» τρόπο γιατί συνήθως είναι ασυμπτωματικά). Ηθελαν ν’ ανοίξουν τον τουρισμό το καλοκαίρι του 2020 (με ολέθρια, όπως αποδείχτηκε, αποτελέσματα), έβγαινε ο Τσιόδρας και εξέφραζε τη θλίψη του που έβλεπε τόσα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος!

Εμείς αυτά δεν τα λέμε τώρα. Τα λέγαμε από την εποχή του πρώτου ψευτο-λοκντάουν, όταν ο Τσιόδρας παρουσιαζόταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από σύμπαντα τα αστικά ΜΜΕ σαν ένας μικρός θεός που θα σώσει την Ελλάδα. Τότε που ο Τσιόδρας -εκτός των άλλων- διαβεβαίωνε ότι το λοκντάουν χρειάζεται για να προλάβει η κυβέρνηση να αναδιοργανώσει το ΕΣΥ, να φτιάξει ΜΕΘ, να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές κτλ. κτλ. Ξέρουμε τι έγινε και το επιβεβαιώνει και η μελέτη που έκανε με τον Λύτρα, έστω κι αν δική τους (τουλάχιστον του Τσιόδρα) πρόθεση δεν ήταν να εκθέσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Γκάγκα εζήλωσε δόξαν Κοντοζαμάνη

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω». Ο Μητσοτάκης τα είπε αυτά. Από το βήμα της Βουλής. Δεν διέψευσε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Διαβεβαίωνε, όμως, κόντρα σε κάθε έννοια επιστημοσύνης, ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι έχουν το ίδιο επίπεδο περίθαλψης με τους εντός ΜΕΘ!

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα, η Γκάγκα (προφανώς σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου) αποφάσισε να επιστρέψει στην περίοδο Κοντοζαμάνη. Τότε που ο προκάτοχός της στο θώκο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας διαβεβαίωνε (συνεπικουρούμενος από την Παπαευαγγέλου), ότι κανένας διασωληνωμένος δεν μένει εκτός ΜΕΘ, ότι όλοι διακομίζονται εντός 24 -σε εξαιρετικές περιπτώσεις εντός 36- ωρών.

Στο χτεσινό σόου της «ενημέρωσης», η Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι «πραγματικά, τα περιστατικά διακινούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ο μέσος χρόνος αναμονής είναι μικρός για να μπει στην Μονάδα. Αρα νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνεται, γίνεται». Κι όταν ρωτήθηκε ποιος είναι αυτός ο χρόνος, απάντησε χωρίς ντροπή: «Μέσος χρόνος είναι λιγότερο από μια ημέρα. Μέσος χρόνος σας λέω». Στο καπάκι εξήγησε ότι ο «μέσος χρόνος» επιμηκύνεται από ασθενείς που «είναι αδύνατον να διακινηθούν, γιατί είναι με αγγειοσυσπαστικά, γιατί δεν επιτρέπεται η διακίνησή τους»! Οπως είπε, «υπάρχουν άνθρωποι που θα μείνουν εκτός Μονάδας πέντε- έξι μέρες γιατί δεν μπορούν να διακινηθούν»!

Εμείς θα απαντήσουμε με στοιχεία. Θα παραθέσουμε τη χτεσινή εικόνα της λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ για covid και non covid ασθενείς (ως γνωστόν, αυτό το κάνουμε συνεχώς εδώ και ένα χρόνο).

Από τη χτεσινή λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βλέπουμε ότι υπήρχαν 83 covid ασθενείς και 81 non covid ασθενείς! Η αναμονή για τους covid ασθενείς εκτεινόταν μέχρι τις 28 μέρες και για τους non covid ασθενείς επίσης μέχρι τις 28 μέρες!

Δείτε προσεκτικά τη λίστα και θα οργιστείτε με το μέγεθος του ψέματος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Covid_16-12-21

Και τι να πεις για την άποψή της ότι «διακομιδές μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε γιατρός και έχουμε πει ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες στην ειδικότητα και να έχει δει, να έχει διδαχθεί. Αρα, οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να κάνει διακομιδές. Οπως και οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να πάει να βοηθήσει έναν άρρωστο σε ένα ατύχημα»!

Προσέξτε τη συλλογιστική αυτής της κυρίας που είναι γιατρός: Γίνεται ένα τροχαίο ατύχημα και μαζεύεται κόσμος γύρω από τον τραυματία. Ενας ή μία από τους συγκεντρωμένους φωνάζει «είμαι γιατρός, ανοίξτε παρακαλώ» και σπεύδει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον ή στην τραυματία μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να τον/την παραλάβει. Ο γιατρός αυτός, που βρέθηκε τυχαία στο χώρο του ατυχήματος, μπορεί να βοηθήσει και τους συναδέλφους του τραυματιοφορείς, αφού προηγουμένως τους ενημερώσει για τις διαπιστώσεις που τυχόν έκανε όση ώρα παρακολουθούσε τον ασθενή. Αυτό, λοιπόν, το φαινόμενο, το τυχαίο, το ανοργάνωτο, που ο γιατρός δεν έχει μέσα στη διάθεσή του, η Γκάγκα το ταυτίζει με τις διακομιδές! Εκεί που ο γιατρός πρέπει να είναι εξειδικευμένος, να ξέρει να χειριστεί διασωληνωμένο ασθενή και τα όργανα (φορητό αναπνευστήρα, μόνιτορ κτλ.), με τα οποία πρέπει να γίνει η διακομιδή, για την ασφάλεια του ασθενούς.

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο (στις χώρες του αναπτυγμένου καπιταλισμού), τα αντίστοιχα ΕΚΑΒ έχουν δικούς τους γιατρούς, που συνοδεύουν τα ασθενοφόρα, ανάλογα με την πληροφόρηση για την κατάσταση του περιστατικού που θα παραλάβουν και πάντοτε στις διακομιδές ασθενών που είναι διασωληνωμένοι ή ενδέχεται να διασωληνωθούν. Εδώ τι κάνουν; «Αρπάζουν» ένα γιατρό από το νοσοκομείο και τον βάζουν να συνοδεύσει τον διασωληνωμένο ασθενή. Κι επειδή οι εντατικολόγοι αυτή την περίοδο δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, με τις ΜΕΘ και τις ψευδο-ΜΕΘ υπερπλήρεις, αποφάσισαν να είναι ο συνοδός οποιοσδήποτε γιατρός, ακόμα και ασκούμενος στα πρώτα βήματα της άσκησης!

ΥΓ. Το κορυφαίο το είπε η Γκάγκα σε μια στιγμή που άρχισε να την κυριεύει ο πανικός: «Γενικά πρέπει να σκεφτείτε ότι αν αρρωστήσουν ξαφνικά και τα 10.000.000 Ελληνες ή τα 80.000.000 Γερμανοί, δεν υπάρχει σύστημα που να μπορεί να το κάνει αυτό. Αν υπάρχει μια μαζική καταστροφή, υπάρχει ένα όριο στο οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ο,τι και να κάνουμε»! Ράβδος εν γωνία, βρέχει! Πώς το είχε πει ο Σκέρτσος; Δε θα φτιάξουμε τώρα ένα πολυτελές ΕΣΥ που δεν θα το χρειαζόμαστε μετά την πανδημία!

Εκτύπωση 🖨
ΓΚΑΓΚΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ ΜΕΘ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυο ιμπεριαλιστές ηγέτες και ένας καρπαζοεισπράκτορας
Επόμενο άρθρο Η μάχη της εικόνας

Σχετικά Αρθρα

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo