Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Κατά το φασιστικό πρότυπο
Βαθύ Κόκκινο

Κατά το φασιστικό πρότυπο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Δεκ 2021, 00:02

Eίναι παραπάνω από προφανές ότι ο Μητσοτάκης έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δεν εξέθεσε μόνο κάποιους υπουργούς του σαν τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη, που επιχειρηματολογούσαν ενάντια στην επέκταση της υποχρεωτικότητας επικαλούμενοι τις… αρχές του δημοκρατικού κράτους (τι σύμπτωση: οι ακροδεξιοί των ακροδεξιών εμφανίζονταν σαν… αγλαΐσματα δημοκρατικότητας).

Εκτέθηκε ο ίδιος, καθώς είχε βγει μπροστά επιχειρηματολογώντας ενάντια στην επέκταση της υποχρεωτικότητας. Το έκανε αναλυτικά στη συνέντευξή του στους Τζήμα-Πρετεντέρη για το Mega, στις 3 Νοέμβρη, ενώ ο Τσίπρας στη Βουλή τού θύμισε τι έλεγε στην «ώρα του πρωθυπουργού» στις 18 Οκτώβρη: «Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί. Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους στις δύο κατηγορίες που τους επιβάλαμε. Δεν πρόκειται να επιβάλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς».

Η κωλοτούμπα είναι δεδομένη και δεν μπορεί ο Μητσοτάκης με την παρέα του Μαξίμου να μην υπολόγισαν τις συνέπειες. Ηξεραν πολύ καλά ότι δε θα μπορέσουν να γίνουν πειστικοί στη δικαιολόγηση της στροφής 180 μοιρών. Φαίνεται από την ένδεια των επιχειρημάτων που προσπαθούν να αρθρώσουν. Η κωλοτούμπα είναι κωλοτούμπα και οι πάντες καταλαβαίνουν πως ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να έχει δίκιο και πριν και τώρα. ‘Η πριν έκανε λάθος ή τώρα κάνει λάθος.

Γιατί τότε έκαναν αυτήν την κωλοτούμπα; Σίγουρα όχι από την απειλή της Ομικρον, για την οποία δεν ήξεραν απολύτως τίποτα και η οποία αποτελεί απλώς το περιτύλιγμα της προπαγάνδας (η καλλιέργεια του φόβου για έναν απροσδιόριστο εχθρό αποτελεί πάντοτε βασικό «ντεσού» της αστικής προπαγάνδας).

Επειδή ξέρουν ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας είναι οικτρό, φοβούνται το πέμπτο (το χειμερινό) κύμα της πανδημίας. Το τέταρτο κύμα που βιώνει δραματικά τώρα ο λαός μας είναι το φθινοπωρινό κύμα (μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι). Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των άνω των 60, ακόμα κι αν πετύχει, ελάχιστα θα επηρεάσει αυτό το κύμα. Ομως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το πιο φονικό κύμα όλων των επιδημιών είναι το χειμερινό. Το ξέρουμε και από ιώσεις όπως η γρίπη, που κορυφώνονται στη χώρα μας το Φλεβάρη και τους επόμενους μήνες. Πέρυσι, το τρίτο κύμα της πανδημίας του SARS-CoV-2 ήρθε σχεδόν κολλητά με το δεύτερο και ήταν πιο φονικό απ’ αυτό, μολον ότι είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Σίγουρα είχαν και πληροφόρηση από τον Σχοινά ότι η Φον ντερ Λάιεν θα κάνει δήλωση υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ενώ είχαν δει και τις σχετικές συζητήσεις που γίνονταν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία. Εκτίμησαν, λοιπόν, ότι θα ήταν καλύτερα να ανοίξουν πρώτοι το χορό, παρά να ακολουθήσουν. Θα ήταν καλύτερα από άποψη προπαγάνδας.

Ομως, ο Μητσοτάκης τζογάρει, με καθαρά φασιστικό τρόπο, στις αντιθέσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στην κοινωνία. Θεωρεί ότι οξύνοντας αυτήν την αντίθεση, θα μπορέσει να τη βγάλει καθαρή ο ίδιος. Αυτή είναι η περιβόητη καλλιέργεια του «κοινωνικού αυτοματισμού», όρος που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ (με κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Ρέππα), όταν ορδές ιδιοκτητών θερμοκηπίων στην Κρήτη έκαναν επίθεση στα πληρώματα των καραβιών της γραμμής, που απεργούσαν, επικαλούμενοι τα ζαρζαβατικά που έπρεπε να μεταφέρουν.

Αν οι ανεμβολίαστοι ήταν μια ισχνή μειοψηφία, δύσκολα θα μπορούσε ο Μητσοτάκης να παίξει τόσο βρόμικο παιχνίδι. Ομως βρισκόμαστε σε τόσο άθλια κατάσταση που εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι είναι «φίφτι-φίφτι». Υπ’ αυτές τις συνθήκες, αυτό που επιχειρεί ο Μητσοτάκης είναι να κόψει κάθετα την εργαζόμενη κοινωνία στα δύο. Γιατί «δικοί μας» είναι και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Στη δεύτερη κατηγορία δεν ανήκουν μόνο οι θρησκόληπτοι, συνωμοσιολόγοι, ιδεοληπτικοί. Αυτοί θα ήταν μια δράκα που δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το χτίσιμο της ανοσίας στην κοινότητα, αν δίπλα σ’ αυτούς δεν υπήρχε μια ευρεία μάζα ανθρώπων φοβισμένων, μπερδεμένων, οπορτουνιστικά σκεπτόμενων κτλ. Αυτούς προσπαθεί ο Μητσοτάκης να βάλει στο στόχαστρο των εμβολιασμένων, ακολουθώντας το δόγμα «διαίρει και βασίλευε».

Ο Μητσοτάκης δεν έχει άλλη λύση εκτός του να λειτουργήσει σαν προβοκάτορας. Από τη μια θέλει να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του και να τις φορτώσει στις πλάτες των ανεμβολίαστων, όπως παλιότερα τις φόρτωνε στις πλάτες των «απρόσεχτων» (πότε των νεαρών που μαζεύονται στις πλατείες και πότε εκείνων που έκαναν στη ζούλα επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων τους). Από την άλλη, θέλει να δικαιολογήσει το «όλα ανοιχτά», για να μη δυσαρεστήσει την περιβόητη «μεσαία τάξη», τους μικρούς και μεγάλους καπιταλιστές της εστίασης, του λιανεμπόριου κτλ.

Χρειάζεται προσοχή, λοιπόν, στην κοινωνική συμπεριφορά. Αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση των εμβολιασμένων («μέχρι πότε θα πηγαίνουμε από λοκντάουν σε λοκντάουν», «άντε, τώρα, με τα ψέκια», «άντε με τους μαλάκες»). Τέτοια ακούμε συνεχώς γύρω μας.

Αυτή η προσέγγιση, όμως, πάσχει καταρχάς στη ρίζα της, διότι προσωποποιεί τα φαινόμενα, στηρίζεται σε παραδείγματα από τον περίγυρο ή σε αναγνώσεις στο Διαδίκτυο και δεν «ακουμπάει» στην αρχή της ταξικής πάλης.

Πάσχει, όμως, και πραγματολογικά αυτή η προσέγγιση, γιατί φορτώνει την ευθύνη για το τέταρτο κύμα στους ανεμβολίαστους και όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τα τέλη Μάη διακήρυξε ότι «ανοίγουμε πανιά» και καλλιέργησε τη χαλαρότητα, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών του τουρισμού και των μεταφορών και όχι τη δημόσια υγεία, μολονότι ήξερε πολύ καλά ότι το ποσοστό εμβολιασμού ήταν κάτω από 50%, στις δε μεγάλες ηλικίες κάτω και από 40%. Γιατί παραβλέπει το ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των κυβερνητικών επιστημόνων «σκότωναν» την εμβολιαστική συνείδηση και καλλιεργούσαν φοβίες και ανασφάλειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια αστική κυβέρνηση που χάνει κάθε έλεγχο στη διαχείριση μιας πανδημίας θα χάσει αναπόφευκτα και την εμπιστοσύνη των πολιτών (στο συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και των οπαδών της).

Δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά (εμείς τουλάχιστον δεν το κάναμε ποτέ), όμως δεν θα συρθούμε πίσω από τον Μητσοτάκη στοχοποιώντας ανθρώπους της τάξης μας και των σύμμαχων εργαζόμενων στρωμάτων. Δεν θα υπερασπιστούμε το «ατομικό δικαίωμα» στον μη εμβολιασμό, αλλά την κοινωνική υποχρέωση του εμβολιασμού. Και θα έχουμε στο στόχαστρό μας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (που προσπαθεί να κάνει ψηφοθηρία και στους ανεμβολίαστους).

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Καθολικός εμβολιασμός – καθολικό λοκντάουν άμεσα

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo