Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)
  • Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ
  • Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση
  • Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Διπλή επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό
Στο Ψαχνό

Διπλή επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιαν 2022, 00:03

Η ρύθμιση για τις άδειες ασθένειας λόγω covid-19, αν τεθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, αποκαλύπτει τον διττό χαρακτήρα της επίθεσης που δέχονται η εργατική τάξη και ο λαός: υγειονομική και οικονομική.

Βρισκόμαστε σε μια φάση που η διασπορά του κοροναϊού έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Αφήνουμε στην άκρη το ποια παραλλαγή κυριαρχεί, η Ομικρον ή η Δέλτα και σε ποιο βαθμό και μένουμε στο γεγονός ότι έχουμε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, που ακόμα και με το «μαγείρεμα» του ΕΟΔΥ μετριούνται γύρω στις είκοσι χιλιάδες την ημέρα. Επομένως, άνθρωποι όλων των ηλικιών που θα ανιχνευθούν θετικοί στον ιό, με βαριά συμπτώματα, με ήπια συμπτώματα ή και ασυμπτωματικοί, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Πού οφείλεται αυτή η έκρηξη των κρουσμάτων που όμοιά της δεν υπάρχει σε όλη τη Δυτική Ευρώπη; Οφείλεται στην εγκληματική πολιτική «όλα ανοιχτά», που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το τέλος της άνοιξης του 2021. Για χάρη του τουρισμού εγκαταλείφθηκε κάθε μέτρο περιορισμού της διασποράς. Κι όταν τον Σεπτέμβρη άρχισε να φουσκώνει το τέταρτο κύμα (που είχε κάνει την εμφάνισή του μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες τουριστικής αιχμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακήρυξε ότι έχουμε «πανδημία ανεμβολίαστων».

Το τέταρτο κύμα φούσκωσε, έδωσε έναν απολογισμό-ρεκόρ θανάτων το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη και πάνω που άρχισε να δείχνει σημάδια εκτόνωσης, ήρθε το σύνθημα «χαρούμενες γιορτές, ψωνίστε, διασκεδάστε» μαζί με την παραλλαγή Ομικρον και γέννησε ένα πέμπτο κύμα κολλητά με το τέταρτο, με τις δύο παραλλαγές (Δέλτα και Ομικρον) να γνωρίζουν η καθεμιά τη δική της έξαρση.

Η ανάγκη για άδεια ασθένειας, είτε επειδή έχει μολυνθεί ένας εργαζόμενος είτε επειδή μολύνθηκε το παιδί του, προέκυψε από λόγους ανεξάρτητους της θέλησης των εργαζόμενων. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως σε αδρές γραμμές την περιγράψαμε παραπάνω (αναλυτικά περιγράφεται σε καθημερινή βάση και σε όλες τις πλευρές της από τις στήλες της εφημερίδας μας).

Και τι έκανε η κυβέρνηση; Κατήργησε τις διατάξεις του νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει τον Σεπτέμβρη του 2020 και τις αντικατέστησε με άλλες, ανατριχιαστικά αντεργατικές (δείτε αναλυτικά στο: Αδίστακτοι χωροφύλακες του κεφαλαίου). Δηλαδή, οι εργαζόμενοι τιμωρούνται αν νοσήσουν από κοροναϊό οι ίδιοι ή τα ανήλικα παιδιά τους! Χωρίς να φταίνε σε τίποτα οι ίδιοι. Με την ευθύνη για τη νόσησή τους ή τη νόσηση των παιδιών τους να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας. Και κερατάδες και δαρμένοι οι εργαζόμενοι.

Και σε τι συνθήκες; Σε συνθήκες που ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει με περισσότερο από 5%, σε συνθήκες που ο δείκτης τιμών καταναλωτή της εργαζόμενης οικογένειας τρέχει με ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον επίσημο πληθωρισμό, ενώ ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε μόλις 2% μέσα σε μια διετία. Οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν σ’ αυτές τις συνθήκες με την… προσμονή μιας αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μάη του 2022, που δεν τους λένε πόση θα είναι, αλλά κι όταν δοθεί θα έχει ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια του πρώτου τετράμηνου.

Και μη νομίζετε ότι ο κατώτατος μισθός αφορά ένα πολύ μικρό τμήμα της εργατικής τάξης, όπως συνέβαινε προ Μνημονίων. Με αντεργατικές εγκυκλίους έδωσαν στους καπιταλιστές τη δυνατότητα να πληρώνουν με τον κατώτατο μισθό ακόμα και ειδικευμένους εργάτες. Ακόμα και στα εργοστάσια, όπου υπήρχε το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδικευμένων εργατών, που πληρώνονταν με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανθεί ο «θεσμός» των ενοικιαζόμενων εργατών. Τους προσλαμβάνει μια εργολαβική-δουλεμπορική εταιρία, με τον κατώτατο μισθό, και τους νοικιάζει στο εργοστάσιο, όπου φυσικά κάνουν δουλειά ειδικευμένων εργατών.

Το σχήμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι εξαιρετικά απλό:

  • Για να μη θίξουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφήνουμε την πανδημία ανεξέλεγκτη κι αυτή οδηγεί σε έκρηξη κρουσμάτων.
  • Από το ανεξέλεγκτο φούντωμα της πανδημίας είναι επόμενο να νοσήσουν εργαζόμενοι, λόγω του συνωστισμού στη δουλειά και στα μέσα μεταφοράς, δημόσια και εταιρικά. Είναι επόμενο να νοσήσουν παιδιά εργαζόμενων, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων του αίσχους με τα οποία λειτουργούν τα σχολεία.
  • Επειδή οι νοσήσεις θα είναι πολλές, πρώτον μειώνουμε την καραντίνα από 14 σε 5 μέρες (χωρίς να εξετάζουμε σε ποια παραλλαγή του ιού έχει εκτεθεί ο εργαζόμενος ή το παιδί του) και δεύτερο φορτώνουμε το κόστος της νόσησης στον ίδιο τον εργαζόμενο.

Πρόκειται για μια κοινωνικά ανάλγητη, νεοφιλελεύθερη πολιτική, που αντιμετωπίζει τους εργάτες και τις εργάτριες ως εργαλεία γρήγορης ανάλωσης στη λειτουργία όλων των κλάδων του καπιταλισμού.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα έχει αναμφισβήτητα πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και λοιπόν; Ουρά κάνουν εκείνοι που προτίθενται να τη διαδεχτούν. Οι εναλλαγές των αστικών κυβερνήσεων είναι παράγοντας υγείας για το καπιταλιστικό σύστημα και σε καμιά περίπτωση δεν εφάπτονται της ταξικής πάλης. Ταξική πάλη -στην πιο στοιχειώδη μορφή της, αυτή της προστασίας της εργατικής τάξης από κάθε φθορά- θα υπάρξει μόνο αν η εργατική τάξη πάρει την κατάσταση στα χέρια της και διεκδικήσει αυτά που της στερούν, και στον τομέα της υγειονομικής προστασίας και στον τομέα του επιπέδου διαβίωσής της.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚάτω από το χαλί
Επόμενο άρθρο Aναγκάστηκαν να ξεκινήσουν γονιδιωματική ανάλυση εισαγόμενων στα νοσοκομεία και όσων διασωληνώνονται

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

1 Ιούν 2026, 19:23
Διεθνή

Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Μπαίνει και η Γάζα στην εξίσωση των διαπραγματεύσεων

1 Ιούν 2026, 18:50
Διεθνή

Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση

1 Ιούν 2026, 11:22
Βαθύ Κόκκινο

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

1 Ιούν 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

Ιταλία: Ημέρα δημοκρατίας-συντάγματος.

Τυνησία: Ημέρα νεολαίας.

Ισλανδία: Ημέρα ναυτικών.

1936: Ενας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες από επίθεση χωροφυλάκων σε ειρηνική διαδήλωση στον Βόλο.

1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1968: Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΚΚΕ “Ελεύθερη πατρίδα“.

1972: Μετά από ανταλλαγή πυρών συλλαμβάνονται στη Φρανκφούρτη οι Αντρέας Μπάαντερ, Χόλκερ Μάινς και Γιαν-Καρλ Ράσπε και λίγο αργότερα η Γκούντρουιν Ενσλιν στο Αμβούργο (RAF).

1973: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1982: Πέντε βόμβες σε αμερικανικά αυτοκίνητα και πολυεθνικές εταιρίες (ΕΛΑ).

2005: Βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo