Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
  • Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2016, 00:00

Λακέδες των Αμερικανών

Ο Σαμαράς το ξεκίνησε, ο Τσίπρας το συνεχίζει. Με φιέστες της ίδιας κιτς αισθητικής, βγαλμένες από το «μπουκ» των εταιριών που οργανώνουν «ιβέντς» καπιταλιστικών ομίλων. Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο γιάπης με την παλιομοδίτικη χωρίστρα στο μαλλί και την πράσινη γραβάτα (ναι, καταπράσινη είναι), με τον οποίο ανταλλάσσει θερμή χειραψία ο Τσίπρας, ποζάροντας με πλατύ χαμόγελο στο φακό, σας λέμε ότι είναι ο περιβόητος Αμος Χοχστάιν, ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που έχει έρθει καμιά σαρανταριά φορές στην Ελλάδα για να ρυθμίσει τις ενεργειακές μπίζνες των ΗΠΑ. «Σας μεταφέρω μήνυμα από τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι: οι ΗΠΑ στηρίζουν τον αγωγό, τον θεωρούν απαραίτητο για την ενεργειακή ασφάλειά τους», είπε όταν πήρε το λόγο. Χωρίς ίχνος διπλωματικού τακτ.

Επανάληψη ως φάρσα

Επάνοδο στην τακτική της «δημιουργικής ασάφειας» ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στη φυλλάδα των Χατζηνικολάου-Κουρή. Μόνο που η «δημιουργική ασάφεια» του Μπαρουφάκη ήταν μια τακτική, που ταλάνισε τον ελληνικό καπιταλισμό και την Ευρωζώνη για μερικούς μήνες, ενώ αυτό που παρουσιάζει τώρα ο Τσίπρας είναι η επανάληψή της ως φάρσα. Είναι ένα ακόμα τσιπραίικο ψέμα, που δύσκολα θα βρει ανθρώπους να το πιστέψουν.

Ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης «αποτέλεσε μια εξαιρετικά ευφυή κίνηση στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης», λέει ο Τσίπρας, γιατί εξουδετέρωσε την πρόταση του ΔΝΤ για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. Φτιάξαμε έναν άχρηστο μηχανισμό, λέει. Ιδιο με αυτόν που ήδη ισχύει. «Αλλά», καταλήγει, «το πιο σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί»! Μ' άλλα λόγια, τους πιάσαμε Κώτσους. Υπογράφουμε κάτι που είναι άχρηστο!

Η «δημιουργική ασάφεια» κράτησε μερικούς μήνες και ολοκληρώθηκε με το τρίτο Μνημόνιο. Εγινε, όμως, ένα ψιλομπάχαλο αυτούς τους μήνες. Με τον δήθεν άχρηστο μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης τίποτα το ασαφές δεν υπάρχει και κανένα μπάχαλο δε θα υπάρξει. Τα μέτρα λαμβάνονται ήδη και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται, χωρίς καμιά ουσιαστική διαπραγματευτική δυνατότητα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές δεν πιάστηκαν Κώτσοι. Ούτε ο ελληνικός λαός θα πιαστεί Κώτσος καταπίνοντας το ψέμα του Τσίπρα. Η εντεινόμενη βαρβαρότητα δεν του το επιτρέπει.

Κάν΄το σαν τον Σαμαρά

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε καν στο 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του τρίτου Μνημόνιου. «Πολύ νωρίτερα θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών»! Το λέει ο Τσίπρας (συνέντευξη στη  Real News) και μας καλεί να τον πιστέψουμε. Δεν έχει σημασία τι γράφει το ίδιο το τρίτο Μνημόνιο (δημοσιονομική προσαρμογή για πολλά χρόνια), ούτε τι προβλέπει η συμφωνία που έκανε στο Eurogroup ο Τσακαλώτος στις 9 Μάη. Σημασία έχει ο λόγος του Τσίπρα. Οπως είχε και ο λόγος του Σαμαρά, που έβγαλε ολόκληρο το 2014 με την προπαγάνδα του success story, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ τερματίζεται.

Τη συνέχεια του Σαμαρά την ξέρουμε. Εκλιπαρούσε την Μέρκελ να τον βοηθήσει να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου Μνημόνιου χωρίς πολύ σκληρά μέτρα κι αυτή τον παρέπεμπε στην τρόικα. Η προσπάθεια αυτή ήταν το κύκνειο άσμα του στην πρωθυπουργία, καθώς οι ιμπεριαλιστές δανειστές τον παρακολουθούσαν με ψυχρή αδιαφορία να βυθίζεται στην ανυποληψία. Ο Τσίπρας, έχοντας δει πώς «καθάρισαν» πρώτα τον Γιωργάκη και μετά τον Σαμαρά, λέει μεν τα ψέματά του στον ελληνικό λαό, στις διαπραγματεύσεις όμως σπεύδει να υπογράψει ό,τι του ζητιέται, με την ελπίδα να τη βγάλει στο Μαξίμου όσο γίνεται περισσότερο.

Ψέμα στο ψέμα

Λέει ο Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη συμφωνία του καλοκαιριού, η οποία προβλέπει μια ήπια δημοσιονομική προσαρμογή με 5,4 δισ. μέτρα μέχρι το 2018. Σας θυμίζω ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκκινούσαν την πέμπτη αξιολόγηση με απαιτήσεις για 8 δισ. μέτρα μόνο για το '15 και το '16». Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε σε μέτρα 5,4 δισ. ευρώ τώρα. Αυτά που συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι δεν μετράνε; Τα μέτρα του περασμένου καλοκαιριού ήταν ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Συν 5,4 δισ. τώρα, φτάσαμε… αισίως στα 9 δισ., ξεπερνώντας τα 8 δισ. που ο Τσίπρας αποδίδει στους Σαμαροβενιζέλους (για 7,7 δισ. είχε μιλήσει πρόσφατα στη Βουλή). Αν προσθέσουμε και τη ρεζέρβα του «κόφτη», τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν αυτά που (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) προγραμμάτιζαν οι προηγούμενοι. Και βέβαια, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπήκαν από μηδενική βάση, αλλά προστέθηκαν στα μέτρα των προηγούμενων Μνημονίων.

Μυθολογία

Η τσιπραίικη μυθολογία δε διαφέρει από τη σαμαρική και ως προς το περιεχόμενο: θα έχουμε ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές. Η ανάπτυξη (εφτά μονάδες σε τρία χρόνια υπόσχεται ο Τσίπρας!) έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο, όμως η «έξοδος στις αγορές» εξακολουθεί να περιβάλλεται μ' ένα μυστικιστικό περίβλημα. Είναι κάτι σαν τις μυστικές συνταγές των αλχημιστών. Τι σημαίνει «έξοδος στις αγορές»; Δανεισμό του ελληνικού κράτους από τα διάφορα funds του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου και ανατροφοδότηση του χρέους του. Δηλαδή, νέα δάνεια για να αποπληρώνονται τα τοκοχρεολύσια των παλιών δανείων.

Δεν υπάρχει παράγοντας της Ευρωζώνης που να μην το θέλει αυτό το πράγμα. Ο ESM, που τον έχουν χτίσει σαν έναν μηχανισμό παρέμβασης για να κρατούν τη σταθερότητα του ευρώ, δεν έχει απεριόριστα κεφάλαια. Στόχος του είναι να παρεμβαίνει, να βάζει μια τάξη στην εξυπηρέτηση του χρέους ενός προβληματικού κράτους (όπως η Ελλάδα) και στη συνέχεια να παραδίδει αυτό το κράτος στις «αγορές», που είναι αρμόδιες για το δανεισμό του. Επομένως, η «έξοδος στις αγορές» προϋποθέτει πως το υπερχρεωμένο κράτος έχει βάλει τάξη στη διαχείριση των δανείων του. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Με το χτίσιμο ενός καθεστώτος μόνιμης σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται το χρέος, το οποίο δεν μειώνεται ονομαστικά. Επομένως, η «έξοδος στις αγορές» προϋποθέτει σκληρή λιτότητα (έστω και χωρίς νέο Μνημόνιο) και στενή επιτήρηση των όρων αυτής της λιτότητας από το μηχανισμό της Κομισιόν.

Ψεματάκια

Ο Τσακαλώτος απασχόλησε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών για να εκδώσει μακροσκελή ανακοίνωση σχετική με την τεράστια περιουσία του και τις επενδύσεις του σε funds του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, όπως η Blackrock, η JP Morgan κ.ά. Στο δελτίο Τύπου τονίζεται με το γνωστό κρύο χιούμορ που χαρακτηρίζει τον αγγλοτραφέντα υπουργό: «Οπως είχε δηλώσει και παλαιότερα, ο υπουργός Οικονομικών είναι συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους επενδυτικούς λογαριασμούς, δεν ασχολείται ο ίδιος με τη διαχείρισή τους καθώς δεν του ανήκουν τα χρήματα. Ολοι οι έλληνες γονείς έχουν τα παιδιά τους συνδικαιούχους. Και ο πατέρας του υπουργού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση».

Μια ματιά στη δήλωση πόθεν έσχες του Τσακαλώτου, όμως, δείχνει πως στα χοντρά ποσά ο Τσακαλώτος δεν είναι συνδικαιούχος, αλλά αποκλειστικός δικαιούχος. Μπορεί να ήταν κάποτε λεφτά του πατέρα του και να του τα μεταβίβασε, όμως πλέον είναι δικά του λεφτά και τα διαχειρίζεται ο ίδιος. Ας σταματήσει τα ψέματα, λοιπόν, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ακόμα περισσότερο.

Δύσκολη Ζωή

Είδαμε τον Π. Λαφαζάνη να διαδηλώνει στο πανηγύρι-παζάρι της Νέας Φιλαδέλφειας παρέα με καμιά εικοσαριά-τριάντα άτομα (που δεν ήταν όλα τους μέλη της ΛΑΕ) και θυμηθήκαμε το στίχο του Σολωμού: «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Οταν ο επικεφαλής των 25 βουλευτών που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή και επικεφαλής το πάλαι του 25%-30% της οργανωμένης κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζεται να πηγαίνει σε μια γειτονιά για να τονώσει το ηθικό μιας χούφτας δικών του,  το συμπέρασμα είναι πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για πρώην πρίγκηπες. Ρωτήστε και την πρόεδρο Ζωή, που κάποια στιγμή ξεγελάστηκε από τη δημοσιότητα της εναρκτήριας πλεύσης και νόμισε πως θα βρίσκεται καθημερινά στις πολιτικές σελίδες των αστικών φυλλάδων και στα πάνελ των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, έκτοτε όμως η βαρκούλα βολοδέρνει σε μοναχικούς πλόες στον Αργοσαρωνικό, κάνοντας κάπου-κάπου καμιά στάση στο λιμανάκι του twitter. Η προεδράρα, όμως, επιμένει στο one woman show κι έτσι η «πλεύση ελευθερίας» εξακολουθεί να έχει την παγκόσμια πρωτιά: είναι το μοναδικό κόμμα που έχει μόνο αρχηγό!

ΥΓ. Ο Λαφαζάνης πήρε μέρος ακόμα και σε εκδήλωση της… «Πυρικαύστου Ελλάδας». Χώρια η συμμετοχή του στο πρωινάδικο ενός κάποιου Μένιου (αγνώστων -σ' εμάς- λοιπών στοιχείων), που ακκίζεται με κάτι άλλους τύπους και τύπισσες μιλώντας για τα κουτσομπολιά των σελέμπριτις.

Δύσκολη ζωή

Ακόμα πιο ζόρικα είναι τα πράγματα για τον τέως υπαρχηγό του ΓΑΠ Γιάννη Ραγκούση, που εγκατέλειψε το… μοναστήρι του στην Πάρο και κατέπλευσε στο κλεινόν άστυ για ν' ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος με τον λαμπερό τίτλο  «Με την Επόμενη Ελλάδα» και σήμα ένα δρομέα που τρέχει προς τον ήλιο. Πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που παρουσιάστηκε το… νέο κόμμα και δεν ξανακούσαμε κάτι σχετικά μ' αυτό. Τότε «παιζόταν» η επιβίωση της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, οπότε τα εχθρικά προς αυτήν ΜΜΕ αβαντάριζαν τους πάντες. Η συγκυβέρνηση τα κατάφερε, το πολιτικό σκηνικό ηρέμησε, οπότε ποιος θα καθήσει ν' ασχοληθεί με το… Ποτάμι του Ραγκούση (δείτε την ιστοσελίδα του και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ρέπλικα του Ποταμιού). Η κυρίαρχη αστική άποψη αυτή τη στιγμή είναι πως πρέπει να υπάρξει μόνο ένας ενδιάμεσος πόλος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και οι υπόλοιποι να ενταχθούν υποχρεωτικά σ' αυτόν ή να επιλέξουν έναν από τους δύο πόλους του νέου δικομματισμού.

Χτίζει για το μέλλον

Μόνο η Δούρου δείχνει ήρεμη, καθώς έχει επιλέξει τη στρατηγική «χτίζω για το μέλλον». Αποτραβηγμένη στην περιφέρεια, αποφεύγει να ταυτιστεί με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποφεύγει να υπερασπιστεί τα βασικά νομοθετήματα αυτής της πολιτικής και δουλεύει μόνο για τη δημόσια εικόνα της, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να εμφανίζεται στο ίδιο κάδρο. Τελευταίο πόνημα της μαντάμ είναι η παραγωγή ταινίας μικρού μήκους παρέα με τον αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Γ. Καραμέρο (έμπειρο σ' αυτού του τύπου την προπαγάνδα, λόγω της θητείας του στην τηλεόραση), η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη σε προβολή-φιέστα σε κινηματογράφο του Χαλανδρίου!  «Δύο Βήματα Εμπρός» (!!!) είναι ο τίτλος της ταινίας. «Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη νίκη της “Δύναμης Ζωής''» γράφει η σχετική πρόσκληση. Εννοείται πως και η ταινία και η φιέστα πληρώνονται από τα ταμεία της περιφέρειας.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛαιμητόμος διαρκείας
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

Κόντρες 5 Ιούν 2026, 20:26
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

Ημέρα μουσικής.

Ημέρα skateboard.

Ημέρα ανθρωπιστή.

Ημερα υδρογραφίας.

1877: Εκτελούνται δέκα μέλη της μυστικής οργάνωσης των ιρλανδών ανθρακωρύχων «Μόλι Μαγκουάιρς» με την κατηγορία συμμετοχής σε βίαιη απεργία ανθρακωρύχων στην Πενσιλβάνια (ΗΠΑ).

1945: Εθνικόφρονες επιτίθενται εναντίον αριστερών ηθοποιών στα θέατρα «Ερμής» και «Λυρικόν», δέκα τραυματίες.

1964: Η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν δολοφονεί τρεις Αφροαμερικανούς υπέρμαχους των ίσων δικαιωμάτων (ΗΠΑ).

1987: Συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο καταζητούμενος Ιταλός Μαουρίτσιο Φολίνι, μέλος της οργάνωσης “Ενοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo