Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
  • Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών
  • Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2015, 00:00

♦ Ονειρο ζωής

Οταν ο άνθρωπος είχε όνειρο ζωής να του βαράνε προσοχές στρατηγοί και να περιστοιχίζεται από αστέρια και παράσημα σε κάθε του βήμα, δε θα χολοσκάσει για ένα Μνημόνιο παραπάνω. Ούτε θ’ αφήσει τη Σταυρούλα να του χαλάσει τη φτιάξη, επειδή είδε όραμα σαν τη Ζαν ντ’ Αρκ και της είπε ο άγιος να μην ψηφίσει το Μνημόνιο. Μπορεί τα εγκαίνια να αφορούσαν ένα μικρό δρόμο στο γυναικοχώρι του προέδρου, αλλά αυτά έπρεπε να γίνουν με λαμπρότητα. Δυο υπουργοί και οι τρεις αρχηγοί των όπλων μαζί έκοψαν την κορδέλα. Ας ειδοποιούν όμως τον Τσίπρα για κάτι τέτοια, για να μην τρέχει στο Πεντάγωνο και δε βρίσκει κανέναν. Στο κάτω-κάτω, οι πυρκαγιές δεν ήταν τόσο σοβαρό θέμα για να χαλάσουν τη φιέστα του Πάνου.

♦ Γαργάρα

Τελικά έγινε ή δεν έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες σε βάρος της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου; Την καραμελίτσα την πιπιλίζουν όλοι οι Τσιπραίοι, όμως όταν έρχεται η ώρα να τοποθετηθούν επίσημα κάνουν γαργάρα με ταβανόπροκες. Στη συζήτηση-εξπρές που έγινε στη Βουλή για την ψήφιση του πρώτου προκαταρκτικού μνημονιακού νόμου, ο Βενιζέλος έθεσε ευθέως το ζήτημα, επικαλούμενος διάφορες συνταγματικές διατάξεις: πείτε μας αν έγινε ή δεν έγινε πραξικόπημα.

Επειδή ό,τι λέγεται εκεί είναι επίσημο και καταγράφεται στα πρακτικά, στον Βενιζέλο ανέλαβε να απαντήσει ο πρώτος τη τάξει υπουργός Βούτσης (ο Τσακαλώτος δεν κατάλαβε καν τι ρώτησε ο Βενιζέλος). Και έδωσε την εξής απείρου κάλλους απάντηση:«Υπάρχει μία διαμορφωμένη κοινή συνείδηση για την πίεση που ασκήθηκε, αυτού του χαρακτήρα τον οποίο είπατε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συμφωνία η οποία έρχεται εδώ προς ψήφιση είναι απόρροια και αποτέλεσμα μίας κατάστασης η οποία την καθιστά παράνομη και εκτός της διαδικασίας της συζήτησης».

Σε ελεύθερη απόδοση: έγινε μεν «κάτι σαν πραξικόπημα», όμως η συμφωνία στην οποία οδήγησε αυτό το «κάτι σαν πραξικόπημα» είναι απολύτως νόμιμη και γι’ αυτό την ψηφίζουμε! Η λέξη «πραξικόπημα», πάντως, δεν βγήκε από το στόμα του Βούτση.

♦ Οχι κι έτσι

Ο Ντανιέλ Κοέν, διευθυντής του οικονομικού τμήματος της γαλλικής Εcole Normale Superieure, δεν φείσθηκε καταγγελιών για τη συμφωνία που οι ιμπεριαλιστές δανειστές επέβαλαν στο ελληνικό κράτος. Δε χαρίστηκε, όμως, ούτε στον Τσίπρα, τον οποίο περιγράφει ως ερασιτέχνη διαπραγματευτή. Τον σφάζει δε με γαλατικό στιλ όταν γράφει για το δημοψήφισμα: «Ο Αλέξης Τσίπρας νόμισε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι και ο Ντε Γκολ: να αποκτήσει πολιτική νομιμοποίηση καταρχάς, ώστε να δράσει στη συνέχεια. Αλλά οι πιστωτές δεν το είδαν έτσι. Αυτό που οι ίδιοι πρότειναν πριν από το δημοψήφισμα ξαφνικά έπαψε να ισχύει μετά, όταν ο Τσίπρας πρότεινε να το εφαρμόσει! Γιατί; Για να πληρώσει για τη συμπεριφορά του. Τα πολιτικά πάθη νίκησαν την οικονομική λογική».

Οχι κι έτσι. Ποια οικονομική λογική νικήθηκε από τα πολιτικά πάθη; Κατά βάση, ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να εφαρμόσει αυτά που και μόνος του είχε αποδεχτεί. Πολιτικά, όμως, τον έκαναν ρεντίκολο, τον ισοπέδωσαν. Αυτό, όμως, δεν είναι αποτέλεσμα τυφλού πολιτικού πάθους, αλλά αποτέλεσμα που υπαγορεύεται από την οικονομική λογική του ιμπεριαλισμού. Ελιωσαν τον Τσίπρα για να παραδειγματιστούν όλοι οι επίδοξοι Τσίπρες.

♦ Ανταλλαγή

Ηταν κοινό μυστικό ότι ο Σκουρλέτης, κεντρικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο, ουσιαστικά «εξορίστηκε» στο υπουργείο Εργασίας και δεν έπαιζε κανένα ρόλο στο στενό ηγετικό πυρήνα του Μαξίμου, που έπαιρνε τις αποφάσεις. Το λόγο δεν τον γνωρίζουμε, όμως μόλις ξέσπασε η κρίση, μόλις φάνηκε ότι θα υποχρεωθούν να συμφωνήσουν σ’ ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο, ο Σκουρλέτης ανασύρθηκε από την εφεδρεία και πήρε πάλι έναν από τους πρώτους ρόλους. Το πιστοποίησε η συχνότητα της εμφάνισής του στα κανάλια. Και βέβαια, ο Σκουρλέτης αντάλλαξε την επιστράτευσή του στο πλευρό του Τσίπρα με τη μετακίνηση από το υπουργείο Εργασίας, όπου από τώρα και μετά θα έπρεπε να φτύνει καθημερινά τον εαυτό του για όσα έλεγε το προηγούμενο εξάμηνο.

Η πολιτική ηθική ανθρώπων σαν τον Σκουρλέτη φτάνει μέχρι το σημείο να δηλώνουν ότι δε θα μπορούσαν να υλοποιήσουν νομοθετήματα ενάντια στα οποία είχαν δεσμευτεί δημόσια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα όμως να παρακολουθούν ένα συνάδελφό τους να τα υλοποιεί.

♦ Μπαρούφες

Ο πρώτος που σύγκρινε τη συμφωνία της Ευρωσυνόδου με τη συνθήκη των Βερσαλλιών ήταν ο Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο Μπαρουφάκης διάβασε προφανώς τη δήλωσή του, του άρεσε η ιδέα και την παρουσίασε σαν δική του. Τι είδους αναλογίες με τη συνθήκη των Βερσαλλιών βρήκαν, όμως;

Η Γερμανία ήταν μια ιμπεριαλιστική δύναμη, ηττημένη και ταπεινωμένη από τους Γάλλους, Αγγλους και Αμερικανούς που νίκησαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η άνοδος του ναζισμού δεν είχε στη βάση του μόνο τη ρεβανσιστική διάθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού, αλλά και την άμυνά του μπροστά στην άνοδο του ΚPD, του επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος της Γερμανίας. Και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά δεν ταιριάζουν στην περίπτωση της εξαρτημένης καπιταλιστικής Ελλάδας, που έχει και άλλες φορές δεχτεί ανάλογου τύπου ταπεινώσεις από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αν κάτι μπορεί κανείς να βρει κοινό ανάμεσα στη Γερμανία των Βερσαλλιών και την Ελλάδα των Βρυξελλών είναι η σοσιαλδημοκρατία ως το πολιτικό εκείνο ρεύμα που τσάκισε το προλεταριάτο. Στη Γερμανία ήταν το SPD, στην Ελλάδα πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Μπαίγνιο της Φώφης

Σπαρταριστός διάλογος Φώφης Γεννηματά και Νίκου Φίλη, κατά την ομιλία της πρώτης στη συζήτηση για τον πρώτο προκαταρκτικό εφαρμοστικό νόμο του Μνημόνιου-3. Τον παραθέτουμε από τα πρακτικά της Βουλής:
Φώφη: Δηλαδή τι μας λένε; Οτι ο κ. Τσίπρας κατ’ αυτούς προσυπέγραψε το εναντίον του πραξικόπημα;
Φίλης: Ναι!
Φώφη: Το υπογράψατε;
Φίλης: Ναι!
Φώφη:Υποκύψατε, ναι ή όχι; Θα απαντήσετε;
Φίλης: (μούγκα)
Είναι τέτοιος ο πανικός τους που τους «παίζει» ακόμη και η Φώφη!

♦ Δεν πείθετε, κύριοι κιτρινιάρηδες

Η «Αυγή» ανέλαβε να αποδομήσει τον Μπαρουφάκη. «Από γκουρού των οικονομικών… μετεξεταστέος της πολιτικής» ήταν ο τίτλος άρθρου στο φύλλο της περασμένης Κυριακής. Και τι δε γράφει το κιτρινιάρικο δημοσίευμα. Για τη «δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση», για «πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» και πολλά άλλα. Μέχρι και «μαθητευόμενο πολιτικό» τον αποκαλεί. Σωστά είναι τα περισσότερα απ’ όσα αναφέρονται, αλλά στις στήλες της «Αυγής» είναι σκέτη κιτρινιά και, φυσικά, δεν πείθουν. Ποιος τον επέλεξε, ρε μάγκες, αυτόν τον απίθανο τύπο; Ποιος τον κάλυπτε τόσους μήνες; Ποιος του έχτιζε το προφίλ του γίγαντα οικονομολόγου που συγκρούεται θαρραλέα με τους δανειστές; Ασιχτίρ, λοιπόν, παπαγαλάκια, που φτύνετε εκεί που γλείφατε.

♦ Μπαρμπούτσαλα

Στις 14 Ιούλη έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Μόλις τρεις προσφορές κατατέθηκαν, αλλά ο Λαφαζάνης το πανηγύρισε κι αυτό τις τελευταίες μέρες της υπουργίας του, ανακοινώνοντας ότι «στις σημερινές δύσκολες συνθήκες στην πετρελαϊκή αγορά, μπορεί να εκτιμηθεί ως θετικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της». Το ανέφερε και στον απολογισμό που έκανε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής. «Δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι φάκελοι των προσφορών αλλά νομίζουμε ότι είναι μια καλή αρχή για να ανοίξει το κεφάλαιο της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο υπέδαφος στη Δυτική Ελλάδα».

Εμάς όμως άλλο μας απασχολεί (γιατί ο διαγωνισμός το πιθανότερο είναι να κηρυχτεί άγονος). Θα είναι κάποια ρωσική εταιρία ανάμεσα στις τρεις που υπέβαλαν προσφορές; Γιατί ο Λαφαζάνης είχε ανακοινώσει περιχαρής ότι κατάφερε να αποσπάσει δέσμευση της ρωσικής πλευράς ότι εταιρίες της θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Εμάς κάτι μας λέει ότι κι αυτή η ανακοίνωση του Λαφαζάνη θα αποδειχτεί μπαρμπούτσαλα, όπως και το… τεράστιας εθνικής σημασίας έργο του «Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού», όπως τον βάφτισε.

♦ Κακόγουστο καλαμπούρι

Θα θέλαμε να βλέπαμε τα μούτρα του Αλέξη Μητρόπουλου όταν οι άνθρωποι του Τσίπρα (ή μήπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός;) του πρότειναν να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας. Σίγουρα θα το εξέλαβε σαν κακόγουστο καλαμπούρι. Χρόνια τώρα ασχολείται με τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα και διεκδικούσε το συγκεκριμένο υπουργικό θώκο από την αρχή. Δεν του τον έδωσαν, επειδή κρύβει το γνωστό σκελετό στη ντουλάπα του. Και έσπευσαν να του τον προσφέρουν τώρα, επειδή ο Σκουρλέτης δε θέλει να σηκώσει τη διάψευση των προσωπικών του προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και τη νέα αντιασφαλιστική ανατροπή. Φυσικά αρνήθηκε. Τι να το κάνει το συγκεκριμένο υπουργείο και μάλιστα σε μια κυβέρνηση υπό προθεσμία; Να στιγματιστεί για πάντα, γράφοντας το όνομά του στη μαύρη βίβλο του εργατικού κινήματος;

♦ Τα ορφανά του Σημίτη

Τα ορφανά του Σημίτη βγήκαν στο μεϊντάνι για να υπερασπιστούν τον Τσίπρα! Ο Ν. Μουζέλης έγραψε άρθρο για τα «Νέα» στο οποίο κάνει μεν κριτική στον Τσίπρα για λάθη, θεωρεί όμως ότι με την τελικά «θαρραλέα στάση» του «έβαλε τη χώρα πάνω από την κομματική συνοχή». Αφού συμβουλεύσει τον Τσίπρα και την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ «να απαλλαγούν από τους αιθεροβάμονες πρώην συναγωνιστές τους», ο Μουζέλης βάλλει κατά εκείνων που προτείνουν «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», διότι «ο γνωστός συγκρουσιακός και κομματικοκρατικός χαρακτήρας του παλαιού πολιτικού κατεστημένου κάνει αδύνατη την απαραίτητη συνεργασία για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος», και εξηγεί ότι πρέπει να στηριχτεί για να προχωρήσει ο Τσίπρας, γιατί έχει ακόμα την εμπιστοσύνη και εκείνων που ψήφισαν Οχι και εκείνων που ψήφισαν Ναι και επομένως «παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης του πολιτικού σκηνικού». «Συμπέρασμα: ή θα πετύχει ο πρωθυπουργός ή θα πάμε στη δραχμή. Αυτό είναι το βασικό δίλημμα σήμερα»!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Α. Διαμαντοπούλου, που ζητά από τον Τσίπρα «να λύσει το χειρόφρενο της ανάπτυξης κόντρα σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις», τον κριτικάρει ότι «δεν έδειξε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό να συμμερίζεται κάτι τέτοιο» και καταλήγει στο ίδιο ψευτοδίλημμα με διαφορετικά λόγια: «ο πρωθυπουργός ή θα πάρει το τιμόνι ή, αλλιώς, “αποχαιρέτα την Ευρώπη…’’».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτηρίξατε Τσίπραν!
Επόμενο άρθρο Δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός χωρίς αντιθέσεις και αποικιοποίηση

Σχετικά Αρθρα

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

Κόντρες 7 Σεπ 2026, 10:13

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

Κόντρες 4 Σεπ 2026, 15:48

Πατσαβουριές

Κόντρες 2 Σεπ 2026, 21:03

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

Κόντρες 1 Σεπ 2026, 20:09
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo