Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…
  • H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη
  • Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
  • Σαν σήμερα 23 Απρίλη
  • Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
  • Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2015, 00:00

Κρύο πιάτο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις (ή αλλιώς, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο)! Πώς να μη γελούν πλατιά οι εκπρόσωποι των πιο βρόμικων αστικών κύκλων, βλέποντας τον Τσίπρα πεσμένο στα τέσσερα; Τόσα τους είχε σούρει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως αεράτος πρωθυπουργός. Ηταν γι’ αυτόν ο εύκολος σάκος του μποξ. Τώρα, το πολιτικό μέλλον του… θριαμβευτή του δημοψηφίσματος εξαρτάται (και) απ’ αυτούς. Θα πρέπει να κλείσει μυστικές συμφωνίες και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες (όπως οι Μητσοτάκηδες) και με τους βαρόνους των μίντια, προκειμένου όχι να παραμείνει για καιρό στην κυβερνητική εξουσία (αυτό είναι αδύνατο), αλλά να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι.

♦ Που φτάσαμε!

Αναλογιστείτε λίγο που φτάσαμε μέσα σ’ ένα εξάμηνο. Από το «μέτωπο του Νότου», που θα ανέτρεπε τον «μερκελισμό», στις ευχαριστίες προς τον Ολαντρέου, που απέτρεψε το Grexit με την επιβολή όχι μόνο ενός ακόμη Μνημόνιου, αλλά και αποικιοκρατικού τύπου δεσμεύσεων, που καμιά από τις τέσσερις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν είχε αναγκαστεί να υπογράψει.
Και από τον «σούπερ Μάριο» (Ντράγκι), που με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης «έπληττε το νεοφιλελευθερισμό» και χάραζε το δρόμο για την «εξαφάνιση της λιτότητας», στον Ντράγκι βασανιστή, που εφάρμοζε το μαρτύριο της σταγόνας στην ελληνική οικονομία, και το τελευταίο δεκαπενθήμερο στον Ντράγκι σωτήρα, που δεν έκλεισε τελείως την κάνουλα (άσε που τσακώθηκε και με τον Σόιμπλε στο Eurogroup).

Μέσα σ’ ένα εξάμηνο, πέραν όλων των άλλων, κατέρρευσαν όλα τα ιδεολογήματα με τα οποία η αδίστακτα καιροσκοπική ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούσε τον ελληνικό λαό. Θα καταβληθεί προσπάθεια στη θέση τους να μπουν νέα ιδεολογήματα, ενδεχομένως να οικοδομηθούν και νέοι πολιτικοί φορείς γύρω απ’ αυτά. Σ’ αυτή την εποχή των συγχύσεων και των καταρρεύσεων, έχει μεγάλη σημασία το θεωρητικό φώτισμα των όσων συνέβησαν και των κινητήριων δυνάμεων που «κρύβονται» πίσω από τις εξελίξεις. Γιατί η γνώση της πραγματικότητας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για τη συγκρότηση των δυνάμεων της ανατροπής της.

♦ Ξεπέρασε και τον Μινχάουζεν

«Η Συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ένα αποκλειστικά αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αποκλειστικά των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης. Αυτό σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα είναι αντισυμβαλλόμενος. Η πιθανή συμμετοχή του θα είναι μόνο τεχνικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει η τρόικα όπως τη γνωρίσαμε».

Αυτά έλεγε ο Τσίπρας στη μεταμεσονύχτια ομιλία του στη Βουλή, την Παρασκευή 10 Ιούλη. Ακόμη και στη συζήτηση για μια εξουσιοδότηση που ήταν δεδομένη (αφού θα την ψήφιζαν ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ), αυτός δε δίστασε να πει τα πιο χοντρά ψέματα. Μάλλον θέλησε να προσφέρει ένα τελευταίο άλλοθι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ταλαντεύονταν, εν γνώσει του ότι αυτά που έλεγε θα διαψεύδονταν την επομένη. Η συμφωνία που υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιούλη κατέδειξε τον Τσίπρα ως ψευταρά πιο αδίστακτο από τον βαρόνο Μινχάουζεν.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ η συμφωνία αναφέρει: «Ενα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ., αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν, ένα ανάλογο αίτημα στο Δ.Ν.Τ.  Αυτό είναι μια προϋπόθεση να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του Δ.Ν.Τ. (υποστήριξη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016». Σημειωτέον, ότι μέχρι το Μάρτη του 2016 συνεχίζεται το τρέχον «πρόγραμμα» του ΔΝΤ. Γι’ αυτό τίθεται αυτό το χρονικό ορόσημο.

Σχετικά με το αν «τελειώνει η τρόικα όπως τη γνωρίσαμε» η συμφωνία αναφέρει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να εξομαλύνει πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους Θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εργασίας στο έδαφος της Αθήνας, για να βελτιωθεί η εφαρμογή του προγράμματος και η παρακολούθηση. Η Κυβέρνηση πρέπει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς σε όλα τα σχέδια νομοθεσίας στους σχετικούς τομείς με επαρκή χρόνο πριν τη δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο». Σημειωτέον πως σε ολόκληρο το νομοσχέδιο προβλέπεται συνεχώς έλεγχος και έγκριση από την τρόικα («θεσμοί») για τα πάντα.

♦ Μπανανία

Οι ιμπεριαλιστές της Ευρωένωσης δεν εξευτέλισαν μόνο τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Εξευτέλισαν ολόκληρο το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα. Οχι μόνο στα ζητήματα ουσίας (επιβολή καθαρά αποικιοκρατικού καθεστώτος ελέγχου, ακόμη και προληπτικά στη νομοθετική διαδικασία), αλλά και στα πλέον τυπικά, εκείνα που δίνουν την ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας μιας εξαρτημένης χώρας, όπως η Ελλάδα.

Η ελληνική Βουλή υποχρεώθηκε να ψηφίσει νυχτιάτικα ένα είδος προσύμφωνου, εξουσιοδοτώντας τον Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο και τον Παππά να το διαπραγματευθούν πρώτα με την τρόικα και μετά στο Eurogroup και στο Eurosummit (σύνοδος κορυφής ευρωζώνης). Δηλαδή, η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα σχέδιο Μνημόνιου, χωρίς να το έχει επισήμως συμφωνήσει ούτε με την τρόικα, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα αυτό το σχέδιο συμφωνίας να γίνει ακόμη χειρότερο.

Ετσι και έγινε. Η τελική συμφωνία, που έκλεισε στο Eurosummit, είναι χειρότερη από το προσχέδιο που ψήφισε η ελληνική Βουλή. Κι όμως, τους υποχρεώνουν να ψηφίσουν και αυτή τη συμφωνία. Να ψηφίσει δηλαδή η ελληνική Βουλή ένα κείμενο που δεν έχει κανένα νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα (δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση, ούτε δανειακή σύμβαση). Δηλαδή, δεν αρκούνται μόνο στην ψήφιση των προαπαιτούμενων που έθεσαν (φορολογικό και ασφαλιστικό), αλλά βάζουν την ελληνική βουλή να εγκρίνει και την απόφαση του Eurosummit, η οποία έχει το χαρακτήρα πολιτικού τελεσίγραφου (λέει ότι πρέπει να γίνουν κάποια προαπαιτούμενα για να δώσουν εντολή στην τρόικα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο – δεν εκχωρεί καν το νέο δάνειο).
Δύο απανωτοί εξευτελισμοί όχι μόνο στον Τσίπρα αλλά στο σύνολο του πολιτικού συστήματος έρχονται να πιστοποιήσουν και στο επίπεδο του φαίνεσθαι το στάτους της Μπανανίας.

♦ Λαρτζ!

Το φιλί στο μάγουλο και το πατρικό χτύπημα στην πλάτη του Τσίπρα δεν τα τσιγκουνεύτηκε και πάλι ο Γιούνκερ. Και στις… μετασυμφωνιακές δηλώσεις του δεν χρησιμοποίησε θριαμβευτικούς τόνους κατά του Τσίπρα. Το παίζει… λαρτζ. Αυτή η αλεπού της ιμπεριαλιστικής διπλωματίας ξέρει πολύ καλά ότι από τώρα και στο εξής ο Τσίπρας μπορεί να του φανεί χρήσιμος, έστω και σαν τριτοκλασάτος παίχτης στα παιχνίδια των Βρυξελλών. Παρά τους μη θριαμβευτικούς τόνους, όμως, το φαρμάκι του το έχυσε, αν και με πιο προσεκτικά λόγια σε σχέση με άλλους:
«Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη – και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

♦ Με απόφαση φράξιας

Πολλοί ίσως να θεώρησαν πως ο Νίκος Χουντής έσπευσε να καταλάβει τη χηρεύουσα θέση του Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο για να βολευτεί προσωπικά, εγκαταλείποντας τη ματαιότητα των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων. Η αλήθεια είναι πως ο Χουντής τράβηξε για το Στρασβούργο με απόφαση της φράξιας της «Αριστερής Πλατφόρμας», η οποία ετοιμάζει την ανεξαρτητοποίησή της και θέλει να έχει έναν ευρωβουλευτή για να κρατάει τις επαφές με τους «έξω» και να μην αποκοπεί από τα διάφορα ρεύματα της «ευρωαριστεράς», της σοσιαλδημοκρατίας και των «πράσινων». Ο Χουντής, βέβαια, δεν μπορεί να το πει αυτό όσο η φράξια παραμένει εντός του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι μένει έκθετος στην κατηγορία ότι κοίταξε τη βόλεψή του. Υποθέτουμε πως όταν ξεκαθαριστεί η κατάσταση, θα βρουν έναν τρόπο να τον… αποκαταστήσουν.

Εμείς, βέβαια, βλέπουμε πολιτικά τα πράγματα. Γι’ αυτό και στις κινήσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» βλέπουμε μια ακόμη προσπάθεια του αστισμού να δημιουργήσει ένα αριστερό ανάχωμα στην επαναστατική ριζοσπαστικοποίηση ενός κομματιού του ελληνικού λαού. Αυτό το αριστερό ανάχωμα θα φτιάξει την «παιδική χαρά της δραχμής» (κατ’ αναλογία με την «παιδική χαρά του ευρώ» που έχουν φτιάξει τα τσιπράκια), χωρίς να παραλείψει τα παιχνίδια με διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

♦ Πονηρός

H Mπακογιάννη πήρε μαζί της τον Χατζηδάκη (πάντα πιστό στο μητσοτακαίικο) και πετάχτηκε στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον Γιούνκερ, σε μια προκλητική υποκατάσταση του προέδρου (μεταβατικού έστω) της ΝΔ. Ο Βαγγέλας «έπιασε το υπονοούμενο», διοχέτευσε τη δυσαρέσκειά του προς τα έξω, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του. Δεν αντέδρασε υστερικά, όπως ενδεχομένως θα έκαναν ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του. Ξέρει, βλέπετε, δυο πράγματα. Πρώτο, ότι αυτή την περίοδο μπαίνει σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δε συμφέρει τη ΝΔ να οξύνει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα. Δεύτερο, ότι σε περίοδο οιονεί προεκλογική, ουδείς θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει εσωκομματικά. Ετσι δε και προκηρυχτούν εκλογές, όλοι θα συσπειρωθούν αναγκαστικά γύρω του. Κι αν η ΝΔ πάρει έστω και λίγο παραπάνω από το ποσοστό του περασμένου Γενάρη, τότε ο Βαγγέλας από μεταβατικός θα γίνει μόνιμος. Αλλωστε, οι αντίπαλοί του είναι είτε βουτηγμένοι στις διαμάχες με τους σαμαρικούς είτε απλώς άχρηστοι.

♦ Ο Γκίκας… πρωθυπουργός

Τόσα άκουσε το τελευταίο εξάμηνο, να μην πάρει κι αυτός τη ρεβάνς του; Ο Γκίκας Χαρδούβελης μ’ ένα φλύαρο (για τα δικά του μέτρα) κείμενο «ξεχέζει» την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων για την τακτική της και υπεραμύνεται της συμφωνίας που είχε πετύχει αυτός, με δημοσιονομικά μέτρα 1 δισ., όπως αναφέρει. Ξεχνά, βέβαια, να πει πως το 1 δισ. θα γινόταν σύντομα περισσότερα, επειδή δε θα έβγαιναν οι στόχοι, όμως η είδηση βρίσκεται στην κατακλείδα της δήλωσής του: «Είμαι βέβαιος ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος της πρόκλησης και θα δώσει την απαραίτητη ευρεία πλειοψηφία στη συμφωνία.  Ο Πρωθυπουργός έκανε μια καλή αρχή, στηρίζοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.  Είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξει και μια κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία». Τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία; Μια κυβέρνηση στυγνών, αδίστακτων και χωρίς πολιτικές αναστολές τεχνοκρατών, με τον Γκίκα πρωθυπουργό! Λέτε να πρόκειται για δική του πρωτοβουλία ή πήρε εντολή από τα αφεντικά;
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολιτικός αγώνας
Επόμενο άρθρο Νέα αναχώματα στον επαναστατικό ριζοσπαστισμό

Σχετικά Αρθρα

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo