Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
  • Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;
  • Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!
  • Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ
  • Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο
  • Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούν 2013, 00:00


♦ Κλόουν

Ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας οι προπαγανδιστές του Μαξίμου, στέλνοντας τον Σαμαρά να κάνει τον αφέτη στο «Ράλι Ακρόπολις». Και καλά, τον έστειλαν να παραστήσει τον αφέτη για να έχει διεθνή προβολή. Την ελληνική σημαία τι του την έβαλαν στο χέρι; Οτι στα ράλι χρησιμοποιείται καρό σημαία το γνωρίζουν ασφαλώς. Δεν σκέφτηκαν ότι η εικόνα του Σαμαρά με μια πλαστική γαλανόλευκη, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, θα τον εξίσωνε με κλόουν σε όσους στο εξωτερικό θα έβλεπαν τη σκηνή;

♦ Προσαρμογές (1)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει με νόμιμες διαδικασίες κάθε αποκρατικοποίηση που αφορά βασικά αγαθά και βασικές υποδομές», δηλώνει ο Γ. Σταθάκης στο περιοδικό «Επίκαιρο» (τεύχος της 30ής Μάη). Σοβαρή και θεσμική στάση. Οχι ανατροπές, αλλά διορθώσεις. Και πάντοτε με νόμιμο τρόπο: εξαγορά και, φυσικά, στο βαθμό που ο ιδιώτης θέλει να πουλήσει. Τα υπόλοιπα, τα «ηρωικά» που εξαπολύει ο Τσίπρας από τα «μπαλκόνια», είναι προεκλογική τροφή για απειλές.

♦ Προσαρμογές (2)

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σταθάκης ερωτάται «ποιες είναι οι τρεις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για έξοδο από το Μνημόνιο». Αντί –όπως θα περίμενε ο αθεράπευτος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ– να απαντήσει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, πλην μιας: να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, οπότε θα καταργήσει αμέσως τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, αυτός αρχίζει να περιγράφει τις… τρεις προϋποθέσεις: «Πρώτον, η ακύρωση των περαιτέρω περικοπών σε δημόσιες δαπάνες και η σταθεροποίηση των δημοσίων εσόδων με αναδιανομή των βαρών από τα ασθενέστερα στα πιο ευκατάστατα στρώματα. Δεύτερον, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ως βασικού μηχανισμού προσδιορισμού των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον, η διαμόρφωση ενός συντεταγμένου επενδυτικού προγράμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Μ’ άλλα λόγια, «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι». Διότι η πρώτη και ιδιαίτερα η τρίτη προϋπόθεση απαιτούν χρόνια και χρόνια και κυρίως απαιτούν επενδύσεις από ιδιώτες καπιταλιστές, οι οποίοι φυσικά βάζουν όρους για να κάνουν επενδύσεις.

Γι’ αυτό αμέσως μετά ο Σταθάκης διορθώνει τη δημοσιογράφο που αναφέρει πως ο Τσίπρας διακηρύσσει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα αποκατασταθούν στα προ Μνημονίου επίπεδα: «Ο κ. Τσίπρας δεν διακηρύσσει παρά τη σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων ανάλογα με την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα αποκατασταθούν άμεσα στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς αυτό είναι αδύνατον».

♦ Ποιοι είναι οι προβοκάτορες;

Οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής συνεχίζουν να αγωνίζονται και να θεωρούν ότι στον αγώνα τους έχουν θέση και οι μαχητικές ενέργειες. Η νυχτερινή επίθεση στις Σκουριές, άλλωστε, είναι αυτή που έβγαλε τον αγώνα τους από την αφάνεια που τον είχε καταδικάσει το σιωπητήριο των αστικών ΜΜΕ. Ποιος έχει αντίθετη άποψη; Ο Περισσός (και όχι μόνο), φυσικά, που εκδίδει ανακοινώσεις σαν την παρακάτω:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της κινητοποίησης της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων που οδήγησε στη σύλληψη τριών διαδηλωτριών. Η κινητοποίηση αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις ενέργειες ομάδων που οδήγησαν στην καταδικαστέα πράξη του τραυματισμού αστυνομικού. Αυτές οι ενέργειες αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής. Οσοι προσπαθούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να συσχετίσουν τα δύο γεγονότα παίζουν το παιχνίδι αυτών που επιδιώκουν τη δυσφήμηση και την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ο λαός χρειάζεται με καλά οργανωμένους, μαζικούς και περιφρουρημένους αγώνες να παλέψει για το δίκιο του».

♦ Ο σιωνισμός είναι φασισμός

Διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες και οι ιθύνοντες του Τελ Αβίβ και οι διεθνείς σιωνιστικές οργανώσεις πιέζουν την κυβέρνηση Σαμαρά να αυστηροποιήσει το ποινικό καθεστώς για τους νεοναζί. Ας επισημάνουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά, ότι οι σιωνιστές αντιτίθενται στον αντισημιτισμό των νεοναζί. Γιατί κατά τα άλλα είναι ολόιδιοι μ’ αυτούς. Είναι ρατσιστές σε βάρος των Παλαιστινίων, είναι εθνικιστές, είναι ένοχοι για διαρκή εγκλήματα γενοκτονίας.

♦ Περιμένουμε δράση

Οπως πληροφορηθήκαμε από τον αστικό Τύπο, ο γίγαντας Μιχελογιαννάκης ολοκλήρωσε με επιτυχία την περίοδο δοκιμασίας και προσχώρησε πλήρως στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι το ιστορικό αυτό γεγονός δεν ανακοινώθηκε επίσημα δεν οφείλεται σε επιφυλάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την προσωπικότητα του Μιχελογιαννάκη, όπως γράφουν διάφοροι κακεντρεχείς, αλλά στη γνωστή σεμνότητα αυτής της τεράστιας προσωπικότητας του πολιτικού μας βίου. Εμείς περιμένουμε να αναλάβει δράση και είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε δημοσιογραφικά την πρώτη αγόρευσή του ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πλέον και όχι ανεξάρτητου.

♦ Σταθερή αξία

Ο «πολύς» Σλάβοϊ Ζίζεκ ανένηψε από τα νεανικά του αμαρτήματα και διακηρύσσει πλέον ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι αληθινές και ρεαλιστικές συμμαχίες, όχι κομμουνιστικές επαναστάσεις, αλλά αστικά κοινοβούλια που θα φέρουν αποτελέσματα», καλώντας την αριστερά «να ξεφύγει από το σεχταρισμό της και να πλησιάσει την αποκαλούμενη πατριωτική αστική τάξη». Ο επίσης «πολύς» Ουμπέρτο Εκο, όμως, δεν έχει ανάγκη από ανανηπτικές κωλοτούμπες. Αυτός υπήρξε πάντοτε σταθερή αξία της αστικής-σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας. Με το γνωστό ύφος του ξερόλα που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, αυτός ο μετριότατος συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων για το αστικό κοινό, απεφάνθη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «δύο στρατόπεδα υπάρχουν σήμερα στην ήπειρό μας. Το ένα, το πιο μορφωμένο, έχει βαθιά ευρωπαϊκή συνείδηση. Οπως είχαν όσοι ακόμη και στη διάρκεια του πολέμου, όταν βομβαρδίζονταν από τους Γερμανούς, εξακολουθούσαν να μεταφράζουν Γκαίτε και Σίλερ.
Από την άλλη είναι εκείνοι, οι λιγότερο μορφωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πόσο τυχεροί είμαστε που εδώ και 50 χρόνια δε σφαζόμαστε μεταξύ μας. Εκατομμύρια ήταν οι νεκροί του πολέμου, όμως καταφέραμε να ξεχάσουμε όσα περάσαμε χάρη στα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα, τη μόρφωση, την ευρωπαϊκή συνείδηση, την επαφή μας με τους άλλους».

Αν διακρίνατε μια βαθύτατη ελιτίστικη περιφρόνηση προς την «αδαή μάζα», δεν κάνατε λάθος. Εμείς όμως σας ζητούμε να παρατηρήσετε πόσο φτηνιάρηδες είναι αυτοί οι διάσημοι διανοούμενοι.

♦ Η πρωτιά στην Αλέκα

Ο Ερντογάν τα ‘βαλε με τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτήρισε το twitter εργαλείο του διαβόλου κι έβαλε τις τουρκικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών να ρίξουν τα δίκτυά τους. Μίλησε ακόμη και για κύκλους «στην Τουρκία και το εξωτερικό», που συντονίζουν τις μαχητικές διαδηλώσεις. Ο,τι και να κάνει, όμως, την πρωτιά την έχει η Αλέκα Παπαρήγα. Αυτή ήταν που το Δεκέμβρη του 2008 μιλούσε για καλά συντονισμένο σχέδιο από τις μυστικές υπηρεσίες, επικαλούμενη τα SMS και τις αναρτήσεις του Indymedia.

♦ Υποκρισία

«Τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα…».

«Μπάτσοι και χωροφυλάκοι μας ξουρίσαν το μουστάκι…».

«Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια, μπάτσοι κλάστε μας…».

Προφανώς η ΝΔ δεν έχει ακούσει τα ευρύτατα γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια. Εκτός αν βγει και μας πει πως πρόκειται για χυδαία άσματα του περιθωρίου…

Αλλά τι να πεις για τον ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε τις απολογίες; Χάσαμε τον αριθμό των δελτίων Τύπου που εξέδωσε ο Βούτσης για να… εξηγήσει τι εννοούσε. Κι επειδή οι δικαιολογίες του Βούτση κρίθηκε ότι δε φτάνουν, εκδόθηκε και non paper από το κόμμα που έλεγε τα εξής: «Είναι σαφές ότι η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκου Βούτση δεν αφορούσε τους ευόρκως υπηρετούντες (sic!) αστυνομικούς, αλλά τις περιπτώσεις αυτών που παρέχουν “προστασία”»!

Γιατί τόση υποκρισία; Τι φοβόσαστε; Μήπως σας κακολογήσει ο λαός; Μα ο λαός αποκαλεί όλους τους μπάτσους μπάτσους, όχι μόνο όσους πουλάνε προστασία (που δεν τους ξέρουμε κιόλας). Και οι ελάχιστοι μπάτσοι που δεν έχουν τη λογική του μπάτσου (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αυτοσαρκαστούν. Μήπως ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάρει ψήφους από τους μπάτσους; Η πλειοψηφία τους θα ψηφίσει έτσι κι αλλιώς τους νεοναζί κι ό,τι περισσέψει από τα τρία σημερινά κυβερνητικά κόμματα θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρα, εξετάσεις αστικού κομφορμισμού δίνει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Παντού και πάντα λαμόγια

Τρία εξέχοντα μέλη της βρετανικής Βουλής των λόρδων, οι δύο μέλη του Εργατικού Κόμματος και ο τρίτος μέλος του Ενωτικού Κόμματος του Ολστερ (τα γνωστά προτεσταντικά καθάρματα της Βόρειας Ιρλανδίας) πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Δημοσιογράφοι των «Κυριακάτικων Τάιμς» εμφανίστηκαν στους λόρδους ως εκπρόσωποι νοτιοκορεατικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας και άρχισαν το παζάρι για τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι λόρδοι-βουλευτές. Ενώ κρυφή κάμερα κατέγραφε τα καθέκαστα, οι λόρδοι έριχναν στο τραπέζι τις υπηρεσίες που μπορούσαν να προσφέρουν (δημιουργία ομάδας βουλευτών που θα λειτουργούσε ως λόμπι των συμφερόντων της εταιρίας) και παζάρευαν την τιμή. Ο λόρδος Κάνιγχαμ, για παράδειγμα, ζητούσε 144.000 στερλίνες (γύρω στα 170.000 ευρώ) για τις υπηρεσίες του. Αργότερα, φυσικά, θα ζητούσε κι άλλα.

Φυσικά, ξέσπασε σάλος. Διότι η Βρετανία επαίρεται ότι αποτελεί την κοιτίδα του αστικού κοινοβουλευτισμού. Ολοι άρχισαν να πέφτουν από τα σύννεφα και να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τους διεφθαρμένους βουλευτές. Δεν πρόκειται, βέβαια, να μιλήσουν –όπως κάνουμε εμείς– για απρόσεκτους βουλευτές, οι οποίοι πιάστηκαν στα πράσα από πονηρούς δημοσιογράφους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπόδειγμα
Επόμενο άρθρο Προλεταριακοί αγώνες και δυναστικές μεταβολές

Σχετικά Αρθρα

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo