Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
  • Σαν σήμερα 25 Μάη
  • Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2004, 00:00
♦ Περί τιμής

Διαβάσαμε στις εφημερίδες, ότι δυο υπουργοί της κυβέρνησης επικοινώνησαν με τον Χριστόδουλο και του ζήτησαν να κρατήσει η Εκκλησία προσεκτική στάση και να μη σηκώσει τους πατριωτικούς τόνους για το «Μακεδονικό». Κι εκεί πάνω στην κουβέντα, έγινε λόγος και για τα αιτήματα που έχει η ιεραρχία. Οι υπουργοί -λέει το ρεπορτάζ- έδωσαν στον αρχιεπίσκοπο τη διαβεβαίωση, ότι ορισμένα από αυτά τα αιτήματα θα προωθηθούν ταχύτερα. Την επομένη και ενώ οι ανά την Ελλάδα Ελληνάρες περίμεναν από τον Χριστόδουλο να σηκώσει το λάβαρο της Αγίας Λάβρας και να τους καλέσει σε συλλαλητήρια υπέρ βωμών και εστιών (και ονόματος), τον άκουσαν απογοητευμένοι να δηλώνει από άμβωνος ότι πρέπει όλοι να στοιχηθούμε πίσω από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ετσι, έμειναν απελπιστικά μόνοι τους καμιά εκατοστή Χρυσαυγίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο χέρι-χέρι Καρατζαφέρης μάζεψε τόσο λίγους στη Θεσσαλονίκη που ούτε πορεία δεν τόλμησε να κάνει.
 
Στην απλή λαϊκή γλώσσα αυτό λέγεται ανατολίτικο παζάρι. Μου ζητάς, σου ζητώ, σου δίνω, μου δίνεις. Παναπεί, όλα έχουν την τιμή τους. Και ο πατριωτισμός του Χρυσόδουλου, βεβαίως, βεβαίως.

 

♦ Πάγος

Ποιος είδε τον Πάγκαλο και δεν τον φοβήθηκε. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο Θόδωρας προέταξε τα εκατόν τριάντα κιλά του και με το γνωστό ύφος του απεφάνθη ότι επήλθε το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, με τον ίδιο τρόπο που είχε τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πλην, όμως, άλλαι υπήρξαν αι βουλαί του αρχηγού Γιωργάκη, ο οποίος ενεφανίσθη άκρως συναινετικός, στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση και άδειασε τον Πάγκαλο. Αδειασε τρόπος του λέγειν, διότι 130 και βάλε κιλά δεν αδειάζονται εύκολα. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο Πάγκαλος φρόντισε να αυτοαδειαστεί, διότι δεν επανήλθε στην πολιτική κονίστρα με τις ίδιες θέσεις, ούτε την έπεσε στον Γιωργάκη, καταπώς το συνήθιζε στο παρελθόν. Φαίνεται πως κάποια συμφωνία έχει κάνει με τον άλλοτε υφιστάμενό του στο ΥΠΕΞ. Μπορεί να μην τον πάει με τίποτα, μπορεί να τον θεωρεί ένα τίποτα, είναι όμως αναγκασμένος να τον φάει στη μάπα. Ποιος είπε ότι ο Θόδωρας δεν είναι ρεαλιστής πολιτικός; Εντάξει, κάποιες στιγμές τα παίρνει στο κρανίο, αλλά μετά συνέρχεται και ανανίπτει.
 
ΥΓ: Θυμάστε τότε που ο Πάγκαλος τα είχε ξαναπάρει στο κρανίο και είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία «γίγαντα με μυαλό νάνου» και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για να διατηρήσει το πόστο του ΥΠΕΞ της Ελλάδας;

 

♦ Τραγέλαφος

Αν θυμάστε, στη Βουλή λειτουργεί μια Εξεταστική Επιτροπή, αντικείμενο της οποίας είναι να διερευνήσει τις διαδικασίες προμήθειας ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, που αγοράστηκε επί ΠΑΣΟΚ. Υποτίθεται ότι αυτό το σύστημα είναι, αν όχι άχρηστο, πάντως κατώτερο από άλλα ανταγωνιστικά και εντελώς άχρηστο για τον ελληνικό στρατό. Την ώρα, λοιπόν, που οι βουλευτές της ΝΔ στην Εξεταστική βομβάρδιζαν με ερωτήσεις τον μάρτυρα ταξίαρχο Τσιρογιάννη, που ήταν αυτός που υποστήριζε ότι το ρωσικό σύστημα είναι άχρηστο για τον ελληνικό στρατό, ο υπουργός Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλος δήλωνε στη Μόσχα, ότι «δεν αμφισβήτησε ποτέ την επιχειρησιακή ικανότητα του αντιαεροπορικού συστήματος, αλλά τους όρους της σύμβασης». Οι βουλευτές της ΝΔ αισθάνθηκαν ένα τεράστιο κενό κάτω από τα πόδια τους. Πώς ν’ αλλάξουν τώρα τακτική και πού να βρουν στοιχεία για να αμφισβητήσουν τους όρους της σύμβασης και πολύ περισσότερο να αποδείξουν ότι ήταν σκανδαλώδεις; Με τα κρεμμυδάκια θα τους κάνουν οι Πασόκοι που από κατηγορούμενοι θα βρεθούν κατήγοροι. Και γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ο Σπηλιωτόπουλος; Απλούστατα, γιατί του την επέβαλαν οι Ρώσοι, που έχουν τη σταθερή θέση ότι δεν θα επιτρέψουν τα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια της Ελλάδας να επιφέρουν οποιοδήποτε πλήγμα στην εικόνα που έχουν τα οπλικά συστήματα τα οποία εμπορεύονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
 
♦ Μίζες, μίζες, μίζες…

Και μια που αναφερθήκαμε στις προμήθειες πολεμικού υλικού, ας αναφέρουμε μια λεπτομέρεια από τη συγκεκριμένη προμήθεια. Οταν συζητιόταν το θέμα, ο ταξίαρχος Τσιρογιάννης είχε απορρίψει το ρωσικό σύστημα TOR M1 και είχε αντιπροτείνει το καναδέζικο σύστημα ADATS. Ενας άλλος ανώτατος αξιωματικός, ο στρατηγός Χαρβάλας, επισκέφτηκε τον Καναδά και έκανε έκθεση απορρίπτοντας το καναδέζικο αντιαεροπορικό σύστημα. Τί συμπέρασμα βγάζετε εσείς από τις εισηγήσεις και κόντρα εισηγήσεις των αξιωματικών; Για να σας βοηθήσουμε, θυμίζουμε ότι όλες οι εν Ελλάδι αντιπροσωπείες των μεγάλων μονοπωλίων που εμπορεύονται οπλικά συστήματα στελεχώνονται από απόστρατους αξιωματικούς, οι οποίοι κάποια στιγμή στην καριέρα τους πήραν μέρος ως εισηγητές σε συμβούλια για την αγορά οπλικών συστημάτων.

 

♦ Ξετσίπωτοι

Δήλωσε στο «Βήμα» (Κυριακή, 7.11.04) ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρός για τους ελέγχους που θα γίνουν μετά το ξέσπασμα του νέου διατροφικού σκανδάλου με το μολυσμένο με διοξίνες γάλα: «Οι έλεγχοι θα αφορούν ολλανδικά προϊόντα τα οποία εισήχθησαν από τις 3 Αυγούστου και μετά, καθώς οι ίδιοι οι ολλανδοί αναγνώρισαν ότι από τότε ανιχνεύθηκαν υψηλές ποσότητες διοξίνης σε γάλα, αλλά, όπως ισχυρίστηκαν, δεν γνωστοποίησαν το ζήτημα τότε προσπαθώντας να ανακαλύψουν από πού ακριβώς προέρχεται το πρόβλημα».
 
Προσέξτε πόσα προκλητικά πράγματα υπάρχουν σε μια λιγόλογη δήλωση. Οι Ολλανδοί μας είπαν ότι εντόπισαν το πρόβλημα στις 3 Αυγούστου, αλλά το ανακοίνωσαν πολύ αργότερα, αλλά εμείς τους πιστεύουμε και ψάχνουμε εκείνες τις παρτίδες. Και δεν αναρωτιόμαστε ότι μπορεί οι Ολλανδοί και πάλι να λένε ψέματα για την ημερομηνία ή ότι μπορεί το πρόβλημα να υπήρχε καιρό πριν, αλλά τότε έτυχε να το εντοπίσουν. Δεν βάζουμε το ερώτημα, γιατί οι Ολλανδοί άργησαν τόσο να ενημερώσουν; Τάχα για να βρουν από πού προέρχεται το πρόβλημα ή για να «ξεφορτώσουν» τις παρτίδες με το μολυσμένο γάλα σε όλη την Ευρώπη και να χαθούν τα ίχνη τους; Ψέμα δεύτερο: θα ελεγχθούν οι παρτίδες που εισήχθησαν μετά τις 3 Αυγούστου. Πώς θα ελεγχθούν, όταν δεν υπάρχει ούτε ελεγκτικός μηχανισμός ούτε μητρώο για τα εισαγόμενα προϊόντα; Οι παρτίδες ανακατεύονται στις αποθήκες των εισαγωγέων, ανακατεύονται στις αποθήκες των χοντρεμπόρων, ανακατεύονται στις αποθήκες των μικρότερων χοντρεμπόρων, ανακατεύονται στα ράφια των μαγαζιών. Μέχρι να ελεγχθούν από τον υποτυπώδη ελεγκτικό μηχανισμό (η λέξη υποτυπώδης μάλλον επιεικής είναι, ανύπαρκτο θα έπρεπε να τον αποκαλούμε), θα έχουν πουληθεί και θα έχουν καταναλωθεί.

 

♦ Η πανούκλα του οπορτουνισμού

Κεντρικό σχόλιο στο «Πριν» της περασμένης Κυριακής υπό τον τίτλο: «Η πανούκλα της θρησκείας». Περιεχόμενο του άρθρου οι «τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα» από την επάνοδο της θρησκείας «ως παράγοντα καθοριστικού της πολιτικής συμπεριφοράς των μαζών». Αναφέρονται οι ακροδεξιοί ευαγγελιστές στην Αμερική, οι ακροδεξιοί καθολικοί (υπόθεση Μπουτιλιόνε) στην Ευρώπη, οι ακροδεξιοί ορθόδοξοι στην Ελλάδα, οι ορθόδοξοι εβραίοι στο Ισραήλ και οι ισλαμιστές που στις μουσουλμανικές χώρες «αναδεικνύονται σχεδόν παντού, σε όλες τις εκφάνσεις τους, πρωταγωνιστές της πολιτικής, ακόμη και της ένοπλης πάλης». Αφού γίνει, λοιπόν, ο αχταρμάς όλων των φαινομένων, σημαντικών και ασήμαντων, έρχεται εύκολο το συμπέρασμα για επέλαση παντού του θεοκρατικού ολοκληρωτισμού.
 
Αφήνοντας εντελώς στην άκρη την ασημαντότητα που έχουν τα θρησκευτικά ρεύματα στις χώρες του αναπτυγμένου καπιταλισμού, όπου χρησιμοποιούνται μεν, αλλά όχι παντού με το ίδιο ειδικό βάρος (π.χ. στην ιμπεριαλιστική Ευρώπη τα θρησκευτικά ρεύματα δεν παίζουν κανένα ιδιαίτερο ρόλο), εκείνο που μένει είναι ο κοινός παρονομαστής, στον οποίο τοποθετούνται ρεύματα που λειτουργούν ως ιδεολογικός μοχλός της ιμπεριαλιστικής πολιτικής (όχι μόνο στη Δύση, αλλά και στην Ανατολή, όπου ο επίσημος ισλαμισμός στηρίζει τα καθεστώτα-μαριονέτες και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση) και ρεύματα που λειτουργούν ως στηρίγματα εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, όπως είναι ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός.
Τελικά, αυτός είναι που ενοχλεί τους οπορτουνιστές μας.

 

♦ Συνωμοσία σιωπής

Πόσο έμεινε στη δημοσιότητα το νέο διατροφικό σκάνδαλο με το διοξινούχο ολλανδικό και γερμανικό γάλα; Δυο, τρεις μέρες; Ισως να λέμε και πολλές. Και βέβαια, καμιά μέρα δεν έγινε πρώτη είδηση. Το χειρίστηκαν αποκλειστικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Τα κόμματα δεν πήραν θέση, κανένας βουλευτής δεν έκανε επερώτηση, η υψηλή πολιτική δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί του.
 
Κι όμως, πρόκειται για κορυφαίο θέμα. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μια περιορισμένη παραγωγική «αστοχία», την οποία κατάφεραν να εντοπίσουν έγκαιρα και να «θεραπεύσουν» οι «άγρυπνοι» και «πανίσχυροι» ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των κρατών-μελών της, αλλά για μια ακόμη φάση του συνεχούς διατροφικού σκανδάλου. Πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα, ίδιας τάξης με το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια σε βάρος του πλανήτη. Ο σύγχρονος καπιταλισμός, διψασμένος για κέρδη, έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε αναστολή.
Δολοφονεί το ανόργανο σώμα του ανθρώπου, τη φύση, δολοφονεί και οργανικά τον άνθρωπο, δηλητηριάζοντάς τον συστηματικά ακόμα και με τις τροφές που αυτός είναι αναγκασμένος να καταναλώνει.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαιρετισμός στα όπλα
Επόμενο άρθρο Ο μεγάλος Οκτώβρης και η εποχή μας

Σχετικά Αρθρα

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo