Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν
  • 81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 9 Μάη
  • Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος
  • ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Οκτ 2010, 00:00
♦ Γελωτοποιός

Ποιος έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης τα εξής: «Ευχαριστώ για την πολύ παραγωγική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία. Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους»; Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βεβαίως-βεβαίως, Γιώργος Παπανδρέου.
Μήπως θα έπρεπε να γίνει πρόεδρος της Χρηματιστικής Διεθνούς; Αλλά, μπα, κάτι τέτοιους τα golden boys της Wall Street τους θέλουν μόνο για να σπάνε πλάκα και να αισθάνονται την ηδονή της (πραγματικής) εξουσίας.

 

♦ Κινήσεις απελπισίας

Στο φιλοκυβερνητικό «Βήμα» διαβάσαμε την επιχειρηματολογία Παπακωνσταντίνου για την περαίωση. Πώς απαντά σε όσους (μεταξύ των οποίων και κυβερνητικοί βουλευτές) μιλούν για χαριστική προς τους φοροφυγάδες πράξη; «Το κύριο αντεπιχείρημα είναι ότι με το μέτρο αυτό θα συλλε-      γούν περί τα 3 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ούτως ώστε να παραμείνει η κυβέρνηση εντός των ορίων που θέτει το μνημόνιο για τον περιορισμό του ελλείμματος σε 8,1% το 2010».

Υποτίθεται, όμως, όπως διαβεβαιώνουν καθημερινά οι Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου μιλούσαν για μια ασήμαντη υστέρηση της τάξης των 770 εκατ. ευρώ στα έσοδα, που δεν τους ανησυχεί καθόλου, πρώτο γιατί έχουν έσοδα η είσπραξη των οποίων έχει καθυστερήσει και δεύτερο γιατί έχουν ένα «μαξιλάρι» 4 δισ. από τις δαπάνες. Το Σεπτέμβρη την υστέρηση των εσόδων την ανέβσαν στο 1,5 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας και πάλι ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Πώς, λοιπόν, ψάχνουν τώρα 3 δισ. μέσω της περαίωσης;
 
Πέρα από τα χονδροειδή ψεύδη του οικονομικού επιτελείου, που έχει ειδικευτεί σ’ αυτό το σπορ σε βαθμό που να έχει γίνει αδίστακτο, υπάρχει και οικονομική ουσία εν προκειμένω. Η περαίωση είναι μια πράξη που θα αποδώσει άπαξ. Αν τον πρώτο χρόνο, με τόσο σκληρά μέτρα, έπεσαν τόσο πολύ έξω, τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια του προγράμματος, που δεν θα διαθέτουν την έξτρα συνεισφορά της περαίωσης; Θα επιπέσουν με πρόσθετα μέτρα στους εργαζόμενους και τα μικροαστικά στρώματα. Θα το είχαν ήδη κάνει, αλλά συγκρατιούνται γιατί φοβούνται ισχυρό χτύπημα στις τοπικές εκλογές. Ομως, από τα μέσα Νοέμβρη που καθαρίζουν με τις εκλογές, μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, προλαβαίνουν να ρίξουν ένα «μίνι πακέτο».

 

♦ Προφήτης

Την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη, ο Πεταλωτής δήλωνε για το ζήτημα των φορτηγατζήδων: «Κινηθήκαμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, γι’ αυτό φθάσαμε μέχρι εδώ. Οι δρόμοι είναι ελεύθεροι, η κυκλοφορία των προσώπων ή των προϊόντων γίνεται ανεμπόδιστα. (…)Αλλά, η εκτίμησή μας είναι διαφορετική απ` αυτή που λέτε. Η εκτίμησή μας είναι ότι κλείνει το όλον ζήτημα με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες».
 
Την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, γινόταν του… Πεταλωτή από τους φορτηγατζήδες, που αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς οι συνδικαλισταράδες τους δε μπορούσαν να κάνουν ζάφτι τον κόσμο που βλέπει την καταστροφή να έρχεται, γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να αποφασίσουν συνέχιση, ομόφωνα μάλιστα. Τελικά, αυτός ο Πεταλωτής έχει το χάρισμα του… προφήτη!
 
Δεν κώλωσε, όμως, ο παμμέγιστος, όταν ρωτήθηκε σχετικά την Παρασκευή. Εκανε απνευστί γαργάρα την προφητεία του, επιτίμησε τους φορτηγατζήδες ότι «δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον και των ίδιων και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου» και απείλησε ότι «όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες».

 

♦ Καμουφλαρισμένος ακροδεξιός

Πνευματικό (με όλη τη σημασία της λέξης) παιδί του Αβέρωφ, ακροδεξιός καμουφλαρισμένος με το μανδύα του φιλελεύθερου, εθνικιστής μέχρι το κόκκαλο, ο Νικήτας Κακλαμάνης διαγωνίζεται με τον Αδωνι Γεωργιάδη στο τερέν του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Γι’ αυτό και ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στην Ενωση Αφρικανών Γυναικών να πραγματοποιήσει το 3ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην πλατεία Αμερικής. Μόνο τα φασισταριά μπορούν να καταλαμβάνουν τις πλατείες και να τρομοκρατούν τους μετανάστες και όποιο ντόπιο τύχει να τους πει καμιά κουβέντα.

 

♦ Μαντρόσκυλο

Oχι μόνο κατάπιε αμάσητο το καπέλωμά του από το Ραγκούση και τον Παμπούκη, που έχουν περισσότερες και σημαντικότερες αρμοδιότητες απ’ αυτόν, ο Πάγκαλος, όχι μόνο περιορίζεται σε μια θέση καθαρά διακοσμητική (χωρίς αρμοδιότητα να φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή), αλλά και γλείφει πατόκορφα τον Παπανδρέου (δες π.χ. συνέντευξη στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής), τον οποίο –ειρήσθω εν παρόδω- παλαιότερα έβριζε με τα χειρότερα λόγια. Τι συμβαίνει; Απλώς, ο θρασύτατος και φασίζων πολιτικός κατάλαβε έγκαιρα ότι είναι τελειωμένος και δέχτηκε –όταν του το πρότεινε ο Παπανδρέου, πριν 11 μήνες– να τοποθετηθεί σε μια θέση χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, με καθήκοντα μαντρόσκυλου. Και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όταν χρειάζεται, και –κυρίως- προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο πρέπει να λοιδορεί και να βρίζει, όπως κάνει πάλι τις τελευταίες μέρες. Αυτός είναι ο «πολύς» Θεόδωρος Πάγκαλος. Ενα παχύδερμο ικανό μόνο για να βρίζει και να γλείφει.

 

♦ Εξακολουθεί να μη διαψεύδει

Κάθε φορά που ο Παπακωνσταντίνου ρωτιέται αν το Μνημόνιο θα επεκταθεί και μετά το 2013 δεν δίνει καμιά σαφή απάντηση και προπαντός δεν προβαίνει σε διάψευση. Το ίδιο έκανε και στη συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος» της προηγούμενης Κυριακής. Ρωτήθηκε: «Σκληρή λιτότητα και μετά το 2013; Ισχύουν τα περί επέκτασης του δανεισμού και μετά το ’13;». Και απάντησε: «Ας κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Δεν θα υπάρχει καλό 2013, αν δεν πάει καλά το 2010, το 2011 και το 2012. Αν δεν μαζέψουμε το σπίτι μας, αν δεν εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη πορεία στα οικονομικά μας, δεν θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και δεν θα συζητάμε τον χρόνο λήξης, αλλά πάλι για το αν θα έχουμε δυνατότητα δανεισμού. Γι’ αυτό, για εμάς, το μόνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή και η επιτυχία του οικονομικού προγράμματος της χώρας».
 
Οπως βλέπετε, το «αν» κυριαρχεί στην απάντηση. Και για πρώτη φορά αναφέρεται ως ενδεχόμενο να συζητάμε το 2013 «αν θα έχουμε δυνατότητα δανεισμού», οπότε θα αναζητηθεί ένα νέο Μνημόνιο. Αν προσέξετε καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι ο Παπακωνσταντίνου παραλείπει, επίσης, να επαναλάβει το καθιερωμένο: «Αλλά δεν θα χρειαστεί, γιατί το πρόγραμμα θα πετύχει κτλ.». Τυχαίο; Δε νομίζουμε…
 
ΥΓ: Την ίδια μέρα, σε άλλη εφημερίδα (Real News) και σε έμπιστη δημοσιογράφο (Κάτια Μακρή), ο Παπακωνσταντίνου έκανε και μια δήλωση για κάλυψη (για να το ‘χει δίπορτο): «Δεν υπάρχει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε παράταση του μνημονίου. Υπάρχει ένα Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής με συγκεκριμένους στόχους ως το 2013…» κ.λπ.

 

♦ Χοντροκομμένο παραμύθι

Στον Αυτιά εμφανίστηκε η Κατσέλη, η οποία συναγωνίζεται πλέον επάξια το Λοβέρδο σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις. Πονηρός ο Αυτιάς πήγε αμέσως την κουβέντα στους συνταξιούχους που αποτελούν και την πλειοψηφία της πελατείας του. Με διάθεση αβάντας προς την κυβέρνηση, αφού το ερώτημα αφορούσε την υποτιθέμενη εντολή από τον Παπανδρέου να φροντίσουν τους συνταξιούχους, γιατί πονάει ο καημένος που αναγκάστηκε να τους κόψει τις συντάξεις. Το πιάνει στον αέρα (αν δεν ήταν προσυνεννοημένοι) η Κατσέλη και απαντά: «Η εντολή είναι να κάνουμε τ’ αδύνατα δυνατά, ώστε το γρηγορότερο δυνατό μέσα στο 2011 να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση». Και κλείνει ο Αυτιάς: «Που σημαίνει ότι εσείς έχετε πέσει με τα μούτρα, όπως λέμε πολύ απλά, έχετε βάλει όλα σας τα δυνατά»!
 
Προεκλογική περίοδο έχουμε, ευκαιρία να καλλιεργήσουν μερικές φρούδες ελπίδες στους συνταξιούχους. Φυσικά, δεκάρα τσακιστή δεν θα πάρουν. Εδώ δεν μπορούν να κλείσουν το 2010 και τρέχουν να προωθήσουν γρήγορα την περαίωση, μπας και εισπράξουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, θα έχουν δυνατότητα χαλάρωσης μέσα στο 2011, που θα κουβαλάει όλη την καταστροφή του 2010; Το Μνημόνιο είναι σαφές για το τι πρέπει να εξασφαλιστεί από το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων το 2011. Αν μια κυβέρνηση είχε σκοπό να πετάξει κάποια ψίχουλα, θα τα ανακοίνωνε από τώρα, για να βγάλει και εκλογικό κέρδος, δεν θα περιοριζόταν σε αόριστες εκκλήσεις του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών. Γι’ αυτό ας μη γκρινιάζουν μετά όσοι φάνε το παραμύθι. Ουδείς έχει το τεκμήριο της αφέλειας πλέον.

 

♦ Πρωθυπουργός…

«Στόχος μας είναι να εξάγουμε στο εξωτερικό τη μεσογειακή διατροφή, η οποία εξασφαλίζει τη μακροζωία μας, ως Ελλήνων, ανά τον κόσμο (…) Πέραν των κλασικών τριών “S” στην αγγλική γλώσσα – “sun, sea and some ruins” – δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα του σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι την αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου (…) Ειρήσθω εν παρόδω, προσφάτως συνειδητοποιήσαμε ότι η λέξη “Αιγαίο”, ηχητικά, προσομοιάζει με τη λέξη “αγάπη” στην κινέζικη γλώσσα. Προβλέπουμε λοιπόν ότι η εμπειρία της κινηματογραφικής ταινίας “Mamma mia”, στην οποία πραγματοποιείται γαμήλια τελετή σε ένα ελληνικό νησί, θα οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανία. Μάλιστα, γνωρίζω κάποια που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί – να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται εδώ, μαζί μας».
 
Οχι, δε μιλάει κάποιο μεσαίο στέλεχος του ΕΟΤ σε συνέδριο τουρ οπερέιτορ. Είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου που μιλά, απευθυνόμενος σε αμερικανούς καπιταλιστές στο New York Economic Club!!!!
 
Αυτή είναι η Ελλάδα του Παπανδρέου και της κλίκας του. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσει στην ελληνική νεολαία: μάγειροι, γκαρσόνια, γκουβερνάντες και παρανυφάκια σε γάμους πλουσίων αλλοδαπών…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΩρα ευθύνης
Επόμενο άρθρο Dixi et salvavi animam meam

Σχετικά Αρθρα

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

Κόντρες 8 Μάι 2026, 19:13

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

Κόντρες 7 Μάι 2026, 21:01

Δυο σκηνές και δυο απορίες

Κόντρες 6 Μάι 2026, 21:57

Εμπλεξαν τους μηρούς τους

Κόντρες 5 Μάι 2026, 20:22

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

Κόντρες 4 Μάι 2026, 19:27

Maple Leaf Rag

Κόντρες 30 Απρ 2026, 14:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
Διεθνή

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

8 Μάι 2026, 09:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

7 Μάι 2026, 21:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

7 Μάι 2026, 19:22
Διεθνή

Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας

7 Μάι 2026, 12:26
Εργατικά

Κοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο

7 Μάι 2026, 09:08
Καταστολή

1.203 ανακλήσεις σε Σύρους σε χρόνο ρεκόρ: όταν η «ενδελεχής εξέταση» γίνεται αριθμητική άσκηση

7 Μάι 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάη

7 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

6 Μάι 2026, 22:01
Κόντρες

Δυο σκηνές και δυο απορίες

6 Μάι 2026, 21:57
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης αμνηστεύει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπουργούς του, γιατί πίσω από την εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ο ίδιος

6 Μάι 2026, 20:36
Παιδεία

Σε προανακριτικές διαδικασίες πρόεδροι Συλλόγων Γονέων για μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις

6 Μάι 2026, 20:13
Πολιτική

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

6 Μάι 2026, 14:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Ημέρα της Ευρώπης.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1948).

1933: Οι ναζί καίνε 25.000 βιβλία στο Βερολίνο.

1934: Κινηματογραφική απόδραση οκτώ κομμουνιστών από τις φυλακές της Αίγινας (άνοιξαν υπόνομο μήκους 25 μέτρων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί).

1970: Συλλήψεις τριών ηγετικών στλεχών του ΚΚΕ.

1976: Δολοφονείται η Ουλρίκε Μάινχοφ (RAF).

1978: Εκτελείται από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Αλντο Μόρο.

1980: Βόμβες καταστρέφουν 22 αμερικάνικα αυτοκίνητα σε Κολωνάκι, Λυκαβηττό, Νέο Ψυχικό, Ιλίσια, Νέα Σμύρνη και Θησείο (ΕΛΑ).

1999: Πυροβολισμός στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας «Interamerican» και σε υποκατάστημα της «American Express» (Κόκκινη Γραμμή).

2004: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Τσετσενίας Αχμέντ Καντίροφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Γι’ αυτή την υπόθεση όπως και για όλες τις υπόλοιπες, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεκριμένα, είναι ένα σκάνδαλο, διότι για πολλά χρόνια πολλοί έπαιρναν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Πρέπει να τους βρει η δικαιοσύνη, να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά στα δημόσια ταμεία και όσοι έχουν κάνει παραπτώματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι όμως διαφορετικό απ’ αυτό που διερευνώνται οι βουλευτές μας. Δεν βλέπω – κατά την άποψή μου – ότι έχουν διαπράξει αδικήματα, ούτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι είναι όλοι τους αθώοι.

Τάκης Θεοδωρικάκος

(Επιτέλους, βρέθηκε ένας υπουργός – ο γυρολόγος-σαλταδόρος της αστικής πολιτικής – να τετραγωνίσει τον κύκλο. Με μια κίνηση που θυμίζει τον Κολόμβο και το αυγό. Παρά τις δυνατές σπουδές του, παιδευόταν ο μακάριος Μακάριος να αποδείξει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι υπήρξαν απλά κάποιες διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κι έρχεται ο σερ Τάκης Θεοδωρικάκος να δώσει τη λύση: φυσικά και ήταν σκάνδαλο. Τι σκάνδαλο, όμως; Κάποιοι έπαιρναν χρήματα που δε δικαιούνταν. Να τους βρει η Δικαιοσύνη, να τους τιμωρήσει, να επιστρέψουν τα λεφτά. Τι ανακατεύουν τους βουλευτές της ΝΔ; Ο σερ Τάκης ήδη τους δίκασε και τους αθώωσε. Οχι λόγω αμφιβολιών αλλά με τη βεβαιότητα του δικαστή που εκφωνεί το «διότι δεν απεδείχθη». Και πώς τα κατάφεραν τα λαμόγια να πάρουν τόσα λεφτά; Ηταν ατσίδες και εξαπάτησαν και τις υπηρεσίες και τους υπουργούς. Και οι διάλογοι βουλευτών με τον γαλάζιο Μελά του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του ζητούσαν να πληρώσει διάφορα λαμόγια; Απλούστατο: οι ατσίδες – τα λαμόγια – εξαπάτησαν τους βουλευτές. Πού να ξέρει ο βουλευτής ότι ο ψηφοφόρος του ήταν λαμόγιο; Και ο Βορίδης που υπέγραφε ατομικές αποφάσεις πληρωμής λαμόγιων που τα είχε ανακαλύψει η Τυχεροπούλου και ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα και έχουν ήδη καταδικαστεί; Εδώ ο σερ Τάκης τραβάει μια ηδονική ρουφηξιά φρέντο και λέει: η Βουλή αποφάνθηκε ότι ο Βορίδης δεν πρέπει καν να ελεγχθεί ποινικά. Ποια Βουλή; Η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι θέλετε τώρα, ν’ αλλάξουμε το Σύνταγμα και ν’ αποφασίζει η μειοψηφία; Κι ο Αυγενάκης που έδωσε εντολή να πληρωθούν χιλιάδες λαμόγια που είχαν μπλοκαριστεί οι ΑΦΜ τους; Ατάραχη απάντηση: η Βουλή έχει αποφανθεί και για τον συνάδελφο Αυγενάκη. Και την Τυχεροπούλου, την υπάλληλο που αποκάλυψε πολλά λαμόγια και την υπέβαλαν σε εργασιακά βασανιστήρια; Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν νομίζει ότι αδικήθηκε. Μα προσέφυγε και δικαιώθηκε και ο Πιτσιλής συνεχίζει τον εργασιακό διωγμό της. Α, όλα κι όλα, η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της. Και πώς γίνεται, η Τυχεροπούλου να είναι συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου και ο Πιτσιλής να αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση; Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπηρετεί αντικυβερνητικές σκοπιμότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo