Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Οκτ 2009, 00:00

♦ Χρήμα με ουρά

Εχουν «φαγωθεί» τα φιλοπασοκικά έντυπα με την υποστήριξη που προσφέρουν μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι και επώνυμοι καπιταλιστές στο ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, όπως ο Χρυσοχοΐδης, έχουν μιλήσει δημόσια με θυμό ενάντια σε προσπάθειες που κάνει η ΝΔ για να εμποδίσει τους επιχειρηματίες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Οι καπιταλιστές, βέβαια, ως ψηφοφόροι δεν είναι πολλοί. Δε μπορούν να κρίνουν τις εκλογές. Ομως, οι καπιταλιστές έχουν χρήμα. Χρήμα με ουρά. Εχουν και κόσμο που επηρεάζουν (ο εκβιασμός του αφεντικού λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα). Από το πόσο χρήμα θα ρίξουν σε κόμματα και υποψήφιους και από την κατεύθυνση που θα δώσουν στον κόσμο που επηρεάζουν εξαρτώνται πολλά. Γι’ αυτό και η αγωνία των Πασόκων. Θέλετε να δείτε ποιοι υποψήφιοι έχουν πάρει το περισσότερο παραδάκι από καπιταλιστές, ιδιαίτερα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες; Δείτε ποιοι έχουν τα πιο πλούσια εκλογικά κέντρα, ποιοι κάνουν τη μεγαλύτερη αφισοκόλληση, ποιοι έχουν περισσότερο κόσμο να μοιράζει φυλλάδια.

♦ Το σύνδρομο της ενοχής

Σε ένα θέμα, που θα έπρεπε να το κατέχει καλά, κατάφερε να στριμώξει τον Παπανδρέου ο Καραμανλής. Τον «κάρφωσε» για τη στάση του την περίοδο του κυπριακού δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν. Κάτι ψέλλισε σαν απάντηση ο Γιωργάκης, αφήνοντας τον Καραμανλή να κερδίσει τις εντυπώσεις. Κανένας που δεν θυμάται τις λεπτομέρειες δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε ο Παπανδρέου και έτσι φάνηκε σαν ο Καραμανλής να είχε τότε ταχθεί ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Τα πραγματικά γεγονότα ανέλαβε να θυμίσει, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Τσαλακός στα «Νέα», αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει και ο Καραμανλής είχε πάρει τους πόντους του στο «εθνικό ακροατήριο» (προς μεγάλη στενοχώρια του Καρατζαφέρη).

Τι είχε κάνει τότε ο Καραμανλής; Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Βγαίνοντας από το Μαξίμου είπε ότι «τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών στοιχείων» και στο βραδινό του διάγγελμα κατέληξε λέγοντας ότι «μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών». Ουσιαστικά, κάλεσε και αυτός σε υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν, αλλά δεν το έκανε τόσο κραγμένα όσο ο Παπανδρέου και προτίμησε να μην αναμιχθεί στην προδημοψηφισματική εκστρατεία της Κύπρου, όπως έκανε ο Παπανδρέου.

Γιατί δεν τα θύμισε όλα αυτά ο Παπανδρέου; Προφανώς, τον κατατρύχει το σύνδρομο της ήττας που υπέστη τότε και κάθε φορά που του το θυμίζουν παθαίνει… εγκεφαλικό κλακάζ.

♦ Αλλο Φάνη, άλλο Χάνει

Πονηρή η Πετραλιά, πορεύεται με το στιλ της καλοκάγαθης γιαγιάς, δεν ανοίγει μέτωπα, επαναλαμβάνει συνέχεια τις ίδιες παπαριές και περιμένει να επανεκλεγεί σε μια καλή σειρά. Ακόμα και σ’ ένα κατεξοχήν θέμα της αρμοδιότητάς της, τα stage, που είχαν την τιμητική τους μέχρι και το debate Καραμανλή-Παπανδρέου, αυτή απέφυγε να πάρει θέση. Αφήνει τον υφιστάμενό της και ανταγωνιστή της για τους γαλάζιους σταυρούς στη Β’ Αθήνας Γ. Βερναδάκη να εισπράξει το πολιτικό κόστος. Η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα κι ας έχει τον ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία της. Οταν ρωτήθηκε σχετικά (25.9.09), το ‘ριξε στην τρελίτσα. «Το θέμα όσον αναφορά τα stage έχει ήδη απαντηθεί και έχει εξαντληθεί», είπε και μετά συνέχισε σε άψογο… στιλ Φάνης, να μιλά για την ανεργία που «δεν έχει χρώμα, δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινη, ούτε κόκκινη και λυπάμαι πάρα πολύ ότι προεκλογικά γίνεται ένας κομματικός τζόγος στις πλάτες των ανέργων νέων».

♦ Μαυρογιαλούροι

Α, όλα κι όλα, επειδή έχουμε εκλογές δεν σημαίνει ότι το κράτος σταματά να λειτουργεί ή ότι τα έργα δεν ολοκληρώνονται. Ενα από τα έργα που ολοκληρώθηκαν ήταν και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Τριπόλεως. Αφού το έργο ολοκληρώθηκε, έπρεπε να το εγκαινιάσει κάποιος αρμόδιος από την πολιτική ηγεσία. Επειδή ο υπουργός ήταν απασχολημένος, πήγε ο υφυπουργός Α. Λυκουρέντζος. Εννοείται πως το γεγονός ότι η Τρίπολη είναι πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας είναι εντελώς συμπτωματικό…

Και τι έπρεπε να κάνει ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, να μην εγκαινιάσει τα νοσοκομεία που ετοιμάζονται; Παράτησε ο άνθρωπος την προεκλογική του εκστρατεία στην Α’ Αθηνών και πήγε στην επαρχία για να εγκαινιάσει δυο νοσοκομεία, που… εντελώς συμπτωματικά ολοκληρώθηκαν την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Παρασκευή εγκαινίασε το νοσοκομείο της Κατερίνης, Κυριακή παρέδωσε αυτό της Κέρκυρας. Τα πάντα στην υπηρεσία του πολίτη…

♦ Η αχλάδα και η ουρά της

Οσοι πήραν το «Βήμα» την περασμένη Κυριακή έτριβαν τα μάτια τους. Στη θέση του κύριου άρθρου της εφημερίδας, που γράφει κάθε βδομάδα ο διευθυντής της και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης, υπήρχε άρθρο του Γ. Παπανδρέου. Η υπόθεση έχει μπόλικο παρασκήνιο. Οπως είναι γνωστό, ο Γιωργάκης αρνούνταν πεισματικά να δώσει συνέντευξη στο «Βήμα», επειδή το κρατούσε μανιάτικο του Ψυχάρη, ο οποίος τον είχε πολεμήσει άγρια (πώς να ξεχάσει εκείνο το πρωτοσέλιδο «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε»;). Τις τελευταίες μέρες, καθώς ο Γιωργάκης είχε δώσει συνεντεύξεις σε όλα σχεδόν τα έντυπα, τον ξαναπλησίασαν από το Λαμπρακιστάν για συνέντευξη και άκουσαν τους συνεργάτες του να τους λένε: «Πώς είναι δυνατόν να αναγγέλλεται η συνέντευξη του Γιώργου κι από κάτω να υπάρχει το κύριο άρθρο του Ψυχάρη;». Ετσι, βρέθηκε η λύση. Ο Ψυχάρης αποσύρθηκε από το πρωτοσέλιδο για μια Κυριακή και το κύριο άρθρο δόθηκε στον μελλοντικό πρωθυπουργό, ο οποίος για μια μέρα ανέλαβε… διευθυντής εφημερίδας. Οπως λέει το λαϊκό ρητό, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Ο Ψυχάρης δεν πρόκειται να ξεχάσει την προσβολή και σίγουρα περιμένει στη γωνία. Αλλωστε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

♦ Δήλωση-αποκάλυψη

Το γεγονός ότι η Κατσέλη ανακάλυψε τους «χάκερ» στην ιστοσελίδα της μετά την ανακίνηση του θέματος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και αφού η υποτιθέμενη μαϊμού δήλωσή της είχε μείνει τουλάχιστον μισή μέρα στο σάιτ (αλήθεια, οι συνεργάτες της δεν είδαν το «χάκεμα»;) μας λέει πως η δήλωση έγινε από την ίδια. Δεν ξέρουμε τους λόγους που την υπαγόρευσαν. Ισως ήταν μια στιγμιαία κρίση συνείδησης, ίσως μεσολάβησε παρέμβαση ψηφοφόρων της, που τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο τα παιδιά τους να βρεθούν με την κατηγορία του «τρομοκράτη» στην πλάτη, επειδή πήγαιναν επίσκεψη σε φιλικό σπίτι που οι αδίστακτοι κρατικοί γκάνγκστερ βάφτισαν γιάφκα.

Η Κατσέλη είπε την αλήθεια. Την αλήθεια που όλοι γνωρίζουν. Ομως ήταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που την ανακάλεσε στην τάξη. Γιατί οι αστυνομικές σκευωρίες δεν αποτελούν προνόμιο μόνο της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τα απροκάλυπτα φασιστικά μέτρα που πήρε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Καραμανλή έχουν μείνει στο απυρόβλητο από το ΠΑΣΟΚ. Η προεκλογική περίοδος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον κρατικό φασισμό και το ξεσάλωμα της μπατσαρίας, γιατί την ίδια πολιτική σκοπεύει να συνεχίσει και το ΠΑΣΟΚ.

♦ Μήλον της έριδος

Τα κρατικά κανάλια παίζουν «τρελά» Οικολόγους Πράσινους, σε μια προσπάθεια να τους βάλουν στη Βουλή και να κόψουν την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, τα μεγάλα ιδιωτικά δίκτυα, που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, έχουν σχεδόν εξαφανίσει τους έως πρότινους εκλεκτούς τους, διότι η μη είσοδος των Οικολόγων στη Βουλή είναι εκ των ων ουκ άνευ για να βγάλει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι αυτό το τυχοδιωκτικό πολιτικό μόρφωμα δεν εκφράζει απολύτως τίποτα και χρησιμοποιείται σαν βοηθητικό εργαλείο από τις μεγάλες αστικές δυνάμεις, στον ανταγωνισμό τους για τη νομή της εξουσίας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όμως, κάτι μπορεί να κερδίσουν, αν όχι για το κόμμα, τουλάχιστον για τις ΜΚΟ τους.

♦ Αποχή ρεκόρ

Φτωχά τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ για το αποτέλεσμα στις πορτογαλικές εκλογές. Βλέπετε καμιά από τις «μεγάλες παρατάξεις» δεν μπορούσε να πανηγυρίσει. Σημαντική η πτώση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (-8,4%), όμως ξαναβγήκε πρώτο και έχει ελπίδες να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Στάσιμο το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, έμεινε και πάλι μακριά από την εξουσία. Στάσιμη και η Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία του «Κ»Κ Πορτογαλίας με τους Πράσινους, ενώ ενισχύθηκαν μόνο το Μπλοκ της Αριστεράς (αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ), που έφτασε το 9,85% (+3,4%) και το ακροδεξιό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο/Λαϊκό Κόμμα, που έφτασε το 10,46% (+3,2%).

Μεγάλος νικητής ήταν η αποχή, που έφτασε το 39,4%, από 35% που ήταν στις εκλογές του 2005. Το πολιτικό σύστημα βυθίστηκε σε μεγαλύτερη αναξιοπιστία, αλλά βέβαια τέτοια πράγματα δεν συζητιούνται στην Ελλάδα την τελευταία προεκλογική βδομάδα. Δεν συμφέρει κανέναν τους. Η αποχή, η συνολική απαξίωση της πολιτικής σκηνής της αστικής εξουσίας, είναι ο κοινός εχθρός όλου του παρδαλού συνονθυλεύματος που (ξανα)ζητά την ψήφο του λαού, πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦτύνουμε το στημένο παιχνίδι τους
Επόμενο άρθρο Σωτήρες του καπιταλισμού

Σχετικά Αρθρα

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02

Βόλεμα των «μαύρων»

Κόντρες 11 Μάι 2026, 11:09

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

Κόντρες 8 Μάι 2026, 19:13

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

Κόντρες 7 Μάι 2026, 21:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo