Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
  • Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
  • Τι είναι το σουμούντ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2009, 00:00

Ενα θαυμάσιο δισέλιδο αφιέρωμα είχε το «Ποντίκι» στο φύλλο του της 25.6.09. Απ’ αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, μας θύμισε μια ιστορία των Δεκεμβριανών του 1944, όταν οι Αγγλοι και οι δωσίλογοι συνεργάτες τους μετέτρεψαν την Ακρόπολη σε ορμητήριό τους και χτυπούσαν εκ του ασφαλούς, ξέροντας ότι ο ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να χτυπήσει αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού.
Ο ΕΛΑΣ είχε φυλάκια στην Ακρόπολη, αλλά έπειτα από συμφωνία με τους Αγγλους αποσύρθηκε, για να μην υπάρξει σύγκρουση και γίνει ζημιά στα μνημεία. Οι Αγγλοι, όμως, μπαμπέσικα παραβίασαν τη συμφωνία, κατέλαβαν τη Ακρόπολη, εγκατέστησαν εκεί επίλεκτους αλεξιπτωτιστές και κανόνια και προστάτευαν τους δωσίλογους που είχαν κλειστεί στο στρατώνα της χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη (η φωτογραφία δείχνει Αγγλους στρατιώτες να έχουν μετατρέψει τα αρχαία σε οπλοβαστό και πάγκο συντήρησης των όπλων τους!
Στην έκθεση Σιάντου για τα Δεκεμβριανά αναφέρεται πως ο ΕΛΑΣ έδωσε οδηγίες στα τμήματά του να μην επιχειρήσουν στην Ακρόπολη, όμως οι Αγγλοι «εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του ΕΛΑΣ και αμέσως έγιναν κύριοι της σκοπιάς αυτής, αδιαφορούντες αν ο παγκοσμίου φήμης και ενδιαφέροντος αρχαιολογικός αυτός τόπος καταστραφεί από τα σύγχρονα όπλα. Μα ο ΕΛΑΣ και πάλι σεβάστηκε το αρχαιολογικό μνημείο και υπερήφανα καυχιέται πως μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έριξε απάνω του ούτε τουφεκιά, ενώ έβλεπε από τα παρατηρητήριά του κατακάθαρα τους παρατηρητές με τα όργανά τους και τα πολυβόλα και τους όλμους σε δράση». Στο στρατιωτικό σκέλος της ίδιας έκθεσης αναφέρεται: «Επί του βράχου της Ακροπόλεως πολυβόλα βαρέα και πυροβόλα προστατευόμενα από τα απαραβίαστα διά τους Ελληνας μαχητάς μνημεία του Παρθενώνος επέθετον τα πυρά των κατά των νώτων των πολιορκητών του Μακρυγιάννη και τους έφερναν σε δύσκολη θέση».
Οι ίδιοι οι Αγγλοι αναφέρουν σε δική τους έκθεση ότι δεν δίστασαν να χτυπήσουν με όλμους και οπλοπολυβόλα το μνημείο του Φιλοπάππου, διότι είδαν κάποια κίνηση στα πέριξ δέντρα!
Οι απόγονοι των Ελλήνων δωσιλόγων από τη μια και οι Αγγλοι καταστροφείς από την άλλη ερίζουν για τα μάρμαρα της Ακρόπολης και ποιος μπορεί να τα συντηρήσει καλύτερα, ενώ και οι δυο έχουν βοηθήσει αποφασιστικά στην καταστροφή και το πλιάτσικο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη που θα βγάλουν από τα Μουσεία. Γιατί γι’ αυτούς πολιτισμός δεν είναι παρά μόνο το κέρδος.

♦ Το Συγκρότημα σε νέα γραμμή

«Είναι ώρα το ΠαΣοΚ να περάσει σε νέα εποχή. Να ανοίξει και να ολοκληρώσει το συντομότερον έναν διάλογο συνεργασίας με όσες δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν ουσιαστική συμβολή στη διακυβέρνηση του τόπου. Η Δημοκρατική παράταξη μπορεί και πρέπει να γίνει Δημοκρατική και Οικολογική Συμπαράταξη. Η χώρα τους χρειάζεται όλους».

Αν προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιος έγραψε τα παραπάνω, σίγουρα δεν πρόκειται να περάσει από το μυαλό σας πως πρόκειται για το «μεγάλο αφεντικό» του Συγκροτήματος Λαμπράκη, τον Σταύρο Ψυχάρη. Ο άνθρωπος που «έσπρωχνε» όσο κανένας την ιδέα του «μεγάλου συνασπισμού» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) κάνει τώρα στροφή 180ο. Και την κάνει με… Ψυχάρειο τρόπο. Προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να μαζέψει την «ανανεωτική πτέρυγα» του ΣΥΝ (ή όσους από τους κόλπους της είναι πρόθυμοι) και τους Οικολόγους (για το «φούσκωμα» των οποίων τόσο κοπίασε το Συγκρότημα). Ο Ψυχάρης παραδέχεται την ήττα του από τον Γιωργάκη και ταυτόχρονα προσπαθεί να περικυκλώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με άλλο τρόπο. Είναι γνωστό πως το Συγκρότημα πολέμησε το Γιωργάκη και στήριξε το Βενιζέλο. Στη συνέχεια, ο Ψυχάρης άρχισε να προωθεί την ιδέα του «μεγάλου συνασπισμού», που σήμαινε ότι ο Παπανδρέου είναι ανίκανος να κυβερνήσει μόνος του, αλλά πρέπει να πάρει για συνεταίρο τον Καραμανλή και μάλλον να βρουν τρίτο πρόσωπο για την πρωθυπουργία. Ο Παπανδρέου το κράτησε μανιάτικο και πρόσφατα έκανε την αποφασιστική κίνηση: αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στο «Βήμα»! Ετσι, ο Ψυχάρης αναγκάστηκε ν’ αλλάξει την τακτική και τώρα πολιορκεί διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντάς του συμμάχους από Οικολόγους και ΣΥΝ, πρόταση που και πάλι αμφισβητεί τη δυνατότητα της αυτοδυναμίας, κάτι που ούτε ν’ ακούσει θέλει ο Παπανδρέου.

♦ Δικτατορίσκος

Πόσοι θυμούνται πως όταν ο Αλαβάνος προέκρινε τη λύση της «δυαρχίας», με τον Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ και τον ίδιο ατην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικαλεστεί λόγους υγείας; Κι όμως, τώρα τον βλέπουμε μια χαρά, να τα δίνει όλα στην ίντριγκα. Ο ίδιος φαίνεται πως έχει εθιστεί στα χοντροκομμένα πολιτικά ψέματα έναντι των συνεργατών του. Απόδειξη η ανάκληση της παραίτησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή –όπως είπε– άκουσε τη φωνή της βάσης, η οποία βέβαια ουδέποτε ακούστηκε. Ο τύπος συμπεριφέρεται σαν δικτατορίσκος, αντιγράφοντας τον Α. Παπανδρέου. Πόσο όμως θα μπορέσει να σταθεί με τέτοια συμπεριφορά σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΝ; Οσο θα τους φέρνει «νούμερα», δηλαδή δημοσκοπικά ποσοστά. Ν’ αλλάξει συνήθεια, πάντως, και να λειτουργήσει συλλογικά, αποκλείεται.

♦ Παραμυθάκια

Ρωτήθηκε η Αλ. Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου για τη μετανάστευση για την επερχόμενη προβοκάτσια που κατήγγειλε λίγο πριν τις εκλογές. Απάντησε με μια σειρά αοριστίες και μπούρδες, χωρίς να δώσει το παραμικρό στοιχείο. «Οταν έγινε η καταγγελία αυτή –είπε– μιλούσαμε για κάτι που ετοιμάζουν για τις τελευταίες μέρες γιατί η προβοκάτσια είχε αρχίσει από το 2007». Δεν έγινε, όμως, τίποτα τις τελευταίες προεκλογικές μέρες, οπότε έμειναν με την καταγγελία στο χέρι. Στη συνέχεια, η Παπαρήγα είπε το εξής αμίμητο: «Εκπόνησαν τη νέα στρατηγική για να χαθεί 1% αρχικά και άλλο 1% στην πορεία». Ποιοι είναι αυτοί που εκπόνησαν τη «νέα στρατηγική»; Δεν έχουν όνομα; Είναι γενικά και αόριστα κάποιοι «κύκλοι»; Εύκολα μπορεί να πει ο καθένας πως πρόκειται για ένα παραμύθι της ηγεσίας του Περισσού, προκειμένου να ανεβάσει τα ανακλαστικά του κομματικού πατριωτισμού, που δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.

♦ Βρετανικό τακτ

Το τι έκανε η βρετανική αστυνομία ενάντια στις διαδηλώσεις για τη σύνοδο του G20 είναι γνωστό. Ηταν τόσο το μίσος τους που σκότωσαν έναν 41χρονο εφημεριδοπώλη που γύριζε στο σπίτι του και μετά πήγαν να ρίξουν την ευθύνη στους διαδηλωτές. Στην Αγγλία, όμως, υπάρχει και κοινοβουλευτική παράδοση και κοινοβουλευτική τάξη. Συγκροτήθηκε, λοιπόν, μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να εξετάσει την τακτική της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Η επιτροπή δεν τα βρήκε όλα εντάξει, όμως απεφάνθη πως οι αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν… υπερβολική βία το έπραξαν… λόγω απειρίας και ελλιπούς εκπαίδευσης!

♦ Καθαρές κουβέντες

Δεν ξέρουμε αν ο Πάγκαλος το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή σε συνεννόηση με τον Παπανδρέου, πάντως ο Τσουκάτος πήρε τη στήριξη που ζητούσε. Με το γνωστό του ύφος ο Πάγκαλος αναρωτήθηκε τι το επιλήψιμο υπάρχει στην υπόθεση. «Εάν του είπαν: πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Στις εκλογές όλοι παίρνουν λεφτά από όλους και τα πάνε στα κόμματά τους. Γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη SIEMENS;»!!

Οταν ρωτήθηκε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, στην αρχή προσπάθησε να πουλήσει τρελίτσα, δηλώνοντας ότι πρόκειται για λάθος ερμηνεία των δημοσιογράφων και στη συνέχεια περιορίστηκε σε μια ουδέτερη δήλωση: «Υπάρχει μια νομοθεσία την οποία όλοι σεβόμαστε». Τον Πάγκαλο ούτε που διανοήθηκε να τον διαψεύσει.

♦ Mόνος και όχι Μάνος

Πάλι μόνος έμεινε ο Μάνος, καθώς οι δύο πρωτοκλασάτοι συνιδρυτές της «Δράσης» την έκαναν με πλάγια βηματάκια, θέλοντας να διατηρήσουν ελεύθερο το πεδίο για παζάρια με τους μεγάλους του παιχνιδιού και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδριανόπουλος έστειλε επιστολή στο Μάνο, στην οποία του λέει ότι… διαφέρουν οι προσεγγίσεις τους για την αντιμετώπιση του πολιτικού αδιεξόδου της χώρας. «Οι στόχοι και οι θέσεις της “Δράσης”», αναφέρει ενδεικτικά, «δεν προσδιορίστηκαν με σαφήνεια, δεν κωδικοποιήθηκαν και δεν επικοινωνήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η “Δράση” να εξαφανιστεί, αλλά και να συκοφαντηθεί σαν προσπάθεια πολιτών εκτός μάχης να επανέλθουν στην πολιτική σκηνή» (σώπα καλέ, γιατί ήταν κάτι άλλο και δεν το καταλάβαμε;). Ο Μπουτάρης εκτιμά ότι το 0,76% που πήρε η «Δράση» στις ευρωεκλογές δεν προσφέρεται για να συνεχίσει τη λειτουργία της ως κόμμα, και δήλωσε ότι επιστρέφει δριμύτερος στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης (το ‘χει βάλει αμέτι μουχαμέτι να πάρει το «πράσινο» χρίσμα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης). Τι έμεινε στο Μάνο; Κάτι νεοφιλελεύθεροι που εδώ και χρόνια γυαλίζει το μάτι τους περισσότερο από του Λεβέντη, οι οποίοι πιστεύουν ότι αποτελούν την ελπίδα του έθνους, αλλά κανένας δεν τους καταλαβαίνει!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαράτσι για τους εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Κουλοτούμπα

Κόντρες 18 Σεπ 2026, 14:04

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

Κόντρες 16 Σεπ 2026, 20:17

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo