Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2008, 00:00

♦ Αριστερή πολιτική!

Εδώ στην Ελλάδα την Κύπρο την παρακολουθούμε συνήθως από τη σκοπιά του κυπριακού προβλήματος. Ομως, όπως ισχύει για κάθε χώρα, στην Κύπρο ασκείται και οικονομική και κοινωνική πολιτική. Διαβάσαμε, λοιπόν, κάποια ρεπορτάζ με συνεντεύξεις και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χαρίλαου Σταυράκη και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι δε διαφέρει και πολύ από τον Αλογοσκούφη! Ως χώρα-μέλος της ευρωζώνης, λέει ο… κομμουνιστής υπουργός, η Κύπρος πρέπει να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα, το κυριότερο από τα οποία είναι ο υπερμεγέθης δημόσιος τομέας, που είναι κατά 40% μεγαλύτερος από το μέσο μέγεθος του δημόσιου τομέα στην ΕΕ! Οπως σημειώνει ο «Κόσμος του Επενδυτή», που αναφέρεται με θετικότατο τρόπο στις δηλώσεις Σταυράκη, «στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας αλλά και των υποχρεώσεών της έναντι της “στρατηγικής της Λισσαβώνας”, η Κύπρος οφείλει να “συμμαζέψει” τον δημόσιο τομέα της, πράγμα που σημαίνει μια πορεία σύγκρουσης με τα ισχυρά συνδικάτα. Και η μεταρρύθμιση αυτή έμελλε να ξεκινήσει επί προεδρίας του αριστερού κ. Χριστόφια»!!!

♦ Περί αυθαιρεσίας

«Οι δύο υποθέσεις (σ.σ. Μαγγίνα-Σουφλιά) είναι εντελώς διαφορετικές. Θα πω για μια ακόμη φορά, ότι είναι γνωστό το ήθος και η ακεραιότητα του κ. Σουφλιά. Και αυτό το είχα πει ήδη, αν θυμάμαι καλά, τον περασμένο Οκτώβριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που μου έγινε στον ίδιο χώρο. Ο κ. Σουφλιάς δεν χτίζει αυθαίρετα. Είχε άδεια για να χτίσει δύο σπίτια των 60 τμ. το καθένα και κτίζει ένα των 110 τμ. Οι  απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σουφλιάς για όλα αυτά τα ζητήματα ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και χθες, είναι πλήρεις και καλύπτουν το θέμα. Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον κ. Σουφλιά» (Ε. Αντώναρος, press room, 11.4.08).

Αφήνοντας στην άκρη τις παπαριές για το ήθος και την ακεραιότητα του Σουφλιά, καθώς και τη στήριξη που είναι υποχρεωμένος ο δάμαλος να κάνει στον σαρακατσάνο (γι’ αυτό ο Ρουσόπουλος έστειλε τη συγκεκριμένη μέρα στο press room τον Αντώναρο, που είναι… βράχος ακλόνητος), μένουμε στη φράση «ο κ. Σουφλιάς δεν χτίζει αυθαίρετα». Τότε, γιατί εδώ και μισό χρόνο σταμάτησε η ολοκλήρωση της οικοδομής του και γιατί γίνεται συζήτηση για επιβολή προστίμων μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Αν ο Σουφλιάς δε χτίζει αυθαίρετα, τότε αυθαιρετούν σε βάρος του κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου και οι υπεύθυνοι πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί για κατάχρηση εξουσίας.

♦ Αμάρτησε για το θείο του

Η Ελλάδα, όπως αναμενόταν, καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περιβόητη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστήριου, με την οποία προσμετρήθηκαν στο εκλογικό μέτρο τα λευκά ψηφοδέλτια σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Παραήταν χοντρό αυτό που έγινε. Διότι, οι βουλευτές της προηγούμενης Βουλής εκλέχτηκαν με δυο διαφορετικά συστήματα. Στην πλειοψηφία των περιφερειών με τα λευκά να αφαιρούνται από το εκλογικό μέτρο και σε τρεις περιφέρειες να προσμετρούνται. Η κυβέρνηση Καραμανλή, από τη μια έφερε στη Βουλή και ψήφισε (με τη συμφωνία και των υπόλοιπων κομμάτων) σαφή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα λευκά αφαιρούνται από το εκλογικό μέτρο (όπως τα άκυρα) και από την άλλη υπερασπίστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την απόφαση που τα προσμετρούσε. Διότι, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι φυσικό, όπως αντιλαμβάνεστε, αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων να τις υπερασπίζεται η χώρα όταν εγκαλείται ενώπιον δικαστηρίων στο εξωτερικό»!

Εκείνο που δεν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (διότι είναι απ’ αυτά που «γίνονται και δε λέγονται») είναι πως αυτή η ανωμαλία έγινε προκειμένου να κερδίσει την έδρα, που είχε χάσει στις κάλπες, ο Αχιλλέας Καραμανλής. Ο δάμαλος αμάρτησε για το θείο του κάνοντας ρεζίλι την ίδια την κυβέρνησή του. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ίδιος φρόντιζε να διοχετεύει προς τα έξω πως δεν το ήθελε, όμως η «φαμίλια» του το επέβαλε.

♦ Του χάλασε τη φιέστα

Μάλλον δεν περίμενε ο Καραμανλής, ότι ο Τατούλης θα του χάλαγε την τελευταία στη σειρά φιέστα που του είχε ετοιμάσει το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου να εισπράξει τα οφέλη του βέτο και να το γιορτάσει. Πριν μερικές εβδομάδες, οι αντιπολιτευτικοί φακοί είχαν εστιαστεί στο βιβλίο του Πολύδωρα. Αυτός, όμως, διέπραξε το λάθος να βάλει την παρουσίαση του βιβλίου του τις μέρες της προτετοιμασίας της «μάχης του Βουκουρεστίου», οπότε πέρασε εντελώς στο χαλαρό. Τόσο χαλαρά που ο Καραμανλής του ‘κανε και πλάκα, ζητώντας να του στείλει το βιβλίο του με αφιέρωση! Ο Τατούλης, όμως, χτύπησε στο σωστό τάιμινγκ. Την ώρα που ο Καραμανλής και οι επιτελείς του είχαν χαλαρώσει και απολάμβαναν αλαζονικά και χαιρέκακα τα οφέλη του Βουκουρεστίου. Ετσι, αντί να γίνουν πρώτη είδηση οι παπαριές που για πολλοστή φορά επανέλαβε ο Καραμανλής στην ΚΕ της ΝΔ (απέξω το έχει μάθει το ποίημα), έγινε ο εξάψαλμος του Τατούλη. Να τον διαγράψει αυτή τη στιγμή αποκλείεται. Ηρωα θα τον έκανε, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, όπως αγκάλιασε και άλλα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν (Μπούτο, Λιβανό, Κοντογιαννόπουλο). Ετσι, αναγκαστικά ο Καραμανλής κατάπιε τη χοντρή προσβολή και θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον Τατούλη. Ποια θα είναι η μεγάλη πλάκα; Να τα ξαναβρούν, να κάνει ο Καραμανλής τον Τατούλη και πάλι υφυπουργό και ο τελευταίος να κάνει γαργάρα τα όσα λέει τώρα πικραμένος από τον παραμερισμό του.

Αυτά σε σχέση με την παραπολιτική πλευρά του πράγματος. Γιατί σε σχέση με την πολιτική δυο παρατηρήσεις πρέπει να γίνουν. Η πρώτη: ο Τατούλης λέει ό,τι λέει, διότι ο Καραμανλής τον άφησε στην απέξω ελέω Ζαχόπουλου. Το χεράκι του, όμως, το σηκώνει και ψηφίζει όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης. Μια χαρά τα είπε ο Τραγάκης: «Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Τατούλης προσέρχεται και ψηφίζει όλες τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης». Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τη γενική συστημική προπαγάνδα, που μετατρέπει σε πολιτική την παραπολιτική και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παθητικούς θεατές που από τον καναπέ τους παρακολουθούν τις εξουσιαστικές καντρίλιες των αστών πολιτικών.

♦ Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Λέτε να ‘ναι σύμπτωση; Με το που άρχισε η πτώση στα γκάλοπ (πολύ νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν τα τσιπράκια, που αποδεικνύονται μαθητούδια στην προπαγάνδα) βγήκαν τα μαχαίρια από την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ, που κατηγορεί την πλειοψηφία για «ιδιοκτησιακά σύνδρομα» και προσπάθεια περιθωριοποίησης της μειοψηφίας. Στην Κουμουνδούρου, βέβαια, τα ‘χουν συνηθίσει κάτι τέτοια, όμως σκέφτονται με τρόμο τη στιγμή που οι εσωκομματικές τους γκρίνιες θα γίνουν πρώτη είδηση, όπως συνέβαινε τόσο καιρό με το ΠΑΣΟΚ.

♦ Προτίμησαν να το ξεχάσουν

Πέρα από τους εσωκομματικούς καυγάδες, όμως, και πέρα από τα γκάλοπ, υπάρχει πλέον αποτέλεσμα από πραγματικές και όχι εικονικές κάλπες, που δείχνει πως η εικόνα του καλπάζοντος προς τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της προπαγάνδας των «βαρόνων των μίντια», που ήθελαν να σύρουν το Γιωργάκη να τους προσκυνήσει (όπως και έγινε). Οι φοιτητικές εκλογές ήταν πλήρως κοινοβουλευτικοποιημένες και το πανεπιστήμιο αποτελεί –σύμφωνα με όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν– προνομιακό χώρο για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα δε δίστασαν να καπηλευτούν με τον πιο αισχρό τρόπο τον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στον οποίο οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν ρόλο ουράς στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και πρωτοπορίας στο σταμάτημά τους.

Τι πήραν, λοιπόν, οι Συριζαίοι σ’ αυτό το κατεξοχήν προνομιακό πεδίο; Τίποτα. Για να μιλάμε με πραγματικούς όρους και όχι με όρους προπαγάνδας. Η «ΑΡΕΝ», παράταξη που έφτιαξαν πέρσι οι Συριζαίοι, κατατάχτηκε και φέτος πέμπτη. Πίσω από ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΕΑΑΚ. Αύξησε λίγο το ποσοστό της, αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το «σεισμό» που προσδοκούσαν. Γι’ αυτό και –φρονίμως ποιούντες– το ξέχασαν κιόλας την επαύριο των φοιτητικών εκλογών και δεν έκαναν καμιά συζήτηση επ’ αυτού. Δεν απάντησαν ούτε στην Παπαρήγα, που χαιρέκακα «τους την είπε» με την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη. Μιμούμενοι δε την αλεπού, που κάνει κρεμαστάρια όσα δε φτάνει, υποστήριξαν ότι η Αριστερά είναι πλειοψηφούσα δύναμη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αθροίζοντας τα ποσοστά της ΠΚΣ, της ΕΑΑΚ και τα δικά τους. Ροζ ομορφιές…

♦ Ποιο προηγείται;

Με το θόρυβο που έγινε για τη μήνυση και αγωγή Βγενόπουλου κατά Τσίπρα πέρασε σε δεύτερη μοίρα η αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, με την οποία ο Βγενόπουλος ζητάει 150 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν έχει ξαναζητηθεί από ΜΜΕ. Οπως είναι γνωστό, το ΣΤΑΡ ανήκει στους Βαρδινογιάννηδες. Οπως επίσης είναι γνωστό, ο Βγενόπουλος ζητά να αγοράσει από τους Βαρδινογιάννηδες τον Παναθηναϊκό κι αυτοί δεν τον πουλάνε. Ξέροντας καλά το παιχνίδι στους χώρους της αθλητικής «σόου μπιζ» (υπήρξε αθλητής και χρόνια νταραβερίζεται με το χώρο) ο Βγενόπουλος διοργάνωσε την προηγούμενη Κυριακή ένα εντυπωσιακό συλλαλητήριο οπαδών του Παναθηναϊκού (γύρω στους 20.000 άνθρωποι) κατά των Βαρδινογιάννηδων. Επομένως, εδώ έχουμε σύγκρουση δυο ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Οι Βαρδινογιάννηδες αβαντάρουν οτιδήποτε είναι ενάντια στις επιχειρηματικές μπίζνες του Βγενόπουλου κι αυτός οργανώνει άμυνα και επίθεση ταυτόχρονα. Λέτε το επίδικο να είναι ο Παναθηναϊκός ή άλλες μπίζνες στις οποίες συγκρούονται οι δυο όμιλοι;

ΥΓ: Τη Δευτέρα το πρωί ο Βγενόπουλος φιλοξενήθηκε στην κεντρική πολιτική εκπομπή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, στη διάρκεια της οποίας επιδόθηκε σε ένα μακρόσυρτο μονόλογο αβανταριζόμενος συνεχώς από το δημοσιογράφο. Τι ρόλο παίζει το συγκρότημα Αλαφούζου στη σύγκρουση των ομίλων Βαρδινογιάννη και MIG;

♦ Δες ποιος μιλάει

«Οι μέχρι πρότινος ιδιοτελείς αλαζόνες αρχιερείς, ιερείς, ιεροκήρυκες και οι αφελείς πιστοί του φιλελευθερισμού της Δεξιάς και του σοσιαλ-φιλελευθερισμού της “συνθηκολογημένης σοσιαλδημοκρατίας” που πίστεψαν στη θεοποιημένη ελεύθερη, ανταγωνιστική και αυτορρυθμιζόμενη αγορά, τώρα ανακαλύπτουν ότι το λεγόμενο “αόρατο χέρι της αγοράς” ήταν μια αυταπάτη για τους ίδιους και ταυτοχρόνως μια μεγάλη απάτη για τους άλλους». Δήλωση του Κ. Λαλιώτη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», 9.4.08).

Τόσα χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη (τον έδιωξε, δεν έφυγε μόνος του), όταν ο «εκσυγχρονισμός» εφάρμοζε το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, είπε τίποτε απ’ αυτά που λέει τώρα;

♦ Νεανικό ντεκόρ στο τσιμέντο

«Με τη δεντροφύτευση η δημοτική αρχή κάνει ένα ακόμη βήμα, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για αναβάθμιση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Ελαιώνα στο πλαίσιο της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής». Αυτά έγραφε χωρίς ντροπή δελτίο Τύπου του Δήμου Αθήνας. 300 νέα παιδιά, 300 μαθητές σχολείων κλήθηκαν να φυτεύσουν ο καθένας από μια ελιά. Κλήθηκαν να γίνουν ζωντανό ντεκόρ στις μπίζνες των Βαρδινογιάννηδων και του Βωβού, που με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του Δήμου Αθηναίων μετατρέπουν τον εγκαταλελειμμένο Ελαιώνα, που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια όαση, απ’ αυτές που τόσο λείπουν από την αθηναϊκή τερατούπολη, σ’ ένα χώρο τσιμέντου και καπιταλιστικών δραστηριοτήτων.

♦ Ξεμπρόστιασμα

«Κρίσιμο στο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ μιας συμφωνίας Δημοσίου και Deutsche Telekom(DT) ήταν η μικρή απήχηση της παρεμβάσεων των συνδικαλιστών του ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα. Στον ΟΤΕ απήργησε λιγότερο από 40% και στην Cosmote λιγότερο από το 5% του προσωπικού. Η ανάκληση δε των απεργιών την περασμένη Τρίτη, ήταν η καθοριστική παράμετρος που έκανε το οικονομικό επιτελείο ν’ ανασάνει. Η κυβέρνηση, αναθαρρημένη από τη μικρή δυνατότητα παρέμβασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και στην επιχειρησιακή λειτουργία του Οργανισμού, άρχισε να κινείται επιθετικά προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Τα παραπάνω γράφτηκαν σε μια από τις πιο έγκυρες φωνές της πλουτοκρατίας, την «Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου. Ας μη καταπιαστούμε με τις λεπτομέρειες των ποσοστών συμμετοχής στην απεργία. Σημασία έχει πως η παράδοση του ΟΤΕ στη DT περνάει αμαχητί. Κατάλαβε μήπως κανείς ότι στον ΟΤΕ έγινε απεργία; Ούτε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία την «πίστευε» ούτε οι εργαζόμενοι είχαν διάθεση να μπουν σε σκληρό απεργιακό αγώνα. Βλέπετε, η ήττα έχει επέλθει προ καιρού και όχι τώρα. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια (θυμόσαστε άραγε το «μια χρυσή μετοχή στην ιδιοκτησία του κράτους»;). Και η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που τώρα τάχαμου αγωνίζεται, υπέγραψε με την κυβέρνηση της ΝΔ την κατάπτυστη σύμβαση, με την οποία χώρισε τους εργαζόμενους σε «παλιούς» και «νέους» και έβαλε ταφόπλακα στα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων του ΟΤΕ και των θυγατρικών του. Αντί να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών, για να φτιάξει ένα πανίσχυρο συνδικάτο στο χώρο, που θα διεκδικούσε και θα επέβαλε ίδιες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές για το σύνολο των εργαζόμενων του ομίλου, φρόντισε να βολέψει την πάρτη της (με τις παχυλές αποζημιώσεις της «εθελούσιας εξόδου»), αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζόμενων έρμαιο στα χέρια της κυβέρνησης και του Βουρλούμη χτες, της DT αύριο. Ορος για να μπει το μονοπωλιακό κεφάλαιο στον ΟΤΕ δεν ήταν απλώς το μάνατζμεντ, αλλά και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Το μάνατζμεντ το «πουλά» τώρα η κυβέρνηση, τα δικαιώματα των εργαζόμενων τα έχει ήδη πουλήσει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

♦ Ποιος πληρώνει;

Δίκιο έχει να φωνάζει ο Περισσός ότι αδικείται κατά την κατανομή της κρατικής διαφήμισης (Βουλή, 14.4.08). Με 9.500 μέση κυκλοφορία ο «Ριζοσπάστης» πήρε 350.000 ευρώ, με 550 (!) φύλλα η «Χώρα» του Τράγκα πήρε 745.000 ευρώ! Φυσικά μιλάμε για πρόκληση. Η κυβέρνηση στηρίζει ανύπαρκτα έντυπα «δικών μας παιδιών», όπως ο Τράγκας (και όχι μόνο).

Το πραγματικό ζήτημα, όμως, είναι ποιος πληρώνει. Οταν κόβουν άκρως αναγκαίες κοινωνικές δαπάνες, όταν η πρόνοια επαφίεται στη φιλανθρωπία των κυριών και των ΜΚΟ, δεν είναι πρόκληση να σκορπιούνται τόσα δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για κρατική διαφήμιση; Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι ένα δίκαιο μοίρασμα ανάμεσα στους εκδότες, αλλά η κατάργηση της κρατικής διαφήμισης-προπαγάνδας.

♦ Τουμπεκί

Στο ζήτημα της τριγωνικής σχέσης MIG-κυβέρνησης-Deutsche Telekom υπάρχει μια κρίσιμη ερώτηση, που κάθε φορά που τίθεται τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο ή το γυρνάνε στο λεβέντικο. Υποστηρίζει η κυβέρνηση, ότι η δοσοληψία MIG-Deutsche Telekom είναι μια δοσοληψία που έγινε νόμιμα, μέσω χρηματιστήριου και αφορά τις δυο εταιρίες και όχι την κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: θα πλήρωνε μια τόσο μεγάλη και έμπειρη εταιρία, όπως η Deutsche Telekom, νταβατζιλίκι πάνω από 200 εκατ. ευρώ (το περιβόητο premium) στη MIG, παίρνοντας το ρίσκο να μην τη θέλει η κυβέρνηση ως «στρατηγικό επενδυτή», όπως δεν ήθελε τη MIG;

Η απάντηση που δε δίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι εξίσου απλή: η Deutsche Telekom όχι μόνο δε θα πλήρωνε ένα τόσο μεγάλο νταβατζιλίκι, αλλά δεν θα αγόραζε καν μετοχές του ΟΤΕ, αν δεν ήταν σίγουρη ότι θα αποκτήσει τον έλεγχο του Οργανισμού. Πρώτα εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι θα αποκτήσει και τον έλεγχο του ΟΤΕ (τα περί συνδιοίκησης είναι τροφή για τους αφελείς) και μετά προχώρησε στην αγορά των μετοχών της MIG, επιτρέποντας στην τελευταία να βγάλει υπεραξία πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εφτάμηνο. Ποιος μπορούσε να δώσει στη Deutsche Telekom αυτή τη διαβεβαίωση; Οχι, βέβαια, ο Βγενόπουλος. Μόνο η κυβέρνηση. Αρα, υπάρχει παρασκήνιο, υπάρχει μυστική συμφωνία και… όλα τα άλλα που συνοδεύουν αυτές τις συμφωνίες (ο νοών νοείτω).

♦ Πανικόβλητη άμυνα Σουφλιά

Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννης προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πολιτικό του προϊστάμενο και πολιτικό του προστάτη Γ. Σουφλιά. Δεν αναφερόμαστε τόσο στα του εξοχικού με τις αυθαιρεσίες (για να μην πούμε παρανομίες) όσο στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων έργων του υπουργείου στο μηχανικό του εξοχικού του Σουφλιά. Τια αναθέσεις –λέει ο Κατσιγιάννης– τις έκανα εγώ και όχι ο υπουργός. Παράξενη αντίληψη για την πολιτική ευθύνη έχει ο Γ. Σουφλιάς. Από τη στιγμή που οι αναθέσεις έγιναν με υπουργικές αποφάσεις, πολιτικά υπεύθυνος είναι ο υπουργός. Τελεία και παύλα.

Εκεί, όμως, που πάει να το σώσει ο Κατσιγιάννης, το κάνει χειρότερο. Διότι ο υπουργός, που υποτίθεται ότι δεν έκανε τις αναθέσεις, εμφανίζεται να παρεμβαίνει εκ των υστέρων για να ρίξει την αμοιβή του μηχανικού στο μισό! Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση ο μηχανικός, μολονότι έκανε μια άριστη μελέτη, όπως διαβεβαιώνει ο Κατσιγιάννης, δεν πήρε δραχμή! Γιατί άραγε επενέβη ο υπουργός; Είχαν τίποτα το μεμπτό οι απευθείας αναθέσεις; Θεωρήθηκε εξωφρενική η αμοιβή που πρόβλεπαν; Αν ήταν έτσι, τότε έπρεπε να φύγει ο Κατσιγιάννης. Αλλά δεν έφυγε. Εμεινε. Υστερα, πώς είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας να δέχεται να κάνει μια δουλειά του δημοσίου και να μην εισπράττει την αμοιβή του, που ήταν συμβατικά κατοχυρωμένη; Τι τον έπιασε τον μηχανικό Μυλωνά και χάρισε τόσα λεφτά στο δημόσιο;

Οπως καταλαβαίνετε, αυτά δεν είναι επιχειρήματα. Αυτά είναι εκδηλώσεις μιας πανικόβλητης άμυνας, που αντί να βελτιώσουν τα πράγματα για τον Γ. Σουφλιά, τα κάνουν χειρότερα. Ισως γι’ αυτό έχει ζητήσει από όσα κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται στ’ όνομά του να κάνουν λόγο για το πολιτικό του ήθος και τη μακρά διαδρομή του στην πολιτική. Το είπε ο ίδιος (οποία μετριοφροσύνη!), το επανέλαβε σαν ηχώ ο Κατσιγιάννης, το επανέλαβε κι ο Αντώναρος, δηλαδή ο Καραμανλής.

Είναι βέβαιο ότι τον Σουφλιά τον πολεμούν δυο συγκροτήματα: Αλαφούζου και Τεγόπουλου. Σημασία, όμως, έχει πως δε μπορεί να πει τίποτα επί της ουίας, γιατί τον έχουν πιάσει στα πράσα. Σε άλλη περίπτωση θα το βούλωναν (χρόνια τώρα, ο Σουφλιάς είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μια καθολική ασυλία στον αστικό Τύπο), τώρα όμως τον έχουν κάνει βούκινο.

♦ Εξουσία τρόμου

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο της Τόνιας Τσίτσοβιτς στην «Εποχή» (6.4.08) για το Θιβέτ, δίνει μια αποστομωτική απάντηση σε όσους μιλούν για τους «καημένους τους μοναχούς» και τον «φιλειρηνικό Δαλάι Λάμα», που αγωνίζονται για την ελευθερία της χώρας τους. Χωρίς να υπερασπίζεται το κινέζικο καθεστώς, η συγγραφέας δίνει πληθώρα στοιχείων για το καθεστώς τρόμου με το οποίο κυβερνούσε το Θιβέτ η κλίκα των βουδιστών μοναχών: μαστιγώσεις, βγάλσιμο ματιών και ακρωτηριασμοί για τιμωρία, δουλεία, υπερεκμετάλλευση, φόροι επί φόρων (φόροι για τη φυλάκιση, φόροι για την αποφυλάκιση, φόροι για ν’ αποκτήσεις ένα ζώο ή για να φυτέψεις ένα δέντρο!), κοροϊδία με γιατροσόφια από… ούρα αγίων ανθρώπων, αναλφαβητισμός, παιδική θνησιμότητα κ.λπ. κ.λπ. Ενα μεσαιωνικό καθεστώς που ακόμα και ο λοχίας του ναζιστικού στρατού και θαυμαστής των λάμα Χάινριχ Χάρερ χαρακτήριζε «στυγνή δικτατορία».

Μπορούμε, λοιπόν, να καταλάβουμε για ποιο λόγο κινητοποιούνται ο Δαλάι Λάμα και οι οπαδοί του. Μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο μεγεθύνεται και γίνεται παγκόσμια είδηση κάθε οπισθοδρομική εκδήλωση στις ισλαμικές χώρες, ενώ ο φεουδαρχικός μεσαίωνας των λάμα  περιγράφεται ως ειδυλλιακός παράδεισος προσευχής, ειρήνης και επαφής με τη φύση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπατηλά ιδεολογήματα
Επόμενο άρθρο Τετάρτη, 7.5.08

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo