Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»«Μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο»
Πολιτισμός

Γιώργος Σταματόπουλος

«Μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2006, 00:00

Ο Γιώργος Σταματόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστός, τόσο από την Ελευθεροτυπία, όσο κι από την ενεργό συμμετοχή του σε πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα. Ούτε η “Φωνή” χρειάζεται άλλες συστάσεις, πέρα από τη γνωριμία της μαζί μας, την αρχική παρακίνηση για ανάγνωσή της. Δεν θα αναλωθούμε σε στείρες αναλύσεις του βιβλίου, του ύφους ή της γραφής. Ας μείνει αυτή η προτροπή προς ανάγνωση, γιατί είναι ένα βιβλίο που αρθρώνει λόγο στον καιρό που πολλοί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Προτιμούμε να παρουσιάσουμε κάποια λεγόμενα του Γιώργου Σταματόπουλου σε πρόσφατη συνομιλία μας.

 

– Ποια εσώτερη ανάγκη υπαγόρευσε τη “Φωνή”; Ποιο μήνυμα μεταφέρει στην εποχή των άλλων μηνυμάτων (sms);
– Εχετε δίκιο, κάτι υπαγόρευσε τη “Φωνή”. Νομίζω το γόνιμο, ενοποιό και ζείδωρο πένθος. Πένθος για τον θάνατο της πολιτικής και του πολιτισμού, έναν θάνατο που τον βιώνουμε άπαντες δραματικά. Το πένθος εσωτερικεύει τον θάνατο, δηλαδή την απουσία, επιφέρει στα σπλάγχνα την αναστάτωση, είναι μια μυητική διαδικασία μετά το πέρας της οποίας αναγεννάται κάποιος πληρέστερος, διαυγέστερος, δυνατότερος. Οι εσωτερικές δονήσεις γίνονται λόγος καθαρός, απεσταγμένος, γαλήνιος, εναντίον της αδράνειας, του εφησυχασμού και του περιττού. Ενας λόγος που καθορίζει έναν τρόπο, μια στάση ζωής καθαρά αντικαπιταλιστική, πλησίον του κοινοτιστικού αναρχισμού ή του αναρχικού κοινοτισμού, με βάση πάντα τον σεβασμό στον άνθρωπο. Αν μεταφέρεται κάποιο μήνυμα, αυτό είναι: “Το προσωπικό είναι πάντα πολιτικό”.
 
– Η “Φωνή” (αλλά και η στήλη σας στην Ελευθεροτυπία) αρθρώνουν έναν λόγο, που η σημερινή κούρσα των σχιζοειδών προς την επιτυχία αποφεύγει. Ποια θέση έχουν σήμερα τα αξιοπρεπή συστήματα ιδεών και σκέψης;
– Δεν μπορείς σήμερα να “επιτύχεις” όταν γράφεις εναντίον όλων των μορφών εξουσίας που οδηγούν στην καταστολή, στις φυλακίσεις, στη διάκριση των πολιτών σε νομοταγείς και απείθαρχους. Η εξουσία θέλει υπηκόους δημοσιογράφους και συγγραφείς, με το αζημίωτο εννοείται. Εχετε δίκιο να προσδίδετε αξιοπρέπεια στις ιδέες και στη σκέψη, διότι η αξιοπρέπεια είναι μεν το ζητούμενο αλλά είναι και η μόνη βαθύρριζη και διαιώνια ταύτιση με την ανθρώπινη ύπαρξη. Δυστυχώς δεν έχουν θέση τα συστήματα αυτά στην εποχή μας, διότι στην πλειονότητά τους (πανεπιστήμια, διανόηση, συγγραφείς, σχολεία, συνδικάτα, κινήματα) έχουν καταπέσει σε νάρκη και δουλοφροσύνη, ελπίζω όμως το φαινόμενο να είναι παροδικό. Και ότι κάποια στιγμή η έλλειψη αξιοπρέπειας θα μας κάνει να επαναστατήσουμε εναντίον της δικής μας αθλιότητας πρωτίστως και – ελπίζω – εναντίον της γενικότερης παθητικής ελληνοτροπίας.
 
– Σώζονται ακόμα κάποιες φωνές στην εποχή μας. Πόσο μπορούν να υψώνονται και τι αποτελέσματα μπορούν να έχουν;
– Είναι παρήγορο ότι, όντως, σώζονται ακόμη κάποιες φωνές, όσο αλυσιτελείς και αν φαίνονται (ή ακούγονται), όσο και αν χλευάζονται και λοιδορούνται από τους νεοκυνικούς υλόφρονες και εξουσιολάγνους. Δεν γνωρίζω πόσο μεγάλος είναι ο χώρος της απήχησής τους, είμαι βέβαιος όμως ότι αν εξέλιπαν, οι κοινωνίες θα είχαν οδηγηθεί σε πιο πυκνό σκοτάδι. Είναι δηλαδή οι χαραμάδες που επιτρέπουν στο φως της αντίστασης, του πολιτισμού και της πολιτικής να λαμπρύνει και να ζεστάνει τον χαμένο λόγο, το χαμένο συναίσθημα. Τη στιγμή που απουσιάζει κάτι συλλογικά εναλλακτικό, οι φωνές αυτές όσο αιρετικές – ή ακόμη και γραφικές αν θέλετε – και αν ακούγονται, εντούτοις ανήκουν στις “πεφωτισμένες μειοψηφίες” που ανοίγουν διόδους. Τουλάχιστον υπερασπίζονται το σμπαραλιασμένο αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται την ευθυμία της ζωής.
– Πώς είναι τα πράγματα στην βιβλιοπαραγωγή και πώς στη δημοσιογραφία;
– Τρομάζει ο όγκος της παραγωγής βιβλίων. Εφτά χιλιάδες τίτλοι τη χρονιά είναι ένας σχεδόν ασύλληπτος αριθμός, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα διαβάζει μόνο το 8% περίπου. Το θέμα είναι ότι οι εκδότες προβάλλουν και διακινούν μόνο εκείνα τα βιβλία που θεωρούν ότι θα τους προσκομίσουν εμπορικό όφελος. Ισως όμως, στο μέλλον, προκύψει κάποιος μεγάλος συγγραφέας μέσα απ’ όλη αυτή την μεγαλομανή βιβλιοπαραγωγή. Σε ότι αφορά τη δημοσιογραφία: Υπάρχουν αυτοί (ελάχιστοι) που διακονούν τον λόγο, σέβονται, διάβολε, το τεκμήριο αθωότητας και στη διαμεσολάβησή τους μεταξύ πολιτών και εξουσίας τάσσονται αναφανδόν υπέρ των πρώτων. Υπάρχουν και αυτοί (ελάχιστοι) που υπηρετούν τα αφεντικά τους με πάθος, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη. Υπάρχουν τέλος και αυτοί (η πλειονότης) που είτε φοβούνται είτε φυτοζωούν είτε είναι απαίδευτοι είτε προσπαθούν να “επιτύχουν”. Αλλά για την “επιτυχία” μιλήσαμε ήδη. Στη “Φωνή” κάπου λέει ότι “μεταξύ του δημοσιογράφου και του αναλφάβητου προτιμάμε τον δεύτερο”.
ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΗΡΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Γιώργος Σταματόπουλος

Παρασκευή, 26.5.06
Επόμενο άρθρο

Γιώργος Σταματόπουλος

Δευτέρα, 29.5.06

Σχετικά Αρθρα

Death, death to the IDF!

Πολιτισμός 7 Ιούλ 2025, 19:49

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

Πολιτισμός 6 Ιούλ 2025, 05:55

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

Πολιτισμός 5 Ιούλ 2025, 09:14

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτισμός 1 Ιούλ 2025, 09:59

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

Πολιτισμός 30 Ιούν 2025, 14:02

Ο Αμπού Ομπάιντα και η παντόφλα…

Πολιτισμός 26 Ιούν 2025, 07:14
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“), που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    17Ν
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο 17Ν
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Γιώργος Σταματόπουλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Ποιοι είμαστε
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Επικοινωνία
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Όροι χρήσης
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Ποιοι είμαστε
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Επικοινωνία
  • Γιώργος Σταματόπουλος

    Γιώργος Σταματόπουλος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo