Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο
  • Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης
  • Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει
  • Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν
  • Σαν σήμερα 8 Απρίλη
  • Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Συμβόλαιο Αλλαγής»: Στην ούγια γράφει εξαπάτηση
Πολιτική

«Συμβόλαιο Αλλαγής»: Στην ούγια γράφει εξαπάτηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2023, 14:03

Καταρχάς χρειάζεσαι ένα καλό σλόγκαν. Παίρνεις την «αλλαγή», all time classic του παλαιού ΠΑΣΟΚ, παίρνεις και το «συμβόλαιο με το λαό», επίσης του παλαιού ΠΑΣΟΚ, τα συνθέτεις και φτιάχνεις το «Συμβόλαιο Αλλαγής».

Στη συνέχεια, χρειάζεσαι μια μουσική «πλάτη» για το σλόγκαν. Παίρνεις μια σειρά πράγματα που καίνε το λαό, τα χωρίζεις σε 11 θεματικές ενότητες και μετά τα κατηγοριοποιείς σε «πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών» και σε «πρόγραμμα σε βάθος τετραετίας» και είσαι κομπλέ.

Εχεις και μια μεγάλη αβάντα. Οταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου τα υποσχόταν αυτά στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η εργατική τάξη, η φτωχή και μεσαία αγροτιά, οι επαγγελματίες, η νεολαία (κυρίως η φοιτητική) τα είχαν ήδη διατυπώσει ως αιτήματα στις κινητοποιήσεις τους, τα είχαν διεκδικήσει, είχαν συγκρουστεί γι’ αυτά με τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους, που σχεδόν όλοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως εμείς) το ονόμαζαν «κράτος της Δεξιάς». Η μεγάλη προσφορά του Α. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στο σύστημα ήταν ότι με μερικές ρεφόρμες κατάφερε να «μαζέψει» τον κόσμο από το δρόμο και να αντικαταστήσει το κλίμα των ταξικών συγκρούσεων από ένα κλίμα κοινωνικής συναίνεσης και ενσωμάτωσης των λαϊκών μαζών στην κυρίαρχη πολιτική. Υστερα, ήρθαν το «σταθεροποιητικό πρόγραμμα» του 1985 και η λαίλαπα του «εκσυγχρονισμού» (έτσι ονόμασαν τη συντηρητική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού) το 1996-2004.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον κόσμο στο δρόμο. Αυτή είναι η μεγάλη αβάντα. Μπορούν, λοιπόν, να τον εξαπατήσουν με μεγαλύτερη άνεση. Οπως έκαναν το 2015-19. Ο Τσίπρας έδωσε από το Λαύριο μια μικρή πρόγευση για την επερχόμενη νέα εξαπάτηση: «Εχουμε χρέος να δώσουμε όλες και όλοι το παρών σ’ αυτό το νέο ραντεβού με την Ιστορία (σ.σ. κι άλλη αντιγραφή από το παλαιό ΠΑΣΟΚ). Προετοιμασμένοι όμως αυτή τη φορά κατάλληλα, με όραμα αλλά και με σχέδιο. Με πρόγραμμα ρεαλιστικό αλλά ταυτόχρονα και υλοποιήσιμο».

Μ’ άλλα λόγια, αυτή τη φορά δε σας τάζουμε τον ουρανό με τ’ άστρα, δεν έχουμε… αυταπάτες όπως το 2015, για να υποσχόμαστε ότι «θα καταργήσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους με ένα νόμο σε ένα άρθρο», είμαστε προετοιμασμένοι και ρεαλιστές. Σκέτα ρεαλιστές, όχι… αντισυστημικοί ρεαλιστές όπως ο Ανδρουλάκης ή… ρεαλιστικά ανυπάκουοι όπως ο Βαρουφάκης.

Θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει ρεαλισμός και από τι καθορίζεται. Προς το παρόν θα σταθούμε στις υστερικές αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, δείγμα του ότι το επιτελείο του Τσίπρα τους αιφνιδίασε, καθώς δυο βδομάδες προτού ανοίξουν οι κάλπες παρουσίασε κάτι που στα μάτια του κόσμου φαίνεται χειροπιαστό. «Και τα μισά απ’ αυτά που υπόσχεται να κάνει, κέρδος θα έχουμε». Αυτή είναι η αντίληψη που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο οι συριζαίοι (ένας από δαύτους, ο Νίκος Μπελαβίλας, το είπε ακριβώς έτσι).

Ο Ανδρουλάκης απέδειξε για μια φορά ακόμη ότι είναι ολίγιστος. Κατηγόρησε τον Τσίπρα για… τυμβωρυχία του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ είναι πτώμα και το ξεθάβει ο Τσίπρας; Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη διαφωνεί με αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, έστω κι αν τα έχει κλέψει από το ΠΑΣΟΚ; Την ώρα που ο Τσίπρας αραδιάζει νούμερα για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ και ό,τι άλλο ποθεί η ψυχούλα του μπαϊλντισμένου εργαζόμενου, ο Ανδρουλάκης ανακάλυψε τον… αντισυστημικό ρεαλισμό, που εύκολα τον λες… συστημικό σουρεαλισμό!

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ αποφάσισε να το ρίξει στην αριθμολογία. Τα είπε ο Σκέρτσος, τα επανέλαβε ο Μητσοτάκης: οι εξαγγελίες του Τσίπρα κοστίζουν 83 δισ. την τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει πλάκα, θυμίζοντάς τους τα νούμερα που έχουν πει κατά καιρούς για τις ίδιες εξαγγελίες. Ομως, και χωρίς την πλάκα του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος καταλαβαίνει με το δικό του τρόπο την καταστροφολογία που καλλιεργείται μέσω αριθμών που πετιούνται στον αέρα. Αντιλαμβάνεται τον Μητσοτάκη σαν «σφιχτό», δηλαδή σαν φορέα της λιτότητας, η οποία οδηγεί σε νέα φτωχοποίηση. Αντιλαμβάνεται πως ο στεναγμός, ιδιαίτερα της τελευταίας διετίας με την έκρηξη της ακρίβειας, θα γίνει βογγητό την επόμενη τετραετία.

«Οι δεσμεύσεις μας κοστίζουν πολύ λιγότερο από ό,τι κόστισαν οι απευθείας αναθέσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα» είπε ο Τσίπρας στο Λαύριο, αποφεύγοντας πάντως να δώσει αριθμούς (σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει 5,5 δισ. το χρόνο, δηλαδή 22 δισ. την τετραετία). Αν χρειαστεί, στις δυο βδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θ’ αραδιάσουν και νούμερα. Σάμπως κοστίζουν τίποτα;

Αριθμολογία κι ό,τι πιάσουμε, αυτός είναι ο μπούσουλας και των μεν και των δε. Ο Μητσοτάκης θέλει να πιάσει τους «νοικοκυραίους», ο Τσίπρας θέλει να πιάσει όσους έχουν σιχαθεί τον Μητσοτάκη και σκέφτονται πως το μείζον είναι να φύγει αυτός κι ό,τι μας δώσει ο άλλος κέρδος θα είναι.

Πρόκειται για τη λογική του κοινοβουλευτικού κρετινισμού στην έσχατη υποβάθμισή της. Ενας λαός καθηλωμένος, μια εργατική τάξη που εδώ και χρόνια δεν έχει αναπτύξει κάποιο διεκδικητικό κίνημα που να ζορίσει την κεφαλαιοκρατία (μερικοί επιμέρους αγώνες που αναπτύχθηκαν, με αμυντικό κυρίως χαρακτήρα) υπήρξαν η εξαίρεση σ’ έναν θλιβερό κανόνα, να περιμένει μια κυβερνητική εναλλαγή προσδοκώντας σε ψίχουλα, χωρίς να έχει βεβαιότητα και γι’ αυτά, χωρίς να πιέζει για την υλοποίησή τους. Η ανάθεση παρέα με τον καναπέ.

Τα περισσότερα απ’ αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνήθης μπουρδολογία. Θα περάσει τη ΔΕΗ στο κράτος, θα κάνει την Εθνική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα, θ’ αλλάξει το πτωχευτικό δίκαιο κτλ. Με το τρίτο Μνημόνιο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει υπογράψει τα αντίθετα. Και κυρίως έχει υπογράψει τη δέσμευση ότι οι ιμπεριαλιστές δανειστές (δηλαδή ο ευρωενωσίτικος δανειστικός μηχανισμός EFSF/ESM) θα έχουν λόγο στην ασκούμενη πολιτική μέχρι τουλάχιστον το 2060.

Για όσα απ’ αυτά τα προεκλογικά μέτρα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο έχουν λόγο οι κέρβεροι της Κομισιόν. Δημοσιονομικό αντίκτυπο έχουν σχεδόν τα πάντα: από την επαναγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ με κρατικό χρήμα μέχρι τη μείωση του ΦΠΑ και από την αύξηση των μισθών στο δημόσιο και των συντάξεων μέχρι την αύξηση του αφορολόγητου και όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει ήδη το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», υπάρχουν ήδη οι δεσμεύσεις για το έλλειμμα (με την ανάπτυξη να πέφτει από χρόνο σε χρόνο), ενώ αυτοί οι κανόνες θα γίνουν πιο σκληροί από το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αυτοί τάζουν θάλασσες και γεφύρια και στις Βρυξέλλες ολοένα και στενεύουν τον μνημονιακό ζουρλομανδύα

To 2014-15 oι συριζαίοι είχαν… ζωστεί τα φυσεκλίκια και υπόσχονταν ότι θα κατατροπώσουν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, τον Γιούνκερ τον Ντάισελμπλουμ και τον Ντράγκι στα μαρμαρένια αλώνια των Βρυξελλών. Τα θυμόμαστε: «Γκόου μπακ μάνταμ Μέρκελ», «εμείς θα χτυπάμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη», «η κα Μέρκελ θα συμφωνήσει και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι» κτλ.

Τώρα, δεν υπαινίσσονται καν σύγκρουση με το ευρωσύστημα. Δεν μπαίνουν σ’ αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν τους συμφέρει να ξύσουν πληγές. Οχι τόσο τις πληγές του 2015-19 όσο τις πληγές του 2023-24. Δεν λένε κουβέντα για τους νέους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης και σκληρής επιτροπείας της ΕΕ, που ειδικά για τις χώρες που ξεπερνούν το κριτήριο του χρέους (60% ως ποσοστό του ΑΕΠ, με την Ελλάδα να έχει υπερδιπλάσιο) θα είναι ασφυκτικοί σαν ζουρλομανδύας, γιατί θα αποκαλυφθούν τα ψέματά τους.

Μιλούν για ρεαλισμό, θέλουν την επενδυτική βαθμίδα από τους αξιολογικούς οίκους του χρηματιστικού κεφαλαίου, προετοιμάζοντας το κλίμα για το μέλλον: «θέλουμε αλλά δεν μπορούμε»!

Εδώ που τα λέμε, ούτε οι ψηφοφόροι δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτά. Στέκονται σ’ εκείνα που φαίνονται χειροπιαστά. Πάντα με τη λογική «και ένα στα δέκα να κάνουν κέρδος θα έχουμε». Τη λογική της ταξικής κακομοιριάς πάνω στην οποία επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Θα πάνε, λένε, τον κατώτατο μισθό από 1.7.2023 στα 880 ευρώ. Μιλάμε για αύξηση 100 ευρώ στα 780 που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός. Ητοι 12,8%, η οποία όμως σε ετήσια βάση είναι 6,4%, αφού η αύξηση θα αφορά το μισό έτος. Αυτή η αύξηση, αν δοθεί, θα προστεθεί στο 7,05% που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από 1.4.2023 και δεν καλύπτει ούτε τις απώλειες από τον (κάλπικο) ονομαστικό πληθωρισμό της διετίας 2022-23. Για να μην πάμε στις απώλειες των προηγούμενων χρόνων, από το 2012, όταν πετσόκοψαν βίαια τον κατώτατο μισθό και από 751 ευρώ που ήταν από το 2009 τον κατέβασαν στα 586 ευρώ.
  • Θα επαναφέρουν, λένε, την «13η σύνταξη». Η ίδια συριζαίικη αλητεία. Εκοψαν από τους συνταξιούχους δυο πλήρεις συντάξεις και το 2019, λίγο πριν από τις εκλογές στις οποίες συντρίφτηκαν, έδωσαν ένα φιλανθρωπικό βοήθημα (κλιμακωτά μάλιστα, με μάξιμουμ τα 500 ευρώ), το οποίο βάφτισαν «13η σύνταξη»!
  • Θα δώσουν, λένε, 10% αύξηση στους μισθούς του δημοσίου από 1.7.2023. Η αύξηση σε ετήσια βάση είναι 5%. Και το διαφημίζουν ως παροχή, όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να πάρουν αύξηση, όταν ο (κάλπικος) ονομαστικός πληθωρισμός το 2022 ήταν 9,6% και για το 2023 υπολογίζεται μεταξύ 6,5% και 4,5%!

Πήραμε μόνο μερικά παραδείγματα για να δείξουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σαν ένα τσούρμο ζητιάνων που αρκεί να τους πετάξεις μερικά ψίχουλα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.

Μετά την κάλπη, βέβαια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, ακόμη κι αυτά τα ψίχουλα θα είναι λιγότερα, ενώ κάποια θα εξαφανιστούν επειδή αυτό θα απαιτεί ο… οικονομικός ρεαλισμός.

Εκτύπωση 🖨
ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιωργάκη, έχεις πάει ποτέ σινεμά;
Επόμενο άρθρο Εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Απρίλη

7 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Tα κομάντα του Μπρανκαλεόνε: Παράτησαν τον εξοπλισμό, μαζί και τις κονσέρβες

6 Απρ 2026, 20:03
Διεθνή

Οι επισπεύδοντες για εκεχειρία είναι αυτοί που χάνουν τον πόλεμο

6 Απρ 2026, 19:16
Κόντρες

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

6 Απρ 2026, 14:18
Διεθνή

Mόνο μια σταγόνα από τον ωκεανό

6 Απρ 2026, 12:43
Διεθνή

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

6 Απρ 2026, 10:28
Διεθνή

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

6 Απρ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

6 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

5 Απρ 2026, 21:18
Παιδεία

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

5 Απρ 2026, 19:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

Ημέρα των Ρομά.

1941: Δραπετεύουν από το σανατόριο Ασβεστοχωρίου (Θεσσαλονίκη) για να συμμετάσχουν στην αντίσταση δώδεκα μέλη του ΚΚΕ που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Ακροναυπλία λόγω φυματίωσης.

1971: Απολύονται 261 εκτοπισμένοι, μεταξύ τους και 27 στρατιωτικοί.

1986: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αγγελόπουλος (17Ν).

1989: ΚΚΕ και Ελληνική Αριστερά συγκροτούν τον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo