Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τώρα αρχίζει ο Μεσαίωνας
Πολιτική

Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

Τώρα αρχίζει ο Μεσαίωνας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Απρ 2010, 00:00

Τις τελευταίες μέρες, καθώς πλησιάζουμε στο «σημείο μηδέν», δηλαδή στη μέρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου θα προσφύγει στο μηχανισμό «στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ, ο «επικοινωνιακός σχεδιασμός» της κυβέρνησης έχει αλλάξει. Καθώς βάλλεται όχι μόνο από τ’ αριστερά, αλλά και από τα δεξιά για την προσφυγή στο ΔΝΤ, η προπαγάνδα από τη μια «αποτάσσεται» το ΔΝΤ (γράφουμε αναλυτικά στη σελίδα 3) και από την άλλη στρέφει την προσοχή των εργαζόμενων στα επιτόκια του νέου δανεισμού και όχι στα μέτρα-σοκ σε βάρος του εργαζόμενου λαού, που θα συνοδεύουν το δανεισμό και θα καθορίσουν το εργασιακό-κοινωνικό τοπίο για πολλά χρόνια.

Ο καυγάς περί «κακού» ΔΝΤ και «καλής» ΕΕ είναι αποπροσανατολιστικός. Είναι σαν να πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Αλλωστε, το ΔΝΤ στην Ελλάδα το φέρνει η ΕΕ, ως παράγοντα του μηχανισμού «στήριξης», που στήθηκε στο άρπα-κόλλα και ύστερα από σκληρά παζάρια ανάμεσα στις δυο ηγέτριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Την ανάμιξη του ΔΝΤ την επέβαλε η Γερμανία, παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, και την επέβαλε για συγκεκριμένους λόγους.

Γιατί η Γερμανία επέμενε να αναμιχθεί οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο μηχανισμό «στήριξης» που δημιουργήθηκε με τη συμφωνία της 25ης Μάρτη; Για να μπορεί να έχει έναν μηχανισμό «ετοιμοπόλεμο», που ξέρει πώς ακριβώς να διαχειριστεί οικονομίες και κράτη υπό επιτροπεία και να μπορεί, μέσω αυτού του μηχανισμού, να παρακάμπτει τα όργανα της ευρωζώνης, στα οποία είναι υποχρεωμένη να διαπραγματεύεται και με τις άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ. Από τη στιγμή που ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν είναι διαθέσιμο, ούτε προβλέπεται να συσταθεί γρήγορα (με τη μορφή που το θέλει η Γερμανία), γιατί απαιτεί τροποποίηση της Συνθήκης, το ΔΝΤ είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται η Γερμανία στη σημερινή φάση. Μπορεί να μην το ελέγχει, όμως οι αρχές και οι κανόνες με τους οποίους λειτουργεί βολεύουν σήμερα τη Γερμανία. Οι στυγνοί τεχνοκράτες του ΔΝΤ θα αποφασίζουν και θα υπαγορεύουν μέτρα, χωρίς να γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο Ecofin ή Eurogroup ή ακόμα και Κομισιόν (όπου οι επίτροποι παίρνουν «γραμμή» από τις κυβερνήσεις τους).

Ολοι θυμόμαστε τι έγινε στις 25 Μάρτη. Η διαπραγμάτευση έγινε αρχικά ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Είχαν προηγηθεί πολυήμεροι διαξιφισμοί ανάμεσα σε στελέχη της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης, με τη γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ να φτάνει μέχρι του σημείου να κατηγορήσει τη Γερμανία ότι ακολουθεί πολιτική «κοινωνικού ντάμπινγκ», ανταγωνιζόμενη τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ότι επιδιώκει την υποτίμηση του ευρώ για να ενισχύσει τις εξαγωγές της. Ο τελευταίος όρος της Μέρκελ προς τον Σαρκοζί ήταν στο μηχανισμό «στήριξης» –που η Γαλλία ήθελε όχι για χάρη της Ελλάδας, αλλά για δική της μελλοντική χρήση και για να ανακόψει κάπως τη γερμανική μονεταριστική επιθετικότητα– να συμμετέχει και το ΔΝΤ. Οπως σημείωσαν όλοι οι πολιτικοί αναλυτές στην Ευρώπη, η Μέρκελ ήταν ανυποχώρητη σ’ αυτόν τον όρο και ο Σαρκοζί αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Αφού συμφώνησαν πρώτα μεταξύ τους, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κάλεσαν στη συνέχεια τον Τρισέ (που είχε αντιρρήσεις για το ΔΝΤ – για τους δικούς του λόγους) και τον Βαν Ρομπόι, τον οποίο έστειλαν να φωνάξει τον Παπανδρέου. Συζήτηση με τον Παπανδρέου δεν έγινε. Take it or leave it (ή το παίρνεις ή το αφήνεις), ήταν ο τρόπος με τον οποίο του ανακοίνωσαν τη συμφωνία. Και βέβαια, ο Παπανδρέου δεν είχε άλλη επιλογή. Οχι μόνο δεν αρνήθηκε τη συμφωνία, αλλά επιδόθηκε λίγες ώρες αργότερα σ’ ένα σόου πανηγυρισμών, κάνοντας μάλιστα και συνειρμούς με την 25η Μάρτη του 1821!

Στις περίπου τέσσερις εβδομάδες που πέρασαν από τότε, η εσωτερική προπαγάνδα προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Εφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν το ΔΝΤ περίπου σαν φτωχό συγγενή, που δεν θα έχει κανένα λόγο στους όρους με τους οποίους θα χορηγηθούν δάνεια  στο ελληνικό κράτος, διότι οι όροι θα καθορίζονται από την ευρωζώνη. Ο Ντ. Στρος-Καν, βέβαια, το ξεκαθάρισε αμέσως: το ΔΝΤ δανείζει μόνο με τους δικούς του όρους. Ομως, η κυβερνητική προπαγάνδα φρόντισε να υποβαθμίσει αυτή τη δήλωση.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι καθαρά: το ΔΝΤ έρχεται ως διαχειριστής της ελληνικής οικονομίας, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ, πρωτίστως της Γερμανίας. Και όπου πάει το ΔΝΤ «κουβαλάει» και μέτρα. «Πακέτα» μέτρων για την ακρίβεια. Δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να ασχολείται κανείς με την κυβερνητική προπαγάνδα. Σημειώνουμε μόνο πως τις τελευταίες μέρες και ο Παπακωνσταντίνου και ο Πεταλωτής αρνούνται να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010 (πέρα από το Ασφαλιστικό, που είναι δεδομένο).

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Ecofin προέβλεπε, πέραν των όσων περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου: Επείγοντα μέτρα μέχρι το Μάη (αυτά πάρθηκαν). Υποστηρικτικά μέτρα μετά την αξιολόγηση της 15ης Μάη, προκειμένου να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2010. Νέα μέτρα που θα εγκριθούν από το τέλος του 2010. Πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν μέχρι το 2012. Η παλέτα, λοιπόν, είναι τεράστια και… ανοιχτή.

Μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου κορυφής της 11ης Φλεβάρη, ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στις Βρυξέλλες, είχε δηλώσει: «Εχουμε βεβαίως πει ότι εάν για πολλούς λόγους υπάρξουν προβλήματα, εμείς είμαστε έτοιμοι, και θα κριθεί η αξιοπιστία μας εκεί, να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να πετύχουμε το στόχο της μείωσης του 4% του ελλείμματος στη χώρα μας για το 2010».

Νέα μέτρα, λοιπόν, πέραν των όσων έχουν παρθεί και πέραν του Ασφαλιστικού, θα παρθούν και μέσα στο 2010. Ισως και σύντομα. Εμείς έχουμε αποδείξει, με τα ίδια τα στοιχεία του ΠΣΑ, ότι το σκέλος των εσόδων είναι υπερτιμημένο και το σκέλος των δαπανών υποτιμημένο. Σημειώνουμε, ακόμη, ότι το ΠΣΑ έχει φτιαχτεί βάσει ενός σενάριου που προβλέπει ανάπτυξη -0,3% και ήδη η Κομισιόν μιλά για -2,5%. Τέλος, σημειώνουμε την ανακοίνωση της Eurostat την περασμένη Πέμπτη, που ανέβασε το έλλειμμα του 2009 από 12,9% σε 13,6%, ενώ υπάρχει επιφύλαξη της Eurostat για ορισμένα μεγέθη, που οδηγούν σε ενδεχόμενη (έτσι λένε τώρα το σίγουρο) νέα αύξηση του ελλείμματος από 0,3% έως 0,5%. Το «μαξιλάρι» για το οποίο μιλούσαν οι Πασόκοι (παραμυθιάζοντας τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα) έχει ήδη εξαφανιστεί και τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών.

Ομως, η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί «αποπληθωρισμού» ή «εσωτερικής υποτίμησης» προδιαγράφει το πλαίσιο και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Το ΔΝΤ έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής, αλλά και να μην υπήρχε το ΔΝΤ, αρκεί μια ματιά στον διεθνή οικονομικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, για να καταλάβουμε τι έρχεται. Οι πάντες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι με δεδομένη την αδυναμία υποτίμησης του νομίσματος, ο ελληνικός καπιταλισμός μπορεί να ενισχύσει την «ανταγωνιστικότητά» του, για να ξεφύγει από την «ύφεση» μετά από δυο-τρία χρόνια, μόνο ρίχνοντας το «κόστος παραγωγής». Το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η ΕΚΤ, που θα αναλάβουν την οικονομική (άρα και πολιτική) διακυβέρνηση της Ελλάδας, δεν θα διαχειρίζονται μόνο τα δημόσια οικονομικά (προϋπολογισμό), αλλά το σύνολο της οικονομίας. Αλλωστε, οικονομία και δημόσια οικονομικά είναι αλληλένδετα. Τώρα αρχίζει ο Μεσαίωνας για όλους τους εργαζόμενους. Το μόνο που θα προστατεύεται θα είναι τα κέρδη του κεφάλαιου.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

Ενα ακόμα κερδοσκοπικό παιχνίδι
Επόμενο άρθρο

Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

Το «πακέτο» των ανατροπών

Σχετικά Αρθρα

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

Πολιτική 19 Απρ 2026, 21:23

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    17Ν
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εφετείο 17Ν
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    ΕΛΑ
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Ποιοι είμαστε
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Επικοινωνία
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Όροι χρήσης
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Ποιοι είμαστε
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Επικοινωνία
  • Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών το ΔΝΤ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo