Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
  • Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
  • Τι είναι το σουμούντ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Αυγ 2026, 10:10

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του κινηματογράφου, του πολιτισμού και των γραμμάτων κάλεσαν με ανοιχτή επιστολή τους το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης. Στη φετινή Μόστρα έχουν επιλεγεί και δύο παλαιστινιακές ταινίες, η «Πολίτης Οσάμα» του Αχμεντ Χασούνα και η «Συνομιλία με τη Θάλασσα» του Μουαγιάντ Αλαγιάν. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο συνιδρυτής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς, ο βρετανοαυστραλός ηθοποιός Γκάι Πιρς, η γαλλίδα νομπελίστρια συγγραφέας Ανί Ερνό, ο βρετανός σεναριογράφος Πολ Λάβερτι, ο ιταλός σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε. Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή τάσσονται επίσης υπέρ της άσκησης πολιτιστικής και οικονομικής πίεσης στη σιωνιστική οντότητα για τη Γάζα.

Η παλαιστινιακή σημαία στη Βενετία

Περισσότερες από 200 προσωπικότητες από τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη μουσική και τον πολιτισμό κάλεσαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, καθώς δύο παλαιστινιακές ταινίες πρόκειται να συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα. Η έκκληση διατυπώθηκε από την πρωτοβουλία Venice4Palestine ενόψει της έναρξης του φεστιβάλ την επόμενη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές κλήθηκαν να τοποθετήσουν την παλαιστινιακή σημαία «δίπλα σε εκείνες που αντιπροσωπεύουν όλες τις άλλες ταινίες του επίσημου προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης».

Η ομάδα υποστήριξε ότι η Παλαιστίνη θα πρέπει να τύχει της ίδιας αναγνώρισης που παρέχεται συνήθως στις χώρες που εκπροσωπούνται από ταινίες στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Δύο παλαιστινιακές παραγωγές έχουν επιλεγεί φέτος: το «Αλ Μοουάτεν Οσάμα» (Πολίτης Οσάμα) του Αχμεντ Χασούνα και το «Χιουάρ μα’ αλ-Μπαχρ» (Συνομιλία με τη Θάλασσα) του Μουαγιάντ Αλαγιάν.

Η πρωτοβουλία ανέφερε ότι η παρουσία τους σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου θα πρέπει να αναγνωριστεί ορατά μέσω της παλαιστινιακής σημαίας.

Nobel Prize-winning writer Annie Ernaux, Pink Floyd co-founder Roger Waters and directors Isabel Coixet and Matteo Garrone are among many film professionals who signed an open letter issued on Friday calling for the Venice Film Festival pic.twitter.com/Rs8zFlwFBB

— Gaza Behind Scenes (@gazabehindscens) August 29, 2026

Γουότερς, Πιρς, Ερνό μεταξύ των υπογραφόντων

Η ανοιχτή επιστολή έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη περισσότερων από 200 επαγγελματιών του κινηματογράφου και του πολιτισμού, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς, ο αυστραλός ηθοποιός Γκάι Πιρς, η γαλλίδα ηθοποιός Αντέλ Ενέλ, η αμερικανίδα ηθοποιός Ιντια Μουρ και η γαλλίδα συγγραφέας και βραβευμένη με Νόμπελ Ανί Ερνό. Την έκκληση υπέγραψαν επίσης οι ιταλοί κινηματογραφιστές Ματέο Γκαρόνε και Μάρκο Σιμόν Πουτσιίνι.

Πέρα από το αίτημα για τη σημαία, η Venice4Palestine κάλεσε όσους εργάζονται στον κινηματογράφο, τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτισμό να εκφράσουν δημόσια την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους εν μέσω της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα.

Η πρωτοβουλία κάλεσε επίσης τους εργαζομένους στον πολιτισμό να στηρίξουν το μποϊκοτάζ φορέων και θεσμών που συνδέονται με την ισραηλινή κυβέρνηση. «Η εξαιρετική φύση της ιστορικής στιγμής που βιώνουμε μας υποχρεώνει να απομονώσουμε το Ισραήλ διπλωματικά, πολιτιστικά και οικονομικά», αναφέρει η επιστολή.

Εκκληση για πολιτιστική πίεση στο Ισραήλ

Οι υπογράφοντες υποστηρίζουαν ότι οι πολιτιστικοί θεσμοί δεν μπορούν να παραμένουν αποστασιοποιημένοι από τα γεγονότα στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή.

Η έκκλησή τους ζητά να συνεχιστούν οι διπλωματικές, πολιτιστικές και οικονομικές πιέσεις στο Ισραήλ έως ότου η ισραηλινή κυβέρνηση συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τερματίσει την κατοχή και τον αποικισμό της Παλαιστίνης.

Η πρωτοβουλία εντάσσει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των μεγάλων πολιτιστικών θεσμών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και των αυξανόμενων διεθνών εκκλήσεων για λογοδοσία.

Η παρουσία δύο παλαιστινιακών ταινιών στο επίσημο πρόγραμμα, υποστηρίζει η ομάδα, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την αναγνώριση της Παλαιστίνης στο φετινό φεστιβάλ.

 

Ακολουθούν η ανοιχτή επιστολή και τα ονόματα των υπογραφόντων:

ΠΡΟΣ ΤΗ BIENNALE ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Κι όμως, η Γάζα εξακολουθεί να καίγεται

Εχει περάσει ένας χρόνος…

Πριν από ένα χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Venice4Palestine να φέρουν την Παλαιστίνη στο προσκήνιο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και να θέσουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου: επιτέλους, μιλούσαμε ανοιχτά για γενοκτονία αντί για πόλεμο. Ενώ καλούσαμε τη Μπιενάλε και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να πάρουν σαφή θέση και τους εργαζομένους στον κινηματογράφο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, η προβολή της ταινίας «Sawt Hind Rajab» («Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ») κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φάνηκε ξαφνικά να ενσαρκώνει αυτά τα αιτήματα, προκαλώντας συλλογική συγκίνηση και αγανάκτηση. Τις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν, στο πλαίσιο αυτού του ρεύματος λαϊκής συνείδησης που είχε δημιουργηθεί, εκατομμύρια από εμάς βγήκαμε στους δρόμους και ταξιδέψαμε στη θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Ενα κύμα συμμετοχής μάς έδωσε την ελπίδα ότι, μαζί, θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στο να σταματήσει η γενοκτονία.

Ωστόσο, έχει διαμορφωθεί μια νέα κανονικότητα — εν μέρει χάρη σε μια ψευδή κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει συνεχίσει τις θηριωδίες του, επεκτείνοντας τη δύναμη πυρός του προς τη Δυτική Όχθη, τη Συρία, τον Λίβανο και το Ιράν. Για τον παλαιστινιακό λαό, τίποτα δεν έχει αλλάξει και τα δάκρυα δεν αρκούν για να μας απαλλάξουν από τις ευθύνες μας: αντίθετα, αποτελούν απόδειξη ότι αδυνατούμε να αντλήσουμε επαρκώς από τη συλλογική μας δύναμη για δράση. Η Παλαιστίνη μάς υπενθυμίζει ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, βιώσαμε το συλλογικό τραύμα της Γένοβας του 2001. Γίναμε μάρτυρες μιας από τις σοβαρότερες αναστολές της δημοκρατίας. Οι εκφράσεις διαφωνίας φιμώθηκαν με ανείπωτη βία. Ενα σφαγείο που σκόπιμα παρουσιάστηκε ως επίδειξη δύναμης, για να επιβληθεί στη συλλογική μνήμη μια συγκεκριμένη τάξη πραγμάτων για το μέλλον: να θυμόμαστε το αίμα και να ξεχνάμε τις ιδέες που είχε εκφράσει μια κοινότητα για να αλλάξει τον κόσμο.

Βλέπουμε αυτό το τεράστιο εργαστήριο καταστολής να εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο σήμερα στην Ιταλία και σε πολλά άλλα κράτη που αυτοαποκαλούνται δημοκρατικά. Ο καταπιεστικός εκφοβισμός από τις κυβερνήσεις μας, οι κατασταλτικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεών τους, οι ανελεύθεροι νόμοι, οι παραπλανητικές αφηγήσεις που διαδίδονται από πρόθυμα μέσα ενημέρωσης αποτελούν ένα τείχος πάνω στο οποίο συντρίβονται τα αιτήματα για δικαιοσύνη, ισότητα και αμοιβαιότητα. Οσο τραγικό και πικρό κι αν φαίνεται, ωστόσο, η παλαιστινιακή αντίσταση μάς επανασύνδεσε με την ιδέα ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να δημιουργεί, να αφηγείται την πραγματικότητα του παρόντος με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, να διατηρεί τη μνήμη και να καλλιεργεί τη δυνατότητα ενός διαφορετικού και δικαιότερου αύριο: έχουμε καθήκον να αγκαλιάσουμε και να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτό το δίδαγμα. Οι στρατιωτικοποιημένες πόλεις και οι αντισυνταγματικοί νόμοι που ποινικοποιούν τη διαφωνία προδίδουν τον φόβο ενός απανθρωποποιητικού συστήματος απέναντι στη δύναμη μιας συνειδητοποιημένης και αποφασισμένης κοινότητας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτά τα αντίποινα να μας παραλύσουν και να μας διχάσουν. Η εντεινόμενη καταστολή αποτελεί απόδειξη ότι οι δράσεις μας έχουν αντίκτυπο. Πρέπει, επομένως, να συνεχίσουμε να επιμένουμε.

Οι λιμενεργάτες μπλοκάρουν αποστολές όπλων, διεκδικώντας το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης ως μέσο προστασίας από αδικαιολόγητες κατηγορίες και πειθαρχικές κυρώσεις. Στην Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, χάρη εν μέρει στη δράση της ANGA (Art Not Genocide Alliance), η διεθνής κριτική επιτροπή παραιτήθηκε μαζικά και οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν κατά των εγκαινίων του ισραηλινού περιπτέρου, πραγματοποιώντας απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Σε διεθνή ύδατα, ο Global Sumud Flotilla αμφισβήτησε τον ισραηλινό αποκλεισμό, μετατρέποντας την αλληλεγγύη σε συγκεκριμένη δράση και αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο ενός εγκληματικού κράτους. Ολοι αυτοί είναι αγώνες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση: την άρνηση να αποτελέσουμε γρανάζι στον τροχό της κανονικοποίησης. Ως εργαζόμενοι στους τομείς του κινηματογράφου, των οπτικοακουστικών μέσων και του πολιτισμού, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να οργανωθούμε σε συλλογική δράση, ώστε να έχουμε συγκεκριμένο αντίκτυπο στους μηχανισμούς συνενοχής και κανονικοποίησης.

1- Χαρτογραφήστε την αλυσίδα εφοδιασμού, σπάστε τη συνενοχή

Ο κινηματογράφος, όπως και πολλοί άλλοι τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, βασίζεται σε αλυσίδες εφοδιασμού: χρηματοδότηση, συμπαραγωγές, συμφωνίες διανομής, πωλήσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις, συνεργασίες με φεστιβάλ και χορηγούς. Κάθε ένα από αυτά τα στάδια μπορεί να συμβάλει στην κανονικοποίηση της συνεχιζόμενης βαρβαρότητας ή, αντίθετα, να της αντιταχθεί και να την ανακόψει. Είναι, επομένως, απαραίτητο να απαιτείται διαφάνεια σε κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού, αναστέλλοντας όλες τις συμφωνίες με φορείς και θεσμούς που συνδέονται με την ισραηλινή κυβέρνηση. Η εξαιρετική φύση της ιστορικής στιγμής που βιώνουμε απαιτεί να απομονώσουμε το Ισραήλ διπλωματικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Το μποϊκοτάζ, ως εργαλείο άσκησης πίεσης σε θεσμούς και ως μορφή αντίστασης (ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απηύθυνε το 2005 η παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών μέσω των PACBI και BDS*), δεν στοχεύει την ταυτότητα ως τέτοια, αλλά δρα ακριβώς πάνω στους μηχανισμούς συνενοχής. Αυτό θα συνεχιστεί έως ότου η ισραηλινή κυβέρνηση συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και αποδεχτεί τουλάχιστον τους τρεις βασικούς όρους που διατυπώθηκαν στο αρχικό κάλεσμα του BDS:

– να τερματίσει την κατοχή και τον αποικισμό της Παλαιστίνης·

– να αναγνωρίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των αράβων παλαιστίνιων πολιτών του Ισραήλ·

– να σεβαστεί το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπως ορίζεται στο Ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

2- Από την ευαισθητοποίηση στην κοινή πρακτική

Καλούμε όλους τους φορείς και τις ενώσεις στους τομείς του κινηματογράφου, της ενημέρωσης και του πολιτισμού να ενωθούν για να οικοδομήσουν μια προστατευτική δομή που θα υπερασπίζεται τους εργαζομένους του κλάδου από τους επαγγελματικούς κινδύνους που συνεπάγεται μια συγκεκριμένη δέσμευση κατά της γενοκτονίας, σπάζοντας έτσι τον εκβιασμό της εργασίας που σήμερα αποθαρρύνει την ανυπακοή. Από την ανάγκη για κοινή δράση, αναπτύξαμε, μαζί με μια νομική ομάδα, ένα πρώτο εργαλείο που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο στον κινηματογράφο να αποστασιοποιείται από τη συνενοχή στα εγκλήματα που το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει ατιμώρητα.

Το έγγραφο αυτό συνδυάζει το Ιταλικό Σύνταγμα, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, ως απάντηση στην πρόσφατη διαμάχη γύρω από το ιταλικό κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ισραήλ και στο αίσθημα αδυναμίας που εξέφρασαν οι δημιουργοί που συμμετείχαν, σχετικά με τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των έργων και της εικόνας τους.

3- Η Παλαιστίνη δεν ξεχνιέται

Για να τιμήσουμε την παρουσία των δύο παλαιστινιακών ταινιών, Al Mowaten Osama του Αχμεντ Χασούνα και Hiwar ma’ albahr του Μουαγιάντ Αλαγιάν, ζητούμε από το Φεστιβάλ να υψώσει επίσης την παλαιστινιακή σημαία καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, δίπλα σε όλες τις άλλες σημαίες που εκπροσωπούν τις ταινίες οι οποίες συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα, όπως αποτελεί συνήθη πρακτική και όπως έχει ήδη αναγνωριστεί από τις επίσημες πηγές ενημέρωσης του Φεστιβάλ. Πέρυσι, εκφράσαμε την ανάγκη να αναδειχτούν οι φωνές των παλαιστίνιων καλλιτεχνών κατά τις τελετές έναρξης και λήξης της Εκθεσης. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από την προεδρία της Μπιενάλε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εκθεσης, όχι δίνοντας χώρο στις παλαιστινιακές φωνές, αλλά προσκαλώντας όσους εργάστηκαν στην Παλαιστίνη και έγιναν μάρτυρες όσων συνέβαιναν. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Καρδινάλιου Πιτσαμπάλα, ο οποίος είχε ήδη μιλήσει επί σκηνής στην Εκθεση πριν από έναν χρόνο, μας οδηγούν να ζητήσουμε, σήμερα με ακόμη μεγαλύτερη επιτακτικότητα, να ανανεωθεί αυτή η μαρτυρία στην ίδια περίσταση, δίνοντας φωνή σε εκείνους που αντιστέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και συνεχίζουν να μιλούν για την αδιάκοπη καταστροφή που η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη μέλη της εξακολουθούν να μην έχουν πρόθεση να αντιμετωπίσουν.

Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζομένους στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό να συνεχίσουν να φέρνουν την Παλαιστίνη στο προσκήνιο του Φεστιβάλ και στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους. Καλούμε όλους στην εκδήλωση «Κι όμως, η Γάζα συνεχίζει να καίγεται», την οποία θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην Casa degli Autori, Via Pietro Buratti 1, Lido di Venezia. Θα είμαστε φιλοξενούμενοι των Venice Days, όπου θα παρευρεθούμε μαζί με τη νομική μας ομάδα για να παρουσιάσουμε το έγγραφο που επεξεργαζόμαστε και να το συζητήσουμε με ακτιβιστές από τις PACBI, BDS, Global Sumud Flotilla, CALP USB, ANGA, CRED, Artisti #NoBavaglio και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γυναικών της Γάζας, ώστε να χαράξουμε μαζί νέους δρόμους για συγκεκριμένη δράση.

Annie Ernaux – Nobel Prize-winning writer (France)
Roger Waters – musician (United Kingdom)
Saleh Bakri – actor (Palestine)
Yanis Varoufakis – economist and professor, former minister (Greece)
Matteo Garrone – director (Italy)
Fabrizio Gifuni – actor and theatre director (Italy)
Anna Foglietta – actress and director (Italy)
Laura Morante – actress and director (Italy)
Luigi Lo Cascio – actor (Italy)
Sergio Rubini – actor and director (Italy)
Greta Scarano – actress, director, godmother of the 83rd Venice Film Festival (Italy)
Moni Ovadia – actor, author, singer-songwriter (Italy)
Tomaso Montanari – art historian, essayist, rector at the University for Foreigners of Siena (Italy)
Ascanio Celestini – actor, director and playwright (Italy)
Guy Pearce – actor (United Kingdom)
Jasmine Trinca – actress (Italy)
Céline Sciamma – director, screenwriter (France)
Andrea Occhipinti – producer and distributor (Italy)
Lino Musella – actor, director (Italy)
Tecla Insolia – actress (Italy)
Nan Goldin – artist, photographer and activist (USA)
Isabel Coixet – director and screenwriter (Spain)
Paul Laverty – screenwriter (UK)
Adèle Haenel – actress, author (France)
Teona Strugar Mitevska – filmmaker (North Macedonia)
Benedikt Erlingsson – director, screenwriter (Iceland)
Igor Bezinović director (Croatia)
Sonia Bergamasco – actress and director (Italy)
Alessio Boni – actor and theatre director (Italy)
Antonietta De Lillo – director (Italy)
Pino Arlacchi – sociologist – former UN undersecretary (Italy)
Silvia Scola – author and screenwriter (Italy)
Arab Nasser – director (Palestine)
Tarzan Nasser – director (Palestine)
Eyal Sivan – filmmaker (Israel – France)
Motaz Malhees, actor (Palestine)
Dalia Ismail – journalist (Palestine)
Indya Moore – actress and activist (USA)
Paola Caridi – essayist and journalist (Italy)
Raffaele Oriani – journalist, writer (Italy)
Giacomo Durzi – screenwriter (Italy)
Giulia Minoli – writer and activist una nessuna centomila (Italy)
Monica Maurer – director (Italy)
Vincenzo Vita – president of Aamod (Italy)
Stefania Brai – journalist (Italy)
Insaf Rezagui – associate researcher at the Institut français du Proche-Orient (Algeria-France)
Sbeih Sbeih – sociologist (Palestine-France)
Paolo Briguglia – actor (Italy)
Claudio Noce – director (Italy)
Manuela Mandracchia – actress (Italy)
Paola Freddi – editor (Italy)
Sara Petraglia – director (Italy)
Stefano Sardo – producer, director and screenwriter (Italy)
Francesca Fornario – journalist (Italy)
Fausto Paravidino – actor, playwright (Italy)
Pietro Sermonti – actor (Italy)
Maria Grazia Calandrone – writer (Italy)
Paola Minaccioni – actress (Italy)
Dalal Suleiman – actress (Italy)
Veronica Pivetti – actress (Italy)
Michela Occhipinti – director (Italy)
Céline Salette – actress, director (France)
Marco Simon Puccioni – director (Italy)
Anna Di Francisca – director (Italy)
Paolo Spina – producer (Italy)
Christian Carmosino Mereu – director (Italy)
Mariano Lamberti – director (Italy)
Daniela Giordano – actress (Italy)
Marco Bonini – actor (Italy)
Daniela Poggi – actress (Italy)
Gabriella Gallozzi – editor of Bookciak Magazine (Italy)
Carmine Amoroso – director and screenwriter (Italy)
Daniele Coluccini – director and producer (Italy)
Alessio Maria Federici – director (Italy)
Federico Greco – filmmaker (Italy)
Emanuele Gerosa – director (Italy)
Ivan Gergolet – director (Italy)
Raquel Schefer – programmer, filmmaker and researcher (Portugal)
Agata Iacono – sociologist, anthropologist, journalist (Italy)
Gabriele Guzzi – university professor and president of L’Indispensabile (Italy)
Paolo Cornetti – editor of La Fionda (Italy)
Nello Preterossi – professor of Philosophy of Law (Italy)
Alessandro Somma – professor of Comparative Law (Italy)
Giulio Di Donato – editor-in-chief of La fionda (Italy)
Thomas Fazi – journalist and essayist (Italy)
Francesco Bolo Rossini – actor (Italy)
Deborah Zuin – actress (Italy)
Stefano Scherini – actor (Italy)
Sonia Barbadoro – actress (Italy)
Giorgio Lupano – actor (Italy)
Francesca Ciocchetti – actress (Italy)
Laura Nardi – actress (Italy)
Marina Remi – actress (Italy)
Cristian Giammarini – actor (Italy)
Aurora Palandrani – director Premio Zavattini (Italy)
Benedetta Buccellato – actress (Italy)
Diego De Santis – sound engineer (Italy)
Nan van Houte – Cultural Boycott Israel (Netherlands / Belgium)
Sruti Bala – Cultural Boycott Israel (Netherlands / Belgium)
Giovanna Scardoni – playwright and theatre director (Italy)
Tony Allotta – performer and mediator (Italy)
Milena Fiore – technical manager and editor Aamod (Italy)
Marco Dentici – director and set designer (Italy)
Alia Shawkat – actress (USA)
Ezzadeen Shalh – president Gaza International Festival for Women’s cinema (Palestine)
Marco Pozzi – director (Italy)
Cristina Pasqua – writer (Italy)
Dror Warschawski – researcher Sorbonne Université (France)
Giovanni Greco – author and director (Italy)
Mirco Rocchi – set designer (Italy)
Andrea Gropplero di Troppenburg – director (Italy)
Giovanni Alfieri – actor (Italy)
Federica Alderighi – producer (Italy)
Maria Teresa De Vito – director (Italy)
Maud Wyler – actress (France)
Hervé Loichemol – director (France)
Livia Bonifazi – actress (Italy)
Franco Angeli – director (Italy)
Khalil Cherti – director (France)
Claudio Casazza – director (Italy)
Beppe Leonetti – editor (Italy)
Fabiomassimo Lozzi – director and screenwriter (Italy)
Mazzino Montinari – festival selector and critic (Italy)
Valentina Pellitteri – filmmaker (Italy)
Patrizia Roletti – producer (Italy)
Marisella Rossetti- festival (Belgium)
Silvia Pegah Scaglione – actress and theatre director (Italy)
Giorgia Villa – editor
(Italy)

Η ανοιχτή επιστολή είναι ανοιχτή σε υπογραφές ΕΔΩ. Kαλούμε όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στα μίντια, στα γράμματα να την υπογράψουν.

ΠΗΓΕΣ: Palestine Chronicle, Venice4Palestine, The Hollywood Reporter

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Επόμενο άρθρο Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Σχετικά Αρθρα

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

Πολιτισμός 19 Σεπ 2026, 11:22

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

Πολιτισμός 18 Σεπ 2026, 10:18

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

Πολιτική 18 Σεπ 2026, 09:39

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 19:30

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 18:10

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

Πολιτισμός 17 Σεπ 2026, 09:16
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Εφετείο 17Ν

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • ΕΛΑ

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Επικοινωνία

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Όροι χρήσης

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Ποιοι είμαστε

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Επικοινωνία

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

  • Όροι χρήσης

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

    Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo