Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ποιον θα πάρει ο δαίμονας;
Πολιτική

Ποιον θα πάρει ο δαίμονας;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Οκτ 2020, 09:49

«Μη μου αναφέρετε κάτι για το Αλ Τζαζίρα να μη σας πάρειο ο δαίμονας», είπε ο Nίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους, μπαίνοντας για προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Κι αυτοί υπάκουσαν: δεν τον ρώτησαν τίποτα σχετικό!

Γιατί όμως δεν ήθελε ερωτήσεις ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Γιατί θα έπρεπε να απαντήσει όχι μόνο για το ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα και τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Συλλούρη, αλλά για την εμπλοκή και του δικού του δικηγορικού γραφείου, όπως και των δικηγορικών γραφείων άλλων μελών της κυβέρνησης και στελεχών του κόμματός του (του κυβερνητικού εκπρόσωπου Κ. Κούσιου, της υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιολίτη και του πρώην υπουργού Αμυνας και νυν βοηθού γενικού εισαγγελέα Σ. Αγγελίδη) σε υποθέσεις χορήγησης «χρυσών διαβατηρίων» σε «επενδυτές».

Οι εξελίξεις στην Κύπρο φαίνεται να είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη πρόσφερε αρχικά πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Συλλούρη, ο οποίος ανακοίνωσε απλώς ότι θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Μια μέρα μετά, ο Συλλούρης υποχρεώθηκε να παραιτηθεί όχι μόνο από πρόεδρος της Βουλής αλλά και από βουλευτής. Ο Χρ. Τζιοβάνης του ΑΚΕΛ είχε φροντίσει να παραιτηθεί αμέσως και από βουλευτής και από τα κομματικά αξιώματα.

Στο μεταξύ, στην Κύπρο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι οι επόμενες αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα θα αφορούν τρεις κατασκευαστικές εταιρίες, που πωλούσαν ακίνητα σε όσους ήθελαν να πάρουν διαβατήριο. Η μία απ’ αυτές, λένε οι φήμες, σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον του προέδρου Αναστασιάδη! Ακόμα κι αν οι φήμες δεν επαληθευτούν, φαντάζεστε τον Αναστασιάδη να πηγαίνει σε συμβούλιο κορυφής της ΕΕ και να εγείρει αιτήματα μπροστά στους ιμπεριαλιστές ηγέτες; Με δυο κουβέντες μπορεί να τον «καθαρίσει» η Μέρκελ.

Τι βλέπουμε στο ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα; Βλέπουμε έναν ζάμπλουτο επιχειρηματία του real estate, που σηκώνει πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελή συγκροτήματα και τα πουλάει, να είναι ταυτόχρονα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΑΚΕΛ. Εύλογα αναρωτιέται κανείς: είναι όλα δικά του ή μήπως είναι παράλληλα και «μπροστινός» σε κομματικές μπίζνες;

Ακούμε από το δικηγόρο που παίζει το ρόλο του μεσάζοντα να λέει πως ο δεξιός πρόεδρος της Βουλής Δ. Συλλούρης, πριν γίνει βουλευτής, ήταν στο pay roll του ακελίτη εργολάβου, ήταν υπάλληλός του! Και μετά τους βλέπουμε όλους μαζί στο πολυτελές σπίτι του ακελίτη βουλευτή-εργολάβου: τον ακελίτη βουλευτή-εργολάβο, τον δεξιό πρόεδρο της Βουλής, τον δικηγόρο μεσάζοντα, τον βρετανό μεσάζοντα και τους δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα που παριστάνουν τους εκπρόσωπους του κινέζου επιχειρηματία που θέλει διαβατήριο, να τρώνε και να κανονίζουν τις δουλειές!

Ακούμε από το δικηγόρο και τον βρετανό μεσάζοντα να δηλώνουν ότι όλα τα προβλήματα λύνονται. Ακόμα και ένα ποινικό μητρώο «λερωμένο» με ποινική καταδίκη για ξέπλυμα χρήματος στην Κίνα! Απλά, ανάλογα με τον αριθμό των προβλημάτων και με τη δυσκολία επίλυσης, καθορίζεται και η τιμή που πρέπει να πληρώσει ο αιτών διαβατήριο.

Ακούμε τον πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει πως αν το πράγμα σκαλώσει στην Κύπρο, μπορεί να βγάλει στον πελάτη διαβατήριο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, διότι ξέρει όλους τους προέδρους των κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ. Οχι βέβαια στη Σουηδία ή τη Δανία, όπως διευκρινίζει, αλλά στη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία! Ομως, απαραίτητος όρος είναι ο αιτών διαβατήριο να μεταφέρει πρώτα τα λεφτά στην Κύπρο, για να είναι σίγουροι ότι δε θα τους τη φέρει.

Ακούμε τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του ακελίτη εργολάβου-βουλευτή να δείχνουν τα υπό ανέγερση ξενοδοχεία στους εκπροσώπους του αιτούντα διαβατήριο και να του εξηγούν ότι μπορεί ν’ αγοράσει μερίδιο και να πάρει διαβατήριο. Μετά μπορεί να σπάσει το μερίδιο σε περισσότερα μερίδια και να τα πουλήσει σε άλλους που θέλουν να βγάλουν ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Προκαλεί εντύπωση η ευκολία με την οποία όλοι αυτοί μιλούν σε κάποιους οι οποίοι δεν έχουν καν αναφέρει το όνομα του κινέζου επιχειρηματία, ο οποίος υποτίθεται ότι θέλει κυπριακό διαβατήριο και μάλιστα με αλλαγμένο το όνομά του (αυτό είναι πανεύκολο, απαντά ο δικηγόρος σε κάποια συζήτηση με τους καλυμμένους δημοσιογράφους). Αυτή την ευκολία με την οποία ανοίγουν τα στόματα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αρχικά οι εμπλεκόμενοι, ισχυριζόμενοι ότι είχαν καταλάβει ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν στημένοι και έκαναν τις επαφές μαζί τους για να μάθουν ποιος έστηνε τη δουλειά.

Το επιχείρημα αυτό κατέρρευσε αμέσως με πάταγο. Εξ ου και οι παραιτήσεις των δύο βουλευτών, του δεξιού και του ακελίτη. Γιατί όποιος υποψιάζεται κάποιους και προσπαθεί να τους ξεσκεπάσει το κάνει με τη συνεργασία της Αστυνομίας, για να έχει καλυμμένα τα νώτα του. Και μόνος του να το κάνει, φροντίζει να τους «γράψει» αυτός. Ομως συνέβη το αντίθετο: οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα τους «έγραφαν» κανονικά, μέσα στα γραφεία τους, στα πολυτελή εστιατόρια που έτρωγαν, στα τζιπ με τα οποία μετακινούνταν, ακόμα και μέσα στο σπίτι του ακελίτη, όπου μαζεύτηκε «όλος ο καλός ο κόσμος».

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για την ευκολία με την οποία άνοιγαν τα στόματα. Η απάντηση μπορεί να είναι απλή: το είχαν κάνει τόσες φορές που ήταν γι’ αυτούς ρουτίνα και είχαν πάψει να παίρνουν μέτρα αασφάλειας. Δεν φυλάγονταν, γιατί οι μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα είχαν τις καλύτερες συστάσεις: ξεκίνησαν από έναν πρώην αστυνομικό στη Βρετανία, ο οποίος τους σύστησε στο ζευγάρι των βρετανών μεσιτών στην Κύπρο, οι οποίοι τους πήγαν στο δικηγόρο, ο οποίος είχε τις διασυνδέσεις με τον ακελίτη βουλευτή-εργολάβο. Τα μόνα πρόσωπα που στο ντοκιμαντέρ είναι επιμελώς «μουντζουρωμένα» είναι οι δύο δημοσιογράφοι και ο πρώην βρετανός αστυνομικός, ο οποίος προφανώς «δίνει» τους Κύπριους.

Τι ρόλο παίζει αυτός ο τύπος; Πώς έφτασε σ’ αυτόν το Αλ Ταζίρα; ‘Η μήπως δεν έφτασε αλλά στάλθηκε; Αν στάλθηκε, από ποιους στάλθηκε; Από ανταγωνιστές ή από μυστικές υπηρεσίες που για λογαριασμό κρατών θέλουν να βάλουν στο χέρι την κυπριακή πολιτική ηγεσία;

Μπορεί κανείς να φτιάξει όσα σενάρια θέλει. Ισως κάποια στιγμή να γυριστεί και κάνα σίριαλ κατά το πρότυπο του κροατικού «Novine» (το δανέζικο «Borgen» είναι πολύ λάιτ σε σχέση με τέτοιες πραγματικές καταστάσεις). Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στην πολιτική ουσία.

Εχουμε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Από πάνω μέχρι κάτω. Από το ΑΚΕΛ μέχρι τον ΔΗΣΥ. Μια σταλιά τόπος είναι η Κύπρος, οι πάντες γνώριζαν τι γίνεται. Κανείς δεν προσπάθησε να βάλει τέλος, όλοι κοίταζαν να επωφεληθούν. Μην μας πείτε ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ δε γνώριζε τι έκανε ο Τζιοβάνης. ‘Η ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ δε γνώριζε τι έκανε ο Συλλούρης παρέα με τον Τζιοβάνη. Μην μας πείτε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Περισσός, με τις «αδελφικές σχέσεις» με το ΑΚΕΛ, δε γνώριζε όχι μόνο για τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις μαφιόζικου τύπου μπίζνες.

Εχουμε μια αλυσίδα κρατών που εμφανίζονται από τον Συλλούρη να κάνουν την ίδια δουλειά (αναφέρει Μάλτα, Λετονία, Σλοβενία). Μην μας πείτε ότι η ΕΕ δεν ήξερε τι γίνεται, πώς δίνονται τα «χρυσά διαβατήρια». Τα ιμπεριαλιστικά κράτη της ΕΕ έχουν πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες γνωρίζουν τα πάντα. Εχουν σίγουρα κλιμάκια σε κάθε χώρα τύπου Κύπρου, Μάλτας κτλ. και έχουν σκανάρει κάθε «επενδυτή» που πολιτογραφείται σ’ αυτές για να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Γιατί το άφησαν να εξελιχθεί; Γιατί αυτοί οι «επενδυτές» κάνουν μπίζνες με «καθωσπρέπει επιχειρηματίες» των ιμπεριαλιστικών χωρών. Τραπεζίτες, εισαγωγείς-εξαγωγείς κτλ. Γιατί αυτοί οι μαφιόζοι λειτουργούν και ως κατάσκοποι, δίνοντας πληροφορίες (όχι μόνο στο επίπεδο της βιομηχανικής κατασκοπίας, αλλά και στο στρατιωτικό και στο διπλωματικό επίπεδο) για ιμπεριαλιστικές χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Τώρα, η Φον ντερ Λάιεν, επί της θητείας της οποίας κάποια κάστανα πετάγονται από τη φουφού, βάζει τον εκπρόσωπό της να δηλώσει ότι… «οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι προς πώληση»! Το έργο το έχουμε ξαναζήσει και σε ευρωενωσίτικο επίπεδο. Τον Μάρτη του 1999 υποχρεώθηκε σε παραίτηση ολόκληρη η Κομισιόν επί προεδρίας του Λουξεμβούργιου Ζακ Σαντέρ, λόγω σκανδάλου διαφθοράς. Μια επιτροπή «σοφών», στην οποία ανατέθηκε ελεγκτικό έργο, διαπίστωσε απάτες, κακοδιαχείριση και ευνοιοκρατία.

Εχουμε ζήσει και τις διευθετήσεις σκανδάλων με πολιτικό «άρωμα» στη χώρα μας. Τα υλικά της συνταγής είναι τα ίδια, η δοσολογία αλλάζει κατά περίσταση: κάποιοι πολιτικοί αναγκάζονται να παραιτηθούν, ξεκινούν μακρόσυρτες ποινικές διαδικασίες, γίνονται και κάποιες αλλαγές σε νομοθετικό ή διοικητικό επίπεδο και τέλος. Ολα παραδίδονται στη λήθη.

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τα κυκλώματα της Κύπρου είναι πράγματι γαργαλιστικές και σε τραβούν να τις παρακολουθήσεις (γι’ αυτό, άλλωστε, χρησιμοποιήθηκε ως φορέας το Αλ Τζαζίρα). Πίσω από τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες, όμως, πρέπει να διακρίνουμε τον καπιταλισμό ως σύστημα. Ενα σύστημα που έχει ως σκοπό του το μέγιστο κέρδος. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της νομιμότητας και της ηθικής, κρύβεται ο πραγματικός κόσμος, στον οποίο δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο νόμιμο και το παράνομο.

Το κέρδος είναι κέρδος, είτε προέρχεται από παραγωγή, μεταφορά και εμπόριο ναρκωτικών ή όπλων ή από εμπόριο λευκής σάρκας. Για να απαλλαγούμε απ’ αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να απαλλαγούμε από τον καπιταλισμό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠήραν «μπρος» οι μηχανές για την αξιολόγηση των ΑΕΙ
Επόμενο άρθρο Η παπάρα

Σχετικά Αρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πρώτος κατήγγειλε το σκάνδαλο κυνηγήθηκε υπηρεσιακά και απειλήθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικά περιστατικά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που «θάβονταν»

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 20:00

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών εγκληματιών της ΧΑ και των παρακλαδιών της

Στις 12 Δεκέμβρη η αγόρευση της εισαγγελέα

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 18:13

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

Πολιτική 30 Οκτ 2025, 08:53

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

Πολιτική 27 Οκτ 2025, 18:40

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 22:13
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo