Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Μάη
  • Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)
  • Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ
  • Μαθημένοι στις κωλοτούμπες
  • Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά
  • Προκαλούν οι Ουκρανοί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κρατικά όργανα σε διατεταγμένη υπηρεσία
Πολιτική

Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

Κρατικά όργανα σε διατεταγμένη υπηρεσία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2008, 00:00

Στις 18 Φλεβάρη του 2000 συνήλθε σε ολομέλεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εξέδωσε τη γνωμοδότηση 111. Ανάμεσα στ’ άλλα αποφάσισε, ότι η Μονή Βατοπεδίου ποτέ δεν είχε τη κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας (Μπουρού), αλλά της είχε παραχωρηθεί μόνο η εκμετάλλευσή της. Επισήμανε δε, ότι από την στιγμή που η Μονή Βατοπεδίου είχε προσέλθει στις 4 Μάη του 1930 στην συμβολαιογράφο Αθηνών Δ. Ιατρίδου και είχε υπογράψει το συμβόλαιο 2343, με το οποίο της παραχωρούνταν η χρήση εκμετάλλευσης της λίμνης, παραδεχόταν ότι δεν είχε την κυριότητα της λίμνης, του νησιού και των παραλίμνιων εκτάσεων. Η γνωμοδότηση 111 ήταν ομόφωνη και στην ολομέλεια είχαν πάρει μέρος και οι Νομικοί Σύμβουλοι Γρ. Κρόμπας, Ι. Πετρόπουλος, Δ. Παπαγεωργόπουλος, Κρ. Μανωλής και Β. Κοντόλαιμος.

Μετά από τέσσερα χρόνια, στις 9 Δεκέμβρη του 2004, οι παραπάνω πήραν μέρος στο Δ’ Τμήμα του ΝΣΚ, (στο οποίο ο Γρ. Κρόμπας ήταν πρόεδρός, έχοντας αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο του ΝΣΚ) και έβγαλαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Τμήματος την ομόφωνη γνωμοδότηση 15/2005, με την οποία ανάμεσα στ’ άλλα αναγνωρίζουν ότι η Μονή Βατοπεδίου έχει την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, του νησιού που είναι μέσα σ’ αυτή και των παραλίμνιων εκτάσεων. Aγνόησαν ακόμη και το ότι η Μονή Βατοπεδίου, δεχόμενη να υπογράψει το συμβόλαιο 2343/4-5-30 της Δ. Ιατρίδου, παραδεχόταν ότι δεν είχε την κυριότητα τις Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

Αυτή  η προκλητική και αντίθετη θέση υπαγορεύτηκε από τον πρώην υπουργό Γεωργίας Ε. Μπασιάκο και την κυβέρνηση της ΝΔ, που ήθελαν με μια ομόφωνη γνωμοδότηση Τμήματος του ΝΣΚ να νομιμοποιήσουν τη δοθείσα (από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) στη Μονή Βατοπεδίου κατοχή της Βιστωνίδας και στη συνέχεια να αποφασίσουν για την επαναφορά της λίμνης στο κράτος, μέσω της μεταβίβασης κτισμάτων-φιλέτων του δημοσίου στη Μονή. Στο Τμήμα είχε πάρει μέρος και ο Χρ. Μπότσιος ως εισηγητής, ο οποίος μαζί με τον Γρ. Κρόμπα είχαν ανάμιξη και στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης  των 8.800 στρεμμάτων «κοινόχρηστου δάσους» στην Ουρανούπολη. Αρχικά ο Χρ. Μπότσιος είχε εκφράσει μια Γνώμη και προσπάθησε να την επιβάλει στους δασολόγους υπηρεσιακούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Μπορεί μεν ο Ε. Μπασιάκος να μην είχε υπογράψει τη Γνώμη του Χρ. Μπότσιου, αλλά ήταν σε πλήρη γνώση του όλες οι κινήσεις του στην Βόρεια Ελλάδα, τις οποίες και πατρονάρισε. Ο Χρ. Μπότσιος «έφαγε πάγο» από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και έτσι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο Ε’ Τμήμα του ΝΣΚ, στο οποίο προΐσταται ως πρόεδρος ο Γρ. Κρόμπας, για να βγάλουν την αρεστή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας γνωμοδότηση.

Τελικά, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, έβγαλαν την 161/2008 γνωμοδότηση που έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Γεωργίας Κ. Κιλτίδη. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι οι Γρ. Κρόμπας (αντιπρόεδρος του ΝΣΚ και πρόεδρος του Ε’ Τμήματος) και ο Χρ. Μπότσιος έχουν ενεργή και καταλυτική ανάμιξη  στις υποθέσεις του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης και της παράνομης παραχώρησης μιας σειράς κτισμάτων-φιλέτων του δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου. Και οι δύο αυτοί κύριοι υπηρετούν στο Γραφείο των Νομικών Συμβούλων του υπουργείου Γεωργίας. Οπως αντιλαμβάνεστε, έχουν κάθε λόγο να γνωμοδοτούν σύμφωνα με τις παραγγελίες του πρώην υπουργού Γεωργίας Ε. Μπασιάκου, που με την επιστολή του στις 10 Σεπτέμβρη προσπαθεί να εμφανιστεί ως αφελής. Ισχυρίζεται ότι έβγαλε δύο υπουργικές αποφάσεις στηριζόμενος στην ομόφωνη γνωμοδότηση 15/2005, χωρίς να γνωρίζει δήθεν τίποτα περισσότερο γύρω από το νομικό παρασκήνιο και τις υπουργικές αποφάσεις των υφυπουργών Οικονομικών Γ. Δρυ και Aπ. Φωτιάδη.

Η υπ’ αριθμόν 111 ομόφωνη γνωμοδότηση έκλεινε το δρόμο στις προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσουν την κυριότητα της Βιστωνίδας στη μονή Βατοπεδίου και στη συνέχεια να την ανταλλάξουν με κτίσματα-φιλέτα του δημοσίου. Αυτή την προσπάθεια είχαν ξεκινήσει το 1998, όταν έβαλαν το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας (ΓΣΔΚΑΠ) να βγάλει τη γνωμοδότηση 26/1998, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας στη νησίδα «Αντα Μπούρου» περιοχής λίμνης Βιστωνίδας, που εν τω μεταξύ τη διεκδικούσε η Μονή Βατοπεδίου (στη γνωμοδότηση αυτή δεν προσδιορίζεται η έκταση της νησίδας). Στις 5 Φλεβάρη, ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Δρυς όχι μόνο έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση (χωρίς να είναι υποχρεωμένος), αλλά και αναφέρει στην απόφαση, ότι η έκταση της νησίδας ανέρχεται σε 1.632 στρέμματα. Επειδή όχι μόνο ο Γ. Δρυς αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι αυτές οι γνωμοδοτήσεις και υπουργικές αποφάσεις έμπαζαν από παντού, δοκίμασαν να τις περάσουν μέσω του ΝΣΚ και φτάσαμε  έτσι στη συνεδρίαση τις 18ης Φλεβάρη της Ολομέλειας του ΝΣΚ και στη γνωμοδότηση 111, που δυσαρέστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που αποφάσισε να συνεχίσει τις προσφυγές στο ΓΣΔΚΑΠ.

Το 2002, αυτό έβγαλε τη γνωμοδότηση 17/2002, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας επί παραλίμνιων εκτάσεων εμβαδού 25.000 στρεμμάτων και επί δύο νησίδων της λίμνης Βιστωνίδας. Τη γνωμοδότηση αυτή έκανε δεκτή ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης με απόφασή του το 2002. Η Μονή Βατοπεδίου, εκμεταλλευόμενη τη γνωμοδότηση αυτή, υπέβαλε αίτηση θεραπείας στο ΓΣΔΚΑΠ από το οποίο ζήτησε να εκδώσει νέα γνωμοδότηση. Αυτό εξέδωσε την 46/2002, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα επί της λίμνης Βιστωνίδας (λίμνη Μπορού-ιχθυοτροφείο Αγίων Θεοδώρων- σημερινό Αγίου Νικολάου-Νταλιάνη),  των οχθών αυτής στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όποιας έκτασης και εάν είναι αυτή, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην Μονή Βατοπεδίου. Και η γνωμοδότηση αυτή έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη στις 4-6-2003, παρά το γεγονός ότι η Μονή Βατοπεδίου είχε καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου.
Ετσι, φτάνουμε στον Ε. Μπασιάκο. Αυτός, προκειμένου να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές γνωμοδοτήσεις του ΓΣΔΚΑΠ, ζήτησε από το Δ’ Τμήμα του ΝΣΚ, που ήταν του χεριού του, να κάνει γνωμοδότηση, καταθέτοντας το ερώτημα: «Υφίσταται κώλυμα έκδοσης Υπουργικής Απόφασης… περί της ανταλλαγής των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας… μετά την αναγνώριση της κυριότητας της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου έναντι του δημοσίου… επειδή προηγουμένως είχε εκδοθεί η  υπ’ αρ.111/2000 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΝΣΚ εις την οποία γίνεται αναφορά περί κοινοχρήστου χαρακτήρα της λίμνης Βιστωνίδας». Αυτό το απόσπασμα του ερωτήματος του Ε, Μπασιάκου είναι αποκαλυπτικό. Εμμέσως πλην σαφώς, λέει: Κύριοι Κρόμπα και Μπότσιε, φροντίστε με τη δική σας γνωμοδότηση να εξαφανίσετε την άποψη της γνωμοδότησης 111 για κοινόχρηστο χαρακτήρα της λίμνης Βιστωνίδας, για να μπορέσω να εκδώσω τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα δίνω εντολή στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου) να κάνει μεταβιβάσεις ακινήτων ση Μονή Βατοπεδίου και να της παραχωρήσω έτσι τα διάφορα φιλέτα του δημοσίου. Οι Γρ. Κρόμπας και Χρ. Μπότσιος  δούλεψαν σκληρά για να βγει από το Δ’ Τμήμα του ΝΣΚ η 15η ομόφωνη γνωμοδότηση του 2005, ικανοποιώντας στο ακέραιο τις υπουργικές απαιτήσεις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

Και στο σκάνδαλο των Οικοπάρικων οι άγιοι Βατοπεδινοί
Επόμενο άρθρο

Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους του Ατένκο

Σχετικά Αρθρα

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Πολιτική 14 Μάι 2026, 21:42

Προκαλούν οι Ουκρανοί

Πολιτική 14 Μάι 2026, 14:26

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

Πολιτική 13 Μάι 2026, 10:06

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

Πολιτική 12 Μάι 2026, 22:18

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

Πολιτική 12 Μάι 2026, 14:21

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Πολιτική 11 Μάι 2026, 19:41
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

Ημέρα αντιρρησιών συνείδησης.

Ημέρα οικογένειας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την οζώδη σκλήρυνση.

1932: Δολοφονείται ο ιάπωνας πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι.

1946: Δεξιοί οπλοφόροι σκοτώνουν τέσσερις δημοκρατικούς πολίτες στην Πύλο.

1969: Καταδικάζονται δεκαέξι στελέχη του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1972: Αυθόρμητη διαδήλωση στο Σπόρτιγκ μετά από συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, οκτώ συλλήψεις.

1972: Βόμβα στο αυτοκίνητο του δικαστή Μπούντεντεμπεργκ καθιστά ανάπηρη τη γυναίκα του (RAF).

1985: Συμπλοκή στου Γκύζη, νεκρός ο Χρήστος Τσουτσουβής και τρεις αστυνομικοί.

1990: Βομβιστικές επιθέσεις κοντά σε σπίτια επωνύμων οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών ακολούθων στην Εκάλη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    17Ν
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Εφετείο 17Ν
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Όροι χρήσης
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo