Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Απεγνωσμένη άμυνα Σαμαρά
Πολιτική

Απεγνωσμένη άμυνα Σαμαρά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2011, 00:00

Στην προσπάθειά τους να πείσουν (λέμε τώρα) ότι δεν συγκυβερνούν με βάση την πολιτική του Μνημόνιου, τα στελέχη της ΝΔ έχουν μπλεχτεί τόσο πολύ που ξεχνούν τι λένε κάθε φορά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Κεφαλογιάννης, για παράδειγμα, άλλα έλεγε στο μέσον της ομιλίας του στη Βουλή (στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης Παπαδήμου) και άλλα στο τέλος.

Στην αρχή, ο Κεφαλογιάννης μπέρδεψε σκόπιμα το Μνημόνιο με τους εκτελεστικούς νόμους. Παρέδωσε, μάλιστα, και μαθήματα, με το δικό του απαράμιλλο τρόπο: «Δεν είναι σωστό -νομίζω ότι είναι λάθος- αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας. Αλλο είναι η δανειακή σύμβαση και άλλο είναι οι εκτελεστικοί νόμοι, το Μνημόνιο. Η δανειακή σύμβαση, κύριοι συνάδελφοι, είναι σαν να θέλουμε να πάμε να πάρουμε ένα δάνειο. Συμφωνούμε με τη γυναίκα μας, με την οικογένειά μας και πάμε στην τράπεζα. Συμφωνούμε και εμείς, συμφωνεί και η τράπεζα. Το τι όρους θα υπογράψουμε, είναι οι εκτελεστικοί νόμοι, είναι το Μνημόνιο ΙΙ το οποίο θα έρθει. Εκεί θα πρέπει να προσέξουμε. Εκεί! Ως οικογένεια πρέπει να προσέξουμε να μην υπογράψουμε όρους για να βγάλουμε τη μητέρα μας ή τον πατέρα μας ή την οικογένειά μας έξω που έχουν οίκηση και επικαρπία και να τους βάλουμε να υπογράψουν και αυτοί βεβαίως».

Κλείνοντας την ομιλία του τα είπε διαφορετικά: «Εμείς ζητάμε να γίνουν εκλογές, διότι έτσι θα εκκαθαριστεί το θέμα στον ελληνικό λαό και έτσι με φρέσκια λαϊκή εντολή η νέα Κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευθεί τους εκτελεστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν το Μνημόνιο».

Την πρώτη φορά είπε ότι η συγκυβέρνηση Παπαδήμου θα υπογράψει μόνο τη δανειακή σύμβαση και όχι το Μνημόνιο, το οποίο το ταύτισε με τους εκτελεστικούς του νόμους και τη δεύτερη φορά είπε πως η συγκυβέρνηση Παπαδήμου θα υπογράψει και το Μνημόνιο, όμως τους εκτελεστικούς νόμους θα τους διαπραγματευθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Το Μνημόνιο είναι ένα πλαίσιο, το οποίο αναπτύσσεται σε μια μακρά χρονική περίοδο. Αυτό το πλαίσιο υλοποιείται με εφαρμοστικούς νόμους, οι οποίοι καθορίζονται από τις επιθεωρήσεις που κάνει η τρόικα. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και με το νέο Μνημόνιο. Θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα πάει πακέτο με τη δανειακή σύμβαση (θυμίζουμε ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση ουδέποτε κυρώθηκε από τη Βουλή, όμως το Μνημόνιο έγινε αυτούσιο νόμος του κράτους, με ένα νομοσχέδιο που είχε ένα μόνο άρθρο). Μετά, η τρόικα θα καθορίζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Μάλιστα, με τη συνεχή πλέον παρουσία της τρόικας –και όχι ανά τρίμηνο, όπως μέχρι τώρα– αυτή θα ασκεί στην ουσία καθήκοντα κυβέρνησης, υπαγορεύοντας όλα τα μέτρα πολιτικής (νομοθετικά και άλλα) που θα κρίνει απαραίτητα για την υλοποίηση του Μνημόνιου.

Τι θα διαπραγματευθεί, λοιπόν, η επόμενη κυβέρνηση; Οταν υπάρχει ένα δεσμευτικό πλαίσιο και η απειλή της μη καταβολής των δόσεων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης. Ο Κεφαλογιάννης είπε μια παπάρα, ελπίζοντας ότι μπορεί να εξαπατήσει κάποιους οπαδούς της ΝΔ. Τους έκλεισε το μάτι, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και θα έρθει μετά η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευθεί τους όρους εφαρμογής του Μνημόνιου, προωθώντας ένα άλλο «μίγμα πολιτικής», όπως αρέσκεται να λέει ο αρχηγός του.

Το στίγμα αυτής της «διαπραγμάτευσης» το έχει δώσει ο ίδιος ο Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο της συγκυβέρνησης. Είπε χαρακτηριστικά: «Είπα ότι θα δεχθώ αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί στις 27 Οκτωβρίου. Το κούρεμα κατά 50% στα ιδιωτικά ομόλογα του ελληνικού κράτος και με επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή τα συμπεράσματα της Απόφασης της 27ης Οκτωβρίου. Που χθες η κα. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί και η κα Λαγκάρντ είπαν πως είναι προϋπόθεση για την 6η δόση. Δέχομαι ακόμα πλήρως τη δέσμευση της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής. Οπως τα δεχόμουν πάντοτε. Αλλά όχι όσα μέτρα έχουν ήδη αποτύχει. Αυτά ασφαλώς και θα προσπαθήσω να τα αλλάξω. Δεν θα τα αλλάξω μονομερώς! Αλλά από τη στιγμή που δεν δουλεύουν ασφαλώς και δικαιούμαι να προσπαθήσω να τα αλλάξω».

Τι θ’ αλλάξει; Τίποτα απολύτως. Με τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο που θα τη συνοδεύει όλα θα είναι προκαθορισμένα. Με βάση αυτόν τον προκαθορισμό, τις επιμέρους αποφάσεις πολιτικής θα τις υπαγορεύει η τρόικα, ενώ ο Σαμαράς δεσμεύεται από τώρα ότι δεν θα προχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια. Θα τους πείσω ότι το μίγμα είναι λάθος, έχει πει σε άλλες ευκαιρίες. Και γιατί δεν τους έπεισε μέχρι τώρα, αφού σε κάθε επίσκεψή της η τρόικα πήγαινε και στη Ρηγίλλης;

Το σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς αλλιώς τα σχεδίαζε και αλλιώς του ήρθαν. Σχεδίαζε να μείνει στην αντιπολιτευτική ρητορική, μέχρις ότου ο Παπανδρέου υπογράψει και τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο. Στη συνέχεια, κερδίζοντας τις εκλογές από ένα ερειπωμένο ΠΑΣΟΚ, θα έκανε μερικές θεατρικές κινήσεις δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και στο τέλος θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί το ΠΑΣΟΚ «έδεσε» τη χώρα. Τώρα, εξαναγκάστηκε να μπει και ο ίδιος και το κόμμα του στη συμμορία εκείνων που θα υπογράψουν το νέο αλυσόδεμα κι αυτό έγινε τόσο ξαφνικά που δεν πρόλαβε να προετοιμάσει ούτε το κόμμα ούτε τους οπαδούς (κυρίως αυτούς). Γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να διαμορφώσει μια καινούργια τακτική, η οποία του βγαίνει μεν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας (εκεί πάντοτε τα πράγματα είναι εύκολα), δεν του βγαίνει όμως σε επίπεδο κοινωνίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ αρχιτέκτονας και τ’ αφεντικά
Επόμενο άρθρο Τζάμπα μάγκας

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

Πολιτική 30 Απρ 2026, 20:12

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

Πολιτική 29 Απρ 2026, 21:51

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

Πολιτική 28 Απρ 2026, 20:56

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πολιτική 27 Απρ 2026, 19:45

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo