Στη συνεδρίαση κατέθεσαν τρεις υπάλληλοι εταιριών κούριερ και μία υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας. Καμιά από τις μάρτυρες δεν εισέφερε κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί ποινικά από το τρομοδικείο, ενώ οι δύο υπάλληλοι στις οποίες επιδείχτηκαν φωτογραφίες δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους αποστολείς των βομβοδεμάτων.
Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου από την πρόεδρο του τρομοδικείου και μια διακοπή προκειμένου να έρθουν μερικοί από τους απόντες συνηγόρους, υπέβαλαν ερωτήσεις στον αντιτρομοκρατικάριο Π. Μπαγατέλα οι Γ. Καραγιαννίδης, Κ. Σακκάς, Α. Μητρούσιας και Χ. Τσάκαλος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι συνήγοροι Δ. Κατσαρής, Α. Παπαρρούσου, Φρ. Ραγκούσης, και Σ. Φυτράκης. Ετσι, «ζωήρεψε» η ακροαματική διαδικασία, αλλιώς θα είχαμε μία ακόμη ρουτινιάρικη συνεδρίαση.
Ο Π. Μπαγατέλας στριμώχτηκε αρκετές φορές από τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Από τη δύσκολη θέση ανέλαβε να τον βγάζει –όπως έχει καθιερωθεί- η πρόεδρος, πότε διακόπτοντας τον Χ. Τσάκαλο και πότε απευθύνοντας ερωτήσεις στους άλλους τρεις κατηγορούμενος για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους (για τα οποία έχουν τοποθετηθεί ευθαρσώς και με απόλυτη σαφήνεια). Ο Μπαγατέλας στις δύο προδικαστικές καταθέσεις του είχε αναφερθεί μόνο στην επιχείρηση σύλληψης των Α. Μητρούσια και Κ. Σακκά, την οποία είχε παρουσιάσει ως «επιχείρηση έρευνας ατόμων υπόπτων για τρομοκρατία». Στην πολυήμερη κατάθεσή του στο τρομοδικείο επένδυσε αυτές τις καταθέσεις με την συμμετοχή του και σε άλλες παρακολουθήσεις (των Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά και ενός αγνώστου, που στη συνέχεια παρουσιάστηκε ως ο Τ. Θεοφίλου).
Ο Γ. Καραγιαννίδης ρώτησε τον ασφαλίτη γύρω από την υποτιθέμενη παρακολούθησή του στο ΚΤΕΛ Αγρινίου. Του ζήτησε να περιγράψει χαρακτηριστικά της τότε εμφάνισής του, τον ρώτησε πώς κίνησε την περιέργειά του και τον παρακολουθούσε στο ΚΤΕΛ μαζί με ένα άγνωστο άτομο, αφού δεν τον γνώριζε. Η περιγραφή του Μπαγατέλα ήταν της πλάκας, ενώ η απάντησή του, ότι το αστυνομικό του ένστικτο τον οδήγησε να παρακολουθήσει τις κινήσεις δύο αγνώστων σ’ αυτόν ατόμων, προκάλεσε γέλιο. Οταν ο Γ. Καραγιαννίδης τον ρώτησε πόσο χρονικό διάστημα έμεινε στο ΚΤΕΛ Αγρινίου, ο Μπαγατέλας απάντησε ότι έμεινε μόνο μια ώρα! Κατά τη γνώμη μας, αποδείχτηκε ότι ο Μπαγατέλας δεν είχε πάει στο ΚΤΕΛ Αγρινίου και κατέθεσε ψευδή γεγονότα, προκειμένου να ενοχοποιήσει τόσο τον Γ. Καραγιαννίδη όσο και τον Τ. Θεοφίλου ως μέλη της ΣΠΦ. Επιπλέον δε, να ενοχοποιήσει τον Τ. Θεοφίλου ως μέλος της ομάδας των Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά και Α. Μητρούσια.
Ο Κ. Σακκάς με την εξέταση του Μπαγατάλα απέδειξε, ότι τα όπλα που βρήκε στο σάκο που μετέφερε ο Α. Μητρούσιας ήταν συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο που δεν προορίζονταν για άμεση χρήση και ότι η ιστορία με τον Τ. Θεοφίλου είναι ψέμα. Ζήτησε και αυτός (το ίδιο είχε κάνει ο Γ. Καραγιαννίδης) να κληθεί ως μάρτυρας ο τότε διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Τζωίτης. Το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποβληθεί εδώ και καιρό και έχουν επιφυλαχθεί ο μεν εισαγγελέας να προτείνει, το δε τρομοδικείο να αποφασίσει. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Δ. Κατσαρής και Φρ. Ραγκούσης υπενθύμισαν το αίτημα να κληθεί ο Τζωίτης και ζήτησαν από το τρομοδικείο να αποφασίσει. Εισαγγελέας και πρόεδρος επιφυλάχτηκαν για τη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Μάη. Ο Χ. Τσάκαλος θύμισε στον εισαγγελέα Σ. Μπάγια την άποψη που διατύπωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση (τώρα που τα πράγματα είναι ζεστά, ρωτήστε τον) και απαίτησε από το δικαστήριο να κληθεί τώρα ο Τζωίτης.
Ο Κ. Σακκάς αποκάλυψε ακόμη, ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους όλοι οι μπάτσοι -και ήταν πολλοί- είχαν προτεταμένα τα όπλα τους, εκθέτοντας έτσι τον Μπαγατέλα, που κατέθεσε ότι είχαν αποστολή να κάνουν έρευνα και όχι σύλληψη. Ο Α. Μητρούσιας δήλωσε ότι, αν αυτά που λέει ο Μπαγατέλας για το ΚΤΕΛ Αγρινίου είχαν βάση, τότε η Αντιτρομοκρατική θα είχε προσκομίσει στη δικογραφία το βίντεο από τις κάμερες, κάτι που δεν έγινε όμως.
Τελευταίος υπέβαλε ερωτήσεις ο Χ. Τσάκαλος, δηλώνοντας εισαγωγικά, ότι με τις ερωτήσεις του θέλει να καταδείξει πώς λειτουργεί η Αντιτρομοκρατική. Δήλωσε, ακόμη, ότι είναι προσβλητικό για τους αναρχικούς να θεωρούνται «διευθυντές». Με τις ερωτήσεις του ο Μπαγατέλας στριμώχτηκε, η δε πρόεδρος παρενέβαινε με σκοπό να τον βγάλει από το αδιέξοδο. Ο Χ. Τσάκαλος επεσήμανε στην πρόεδρο ότι δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την τακτική και απαίτησε να τον αφήσει να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του. Υπογράμμισε ότι μια σύλληψη για απλή οπλοκατοχή παρουσιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική και τα παπαγαλάκια της σαν σημαντική σύλληψη μελών της ΣΠΦ και έκλεισε τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι αγωνιστές αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωσή τους.
Ο Σ. Φυτράκης αναφέρθηκε στην πρακτική της Αντιτρομοκρατικής και των δικαστικών αρχών να εμφανίζουν αυτούς που συλλαμβάνονται για διάφορες υποθέσεις (π.χ. ληστειών) ως μέλη της ΣΠΦ. Η Α. Παπαρρούσου επεσήμανε ότι τόσο τα μέλη της ΣΠΦ όσο και οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση. Οι τρεις έχουν πάρει θέση για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, σημείωσε η συνήγορος, και αυτή η οπλοκατοχή δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε διακεκριμένη. Καυτηρίασε, δε, την πρακτική της προέδρου να διακόπτει και να τους ζητά να πάρουν θέση, προφασιζόμενη άγνοια. Τέλος, ενημέρωσε την πρόεδρο του τρομοδικείου, ότι στις 10 Ιούνη αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια δίκη κατά του Τ. Θεοφίλου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπεται και ο εντολέας της Α. Μητρούσιας. Ετσι, υπάρχει ο κίνδυνος το δικαστήριο αυτό να εκδώσει απόφαση πολύ πριν το παρόν τρομοδικείο εκδώσει τη δική του.
Τέλος, ο Μ. Νικολόπουλος κατήγγειλε την πρακτική της Αντιτρομοκρατικής να βαφτίζει μέλη της ΣΠΦ όλους τους συλλαμβανόμενους αναρχικούς και υπογράμμισε ότι μέλη της οργάνωσης είναι οι 10 που έχουν συλληφθεί.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 22 Μάη.