Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δ. Τσοβόλας έθεσε για πολλοστή φορά το αίτημα της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο. Για λόγους καθαρά πρακτικούς, επιτέλους. Για να μπορούν οι δικηγόροι να είναι παρόντες, χωρίς να αναγκάζονται να αναβάλλουν υποθέσεις και να χάνουν μια ολόκληρη μέρα απομονωμένοι στον Κορυδαλλό. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, είναι συνήγορος σε δυο μεγάλες δίκες, για τα Ζωνιανά και το παραδικαστικό, το οποίο δεν αναβλήθηκε, παρά το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε. Επομένως, έχει δυσκολία να βρίσκεται κάθε μέρα στον Κορυδαλλό, ενώ αν η δίκη γινόταν στο Εφετείο θα μπορού-σε να ρυθμίσει την παρουσία του. Ο εισαγγελέας δεν πρωτοτύπησε. Επανέλαβε αυτά που έχει πει και τις άλλες φορές που τέθηκε το ίδιο αίτημα: ότι υπάρχουν λόγοι ασφάλειας, διότι πρόκειται για υπόθεση «τρομοκρατίας» (αυτός τουλάχιστον είναι ειλικρινής, δεν επικαλείται… χωροταξικούς λόγους).
Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο επιφυλάσσεται να αποφασίσει και η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης: «απορρίπτει το αίτημα». Ο Δ. Τσοβόλας δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταπατήσει δικαιώματα του κατηγορούμενου, προκειμένου να διευκολύνει το δικαστήριο που επιμένει σε αυτή την απόφαση. Μένει να δούμε τι θα γίνει στις επόμενες συνεδριάσεις, όταν ο Τσοβόλας δεν θα μπορεί να είναι παρών.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν μάρτυρες από την υπόθεση της έκρηξης σε αστυνομικό λεωφορείο στον Περισσό, από την οποία τραυματίστηκαν ορισμένοι και σκοτώθηκε ο αστυνόμος Βέλλιος. Εμφανώς «συναξαρισμένοι» οι μάρτυρες, δεν είχαν μεν να πουν τίποτα για την υπόθεση, δεν είχαν διαβάσει την προκήρυξη, όμως με τη βοήθεια των κατάλληλων ερωτήσεων από τους εισαγγελείς και το συνήγορο πολιτικής αγωγής ήταν σε θέση να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος όλων των κατηγορούμενων και κυρίως κατά του Χρ. Τσιγαρίδα. Αφού δεν βγήκε κάποια προκήρυξη διαφωνούντων του ΕΛΑ μ’ αυτή την ενέργεια ή δεν έγιναν δηλώσεις διαφωνίας ή καταγγελίας (!), σημαίνει ότι όλοι στον ΕΛΑ συμφωνούσαν. Από τη στιγμή που κάποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑ, σημαίνει ότι αποδέχεται και στηρίζει όλες τις ενέργειες και έχει ευθύνη γι’ αυτές. Αφού η Αστυνομία, με τις έρευνες που έκανε, έστειλε τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως κατηγορούμενους, σημαίνει ότι είχε στοιχεία και επομένως υπήρξαν μέλη του ΕΛΑ.
Προς τιμήν του, ήταν ο εφέτης Παπαθεοδώρου που αντιτάχτηκε σ’ αυτή τη λογική και με εύστοχες ερωτήσεις αποκάλυψε την αυθαιρεσία της και το ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους κανόνες του Δικαίου. Σχολιάζοντας η Αλ. Ζορμπαλά θύμισε τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκαν ένοχοι από την Αντιτρομοκρατική, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, τα οποία σε διατεταγμένη αποστολή προσπαθούσαν κυριολεκτικά να σφηνώσουν στα κεφάλια των ανθρώπων απόψεις και εικόνες. Τι είμαστε, αστυνομικό κράτος, για να θεωρείται θέσφατο ό,τι υποδεικνύει η Αστυνομία; αναρωτήθηκε η συνήγορος. Από πότε υπέρτατοι κριτές, στους οποίους πρέπει να υπακούουν οι πάντες, έγιναν η Αστυνομία και τα ΜΜΕ, κατέληξε.
Το σχόλιο της Αλ. Ζορμπαλά ενόχλησε σφόδρα τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, διότι προφανώς του χάλασε το σκηνικό που με τόση μεθοδικότητα είχε στήσει. Προχώρησε, λοιπόν, σε μια αήθη προσωπική επίθεση, κατηγορώντας τη συνήγορο του Χρ. Τσιγαρίδα, ότι χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά, διότι από τη μια στηλιτεύει τα ΜΜΕ και από την άλλη κυκλοφορεί αγκαλιά με δημοσιογράφους!