Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Εφετείο ΕΛΑ»Τρίτη, 17.11.09
Εφετείο ΕΛΑ

104η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.11.09

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Νοέ 2009, 00:00
Η Αλέκα Ζορμπαλά, συνήγορος υπεράσπισης του Χρ. Τσιγαρίδα, ξεκίνησε την αγόρευσή της με ένα εκτενές πολιτικό σχόλιο πάνω στο γενικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται αυτή η υπόθεση. Αναφέρθηκε στη στρατηγική του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που είναι ο νέος παγκόσμιος εχθρός, που ήρθε να αντικαταστήσει τον προηγούμενο, τον κομμουνισμό. Αυτό το νέο διεθνές πλαίσιο οδήγησε και στην κατεδάφιση του παλιού νομικού πολιτισμού, που εξασφάλιζε κάποιες εγγυήσεις για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η συνήγορος αναφέρθηκε στο πλαίσιο των έκτακτων νομοθεσιών, στο δίλημμα «ελευθερία ή ασφάλεια», που κρίθηκε υπέρ της ασφάλειας, και στο δίλημμα «νομιμότητα ή σκοπιμότητα», που κρίθηκε υπέρ της σκοπιμότητας.
 
Στη συνέχεια, η συνήγορος αναφέρθηκε στην περίοδο της «εξάρθρωσης» των οργανώσεων πολιτικής βίας στην Ελλάδα, για να περάσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Υπήρξε -είπε- πληθώρα ενεργειών του ΕΛΑ, όμως δεν υπήρχε καμία εξατομίκευση γι’ αυτές τις ενέργειες. Επρεπε, όμως, να κλείσουν όπως-όπως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις και αυτό έγινε με απογείωση της αυθαιρεσίας, όπως αποδείχτηκε και από την εμπλοκή των Μ. Κασίμη και Γ. Σερίφη σ’ αυτή την υπόθεση, περιπτώσεις στις οποίες η Α. Ζορμπαλά αναφέρθηκε αναλυτικά. Η συνήγορος αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα πολιτικών πιέσεων που έχει δημιουργηθεί, θυμίζοντας δηλώσεις των Βουλγαράκη, Ζαγορίτη, Χρυσοχοΐδη, που θεωρούν τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους συλληφθέντα μέλη του ΕΛΑ.
 
Σε ό,τι αφορά τον Χρ. Τσιγαρίδα, η Α. Ζορμπαλά εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό της για τη στάση του, για το κουράγιο και τη συνέπεια που επέδειξε. Κατά τη σύλληψή του -είπε- διέγραψε με μιας την εικόνα του ευκατάστατου αστού, του εξαιρετικού επιστήμονα και του πάτερ φαμίλια και πήρε τη θέση του επαναστάτη κομμουνιστή, υπερασπιζόμενος την ιστορία, την τιμή της οργάνωσής του, τη μνήμη των νεκρών συντρόφων του. Η στάση του αυτή είναι εναρμονισμένη με τις αγνότερες παραδόσεις των αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.
 
Η Α. Ζορμπαλά αναφέρθηκε, επίσης, εν εκτάσει στη φυσιογνωμία του ΕΛΑ, τον οποίο προσδιόρισε ως μια κομμουνιστική, επαναστατική οργάνωση, η οποία ήταν δομημένη με βάση το μοντέλο της Αυτονομίας, σε διεθνή παραδείγματα του οποίου αναφέρθηκε. Σημείωσε ότι οι εισαγγελείς δεν το δέχονται αυτό, γιατί ακυρώνει την καταδικαστική τους πρόταση για τον Τσιγαρίδα. Ο ΕΛΑ -τόνισε- ήταν αυτό που προκύπτει απ’ όλα τα κείμενά του και από όσα έχει δηλώσει ο Χρ. Τσιγαρίδας. Ηταν μια πολιτική οργάνωση -παράνομη ναι, αλλά πολιτική- που δεν έχει καμιά σχέση με εγκληματικές οργανώσεις.
 
Περνώντας στο επόμενο μέρος της αγόρευσής της, η Α. Ζορμπαλά ασχολήθηκε με όσα προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία, σημειώνοντας εισαγωγικά πως η διαδικασία δεν ασχολήθηκε καθόλου με την τυχόν εμπλοκή των κατηγορούμενων στις εκρήξεις, γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο, αλλά ασχολήθηκε με το παραγεγραμμένο αδίκημα της «συμμετοχής», με την φυσιογνωμία και την ιστορία του ΕΛΑ. Οσον αφορά την Κυριακίδου, ο όγκος των πληροφοριών που δήθεν καταθέτει προορίζεται για να καλύψει την ένδεια πραγματικών αποδείξεων. Η συνήγορος αποδόμησε πλήρως τα βασικά σημεία των καταθέσεων της Κυριακίδου, αποδεικνύοντας πως όσα λέει ήταν ήδη γνωστά στην αστυνομία και σημειώνοντας πως οι αναφορές της είναι μόνο σε νεκρά πρόσωπα (Κασίμη, Τσουτσουβή), για τα οποία είχε δημοσιευτεί πληθώρα πληροφοριών ακόμα και στον Τύπο της εποχής. Με εξαντλητική ανάλυση η Α. Ζορμπαλά απέδειξε ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός των εισαγγελέων, ότι η Κυριακίδου είχε την παραμικρή σχέση με τον ΕΛΑ.
 
Στο τελευταίο μέρος της αγόρευσής της η Α. Ζορμπαλά ασχολήθηκε με τα στοιχεία εκείνα βάσει των οποίων οι εισαγγελείς πρότειναν την ενοχή του Χρ. Τσιγαρίδα, ξεκινώντας από την αυθαίρετη κατασκευή μιας ηγετικής ομάδας του ΕΛΑ, ο οποίος ουδέποτε είχε ηγετική ομάδα, αλλά είχε μέλη ισότιμα. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων, που προσπάθησαν να θεμελιώσουν την ενοχή στην προσωπικότητα και τη μόρφωση του Χρ. Τσιγαρίδα. Η συνήγορος απέδειξε ότι αυτή η πρόταση στηρίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης, ενώ εισάγει και την απαράδεκτη αρχή της συνυπευθυνότητας. Αν αυτή η λογική γίνει δεκτή -τόνισε- οδηγούμαστε στην ποινικοποίηση του φρονήματος. Αυτή την ανάλυση τη συνόδευσε με εκτεταμένες αναφορές σε νομικά ζητήματα, όπως προκύπτουν από τη θεωρία και τη νομολογία. Μάλιστα, η συνήγορος αναφέρθηκε σε όλες τις απόψεις της θεωρίας, για κάθε νομικό ζήτημα που τίθεται σ’ αυτή τη δίκη, εξηγώντας ποιες δέχεται και ποιες απορρίπτει. Ολοκλήρωσε, τοποθετώντας το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει για τον Χρ. Τσιγαρίδα στο νομικό πλαίσιο που προηγουμένως είχε αναλύσει, για να καταλήξει πως σε βάρος του δεν υπάρχει το παραμικρό που μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη, ακόμη και σ’ αυτό το σαθρό έδαφος της απλής συνέργειας λόγω ψυχικής συνδρομής. Η αθώωσή του είναι μονόδρομος, είπε. Ο Χρ. Τσιγαρίδας θα μείνει στη συνείδηση της αριστεράς και στη συνείδηση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας ως ένας επαναστάτης -ουτοπικός ίσως για πολλούς- με αρχές και συνέπεια.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

104η συνεδρίαση

Δευτέρα, 16.11.09
Επόμενο άρθρο

104η συνεδρίαση

Τετάρτη, 18.11.09

Σχετικά Αρθρα

109η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.12.09

Εφετείο ΕΛΑ 3 Δεκ 2009, 00:00

108η συνεδρίαση

Τρίτη, 24.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 24 Νοέ 2009, 00:00

107η συνεδρίαση

Παρασκευή, 20.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 20 Νοέ 2009, 00:00

106η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 19 Νοέ 2009, 00:00

105η συνεδρίαση

Τετάρτη, 18.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 18 Νοέ 2009, 00:00

103η συνεδρίαση

Δευτέρα, 16.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 16 Νοέ 2009, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 104η συνεδρίαση

    17Ν
    • 104η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 104η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 104η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 104η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 104η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 104η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 104η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 104η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 104η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 104η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 104η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 104η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 104η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 104η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 104η συνεδρίαση

      104η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 104η συνεδρίαση

      104η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 104η συνεδρίαση

      104η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 104η συνεδρίαση

      104η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 104η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 104η συνεδρίαση

    104η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo