Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Τετάρτη, 2/3/05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

11η συνεδρίαση

Τετάρτη, 2/3/05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μαρ 2005, 00:00
Αποφασισμένοι να μη τηρήσουν ούτε τα προσχήματα. Με την έναρξη της διαδικασίας μας έδωσαν μια ακόμα απόδειξη. Η Κυριακίδου ήταν απούσα και αντί να διακόψουν και να την προσάγουν βιαίως, για να συνεχιστεί η κατάθεσή της, φώναξαν τη μάρτυρα Τόγκα. Μάταια διαμαρτυρήθηκε η υπεράσπιση. Μάταια υπενθύμισε τη δικονομία. Δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο, ήταν η επωδός του προέδρου και του εισαγγελέα. Εκαναν πως δεν άκουσαν την ευθεία κατηγορία, ότι την Κυριακίδου την έχει πάρει η Αντιτρομοκρατική και της κάνει φροντιστήριο, για να διορθώσει τα κενά του πρώτου μέρους της κατάθεσής της, επειδή θα την στριμώξει η υπεράσπιση. 
Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει η κατάθεση της Τόγκα, ο επικεφαλής της φρουράς ανακοίνωσε στο δικαστήριο, ότι γύρω στις 9 η Κυριακίδου πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, επικαλούμενη… πόνο στην κοιλιά και βρίσκεται σε διαδικασία εξετάσεων! Χρειάζεται μήπως να σχολιάσουμε;
 
Φώναξαν, λοιπόν, την Αγλαϊα Τόγκα, η οποία… τους αναγνώρισε όλους. Την Κυριακίδου, την Αθανασάκη και τον Κανά! 
Ο Αρης Κωνσταντάκης (υπεράσπιση Αθανασάκη) ζήτησε να γραφεί στα πρακτικά, ότι γίνεται χρήση μιας κατάθεσης που περιλαμβάνει παράνομη διαδικασία αναγνώρισης, διότι στην μάρτυρα πρώτα επιδείχτηκαν φωτογραφίες και μετά της ζητήθηκε να κάνει περιγραφή των προσώπων που κλήθηκε να αναγνωρίσει.
Ο πρόεδρος προσπάθησε να ειρωνευτεί τον συνήγορο, λέγοντάς του ότι δεν έχει διαβάσει την κατάθεση και ο Α. Κωνσταντάκης του απάντησε, ότι ο ίδιος έχει ένα πλεονέκτημα. Οτι ήταν συνήγορος και στην προηγούμενη δίκη και άκουσε τη μάρτυρα να καταθέτει ενόρκως πως πρώτα την επισκέφτηκαν στο σπίτι της, της έδειξαν φωτογραφίες και την επομένη πήγε στην Ασφάλεια και έδωσε κατάθεση στην οποία έκανε τις αναγνωρίσεις.
 
Ο πρόεδρος κάτι υποψιάστηκε και ρώτησε την Τόγκα σχετικά, η οποία επιβεβαίωσε ότι την είχαν επισκεφτεί και της είχαν δείξει φωτογραφίες, μια μέρα πριν την κατάθεσή της. Ο πρόεδρος προσπάθησε να καθοδηγήσει τη μάρτυρα, χωρίς να τη στριμώξει.
Κατά τις ερωτήσεις του εφέτη Λ. Ντούλη, όμως, η Τόγκα παραδέχτηκε ότι δεν έκανε καμιά περιγραφή πριν της δείξουν τις φωτογραφίες, αλλά της έδειξαν πέντε-έξι φωτογραφίες, από τις οποίες οι τρεις ήταν της Αθανασάκη και μετά της ζήτησαν να τους πει για την κοπέλα. Και ενώ η απάντηση της Τόγκα ήταν σαφής, ότι πρώτα της έδειξαν τις φωτογραφίες και μετά τη ρώτησαν, ο πρόεδρος παρενέβη πάλι, προσπαθώντας να μπαλώσει την κατάσταση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η Τόγκα να επιβεβαιώσει ξανά τα γεγονότα πήγαν στο σπίτι της Κυριακή, της έδειξαν φωτογραφίες και τη Δευτέρα τη φώναξαν στην Ασφάλεια και έδωσε κατάθεση. Δηλαδή, παραδέχτηκε ότι αυτά που γράφει η προανακριτική της κατάθεση δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική διαδικασία που συνέβη. Μια διαδικασία δημιουργίας μιας καθοδηγούμενης μάρτυρα. Απαντώντας σε ερώτηση του Κ. Αγαπίου η Τόγκα παραδέχτηκε αυτό που είχε πει στην προηγούμενη δίκη. Οτι οι ασφαλίτες της είχαν πει πως τα άτομα που θα αναγνωρίσει είναι μέσα και δεν πρόκειται να βγουν ποτέ!
 
Το «στήσιμο» της Τόγκα αποδείχτηκε και από κάτι άλλο. «Αναγνώρισε» την Αθανασάκη από μια φωτογραφία του 1998, η οποία χρονικά είναι πολύ κοντά στη σημερινή χρονολογία, που δηλώνει ότι δεν μπορεί να την αναγνωρίσει. Δεν την αναγνώρισε, όμως, από φωτογραφίες του 1979 και του 1984, που χρονικά είναι κοντά στη χρονολογία που υποτίθεται ότι την είχε δει στην Πολέμωνος! Και κάτι ακόμη. Η Τόγκα περιγράφει την Αθανασάκη να καπνίζει. Στη φωτογραφία που την «αναγνώρισε» η Αθανασάκη είναι μ’ ένα τσιγάρο στο στόμα! Σύμπτωση, ε…
 
Σχολιάζοντας την κατάθεση της Τόγκα ο Χρ. Τσιγαρίδας είπε πως η μάρτυρας είναι το πρότυπο του «καλού πολίτη, φίλου της Αστυνομίας», που της ζήτησαν να βοηθήσει και βοήθησε. Αυτό φαίνεται και από τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τη λέξη «η υπηρεσία», που μόνο όσοι έχουν σχέση με την Αστυνομία χρησιμοποιούν. 
Ο Χρ. Τσιγαρίδας σχολίασε και τον τρόπο που την εξέτασε το δικαστήριο, που αποσκοπούσε στην ενίσχυση του κατηγορητήριου και όχι στην αναζήτηση της αλήθειας. Για παράδειγμα –είπε- δεν τη ρωτήσατε για τις φωτογραφίες. Είπε ότι της έδειξαν 6 φωτογραφίες. Δύο της Αθανασάκη, δύο του Κανά, μία της Κυριακίδου, μία του Αγαπίου, να οι 6 φωτογραφίες. «Τσουρουφλισμένος» ο πρόεδρος είπε πως αυτή είναι μια σωστή παρατήρηση και ρώτησε τον Τσιγαρίδα γιατί δεν έκανε ερώτηση. Ο Τσιγαρίδας απάντησε ότι δεν θα συμπράξει στη μεθόδευση που γίνεται, αλλά θα κάνει αξιολογήσεις των μαρτύρων, για να αποδεικνύει ότι είναι κατασκευασμένοι μάρτυρες.
 
Ο Κ. Αγαπίου σχολίασε ότι οι ερωτήσεις που έκανε στη μάρτυρα είχαν σκοπό να αποκαλύψουν ότι η αναγνώριση έγινε πριν την κατάθεση της μάρτυρα, σε κουβεντούλα σε φιλικό κλίμα και αφού την είχαν διαβεβαιώσει ότι οι συγκεκριμένοι δεν πρόκειται να ξαναβγούν από τη φυλακή. Παρατήρησε ακόμη, ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να κατεβαίνει μια σκάλα και να κοιτάζει στο πλάι. Πέραν αυτού, το σχεδιάγραμμα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας δείχνει ότι από τη σκάλα δεν υπάρχει οπτική επαφή με την είσοδο του διαμερίσματος όπου υποτίθεται ότι η Τόγκα είχε δει την Αθανασάκη. 
Ο Χρ. Τσιγαρίδας ξαναπήρε το λόγο και είπε ότι από τις περιγραφές των μαρτύρων ο ίδιος, ως μηχανικός, είχε κάνει στην προηγούμενη δίκη ένα σχεδιάγραμμα, επειδή δεν έφεραν από την πολεοδομία, και φάνηκε πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε εσοχή, μετά από ένα ζιγκ-ζακ του διαδρόμου, και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δει την πόρτα του κάποιος που ανεβαίνει ή κατεβαίνει τη σκάλα. Ο πρόεδρος, «τσουρουφλισμένος» και πάλι, ξαναρώτησε τον Τσιγαρίδα γιατί δεν έκανε σχετικές ερωτήσεις στη μάρτυρα. Διεκδικώ από σας –του απάντησε ο Χρ. Τσιγαρίδας- το να εξετάζετε εξαντλητικά τους μάρτυρες. Εγώ σας είπα ποια είναι η στάση μου.
 
Ο Α. Κωνσταντάκης, αφού επανέλαβε τη θέση της υπεράσπισης Αθανασάκη, ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να κρίνει το αδίκημα της «συμμετοχής», σημείωσε ότι από έρευνα της υπεράσπισης προέκυψε ότι ουδείς στην Ελλάδα φέρει το επίθετο Σκουτουδάκης. Επομένως, το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοικιάστηκε με μια ταυτότητα εξολοκλήρου ψεύτικη, δυνατότητα που έχουν μόνο οι υπηρεσίες. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα και αυτό είναι που θα έπρεπε να ενδιαφέρει το δικαστήριο. 
Σημείωσε, ακόμη, ότι από τις 25-30 οικογένειες που μένουν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία ουδείς αναγνώρισε την Αθανασάκη, μολονότι όλοι εξετάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική. Ομως, δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο. Κλήθηκε η Τόγκα για ευνόητους λόγους. Ο Κ. Αγαπίου υπέβαλε αίτημα να ερευνηθεί αν υπάρχει άτομο με το όνομα Σκουτουδάκη Στυλιανή και αν υπάρχει να κληθεί να καταθέσει. Την έρευνα αυτή –είπε- έπρεπε να είχαν κάνει οι αστυνομικές αρχές. Εκτός αν την έχουν κάνει, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και το κρύβουν, οπότε το δικαστήριο πρέπει να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.
 
Ο Α. Κούγιας, που έφτασε μετά το τέλος της κατάθεσης Τόγκα, θύμισε μερικά ακόμα πράγματα που αυτή είχε πει στην προηγούμενη δίκη, όπως για παράδειγμα ότι κατά την κατάθεσή της παρίστατο και ο Διώτης, που της υπέβαλε ερωτήσεις, γεγονός που δεν αναγράφεται πουθενά, και ζήτησε να του παρασχεθεί η δυνατότητα να εξετάσει την Τόγκα. Αλλιώς, να διακοπεί η δίκη μέχρι το τέλος του μήνα. 
Με την πρόταση της διακοπής διαφώνησε η Γ. Κούρτοβικ, λέγοντας ότι όλοι οι συνήγοροι έχουν αναβάλει υποθέσεις για να παρίστανται σ’ αυτή τη δίκη και επομένως θα έχουν αυτοί πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. 
Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι έχει περαιωθεί η εξέταση της Τόγκα και ανέκυψε μόνο το πρόβλημα που έθεσε ο Α. Κωνσταντάκης για μίσθωση του διαμερίσματος από την Αστυνομία, ο οποίος πρέπει να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει (σ.σ. ο Α. Κωνσταντάκης είχε δηλώσει ότι δεν έχει στοιχεία, γιατί δεν μπορεί εξ αντικειμένου να έχει). Ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος Κούγια για διακοπή μέχρι το τέλος του μήνα (δέχτηκε το πολύ μια εβδομάδα), όμως ο Κούγιας απέσυρε το αίτημα, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα σε συνεδέλφους του, όπως είπε.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα να κληθεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Πολέμωνος 13, ενώ ο Α. Κούγιας ζήτησε να κληθεί ξανά η Τόγκα και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την Κυριακίδου. Επίσης, να αναζητηθεί ο ξάδερφος του ιδιοκτήτη, ο οποίος νοίκιασε το διαμέρισμα στη γυναίκα με το όνομα Σκουτουδάκη, τον οποίο ουδέποτε φαίνεται να αναζήτησε η Ασφάλεια, όπως είχε υποχρέωση. Ο εισαγγελέας συμφώνησε με το αίτημα να αναζητηθεί η Σκουτουδάκη.
 
Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να καλέσει ως μάρτυρα τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και για τη διαπίστωση των στοιχείων του καλεί εκ νέου τον διαχειριστή Ν. Ταραβήρα. Διέταξε να προσκομιστεί βεβαίωση της αστυνομικής αρχής για να διαπιστωθεί αν έχει εκδοθεί δελτίο ταυτότητας στο όνομα Σκουτουδάκη, προκειμένου αυτή να κληθεί. Διέκοψε δε για την επομένη και κάλεσε το ζεύγος Πομώνη-Σιώζου, επειδή όπως είπε ο πρόεδρος δεν ξέρει τι γίνεται με την υγεία της Κυριακίδου. Λίγο πριν ο Χρ. Τσιγαρίδας είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, ότι με ένα απλό τηλεφώνημα σε κάποιο γιατρό έμαθε πως η Ασφάλεια πήγε την Κυριακίδου στο νοσοκομείο Πατησίων, που δεν εφημέρευε (!) και από εκεί την έστειλαν στο «Αγία Ολγα». Φαίνεται –σχολίασε ο Τσιγαρίδας- πως κάποιο αόρατο χέρι ρυθμίζει τη σειρά των μαρτύρων.
 
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

11η συνεδρίαση

Τρίτη, 1/3/05
Επόμενο άρθρο

11η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3/3/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 11η συνεδρίαση

    17Ν
    • 11η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 11η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 11η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 11η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 11η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 11η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 11η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 11η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 11η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 11η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 11η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 11η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 11η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 11η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 11η συνεδρίαση

      11η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 11η συνεδρίαση

      11η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 11η συνεδρίαση

      11η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 11η συνεδρίαση

      11η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 11η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 11η συνεδρίαση

    11η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo