Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά
  • Σαν σήμερα 31 Αυγούστου
  • Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη
  • 4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;
  • Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τετάρτη, 29.3.06
Εφετείο 17Ν

53η συνεδρίαση

Τετάρτη, 29.3.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μαρ 2006, 00:00
Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Τσαΐνη, οδηγό του Βαρδινογιάννη. Αστυνομικός την εποχή της επίθεσης, συνταξιούχος σήμερα, αλλά πάντα –και τότε και τώρα- σωματοφύλακας του μεγαλοκαπιταλιστή. Για τη νομική πτυχή της υπόθεσης ο συγκεκριμένος μάρτυρας βοήθησε καταθέτοντας την αλήθεια. Οτι δεν έγινε καμιά ιδιαίτερη έκρηξη και δεν κινδύνεψαν περαστικοί. Ενδιαφέρον είχε ο διάλογός του με τον Δ. Κουφοντίνα, από τον οποίο βγήκε ότι όλοι οι σωματοφύλακες του Βαρδινογιάννη, αστυνομικοί και ιδιώτες, είναι κοντά του πάρα πολλά χρόνια και έχουν ως αποστολή τους να μπουν μπροστά και να τον προστατεύσουν, ακόμα και να φάνε αυτοί τη σφαίρα αν το αφεντικό τους πυροβοληθεί. Ο Κουφοντίνας έκανε αυτές τις ερωτήσεις, για να στοιχειοθετήσει το σχόλιο που έκανε αμέσως μετά:
 
«Και σ’ αυτή και στην πρώτη δίκη ο Βαρδινογιάννης έδειξε ότι αγνοεί τα ονόματα των ανθρώπων αυτών που 20-25 χρόνια είναι δίπλα του, φροντίζουν για την ασφάλειά του, είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους γι’ αυτόν, αυτή είναι η δουλειά τους. Αγνοεί τα ονόματά τους, δε νοιάζεται, αδιαφορεί πλήρως. Μάλιστα, μας είπε ότι δεν ήξερε καν για τον ελαφρύ τραυματισμό του σωματοφύλακά του. Δείχνει δηλαδή τη συμπεριφορά του κεφαλαιοκράτη απέναντι στους πιο κοντινούς εργαζόμενούς του. Δε μπορεί να μας λέει ότι ενδιαφέρεται για τους 2.000 εργαζόμενους. Αδιαφορεί και το ‘χει δείξει με τέτοιο τρόπο για τους πιο κοντινούς, γι’ αυτούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους γι’ αυτόν. Σ’ αυτό, παρ’ όλο που μας έδειξε ότι έχει και μια συμπεριφορά νονού, δεν έχει τη συμπεριφορά των Ιταλών νονών, οι οποίοι νοιάζονται τουλάχιστον για τους ανθρώπους τους». 
 
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουφοντίνας ζήτησε και πάλι το λόγο, για να καταθέσει κάποια έγγραφα προς ανάγνωση και να κάνει μια δήλωση, που ήταν η εξής:
 
«Τρία έγγραφα θα σας καταθέσω και θα κάνω και ένα σχόλιο μετά. Το πρώτο είναι από τη σελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυο, ο ισολογισμός της Μότορ Οιλ – Διυλιστήρια Κορίνθου, από τον οποίο φαίνεται ότι τα κέρδη –πέρυσι νομίζω- ήταν δεκάδες δισεκατομμύρια, σε δραχμές τα υπολογίζω. Το δεύτερο είναι ένα φύλλο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», που αναφέρεται στη δολοφονία των δύο εργατών στο «Κρήτη Σι» και το τρίτο είναι από ένα έντυπο της Αριστεράς, το «Ποστ» μια έρευνα που βασίζεται σε επιτόπιο ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του εντύπου, έχει πολλές μαρτυρίες, έχει πηγές βλέπω από την εφημερίδα «Αλλαγή», την τοπική εφημερίδα εκεί του Ηρακλείου, και αναφέρεται στη φρικτή δολοφονία του νεαρού σοσιαλιστή κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει το διώξιμο από τους Βαρδινογιάννηδες των κατοίκων της περιοχής των Καλών Λιμένων.
 
Και απ’ αυτά τα έγγραφα βγαίνει αυτό που είναι γνωστό και από την κοινή πείρα, όπως θα λέγατε εσείς. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη είναι ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς ομίλους της κεφαλαιοκρατικής τάξης στην Ελλάδα, αυτής της τάξης που η οργάνωση ονόμασε λματ (λούμπεν μεγαλοαστική τάξη), η οποία εκτός από την κλασική εκμετάλλευση των εργατών, των εργαζομένων στις εταιρίες της, το μεγάλο μέρος του πλούτου της το έχει συγκεντρώσει με απάτες και παραβίαση του νόμου. 
 
Πέρα από τη σημασία αυτού του χαρακτηρισμού όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα και συμπεριφορά του ομίλου Βαρδινογιάννη, είδαμε χθες εδώ και την προσωπική λούμπεν συμπεριφορά του κυρίου εκπροσώπου του ομίλου. Ως νονός, ως γκάνγκστερ, έδειξε την περιφρόνησή του στο δικαστήριό σας, στους συνηγόρους υπεράσπισης, στους νόμους. Κι είναι λογικό. Οι νόμοι δεν τον αγγίζουν. Οι νόμοι δεν ισχύουν γι’ αυτόν και τους ομοίους του. Αντίθετα είναι αυτός που μέσω των πολιτικών που ελέγχει διαμορφώνει τους νόμους. Παραβιάζει τους νόμους ως μεγαλοαπατεώνας αλλά ενίοτε και ως μικροαπατεώνας. Δολοφονεί μέσα στα γκαζάδικα, όπως το «Κρίτι Σι», και θρασύτατα απαιτεί οικονομική ασποζημίωση από τον αντιπρόσωπο του Συνδικάτου Μετάλλου, που τον καταγγέλλει. Δολοφονεί με γκανγκστερικό τρόπο, όπως θα το δείτε, τον Γιάννη Κουτσάκη, τον κοινοτάρχη, και δεν διστάζει να μεταθέσει τον τοπικό αστυνόμο της περιοχής, που ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν διστάζει όμως και στις μικροαπάτες, όπως να πλαστογραφήσει τον αριθμό των πραγματικών μέτρων που καταλαμβάνει το διυλιστήριο της Μότορ Οιλ, για να πληρώσει λιγότερα δημοτικά τέλη στην Κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων, στη θάλασσα της οποίας, μέρα μεσημέρι, περιφρονώντας τους νόμους, όπως είπα και πριν, το ίδιο γκαζάδικο, το «Κρήτη Σι», πριν από δυο-τρία χρόνια μόλυνε τη θάλασσα, μέρα μεσημέρι, με τόνους πετρελαιοειδών.
 
Οπως βγαίνει και απ’ αυτά τα έγγραφα, ο όμιλος Βαρδινογιάννη είναι ο όμιλος που έχει μεγιστοποιηθεί χάρη στα αμερικανικά κεφάλαια και την αμερικανική υποστήριξη – σ’ αυτό που είπε, ότι έχει βοηθήσει η Αμερική την Ελλάδα – ο όμιλος αυτός, όπως και οι όμοιοί του, δεν έχει νόμους, δεν έχει θεό, δεν έχει πατρίδα. Μόνος του θεός, μόνη του πατρίδα είναι το κέρδος. Και για να το μεγιστοποιήσει δεν ορρωδεί προ ουδενός. Είναι ο κλασικός μεγαλοαπατεώνας, γκάνγκστερ, φονιάς εφοπλιστής. Συνεπώς, η επίθεση εναντίον του από τη 17Ν, μια επαναστατική αντικαπιταλιστική οργάνωση, που έχει χτυπήσει εκπροσώπους των ισχυρότερων επιχειρηματικών οικογενειών, που ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, όπως των Αγγελόπουλων, των Μποδοσάκηδων, των Βαρδινογιάννηδων, ήτανε δίκαιη».
 
Η τοποθέτηση αυτή και το περιεχόμενο των εγγράφων που αναγνώστηκαν, από το οποίο πήγαζε ορμητικά η αλήθεια των απόψεων του Δ. Κουφοντίνα, ενόχλησε την εισαγγελέα Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε να κάνει μια ερώτηση. Και τι ρώτησε; Αν η 17Ν, επειδή κάπου στην προκήρυξή της αναφέρεται ότι «η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και κουφή», αντιλαμβανόταν το ρόλο της ως τιμωρού! Ρώτησε το ίδιο πράγμα που έχει ξαναρωτήσει, μη αντιλαμβανόμενη προφανώς τίποτα από την πολιτική αντίληψη της 17Ν. Ο Δ. Κουφοντίνας, αφού παρατήρησε ότι της το έχει ξαναπεί αυτό, της (ξανα) εξήγησε υπομονετικά, ότι η 17Ν ήταν μια επαναστατική πολιτική οργάνωση, που είχε ως στόχο της το σοσιαλισμό κι ότι είναι λογικό, επειδή ακριβώς η Δικαιοσύνη έκανε αυτά που έκανε, ένα τμήμα του λαού να αντιλαμβάνεται τις ενέργειες της 17Ν ως πράξεις εκδίκησης. Ο σοσιαλισμός σκοτώνει; ήταν η επόμενη… μεγαλοφυής ερώτηση της εισαγγελέα, που νόμισε μες στη μακαριότητά της ότι… έπιασε λαβράκι. Χαμογελώντας, ο Δ. Κουφοντίνας έπιασε να της εξηγεί υπομονετικά, ότι η επανάσταση, η επαναστατική διαδικασία εμπεριέχει ως στοιχείο της τη βία. Πού να καταλάβει, όμως, η εισαγγελέας. Γινόταν καμιά επανάσταση; ήταν ο επόμενος εξυπνακισμός της, την ώρα που ο Κουφοντίνας εξηγούσε τα περί επαναστατικής βίας.
 
Η εισαγγελέας ρώτησε και τον Χρ. Ξηρό (γιατί άραγε;), αν συμφωνεί μ’ αυτή την ενέργεια. Ο ρ. Ξηρός απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την τακτική της 17Ν αλλά δεν την καταδικάζει, όπως δεν καταδικάζει οποιαδήποτε άλλη μορφή δράσης της Αριστεράς. Εγώ –είπε- επέλεξα το δρόμο των μαζικών αγώνων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καταδικάζω την τακτική που επέλεξε η επαναστατική οργάνωση 17Ν, όπως δεν καταδικάζω την τακτική του ΣΥΝ ή του ΚΚΕ. Δυστυχώς, όλος ο διάλογος της εισαγγελέα με τους Δ. Κουφοντίνα και Χρ. Ξηρό δεν καταγράφηκε, λόγω εμπλοκής στο κασετόφωνό μας, γι’ αυτό και τον αποδίδουμε περιγραφικά. Για πιστή απόδοση μπορείτε να ανατρέξετε στα ανεπίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΙΟΥΑΡΤ
 
Μοναδική μάρτυρας η κόρη του Ρόναλντ Στιούαρτ, του αμερικανού αρχιλοχία που εκτέλεσε η 17Ν. Την κουβάλησαν από τις ΗΠΑ (ταξιδάκι στο Ελλάντα, με έξοδα της πρεσβείας) για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αυτή τη φορά ήταν καλύτερα δασκαλεμένη και έτσι δεν επανέλαβε αυτά που είχε πει στην πρώτη δίκη, ότι δράστες της υπόθεσης ήταν ο Σάββας και ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως της είχαν πει από την πρεσβεία. Είπε ότι το έμαθε από τις εφημερίδες. Και βέβαια, ο πρόεδρος φρόντισε να την προστατεύσει, απαγορεύοντας όλες τις ερωτήσεις που αφορούσαν στην εγκληματική δράση του αμερικάνικου στρατού ανά τον κόσμο. Ετσι, το ενδιαφέρον της υπόθεσης περιορίστηκε στη δήλωση που έκανε, μετά την αποχώρηση της μάρτυρα, ο Δ. Κουφοντίνας και στο διάλογο που είχε με την εισαγγελέα και τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Η. Αναγνωστόπουλο.
 
Δ. Κουφοντίνας: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπους ο Β’ – πολλοί παρομοιάζουν τις ΗΠΑ με την αυτοκρατορία της Ρώμης, τις ονομάζουν Νέα Ρώμη, αναφερόμενοι βέβαια στη Ρώμη των τελευταίων χρόνων, όχι στη Ρώμη της δημοκρατίας – έχει κηρύξει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Εχει κηρύξει έναν πόλεμο. Σ’ έναν πόλεμο αντιπαρατίθενται άνθρωποι και οι άνθρωποι είναι πάντα συγκεκριμένοι. Εχουν οικογένεια, έχουνε παιδιά και ο χαμός των συγκεκριμένων ανθρώπων γεμίζει πάντα με πόνο και οδύνη τους συγγενείς. Μπροστά σ’ αυτόν τον πόνο – το ‘χα πει και στην πρώτη δίκη – υποκλινόμαστε. Σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Ομως, άλλο ο σεβασμός στον πόνο και άλλο η καπηλεία. Να έρχονται εδώ άνθρωποι για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Θα μπορούσα να φέρω εδώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, που χάσαν τους γονείς τους. Θα μπορούσα να φέρω, αν μπορούσε κάποιος να τους βρει, τους εκατοντάδες νεκρούς του υπόγειου καταφυγίου που βομβαρδίσανε, όπου κολλήσανε στον τοίχο, εξαϋλωθήκανε άνθρωποι, γυναικόπαιδα Ιρακινά. Ανθρωποι που χάσανε τους δικούς τους, που δε μπορέσανε ούτε να τους βρουν για να τους κλάψουν.
 
Δεν κάνω καμία προσπάθεια συμψηφισμού, ούτε μπορεί να γίνει τέτοιος συμψηφισμός. Γιατί από τη μια έχουμε έναν άδικο πόλεμο, έναν επιθετικό πόλεμο, ένα ληστρικό πόλεμο και απ’ την άλλη έναν αμυντικό πόλεμο. Δε συγκρίνονται τα θύματα απ’ τις δυο πλευρές, και για το λόγο επιπλέον ότι απ’ τη μια μιλάμε για ελάχιστους νεκρούς και απ’ την άλλη για εκατοντάδες χιλιάδες. Πρόκειται για ποιοτική διαφορά. Αυτός ο πόλεμος γίνεται, όπως είπα, με ανθρώπους, γίνεται με μισθοφόρους. Και πραγματικά, πολλοί απ’ αυτούς είναι άνθρωποι που ανήκουν στα πιο φτωχά τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που είναι πιο άδικη και πιο άνιση, όπου κάποιοι μισθοφόροι καταλήγουν εκεί επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, τους σπρώχνει η ανεργία. ‘Η οι Αμερικανοί πηγαίνουν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και στρατολογούν ανθρώπους φτωχούς, δίνοντάς τους ένα μεροκάματο, για να πάνε να δολοφονήσουν ανθρώπους. Τα παιδιά των πλουσίων δεν πάνε ποτέ στον πόλεμο. Βρίσκουνε τρόπους και τ’ αποφεύγουν. Τα παιδιά των φτωχών πάνε στον πόλεμο, σκοτώνουν άλλους φτωχούς. Αυτό είναι το σύστημα, αυτός είναι ο καπιταλισμός, ενάντια στον οποίο πολεμάμε. Ο καπιταλισμός έχει ανάγκη για να τραφεί από πόλεμο, από αίμα. Και από πετρέλαιο. Κι αυτό πάνε να ληστέψουν αυτοί οι στρατοί.
 
Τι θέλει ο στρατός ο αμερικανικός στην Ελλάδα; Υερασπίζι τα συμφέροντά του; Να μείνει στη χώρα του και ας την υπερασπίσει από κάποια επίθεση που θα δεχτεί. Τι γυρεύει ο στρατός εδώ ο αμερικάνικος και όλοι αυτοί που συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του; Τι γυρεύουν οι βάσεις, τι γυρεύει η Σούδα στην Ελλάδα, που μέσα από τη Σούδα εξαπολύουν επιθετικό πόλεμο στο Ιράκ καθιστώντας τη χώρα μας στόχο; Ο Στιούαρτ ήταν ένας απ’ αυτούς που συντελούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του στρατιωτικού μηχανισμού, αυτού του μηχανισμού, αυτού του στρατού που ονομάζουμε εδώ και είναι και αποτελεί στρατό κατοχής. Γι’ αυτό χτυπήθηκε.
 
Π. Τσελέντης: Δε γίνονται και λάθη σ’ αυτό τον πόλεμο, ο προμηθευτής έφταιγε; (σ.σ. προσκύνα, γλείφε και ρουφιάνευε).
Εισαγγελέας: Είστε περήφανος γι’ αυτό κ. Κουφοντίνα; Ενα φουκαρά μαύρο, που πήγε να χορτάσει την πείνα του στον αμερικανικό στρατό… Η οργάνωση είναι περήφανη γι’ αυτό, ένα μαύρο φουκαρά πεινασμένο που πήγε στον αμερικανικό στρατό να χορτάσει την πείνα του;
 
Δ. Κουφοντίνας: Σας εξήγησα και πιο πριν. Μίλησα και εξήγησα. Σας έφερα πριν από λίγο καιρό φωτογραφίες μαύρων λοχιών να βασανίζουν κρατούμενους, να τους φέρονται σαν σκυλιά. Μαύροι λοχίες βομβαρδίζουν και σκοτώνουν αμάχους. Είναι περήφανοι αυτοί; Είναι περήφανος ο κύριος που τους εκπροσωπεί εδώ πέρα; Αντι να ντρέπεται! (Ο Αναγνωστόπουλος διαμαρτύρεται, χωρίς να ακούγεται) Βέβαια, εκπροσωπείτε τα αμερικανικά και τα βρετανικά…
Πρόεδρος: κ. Κουφοντίνα, ο κ. συνήγορος δεν εκπροσωπεί αυτούς, εκπροσωπεί την πολιτική αγωγή.
 
Δ. Κουφοντίνας: Δεν είν’ αυτό το ζήτημα. Είναι η υποκρισία. Τον πόλεμο, κ. εισαγγελέα, δεν τον διαλέξαμε εμείς. Τη βία δεν τη διαλέξαμε εμείς. Η επαναστατική βία είναι δευτερογενής και δευτερεύουσα απέναντι στην πρωτογενή βία των ιμπεριαλιστών. Μας την επιβάλανε. Από την εποχή του εμφυλίου οι Αμερικάνοι επικυρίαρχοι εδώ πέρα καταδυναστεύουν τον τόπο. Είναι υπεύθυνοι για τη δικτατορία, είναι υπεύθυνοι για την κυπριακή τραγωδία, είναι υπεύθυνοι γιατί μετατρέπουν την Ελλάδα σε αμερικάνικο προτεκτοράτο. Μας βάζουν στο Αφγανιστάν – ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν ξέρετε τι κάνει; Φυλάει τώρα το αεροδρόμιο. Πιο πριν έβαζαν το στρατό μας μπροστά από το στρατηγείο της CIA.  Ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν φυλάει το στρατηγείο της CIA στην Καμπούλ. Οι αμερικανικές βάσεις είναι εδώ, είναι σύμβολα της αμερικανικής κυριαρχίας.
 
Εισαγγελέας: Οχι εκ του ασφαλούς, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, εκεί που επικαλείστε έπρεπε να πάτε να πολεμήσετε.
Δ. Κουφοντίνας: Να πάμε εμείς στο Αφγανιστάν; Οι επαναστάτες πολεμούνε στη χώρα τους. (Ο πρόεδρος προσπαθεί να τερματίσει τη συζήτηση) Οχι, δεν τελείωσα, κ. πρόεδρε. Εδώ πέρα υπάρχουν οι αμερικάνικες βάσεις. Η Σούδα μας καθιστά στόχο. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο. Στέλνουμε στρατό στο Αφγανιστάν. Οταν αρχίσουν να έρχονται οι νεκροί έλληνες στρατιώτες απ’ το Αφγανιστάν, τι θα μας πείτε; Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των Αμερικανών, προωθεί τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, τη βαλκανιοποίηση, την αποδιάρθρωση των Βαλκανίων. Κι εμείς εδώ λειτουργούμε ως γέφυρα. Γι’ αυτό δε θα ‘πρεπε να ντρέπεται κανείς;
 
Μετά απ’ αυτό το ξέσπασμα του Κουφοντίνα, που έκλεισε σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, ουδείς τόλμησε να συνεχίσει. Τι να πει άλλωστε; Μήπως υπήρχε έστω και ένας κόκκος αναλήθειας στα όσα είπε;
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

53η συνεδρίαση

Τρίτη, 28.3.06
Επόμενο άρθρο

53η συνεδρίαση

Παρασκευή, 31.3.05

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά

31 Αυγ 2025, 10:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

30 Αυγ 2025, 15:49
Διεθνή

4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;

30 Αυγ 2025, 13:43
Κόντρες

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

30 Αυγ 2025, 12:28
Πολιτική

Σιωνίστρια του κερατά η… αθώα εβραιοπούλα

30 Αυγ 2025, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα – Αρραγές το παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

29 Αυγ 2025, 18:04
Η παπάρα

Κατασκευαστής ειδήσεων (ή, απλά, προβοκάτορας)

29 Αυγ 2025, 17:28
Πολιτική

Zionists, get the fuck out of our country (σε απλά ελληνικά: σιωνιστές, τον πούλο από την Ελλάδα)

29 Αυγ 2025, 13:55
Πολιτική

«Να ζείτε με τον τρόμο μας»: Σιωναζιστής ραβίνος της Θεσσαλονίκης απειλεί ότι θα μας εξοντώσουν όλους

Κυβέρνηση και αστικά μίντια αβαντάρουν τον σιωναζισμό

29 Αυγ 2025, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2025, 00:01
Περιβάλλον

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

28 Αυγ 2025, 19:49
Αγροτικά

Επιστρατεύουν κάθε πρόθυμο/η να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα και να συκοφαντήσει την Π. Τυχεροπούλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η περίπτωση της κάποτε αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμητρας Χαλικιά

28 Αυγ 2025, 15:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Χριστιανικά Πατριαρχεία: Οι κληρικοί και οι μοναχές μας αρνούνται να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας

27 Αυγ 2025, 19:40
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Οι γαλακτοβιομήχανοι στηρίζουν τους Τσιάρα – Κέλλα

27 Αυγ 2025, 19:00
Διεθνή

Τζέρεμι Σκέιχιλ: Τι πιθανότητες υπάρχουν να παραδοθεί η Χαμάς

27 Αυγ 2025, 12:29
Διεθνή

Βάλερι Ζινκ: Δεν μπορώ πλέον να φέρω τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Reuters

27 Αυγ 2025, 09:46
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 53η συνεδρίαση

    17Ν
    • 53η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 53η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 53η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 53η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 53η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 53η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 53η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 53η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 53η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 53η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 53η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 53η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 53η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 53η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 53η συνεδρίαση

      53η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 53η συνεδρίαση

      53η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 53η συνεδρίαση

      53η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 53η συνεδρίαση

      53η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 53η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 53η συνεδρίαση

    53η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo