Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τώρα με το app ποιος τους πιάνει
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης
  • Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
  • Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια
  • Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Παρασκευή, 1.9.06
Εφετείο 17Ν

131η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1.9.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2006, 00:00

Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε για ένα δικαστήριο που παίρνει μια απόφαση, την οποία αμφισβητούν κατηγορούμενοι και υπεράσπιση ως ευθέως παράνομη, επιμένει πεισματικά σ’ αυτή, καταναλώνει τέσσερις μέρες σ’ ένα ιδιότυπο «πόκερ» και στο τέλος ανακαλεί την απόφασή του; Εμείς δε θα δώσουμε δικούς μας χαρακτηρισμούς. Θα χρησιμοποιήσουμε λόγια της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη: κωλυσιεργία και διακωμώδηση της δίκης. Οι χαρακτηρισμοί επιστρέφουν ως μπούμερανγκ και ουδείς μπορεί να πει τίποτα. Η απόφαση για αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που ήδη είχαν οι κατηγορούμενοι και τους οποίους το δικαστήριο θεώρησε ως «παυθέντες» αναιρέθηκε. Αναιρέθηκε επίσης η πέτρα του σκανδάλου, δηλαδή η απόφαση της Διεύθυνσης της φυλακής να υποβάλλει σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο και έλεγχο εγγράφων τους κατηγορούμενους και κατά την προσέλευσή τους στο δικαστήριο.

Ποιους δικαιώνει αυτή η εξέλιξη (με την αναίρεση και των δυο αποφάσεων); Τους κατηγορούμενους. Και ποιοι μένουν έκθετοι; Από τη μια η Διεύθυνση της φυλακής, που υποχρεώθηκε ύστερα από τη σθεναρή στάση των Δ. Κουφοντίνα και Χρ. Ξηρού και την παρέμβαση του εισαγγελέα να επανέλθει στο παλιό καθεστώς του μακροσκοπικού ελέγχου (με το μάτι του φύλακα, δηλαδή), και από την άλλη το δικαστήριο, που αυθαίρετα και «τσαμπουκαλίδικα» προχώρησε στο διορισμό (ύστερα από πρόταση της εισαγγελέα, που κυνηγούσε από τα τέλη Ιούλη μια ρεβάνς από κατηγορούμενους και υπερασπιστές).

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Γιατί το δικαστήριο επέμεινε στην απόφαση για διορισμό και μετά την πλήρη διευκρίνηση της στάσης των δύο κατηγορούμενων και των συνηγόρων τους; Αν θεωρούσε την απόφασή του σωστή, τότε θα έπρεπε να επιμείνει μέχρι το τέλος. Αφού την αναίρεσε, σημαίνει ότι ήξερε πολύ καλά πως η απόφαση δεν ήταν σωστή. Η επιμονή, λοιπόν, σ’ αυτή και η κατανάλωση τεσσάρων μερών (από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή) μόνο ως «παρτίδα πόκερ με μπλόφες» μπορεί να χαρακτηριστεί. Το δικαστήριο εμφανιζόταν σκληρό, ποντάροντας στην υποχώρηση κατηγορούμενων και συνηγόρων. Αυτοί δεν «έφαγαν τη μπλόφα», έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, υπερασπίστηκαν το δίκιο τους και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Το ζήτημα που προέκυψε ήταν καθαρά τυπικό. Πίσω απ’ αυτό, όμως, υπέβοσκε, η εμμονή των Αμερικανών να κατευθύνουν τη δίκη και η αδυναμία του δικαστηρίου να διαχειριστεί αυτή την πίεση και να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του τουλάχιστον στα ζητήματα της διαδικασίας, που είναι αυτά που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν στοιχειωδώς την «έξωθεν καλή μαρτυρία» στη διάρκεια της δίκης. Οι Αμερικανοί είναι που έθεσαν ζήτημα κινδύνου παραγραφής (για την υπόθεση Τσάντες-Βελούτσου, στην οποία έχει καταδικαστεί μόνο ο Α. Γιωτόπουλος για ηθική αυτουργία). Το θέτουν μέχρι τώρα, μολονότι γνωρίζουν ότι αυτή η υπόθεση έτσι κι αλλιώς θα παραγραφεί, εξέλιξη για την οποία δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι.
Η μη παραγραφή δεν εξαρτάται από μια βδομάδα επιπλέον διακοπές, που ζήτησαν οι συνήγοροι, ή από τις τρεις φορές που κατηγορούμενοι απείχαν (σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο συγκρατουμένων τους από πυρκαγιά, για το χτύπημα των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές και για τη σιωνιστική βαρβαρότητα). Ενα δικαστήριο που θέλει να διαχειριστεί μια τέτοια δίκη με τυπικό δικονομικό τρόπο, οφείλει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι έχει να κάνει με μια πολιτική υπόθεση, στην οποία θα υπάρξουν και τέτοιες αντιδράσεις. Τρεις χαμένες μέρες σε οχτώ μήνες, στη διάρκεια των οποίων ολοκληρώθηκε η λεγόμενη αποδεικτική διαδικασία, δεν είναι απολύτως τίποτα. Ομως, οι Αμερικάνοι πίεζαν, η εισαγγελέας εμφανιζόταν από δημοσιεύματα ως η «καλή» και «ικανή» και ο «πρόεδρος» ως «ανίκανος» και «υποχωρητικός» και βαθμιαία δημιουργήθηκε μια κατάσταση που έδειχνε σαν το δικαστήριο να «δίνει το παρών». Ετσι, χάθηκε η ψυχραιμία και κάθε επικοινωνία της έδρας με την πλευρά των κατηγορούμενων και της υπεράσπισής τους. Η εισαγγελέας άρχισε να συμπεριφέρεται με μια καθαρά ρεβανσιστική-δικτατορική διάθεση και το δικαστήριο, αντί να της βάλει φρένο, ακολούθησε στον ίδιο δρόμο. Τι θα έκανε ένα δικαστήριο προστατεύοντας τον εαυτό του και το κύρος του; Θα έδειχνε κατανόηση στη διαμαρτυρία των κατηγορούμενων και θα προσπαθούσε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για το σταμάτημα της αυθαιρεσίας της Διεύθυνσης της φυλακής. Απλά πράγματα. Αντί για τα απλά, επιλέχτηκε ο «τσαμπουκάς» και μάλιστα με το δικαστήριο να βρίσκεται εν αδίκω.

Για να το πούμε με μια χαρακτηριστική λαϊκή λέξη, η τελευταία εξέλιξη, με τον τσαμπουκά του διορισμού και την αναίρεσή του μετά από τέσσερις μέρες, αποτελεί «ξεφτιλίκι». Ας δούμε, όμως, πώς παίχτηκε η τελική πράξη.
Η Γ. Κούρτοβικ και ο Γ. Γκουντούνας ζήτησαν να τους δοθούν αντίγραφα των πρακτικών της επίμαχης συνεδρίασης, διότι -όπως είπε η Γ. Κούρτοβικ- «θεωρώ ότι η απόφγασή σας εκδόθηκε παράτυπα και παράνομα, αφού ούτε παραιτήθηκα ούτε απολύθηκα από τον πελάτη μου». Από την έδρα πιέστηκαν οι συνήγοροι να απαντήσουν πρώτα αν αποδέχονται ή όχι το διορισμό, όμως αυτοί παρέμειναν ακλόνητοι: Είμαστε διορισμένοι από τους εντολείς μας και όχι από το δικαστήριο. Πρώτα θα λυθεί αυτό το ζήτημα και μετά θα συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Αρνούμαστε να παραστούμε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, πλην αυτής που έχουμε από την αρχή της δίκης.

Ο πρόεδρος προσπαθούσε -αμήχανα και πάλι- να πει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει αποχώρηση από τη διαδικασία και οι Κουφοντίνας και Χριστόδουλος το διέψευσαν κατηγορηματικά για μια ακόμη φορά. Οταν δε ο Δ. Κουφοντίνας επικαλέστηκε, προς επίρρωση του ισχυρισμού του, τις εφημερίδες, διαβάζοντας το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», ανέλαβε δράση η εισαγγελέας, κάνοντας απαξιωτικά σχόλια για τον Τύπο και τους ρεπόρτερ που καλύπτουν τη δίκη, συνοδευόμενα από χαρακτηριστικούς μορφασμούς απαξίας. Υποστήριξε περίπου ότι οι δημοσιογράφοι δε ξέρουν τι γράφουν, ότι παίρνουν πληροφορίες από τους κατηγορούμενους (δεν μπορεί ούτε αυτό να καταλάβει, ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι παπαγαλάκι της δίωξης και πως στα καθήκοντά του είναι η επικοινωνία και με τους κατηγορούμενους), ενώ αργότερα, έχοντας χάσει προφανώς τον αυτοέλεγχό της, δεν αρκέστηκε σε… οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνεται το ρεπορτάζ, αλλά μίλησε για «έλεγχο» (θα μας θέσει υπό κατηγορία, άραγε, επειδή δε γράφουμε όπως θέλει αυτή;). Και όμως, τρεις εφημερίδες («Ελευθεροτυπία», «Κόντρα» και «Ριζοσπάστης» είχαν ρεπορτάζ που κανένα δεν ερμήνευσε τη δήλωση Κουφοντίνα-Χριστόδουλου ως αποχώρηση, ενώ και οι τρεις δημοσίευσαν τη δήλωση Κουφοντίνα, που έγινε στο διάλειμμα, πριν το δικαστήριο αποφασίσει διορισμό, ότι πρόκειται για απουσία διαμαρτυρίας από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση).

Υστερα από διαξιφισμούς, που κράτησαν μέχρι το μεγάλο μεσημεςριανό διάλειμμα, το δικαστήριο επέστρεψε στην έδρα και ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η απόφαση ανακαλείται, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε -έστω και συνοπτική- αιτιολογία!
Ενα άλλο μείζον ζήτημα που απασχόλησε αυτή τη συνεδρίαση ήταν αυτό των πρακτικών. Το έθεσε ο Δ. Κουφοντίνας που είπε ότι δεν είναι τυχαίο το σταμάτημα της δημοσίευσης των πρακτικών τη στιγμή που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και θα ακολουθήσουν οι λεγόμενες απολογίες και οι αγορεύσεις των υπερασπιστών. Εθεσε και ένα άλλο ζήτημα, όμως, ο Κουφοντίνας. Το συνεργείο της ιδιωτικής εταιρίας που κάνει την απομαγνητοφώνηση προσέρχεται κανονικά στη διαδικασία και απομαγνητοφωνεί! Προφανώς το κάνει για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη! Ο Κουφοντίνας ζήτησε από το δικαστήριο να επιλύσει το ζήτημα της δημοσίευσης των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών, αλλιώς να επιτρέψει και στον ίδιο και την υπεράσπισή του να μπει στο χώρο δικό τους συνεργείο και να απομαγνητοφωνεί.

Τέλος, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των Δ. Κουφοντίνα και Χρ. Ξηρού (ο τελευταίος μάλιστα αποχώρησε από τη διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του), καθώς και των συνηγόρων Γ. Κούρτοβικ και Γ. Γκουντούνα, προβλήθηκε η βιντεοκασέτα με τη «συνέντευξη» του Σάββα στον Τριανταφυλλόπουλο. Εν απουσία αποδεικτικών στοιχείων, επιστρατεύτηκε ένα λαμπρό δείγμα δημοσιογραφικής αγυρτείας, προς άγραν εντυπώσεων. Και βέβαια, θα γίνει επιλεκτική χρήση και αυτού του υλικού. Τα σημεία που ο Σάββας είναι καταγγελτικός θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων και θα χρησιμοποιηθεί μόνο ό,τι μπορεί να βολέψει την κατηγορία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

131η συνεδρίαση

Πέμπτη, 31.8.06
Επόμενο άρθρο

131η συνεδρίαση

Εθνική Ελλάδας γεια σου…

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 131η συνεδρίαση

    17Ν
    • 131η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 131η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 131η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 131η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 131η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 131η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 131η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 131η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 131η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 131η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 131η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 131η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 131η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 131η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 131η συνεδρίαση

      131η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 131η συνεδρίαση

      131η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 131η συνεδρίαση

      131η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 131η συνεδρίαση

      131η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 131η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 131η συνεδρίαση

    131η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo