Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη
  • Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία
  • Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους
  • Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη
  • Αχ καρδιά μου και εγώ
  • Στηρίζουν με απροσμέτρητο κυνισμό τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη νομιμοποίηση της επιθετικότητας των σιωναζιστών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Σεπ 2026, 21:42

 

Με το πού πάτησε το πόδι του εκτός φυλακής, ο κλαρινογαμπρός του νεοναζισμού έγινε κεντρική πολιτική προσωπικότητα. Δεν τον ανέβασε «ο λαός» σ’ αυτή τη θέση. Τον ανέβασε το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου με τη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που ελέγχει. Με ένα και μοναδικό στόχο: να παρουσιαστεί ο Κασιδιάρης σαν το αντίπαλο δέος του Σαμαρά, με τη δημιουργία ενός ψεύτικου διπόλου, που οι εκλογομάγειροι της ΝΔ προσδοκούν ότι θα συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο γύρω από τον Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Κασιδιάρης επιβεβαιώνει ότι στόχος του είναι η δημιουργία αυτού του διπόλου (Σαμαράς ή Κασιδιάρης;), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι έχουν υπάρξει οι απαραίτητες «επαφές», «ενημερώσεις» και «συμφωνίες». Στην ιστοσελίδα του κασιδιάρειου νεοναζιστικού μορφώματος, στο δημοσίευμα που συνοδεύει το βίντεο με το οποίο ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε το «νέο» εκλογικό μόρφωμά του, αναφέρονται και τα εξής αποκαλυπτικά:

«Πάνω από 8% βλέπει το νέο κόμμα Κασιδιάρη δημοσκόπηση της Palmos Analyxis – Στο 17% η δυνητική απήχηση
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το TheOpinion.gr παρουσιάζουν ένα στοιχείο που δύσκολα περνά απαρατήρητο. Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Ηλία Κασιδιάρη, το 8% απαντά «Σίγουρα», ενώ ένα επιπλέον 9% απαντά «Ίσως». Δηλαδή, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέτρηση, 17% του εκλογικού σώματος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει ένα νέο πολιτικό εγχείρημα Κασιδιάρη.
Το 8% που αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό βάρος
Η σύγκριση με το αντίστοιχο ερώτημα για ένα νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά είναι χαρακτηριστική: 4% απαντά «Σίγουρα» και 14% «Ίσως». Στην περίπτωση Κασιδιάρη, το «Σίγουρα» εμφανίζεται στο 8%, δηλαδή διπλάσιο ποσοστό από εκείνο που καταγράφεται για τον Σαμαρά στη συγκεκριμένη ερώτηση. Με απλά λόγια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Συμμαχία Ελλήνων σαρώνουν το πολιτικό σύστημα και ετοιμάζονται να καταγράψουν πολύ υψηλά ποσοστά στις προσεχείς εκλογές».

Tα υπόλοιπα που ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης συνιστούν από τη μια μία ακόμα νεοναζιστική πρόκληση και από την άλλη μία νομική μπουρδολογία.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το μόρφωμα «Συμμαχία Ελλήνων» δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, γιατί απλούστατα πραγματικός (και καθόλου υποκρυπτόμενος) αρχηγός του είναι ο Κασιδιάρης. Αν δεν ανακοίνωνε αυτός την ύπαρξη του συγκεκριμένου μορφώματος, κανένας δε θα ήξερε ότι «η Συμμαχία Ελλήνων ιδρύθηκε νομίμως το 2025 και το καταστατικό της είναι κατατεθειμένο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Αυτό το μόρφωμα το δημιούργησαν τρεις κασιδιαραίοι νεοναζιστές που εκλέχτηκαν βουλευτές με τους «Σπαρτιάτες». Πολύ προτού ασχοληθούν οι δικαστικές αρχές με τους «Σπαρτιάτες» και καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι υποκρυπτόμενος αρχηγός τους είναι ο Κασσιδιάρης, απόφαση που οδήγησε στην αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας από τον Στίγκα και τους Δημητριάδη και Ζερβέα, εμείς είχαμε αποκαλύψει ότι το σύνολο σχεδόν των εκλεγέντων βουλευτών με τους «Σπαρτιάτες» ήταν κασιδιαραίοι νεοναζιστές.

Το εκλογοδικείο έκρινε ότι η εκλογή των «Σπαρτιατών» έγινε με παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, καθώς πραγματικός αρχηγός του μορφώματος ήταν ο καταδικασμένος νεοναζιστής Κασιδιάρης. Αυτό αφορά το σύνολο της επικράτειας, όμως επειδή ενστάσεις υποβλήθηκαν μόνο για τους τρεις συγκεκριμένους, αυτοί που εκλέχτηκαν σε άλλες περιφέρειες, για τις οποίες δεν ασκήθηκαν ενστάσεις, παραμένουν βουλευτές καθώς η εκλογή τους έχει καταστεί οριστική και αμετάκλητη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Χωρίς «αρχηγό» και κοινοβουλευτική ομάδα το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες»

Τι είχαμε αποκαλύψει εμείς (πολύ προτού ασχοληθεί το εκλογοδικείο) για τα τρία νεοναζιστικά φυντάνια που έφτιαξαν το νέο κασιδιαραίικο μόρφωμα (και για όλους τους βουλευτές των «Σπαρτιατών»);

    1. Δημητροκάλλης Ιωάννης, Α’ Ανατολικής Αττικής

Aπό το 2019 που μπήκε στο Twitter δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να αναπαράγει τα tweet του Κασιδιάρη και του νεοναζιστικού μορφώματος «Ελληνες». Τίποτα δικό του δεν έχει γράψει, μόνο αναπαραγωγή.

Οπως έγραψε η «Καθημερινή», ο Δημητροκάλλης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2023 ως υποψήφιος, τότε, με το κόμμα «Ελληνες»: «Ασχολήθηκα με διάφορα εθνικιστικά κινήματα και τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξα συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας. Από εκεί μέσα έμαθα ένα πράγμα, ότι όλα παίζονται, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, μέσα στο Κοινοβούλιο. Ολες οι αποφάσεις για το μέλλον της νεολαίας μας παίρνονται εκεί».

2. Μανούσος Γεώργιος, Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Στις 15.5.2021 η βρομοϊστοσελίδα των Κασιδιαραίων αναδημοσίευε ρεπορτάζ της «Ελεύθερης (Ψ)ώρας» για την «1η οργανωτική συνδιάσκεψη των “Ελλήνων“». Εκεί εμφανίζεται ως σημαίνον στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος ο Γεώργιος Μανούσος. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν το έκρυψε. Στο Twitter εμφανιζόταν ως υποψήφιος των «Σπαρτιατών» με φόντο τη φωτογραφία του Κασιδιάρη.

  1. Βαλτογιάννης Διονύσιος, Αιτωλοακαρνανίας

Aυτός είναι ο κουμπάρος του Μπαρμπαρούση, που τον πλασάρισε και τον σύστησε ο ίδιος ο Μπαρμπαρούσης

https://youtu.be/Gx-af17vgsU

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δέκα στους δώδεκα βουλευτές του νέου νεοναζιστικού μορφώματος είναι Κασιδιαραίοι με τη βούλα

Ο αρχινεοναζιστής ισχυρίζεται ότι «οι βουλευτές που ίδρυσαν τη Συμμαχία Ελλήνων διαθέτουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση ανώτερου ποινικού δικαστηρίου, με βάση την οποία είναι αδύνατο να χαρακτηριστούν αχυράνθρωποι». Αναφέρεται, προφανώς στην προκλητική αθώωσή τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος βαθμός προέκυψε μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, στην άσκηση της οποίας καταλυτικό ρόλο έπαιξε η δική μας αρθρογραφία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Ομως, αυτή η αθωωτική απόφαση (η κατηγορία ήταν εξαπάτηση εκλογέων) δεν αίρει την απόφαση του Εκλογοδικείου, που είναι Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν οι πρόεδροι των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου), τέσσερις Σύμβουλοι της Επικρατείας και τρεις Αρεοπαγίτες, που επιλέγονται με κλήρωση. 

Η αθωωτική απόφαση υπαγορεύτηκε καθαρά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γράψαμε τότε:

Αποφάσεις σαν τη σημερινή ακολουθούν μια διαδρομή που ξεκινά από το μέγαρο Μαξίμου και φτάνει στο εφετειακό μέγαρο στην οδό Λουκάρεως. Η εργαλειοποίηση της αστικής Δικαιοσύνης από τις κυβερνήσεις δεν αποτελεί είδηση. Εν προκειμένω, όμως, έχουμε την πιο άθλια και προκλητική εργαλειοποίηση.

Για ποιο λόγο; Τυχαίο είναι, άραγε, ότι εκτός από τον Κατσιβαρδά, άλλοι δυο Κασιδιαραίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια στη Βουλή παρέα με τη νεοδημοκρατική πλειοψηφία; Μήπως ο Μητσοτάκης και οι επιτελείς του καταβάλλουν μια ύστατη προσπάθεια να μαζέψουν 180 ψήφους για την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση και έχουν γίνει τα σχετικά «ντιλ» στο παρασκήνιο; Μήπως ο Μητσοτάκης και οι επιτελείς του επαναφέρουν το σχέδιο εκλογικής αλληλοεξουδετέρωσης των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, που είχε εφαρμόσει και στις εκλογές του 2023 (αποτυχημένα);

Οταν συνεδριάσει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για να εγκρίνει τους κομματικούς συνδυασμούς, δεν μπορεί να ξεπεράσει την απόφαση του Εκλογοδικείου. Κασιδιαραίοι νεοναζιστές κρίθηκαν (έστω και εκ των υστέρων) οι «Σπαρτιάτες», κασιδιαραίοι νεοναζιστές πρέπει να κριθούν και οι της «Συμμαχίας Ελλήνων». Ο ίδιος ο Κασιδιάρης, άλλωστε, φροντίζει με όλους τους τρόπους να γίνει γνωστό ότι οι Δημητροκάλλης, Μανούσος και Βαλτογιάννης, που έστησαν το νεοναζιστικό μόρφωμα «Συμμαχία Ελλήνων», παραμένουν δικοί του άνθρωποι.

Τι μένει απ’ όλη αυτή την ιστορία; Μένει το επαναλανσάρισμα του νεοναζισμού στην αστική πολιτική αρένα, με τις ευλογίες του Μητσοτάκη και του μιντιακού συστήματος που ελέγχει. Για να κάνει ζημιά στον Σαμαρά, βάζοντάς τον σε σύγκριση με τον Κασιδιάρη. Στόχος για τον οποίο είναι ενήμερος ο Κασιδιάρης, γι’ αυτό και αυτοσυγκρίνεται με τον Σαμαρά, όπως είδαμε.

Ολη η μιντιακή συζήτηση έκανε τον Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα. Και περιορίζεται στο αν μπορεί να κατέβει στις εκλογές ή όχι, μέσα από μια στενή νομικίστικη σκοπιά που αναγορεύει τον εθνικοσοσιαλισμό σε «μια ακόμα ιδεολογία».

Τα αστικά κόμματα δε θέλουν απαγόρευση της νεοναζιστικής δράσης. Θέλουν – το πολύ – αποκλεισμό των νεοναζιστών από το αστικό Κοινοβούλιο με πλήρη ελευθερία δράσης «στο δρόμο». Τα αστικά κόμματα και οι διωκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν ήδη ακυρώσει στην πράξη την ιστορική πλευρά της δικαστικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που επαναβεβαιώθηκε και από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Αυτήν που έκρινε ότι εγκληματική οργάνωση είναι η ΧΑ από πάνω μέχρι κάτω και κίνητρο της εγκληματικής της δράσης είναι η ναζιστική ιδεολογία. Παράλληλα, ηρωποιούν τον Κασιδιάρη στα μάτια των φασισταριών και τα σπρώχνουν να συσπειρωθούν στο μόρφωμά του.

Και βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές απαγορεύσεις του «άλλου άκρου», των επαναστατικών δυνάμεων, δίνοντας στον Αρειο Πάγο εξουσίες που ουδέποτε είχε από το 1974 (μετά την πτώση της χούτντας και την πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος).

Επαναλαμβάνουμε αυτά που γράφαμε στις 11 Φλεβάρη του 2023:

Αν το αστικό κράτος, που τώρα το διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφάρμοζε το σκεπτικό και το διατακτικό της ιστορικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα μπορούσε να τσακίσει τους νεοναζιστές. Τι λέει αυτή η απόφαση; Οτι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι μερικές δεκάδες νεοναζιστών που δικάστηκαν, αλλά η ΧΑ ως κόμμα. Από την κορφή μέχρι τον πάτο. Αρα, όποιος/α εμφανίζεται ως στέλεχος, μέλος, ενεργός οπαδός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της πρέπει να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται για το αυτόφωρο κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν το έκανε το αστικό κράτος, γιατί δε θέλει να τσακίσει το ναζισμό, που είναι σάρκα από τη σάρκα της αστικής εξουσίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας την πολιτική και κοινοβουλευτική του δύναμη και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Χώρα που δεν έχει θεσπίσει αντιναζιστική νομοθεσία φτιάχνει ad hoc νομοθεσία για τον αποκλεισμό ενός νεοναζιστικού μορφώματος, όχι επειδή είναι τέτοιο, αλλά επειδή κόβει ψήφους από το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η ουσία.

Τόσα χρόνια άφησαν τους νεοναζιστές ασύδοτους, παρά τη δικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020. Θα μπορούσαν να τους τσακίσουν και χωρίς ειδική αντιναζιστική νομοθεσία, αν ακολουθούσαν αυτή την απόφαση. Δεν το έκαναν. Και τώρα έπεσαν οι μάσκες.

Τώρα ξαναπέφτουν οι μάσκες. Ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος αποσύρθηκε με ρόμπα και παντόφλες, ανταλλάσσοντας τη σιωπή του με την προκλητική απόφαση αποφυλάκισής του. Και ο Κασιδιάρης, αυτός που εκ των πραγμάτων αναγορεύεται σε φιρερίσκο στη θέση του φιρερίσκου, βρίσκει μιντιακό χώρο για να κινηθεί. Ολα θυμίζουν την εποχή της ανόδου της Χρυσής Αυγής, όταν οι νεοναζιστές παρέλαυναν από τα αστικά μίντια που τους έφτιαχναν το προφίλ με παραμύθια για γιαγιάδες που τις πηγαίνουν οι χρυσαυγίτες στο ΑΤΜ της τράπεζας για να μην τους κλέψουν τη σύνταξη οι «λαθρομετανάστες».

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Σχετικά Αρθρα

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

Πολιτική 13 Οκτ 2026, 22:07

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ιστορία 12 Οκτ 2026, 19:50

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

Πολιτική 12 Οκτ 2026, 14:28

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

Οικονομία 11 Οκτ 2026, 10:17

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 10 Οκτ 2026, 00:05

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

13 Οκτ 2026, 22:07
Διεθνή

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

13 Οκτ 2026, 20:09
Παιδεία

Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη

13 Οκτ 2026, 18:57
Κόντρες

Αχ καρδιά μου και εγώ

13 Οκτ 2026, 18:48
Παιδεία

Στηρίζουν με απροσμέτρητο κυνισμό τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη νομιμοποίηση της επιθετικότητας των σιωναζιστών

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας

13 Οκτ 2026, 13:52
Εργατικά

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

13 Οκτ 2026, 12:02
Διεθνή

«Θεία δίκη»: Ενας μαθητής νεκρός και 24 τραυματίες από έκρηξη μη εκραγέντος πυρομαχικού στη βόρεια σιωνιστική οντότητα

13 Οκτ 2026, 11:51
Καταστολή

Ο Γιάννης Καρατσώλης έχει καταδικαστεί άδικα

Στις 29 Οκτώβρη ξεκινά η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

13 Οκτ 2026, 10:46
Διεθνή

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

13 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Ημέρα προτύπων (τυποποίησης).

1906: Επαναστάτες ληστεύουν 600.000 ρούβλια από υπερφρουρούμενη χρηματαποστολή στο κέντρο της Πετρούπολης.

1939: Το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι οι μαθητές θα χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο που χαιρετούν οι φαλαγγίτες της ΕΟΝ.

1973: Συλλαλητήριο 12.000 κατοίκων των Μεγάρων κατά των σχεδίων για εγκατάσταση εργοστασίου αλουμίνας και διυλιστηρίου στην πόλη.

1976: Βόμβες σε καταστήματα και σε αποθήκη της «Siemens».

2000: Βόμβα που δεν εξερράγη στο γραφείο του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη στον Πειραιά (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Εφετείο 17Ν

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • ΕΛΑ

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Επικοινωνία

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Όροι χρήσης

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Ποιοι είμαστε

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Επικοινωνία

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

  • Όροι χρήσης

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

    Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo