Με το πού πάτησε το πόδι του εκτός φυλακής, ο κλαρινογαμπρός του νεοναζισμού έγινε κεντρική πολιτική προσωπικότητα. Δεν τον ανέβασε «ο λαός» σ’ αυτή τη θέση. Τον ανέβασε το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου με τη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που ελέγχει. Με ένα και μοναδικό στόχο: να παρουσιαστεί ο Κασιδιάρης σαν το αντίπαλο δέος του Σαμαρά, με τη δημιουργία ενός ψεύτικου διπόλου, που οι εκλογομάγειροι της ΝΔ προσδοκούν ότι θα συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο γύρω από τον Μητσοτάκη.
Ο ίδιος ο Κασιδιάρης επιβεβαιώνει ότι στόχος του είναι η δημιουργία αυτού του διπόλου (Σαμαράς ή Κασιδιάρης;), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι έχουν υπάρξει οι απαραίτητες «επαφές», «ενημερώσεις» και «συμφωνίες». Στην ιστοσελίδα του κασιδιάρειου νεοναζιστικού μορφώματος, στο δημοσίευμα που συνοδεύει το βίντεο με το οποίο ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε το «νέο» εκλογικό μόρφωμά του, αναφέρονται και τα εξής αποκαλυπτικά:
«Πάνω από 8% βλέπει το νέο κόμμα Κασιδιάρη δημοσκόπηση της Palmos Analyxis – Στο 17% η δυνητική απήχηση
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το TheOpinion.gr παρουσιάζουν ένα στοιχείο που δύσκολα περνά απαρατήρητο. Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Ηλία Κασιδιάρη, το 8% απαντά «Σίγουρα», ενώ ένα επιπλέον 9% απαντά «Ίσως». Δηλαδή, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέτρηση, 17% του εκλογικού σώματος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει ένα νέο πολιτικό εγχείρημα Κασιδιάρη.
Το 8% που αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό βάρος
Η σύγκριση με το αντίστοιχο ερώτημα για ένα νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά είναι χαρακτηριστική: 4% απαντά «Σίγουρα» και 14% «Ίσως». Στην περίπτωση Κασιδιάρη, το «Σίγουρα» εμφανίζεται στο 8%, δηλαδή διπλάσιο ποσοστό από εκείνο που καταγράφεται για τον Σαμαρά στη συγκεκριμένη ερώτηση. Με απλά λόγια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Συμμαχία Ελλήνων σαρώνουν το πολιτικό σύστημα και ετοιμάζονται να καταγράψουν πολύ υψηλά ποσοστά στις προσεχείς εκλογές».
Tα υπόλοιπα που ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης συνιστούν από τη μια μία ακόμα νεοναζιστική πρόκληση και από την άλλη μία νομική μπουρδολογία.
Ξεκινώντας από το δεύτερο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το μόρφωμα «Συμμαχία Ελλήνων» δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, γιατί απλούστατα πραγματικός (και καθόλου υποκρυπτόμενος) αρχηγός του είναι ο Κασιδιάρης. Αν δεν ανακοίνωνε αυτός την ύπαρξη του συγκεκριμένου μορφώματος, κανένας δε θα ήξερε ότι «η Συμμαχία Ελλήνων ιδρύθηκε νομίμως το 2025 και το καταστατικό της είναι κατατεθειμένο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου».
Αυτό το μόρφωμα το δημιούργησαν τρεις κασιδιαραίοι νεοναζιστές που εκλέχτηκαν βουλευτές με τους «Σπαρτιάτες». Πολύ προτού ασχοληθούν οι δικαστικές αρχές με τους «Σπαρτιάτες» και καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι υποκρυπτόμενος αρχηγός τους είναι ο Κασσιδιάρης, απόφαση που οδήγησε στην αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας από τον Στίγκα και τους Δημητριάδη και Ζερβέα, εμείς είχαμε αποκαλύψει ότι το σύνολο σχεδόν των εκλεγέντων βουλευτών με τους «Σπαρτιάτες» ήταν κασιδιαραίοι νεοναζιστές.
Το εκλογοδικείο έκρινε ότι η εκλογή των «Σπαρτιατών» έγινε με παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, καθώς πραγματικός αρχηγός του μορφώματος ήταν ο καταδικασμένος νεοναζιστής Κασιδιάρης. Αυτό αφορά το σύνολο της επικράτειας, όμως επειδή ενστάσεις υποβλήθηκαν μόνο για τους τρεις συγκεκριμένους, αυτοί που εκλέχτηκαν σε άλλες περιφέρειες, για τις οποίες δεν ασκήθηκαν ενστάσεις, παραμένουν βουλευτές καθώς η εκλογή τους έχει καταστεί οριστική και αμετάκλητη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Χωρίς «αρχηγό» και κοινοβουλευτική ομάδα το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες»
Τι είχαμε αποκαλύψει εμείς (πολύ προτού ασχοληθεί το εκλογοδικείο) για τα τρία νεοναζιστικά φυντάνια που έφτιαξαν το νέο κασιδιαραίικο μόρφωμα (και για όλους τους βουλευτές των «Σπαρτιατών»);
-
- Δημητροκάλλης Ιωάννης, Α’ Ανατολικής Αττικής
Aπό το 2019 που μπήκε στο Twitter δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να αναπαράγει τα tweet του Κασιδιάρη και του νεοναζιστικού μορφώματος «Ελληνες». Τίποτα δικό του δεν έχει γράψει, μόνο αναπαραγωγή.
Οπως έγραψε η «Καθημερινή», ο Δημητροκάλλης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2023 ως υποψήφιος, τότε, με το κόμμα «Ελληνες»: «Ασχολήθηκα με διάφορα εθνικιστικά κινήματα και τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξα συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας. Από εκεί μέσα έμαθα ένα πράγμα, ότι όλα παίζονται, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, μέσα στο Κοινοβούλιο. Ολες οι αποφάσεις για το μέλλον της νεολαίας μας παίρνονται εκεί».
2. Μανούσος Γεώργιος, Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών
Στις 15.5.2021 η βρομοϊστοσελίδα των Κασιδιαραίων αναδημοσίευε ρεπορτάζ της «Ελεύθερης (Ψ)ώρας» για την «1η οργανωτική συνδιάσκεψη των “Ελλήνων“». Εκεί εμφανίζεται ως σημαίνον στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος ο Γεώργιος Μανούσος. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν το έκρυψε. Στο Twitter εμφανιζόταν ως υποψήφιος των «Σπαρτιατών» με φόντο τη φωτογραφία του Κασιδιάρη.
- Βαλτογιάννης Διονύσιος, Αιτωλοακαρνανίας
Aυτός είναι ο κουμπάρος του Μπαρμπαρούση, που τον πλασάρισε και τον σύστησε ο ίδιος ο Μπαρμπαρούσης
https://youtu.be/Gx-af17vgsU
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Δέκα στους δώδεκα βουλευτές του νέου νεοναζιστικού μορφώματος είναι Κασιδιαραίοι με τη βούλα
Ο αρχινεοναζιστής ισχυρίζεται ότι «οι βουλευτές που ίδρυσαν τη Συμμαχία Ελλήνων διαθέτουν τελεσίδικη δικαστική απόφαση ανώτερου ποινικού δικαστηρίου, με βάση την οποία είναι αδύνατο να χαρακτηριστούν αχυράνθρωποι». Αναφέρεται, προφανώς στην προκλητική αθώωσή τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος βαθμός προέκυψε μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, στην άσκηση της οποίας καταλυτικό ρόλο έπαιξε η δική μας αρθρογραφία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
Ομως, αυτή η αθωωτική απόφαση (η κατηγορία ήταν εξαπάτηση εκλογέων) δεν αίρει την απόφαση του Εκλογοδικείου, που είναι Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν οι πρόεδροι των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου), τέσσερις Σύμβουλοι της Επικρατείας και τρεις Αρεοπαγίτες, που επιλέγονται με κλήρωση.
Η αθωωτική απόφαση υπαγορεύτηκε καθαρά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γράψαμε τότε:
Αποφάσεις σαν τη σημερινή ακολουθούν μια διαδρομή που ξεκινά από το μέγαρο Μαξίμου και φτάνει στο εφετειακό μέγαρο στην οδό Λουκάρεως. Η εργαλειοποίηση της αστικής Δικαιοσύνης από τις κυβερνήσεις δεν αποτελεί είδηση. Εν προκειμένω, όμως, έχουμε την πιο άθλια και προκλητική εργαλειοποίηση.
Για ποιο λόγο; Τυχαίο είναι, άραγε, ότι εκτός από τον Κατσιβαρδά, άλλοι δυο Κασιδιαραίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια στη Βουλή παρέα με τη νεοδημοκρατική πλειοψηφία; Μήπως ο Μητσοτάκης και οι επιτελείς του καταβάλλουν μια ύστατη προσπάθεια να μαζέψουν 180 ψήφους για την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση και έχουν γίνει τα σχετικά «ντιλ» στο παρασκήνιο; Μήπως ο Μητσοτάκης και οι επιτελείς του επαναφέρουν το σχέδιο εκλογικής αλληλοεξουδετέρωσης των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, που είχε εφαρμόσει και στις εκλογές του 2023 (αποτυχημένα);
Οταν συνεδριάσει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για να εγκρίνει τους κομματικούς συνδυασμούς, δεν μπορεί να ξεπεράσει την απόφαση του Εκλογοδικείου. Κασιδιαραίοι νεοναζιστές κρίθηκαν (έστω και εκ των υστέρων) οι «Σπαρτιάτες», κασιδιαραίοι νεοναζιστές πρέπει να κριθούν και οι της «Συμμαχίας Ελλήνων». Ο ίδιος ο Κασιδιάρης, άλλωστε, φροντίζει με όλους τους τρόπους να γίνει γνωστό ότι οι Δημητροκάλλης, Μανούσος και Βαλτογιάννης, που έστησαν το νεοναζιστικό μόρφωμα «Συμμαχία Ελλήνων», παραμένουν δικοί του άνθρωποι.
Τι μένει απ’ όλη αυτή την ιστορία; Μένει το επαναλανσάρισμα του νεοναζισμού στην αστική πολιτική αρένα, με τις ευλογίες του Μητσοτάκη και του μιντιακού συστήματος που ελέγχει. Για να κάνει ζημιά στον Σαμαρά, βάζοντάς τον σε σύγκριση με τον Κασιδιάρη. Στόχος για τον οποίο είναι ενήμερος ο Κασιδιάρης, γι’ αυτό και αυτοσυγκρίνεται με τον Σαμαρά, όπως είδαμε.
Ολη η μιντιακή συζήτηση έκανε τον Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα. Και περιορίζεται στο αν μπορεί να κατέβει στις εκλογές ή όχι, μέσα από μια στενή νομικίστικη σκοπιά που αναγορεύει τον εθνικοσοσιαλισμό σε «μια ακόμα ιδεολογία».
Τα αστικά κόμματα δε θέλουν απαγόρευση της νεοναζιστικής δράσης. Θέλουν – το πολύ – αποκλεισμό των νεοναζιστών από το αστικό Κοινοβούλιο με πλήρη ελευθερία δράσης «στο δρόμο». Τα αστικά κόμματα και οι διωκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν ήδη ακυρώσει στην πράξη την ιστορική πλευρά της δικαστικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που επαναβεβαιώθηκε και από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Αυτήν που έκρινε ότι εγκληματική οργάνωση είναι η ΧΑ από πάνω μέχρι κάτω και κίνητρο της εγκληματικής της δράσης είναι η ναζιστική ιδεολογία. Παράλληλα, ηρωποιούν τον Κασιδιάρη στα μάτια των φασισταριών και τα σπρώχνουν να συσπειρωθούν στο μόρφωμά του.
Και βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές απαγορεύσεις του «άλλου άκρου», των επαναστατικών δυνάμεων, δίνοντας στον Αρειο Πάγο εξουσίες που ουδέποτε είχε από το 1974 (μετά την πτώση της χούτντας και την πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος).
Επαναλαμβάνουμε αυτά που γράφαμε στις 11 Φλεβάρη του 2023:
Αν το αστικό κράτος, που τώρα το διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφάρμοζε το σκεπτικό και το διατακτικό της ιστορικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα μπορούσε να τσακίσει τους νεοναζιστές. Τι λέει αυτή η απόφαση; Οτι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι μερικές δεκάδες νεοναζιστών που δικάστηκαν, αλλά η ΧΑ ως κόμμα. Από την κορφή μέχρι τον πάτο. Αρα, όποιος/α εμφανίζεται ως στέλεχος, μέλος, ενεργός οπαδός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της πρέπει να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται για το αυτόφωρο κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Δεν το έκανε το αστικό κράτος, γιατί δε θέλει να τσακίσει το ναζισμό, που είναι σάρκα από τη σάρκα της αστικής εξουσίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας την πολιτική και κοινοβουλευτική του δύναμη και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Χώρα που δεν έχει θεσπίσει αντιναζιστική νομοθεσία φτιάχνει ad hoc νομοθεσία για τον αποκλεισμό ενός νεοναζιστικού μορφώματος, όχι επειδή είναι τέτοιο, αλλά επειδή κόβει ψήφους από το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η ουσία.
Τόσα χρόνια άφησαν τους νεοναζιστές ασύδοτους, παρά τη δικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020. Θα μπορούσαν να τους τσακίσουν και χωρίς ειδική αντιναζιστική νομοθεσία, αν ακολουθούσαν αυτή την απόφαση. Δεν το έκαναν. Και τώρα έπεσαν οι μάσκες.
Τώρα ξαναπέφτουν οι μάσκες. Ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος αποσύρθηκε με ρόμπα και παντόφλες, ανταλλάσσοντας τη σιωπή του με την προκλητική απόφαση αποφυλάκισής του. Και ο Κασιδιάρης, αυτός που εκ των πραγμάτων αναγορεύεται σε φιρερίσκο στη θέση του φιρερίσκου, βρίσκει μιντιακό χώρο για να κινηθεί. Ολα θυμίζουν την εποχή της ανόδου της Χρυσής Αυγής, όταν οι νεοναζιστές παρέλαυναν από τα αστικά μίντια που τους έφτιαχναν το προφίλ με παραμύθια για γιαγιάδες που τις πηγαίνουν οι χρυσαυγίτες στο ΑΤΜ της τράπεζας για να μην τους κλέψουν τη σύνταξη οι «λαθρομετανάστες».










