Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Δευτέρα, 4.9.06
Εφετείο 17Ν

132η συνεδρίαση

Δευτέρα, 4.9.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2006, 00:00

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση εγγράφων (κυρίως δημοσιεύμάτων εφημερίδων), που είχε ζητήσει η υπεράσπιση. Ετσι, για μια ώρα αναβίωσε εν μέρει το ζοφερό κλίμα του καλοκαιριού του 2002. Τότε που οι πιο στοιχειώδεις δικονομικές εγγυήσεις πετάχτηκαν στο καλάθι των σκουπιδιών και βασίλευε η τρομοϋστερία και η αμερικανόπνευστη κρατική τρομοκρατία.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να καταθέσει ο παπα-Τριαντάφυλλος Ξηρός και προέκυψε, όπως και στο πρώτο δικαστήριο, το πρόβλημα του όρκου. Ο παπα-Τριαντάφυλλος αρνήθηκε να διαβεβαιώσει στην ιεροσύνη του ότι θα πει στην αλήθεια, επειδή θεωρεί ότι αυτό αντίκειται στους κανόνες της Εκκλησίας, το δικαστήριο όμως επέμεινε στο τυπικό μέρος. Εγινε ένα μικρό διάλειμμα και ο παπα-Τριαντάφυλλος επανήλθε λέγοντας: «Οπως επιβάλλει το ευαγγέλιό μας, σας διαβεβαιώνω ότι θα πω την αλέθεια». Ούτε αυτό, όμως, έγινε δεκτό από το δικαστήριο και τελικά δεν επετράπη στο γέροντα να καταθέσει. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της εισαγγελέα, που με ύφος απαξιωτικά πρότεινε να απορριφθεί το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, επειδή «ο παπα-Τριαντάφυλλος μας λέει δεν ξέρω τι». Αυτό σχολιάστηκε από τη Γ. Κούρτοβικ και τον Χρ. Ξηρό, ενώ η εισαγγελέας, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι δεν είχε τίποτα το απαξιωτικό η αναφορά της (τότε γιατί προκάλεσε σε όλους μας την ίδια εντύπωση;).

Ο Δ. Κουφοντίνας έθεσε και πάλι το ζήτημα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών. Τα πρακτικά –είπε- απομαγνητοφωνούνται κανονικά από την ιδιωτική εταιρία και στέλνονται στην «Ελευθεροτυπία», η οποία όμως από την επανέναρξη της δίκης σταμάτησε να τα δημοσιεύει στο Ιντερνετ, με αποτέλεσμα να μην είναι στη διάθεση κανενός παράγοντα της δίκης. Μαγνητοφωνούνται από ιδιώτη και μένουν στα χέρια ιδιώτη. Ο Δ. Κουφοντίνας εξέφρασε την υποψία, ότι επιχειρείται η φίμωση των κατηγορούμενων, τώρα που αρχίζει η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και θα ακολουθήσουν οι απολογίες και οι αγορεύσεις των συνηγόρων. Και κατέληξε ζητώντας να επιτραπεί και σε συνεργείο της υπεράσπισης να παίρνει το μαγνητοφωνημένο υλικό και να το απομαγνητοφωνεί. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε «συμφωνία κυρίων» για τη συγκεκριμένη εργασία και παρέπεμψε κατηγορούμενους και υπερασπιστές στην «Ελευθεροτυπία». Να ρωτήσουν και να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και μετά να δει το δικαστήριο αν θα συνεχίσει να επιτρέπει τη μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση από ιδιωτικό συνεργείο.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της Αλίθια Ρομέρο, συντρόφου του Σάββα Ξηρού. Οταν για πρώτη φορά της επετράπη να μπει στην Εντατική ήταν 11 Ιούλη. Είδε το Σάββα «καθισμένο στο κρεβάτι να χαζογελάει με την Αντιτρομοκρατική». Ρώτησε τους παριστάμενους της Αντιτρομοκρατικής «πώς τον κάνατε έτσι;» και ο Σύρος της απάντησε: «Εμείς τον αγαπάμε, να δεις πόσο μας αγαπάει κι αυτός. Πες Σάββα, ποιον αγαπάς περισσότερο, την Αλίθια ή εμένα; Και ο Σάββας έμεινε. Δεν ήξερε τι να απαντήσει». Στο ερώτημα αν ο Σάββας μιλούσε με την ελεύθερη βούλησή του μαζί της ή αν του είχαν χορηγηθεί ψυχοφάρμακα, η κ. Ρομέρο ήταν κατηγορηματική: «Από τη συμπεριφορά του, από τον τρόπο που μιλούσε , από τον τρόπο που κούναγε το κεφάλι του. Μιλούσε όπως θα μίλαγε ένα ηλίθιο παιδάκι, όχι ένα κανονικό παιδάκι». Οσο για την κατάθεσή του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο, θύμισε την κατάθεση του δικηγόρου του Γ. Αγιοστρατίτη: «Ηταν σαν ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν». Και γιατί δεν τον σταμάτησε ο δικηγόρος; Γιατί «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Εγώ δε φώναζα; Ο Σάββας δεν άκουγε κανέναν και τίποτα. Δεν ήταν άνθρωπος, ήταν αντικείμενο. Ετσι ήταν ακόμα και τρεις μήνες μετά. Ηταν τελείως άβουλος

Η Α. Ρομέρο μίλησε για ένα συνδυασμό απειλών, εικονικών εκτελέσεων και χρήσης ψυχοφαρμάκων. Ο αντίλογος –μέσω ερωτήσεων- από τον πρόεδρο ήταν ότι τα επανέλαβε και τα προσαύξησε στον ανακριτή, παρουσία δικηγόρου, ενώ και στο πρώτο δικαστήριο προέβη σε κάποιες ομολογίες για τη συμμετοχή του. Η απάντηση της κ. Ρομέρο ήταν ένα ερώτημα: «Σημασία για σας έχει αν ήταν αλήθεια ή δεν ήταν κάποια από αυτά που είπε ο Σάββας ή ο τρόπος με τον οποίο τα είπε; Εσείς είσαστε υπεύθυνοι για την τήρηση του νόμου, νομίζετε ότι είναι σωστό να ανακρίνεται ένας άνθρωπος μέσα στην Εντατική, να του έχουν δώσει ψυχοφάρμακα, να του έχουν βάλει ένα πιστόλι στο κεφάλι και να τον απειλούν για τη ζωή του και για τη ζωή των δικών του; Αυτό δεν είναι παράνομο, αυτό δεν προβλέπει η δικιά σας νομοθεσία;».

Αναφέρθηκε στο συνωστισμό πρακτόρων στην Εντατική: «Ηταν εκεί όλων των εθνικοτήτων, ξανθοί, μελαχροινοί, Αγγλοι, Αμερικάνοι, ό,τι ήθελες έβλεπες εκεί μέσα. Ποιος τα είπε, ο Σάββας ή αυτοί που το φτιάξανε; Ο Σάββας δεν ήξερε τι λέει όχι μόνο στο νοσοκομείο, αλλά ούτε τρεις μήνες μετά στη φυλακή. Εγώ ερχόμουνα κι έκλαιγα. Σάββα τι λες, τι κάνεις και δίνεις συνεντεύξεις τέτοιου είδους στον Τριανταφυλλόπουλο; Η απάντησή του ήταν: τι είπα, τι έκανα;». Επίσης, στην παρεμπόδιση της ίδιας και της οικογένειάς του να τον επισκεφτούν: «Πηγαίναμε κάθε μέρα με μια εξουσιοδότηση για δικηγόρο, για να την υπογράψει, και δεν μας άφηναν να το δούμε. Ζητήσαμε να τον πάρουμε και να τον πάμε αλλού και δεν μας άφηναν. Ζήτησαν να το πάρουμε αίμα και να το στείλουμε στο εξωτερικό για εξετάσεις και δεν μας άφησαν». Αλλά και στην τρομοκρατία που βίωσε η ίδια εκείνη την περίοδο. Οταν απαγόρευαν στους φίλους της να κάνουν παρέα μαζί της, όταν δε μπορούσε να βρει δουλειά, όταν πήγαινε να πάρει ένα σπίτι και τρομοκρατούσαν τον ιδιοκτήτη να μη της το δώσει και έμεινε στο δρόμο. Τέλος, ήταν κατηγορηματική ότι ο Σάββας δεν ήταν καλά ούτε στη φυλακή, ούτε στο πρώτο δικαστήριο. Η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει.

Η εισαγγελέας επανήλθε στις ίδιες ερωτήσεις και η κ. Ρομέρο ήταν ακόμη πιο σαφής στις απαντήσεις της: «Ημουν νεαρή την εποχή των παιδιών των λουλουδιών και θυμάμαι πως ήταν τα παιδιά που έπαιρναν ψυχοτρόπες ουσίες. Αυτό κατάλαβα αμέσως μόλις είδα το Σάββα. Ηταν χειρότερα απ’ ό,τι είδαμε τον Οτσαλάν στην τηλεόραση». Για την εισαγγελέα, όμως, απόδειξη του ότι ο Σάββας ήταν μια χαρά, είναι η συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο, στην οποία άκουσε το Σάββα να κάνει λογικούς συλλογισμούς!

Και οι υπόλοιπες ερωτήσεις από την έδρα ήταν στον ίδιο καμβά: Ο Σάββας είπε αυτά στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Σάββας επαίνεσε το Ζερβομπεάκο, ο Σάββας ανέλαβε την ευθύνη για ενέργειες που παραδέχτηκε στις προανακριτικές καταθέσεις στους Διώτη-Σύρο, οι γιατροί είπαν ότι δεν του χορηγήθηκαν ψυχοφάρμακα κ.λπ. Οι απαντήσεις της Α. Ρομέρο δεν παρεξέκλιναν καθόλου από την αλήθεια που αυτή βίωσε: Αυτός που έβλεπα δεν ήταν ο Σάββας που ήξερα. Εγώ δεν ήρθα να σας πω ποια απ’ αυτά που είπε ο Σάββας ήταν αλήθεια και ποια όχι, γιατί δεν ξέρω. Εγώ ήρθα να σας πω αυτά που έβλεπα.

Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος και σ’ αυτή εστιάστηκαν οι ερωτήσεις της υπεράσπισης (Γ. Γκουντούνας, Γ. Κούρτοβικ). Η κ. Ρομέρο είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να καταθέσουν και να περιγράψουν τα όσα είδαν και τα όσα κατάλαβαν από την επαφή τους με το Σάββα. Και αυτά περιέγραψε: την πλήρη απομόνωσή του, την απαγόρευση ακόμα και των επισκέψεων των συγγενών, την απαγόρευση σ’ αυτούς οποιασδήποτε συζήτησης σχετικά με την υπόθεση, τη στέρηση με το έτσι θέλω του νομικού συμπαραστάτη και τέλος την εικόνα ενός ανθρώπου βαρύτατα τραυματισμένου, με δεμένα μάτια, σχεδόν κουφού, δεμένου με ιμάντες σ’ ένα κρεβάτι, που συμπεριφέρεται σαν νήπιο, που έχει παραισθήσεις κ.λπ. Το ερώτημα προς το δικαστήριο είναι σαφές: Είναι νόμιμες καταθέσεις που δίνονται υπ’ αυτές τις συνθήκες; Συνιστά ή όχι βασανιστήριο η ανάκριση κρατούμενου υπ’ αυτές τις συνθήκες; Κι ακόμη: ποιος μπορεί να γνωρίζει τι απ’ αυτά που αναφέρονται σ’ αυτές τις καταθέσεις είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

132η συνεδρίαση

Ο φασισμός της νοικοκυροσύνης
Επόμενο άρθρο

132η συνεδρίαση

Τρίτη, 5.9.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 132η συνεδρίαση

    17Ν
    • 132η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 132η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 132η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 132η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 132η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 132η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 132η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 132η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 132η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 132η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 132η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 132η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 132η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 132η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 132η συνεδρίαση

      132η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 132η συνεδρίαση

      132η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 132η συνεδρίαση

      132η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 132η συνεδρίαση

      132η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 132η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 132η συνεδρίαση

    132η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo