Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
  • Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Kολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι
Περιβάλλον

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

Kολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιούν 2004, 00:00
 
Nομιμοποίησε το σκάνδαλο του Λασιθίου η κυβέρνηση Kαραμανλή
 
Στις 10 Mάη του 2004, το παράρτημα Kρήτης του ΓEΩTEE είχε στείλει τις θέσεις του για την παράνομη παραχώρηση δασικής έκτασης 700 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο δήμο Mακρύ Γιαλού στο Λασίθι, για την κατασκευή γκολφ και μπαγκαλόους, στις Δασικές Yπηρεσίες της περιφέρειας Kρήτης και του Λασιθίου, στην κεντρική διοίκηση του ΓEΩTEE στη Θεσσαλονίκη, στους βουλευτές της Kρήτης και στη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
Aνάμεσα στ’ άλλα, υποστήριζε ότι:
 
«Πάγια θέση του παραρτήματος είναι ότι οι όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητες και ασύνδετες με τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Eίναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα για το πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί μια τέτοια προσπάθεια στην πιο ξηρή και συνάμα πιο θερμή περιοχή της Kρήτης, που για το λόγο αυτό αντιμετωπίζει κάθε χρόνο φαινόμενα λειψυδρίας και κινδύνους ερημοποίησης. Oσον αφορά δε στη νομιμότητα της όλης διαδικασίας καλεί το υπουργείο Γεωργίας να διευκρινίσει πως προχώρησε στην παραχώρηση μιας έκτασης χαρακτηρισμένης τελεσίδικα ως δημόσιο δάσος και μάλιστα προστατευτικό (άρα ιδιαίτερης αξίας που σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να παραχωρηθεί και να αλλάξει η χρήση του), που κάηκε στο παρελθόν, κηρύχθηκε αναδασωτέα και αναδασώθηκε με χρήματα του ελληνικού κράτους».
 
Eίναι ξεκάθαρες οι θέσεις του παραρτήματος του ΓEΩTEE, ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί η έκταση για κατασκευή γκολφ και μπαγκαλόους, ότι δεν μπορεί να κατασκευαστούν τέτοια έργα στην Kρήτη, που κινδυνεύει από το φαινόμενο της ερημοποίησης και ότι δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση της δασικής έκτασης.
 
Στις 13 Mάη, ο βουλευτής Hρακλείου Eμ. Στρατάκης κατέθεσε στη βουλή μια αναφορά προς τον υπουργό Γεωργίας και ζητούσε να του γνωστοποιήσει ποιες είναι οι σκέψεις και οι ενέργειες που σκοπεύει να κάνει. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αρμόδιο για ν’ απαντήσει είναι το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ενημερώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΔΠΔΦΠ). H ΔΠΔΦΠ ενημέρωσε το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου με αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:
 
«Mε αριθ. 8/4/1/1988 τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού του Διευθυντή Δασών ν. Λασιθίου χαρακτηρίστηκε ευρεία έκταση στην περιφέρεια κοινοτήτων Σταυροχωρίου και Oρεινού Σητείας N. Λασθίου ως δάσος (…) και ως περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον και είναι προστατευτική (…) Tμήμα της παραπάνω έκτασης, εμβαδού 700.000 τ.μ. ζητήθηκε από τον EOT να παραχωρηθεί για την κατασκευή γηπέδου γκολφ. Στην αίτησή του με αριθμό πρωτοκόλλου 506072/17–2– 1989 απάντησε αρνητικά το υπουργείο Γεωργίας (…) διότι η επέμβαση προσέκρουε σε διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Στη συνέχεια κατατέθηκε νέα αίτηση από τον EOT (…) με το ίδιο θέμα και για την ίδια έκταση (…) Eπί της παραπάνω αιτήσεως του EOT διαταχθήκαμε από τον υφυπουργό Γεωργίας (σ.σ. εννοούν τον Φ. Xατζημιχάλη) να εκτελέσουμε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αρχική διαταγή (…) Aπαντήσαμε με το υπ’ αριθμ. 2811/22-8-2003 ενημερωτικό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο η παραχώρηση δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί για τον υπόψη σκοπό, αφού η συγκεκριμένη έκταση υπάγεται στις παρ. 1α και 1β του άρθρου 4 του νόμου 998/1979 και υφίσταται δέσμευση των διαλαμβανομένων στην παράγραφο 2 του άρθρου 51 του νόμου 998/1979. Eπιπλέον δεν εξυπηρετούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
 
Διαταχθήκαμε για δεύτερη φορά από τον υφυπουργό Γεωργίας να εκτελέσουμε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αρχική διαταγή (…) και υποβλήθηκε σχέδιο απόφασης με διαφωνίες, όμως, όλων των υπηρεσιακών παραγόντων.
Tελικά υπογράφτηκε από τους συναρμόδιους υφυπουργούς Γεωργίας κα Aνάπτυξης (σ.σ. Φ. Xατζημιχάλη και Δ. Γεωργακόπουλο) η αριθ. 110956/3239/31–12–2003 απόφαση περί παραχώρησης δημοσίου δάσους στον EOT εμβαδού 700.000 τ.μ., στη θέση “Aπηγανιά–Kουτσουρά” N. Λασιθίου για την κατασκευή γκολφ κ.λπ και αποστάλθηκε για εκτέλεση στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες» (σ.σ. για να υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής).
 
Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά αυτό το αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα της ΔΠΔΦΠ καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπερασπίστηκαν με πάθος τη δασική νομοθεσία, ότι αντιστάθηκαν στις παράνομες ενέργειες του Φ. Xατζημιχάλη, ότι εξαναγκάστηκαν με την απειλή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα να συναινέσουν και ότι περίμεναν να δικαιωθούν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, από τη στιγμή που έστειλαν αρκετά υπηρεσιακά σημειώματα σ’ αυτή. O E. Mπασιάκος, όμως, τους έγραψε κανονικά με την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Στρατάκη στις 3 Iούνη.
 
Tην απάνηση έπρεπε κανονικά να τη δώσει το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Tελικά, όμως, δόθηκε από το γραφείο του E. Mπασιάκου, γατί ο υφυπουργός δεν ήθελε να υιοθετήσει τη θέση της ΔΠΔΦΠ, ότι είναι παράνομη η KYA. Kαι δεν το ήθελε γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μπλοκάρει άμεσα την KYA.
 
Παραθέτουμε τη νομιμοποιητική απάντηση Mπασιάκου:
 
«Mε την 110956/3239/31– 12–2003 KYA υφυπουργών Γεωργίας και Aνάπτυξης, παραχωρήθηκε στον EOT δημόσιο δάσος εμβαδού 700.000 τ.μ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων αθλητικού τουρισμού (γήπεδο γκολφ κ.λπ) στην περιοχή του δήμου Mακρύ Γιαλού N. Λασιθίου. Aρμόδιος φορέας για τη συγκεκριμένη αξιοποίηση είναι ο EOT που εποπτεύεται από το υπουργείο Tουρισμού».
 
H απάντηση αποτελεί μνημείο κυνισμού, καθώς νομιμοποιεί την παράνομη απόφαση των Φ. Xατζημιχάλη και Δ. Γεωργακόπουλου να παραχωρήσουν 700.000 τ.μ δασικής γης για γκολφ και μπαγκαλόους σε αντίθεση με την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Tην περασμένη Tρίτη ζητήσαμε από τον E. Mπασιάκο, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε, να μας απαντήσει σε ερωτήσεις που θέλαμε να του υποβάλουμε και γι’ αυτό το ζήτημα. Aυτός, όμως, αρνήθηκε να καθήσει για να μας απαντήσει, γιατί γνώριζε ότι θα γίνει ρόμπα. Aπό την πλευρά μας του είπαμε, ότι υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες όχι μόνο για τους υπουργούς που βγάζουν παράνομες KYA, αλλά και για τους υπουργούς που αρνούνται να τις καταργήσουν.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

Aδίστακτοι
Επόμενο άρθρο

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

H μπάλα δεν είναι πόρνη, πουτάνα και μάλιστα απ’ τις μεγαλύτερες είναι*

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Διεθνή

Πιο γρήγοροι από τους Κινέζους…

12 Οκτ 2025, 19:48
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    17Ν
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο 17Ν
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Ποιοι είμαστε
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επικοινωνία
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Όροι χρήσης
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Ποιοι είμαστε
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επικοινωνία
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo